Koningin Máxima krijgt bij staatsbezoeken met regelmaat een nieuwe clutch cadeau en ook haar creditcard weet inmiddels af van haar zwak voor mooie tassen. In deze blog gaan we kijken naar de gouden exemplaren uit haar collectie. 

Voorbeeld 01: schelpvormige clutch van Anna Cecere 
Met regelmaat werkt Máxima's favoriete modehuis Natan samen met gevestigde en beginnende tassenontwerpers, zodat de klanten een totaalplaatje kunnen aanschaffen op één adres. Door deze manier van samenwerken heeft onze koningin inmiddels meerdere tasjes van Anna Cecere in haar bezit, waaronder een goudkleurige clutch in de vorm van een schelp. Inmiddels kunnen we wel spreken van een 'gouwe ouwe', want het avondtasje wordt inmiddels alweer tien jaar gebruikt. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 02: ovale clutch met parkietensluiting van Sarah's Bag. 
Bij een kanariegele jurk van Claes Iversen is een goudkleurige clutch met parkieten natuurlijk een schot in de roos. Toch vraag ik me af of Máxima bewust voor deze knipoog heeft gekozen, of dat het vooral een ode is aan koningin Rania, die in maart 2018 samen met de Jordaanse koning op bezoek kwam. Koningin Rania is namelijk dol op de tassen van het Libanese label Sarah's Bag en in koninklijke kringen worden tasjes vaak cadeau gedaan bij officiele bezoeken. De kans dat dit raadsel wordt opgelost is echter klein, want de RVD geeft geen informatie over koninklijke geschenken. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 03: gouden mesh-tasje met beurssluiting uit de nalatenschap van koningin Juliana
Vintage is helemaal hip en Máxima draait als koningin haar hand zeker niet om voor de trend. Zo zien we haar af en toe met een gouden tasje met beurssluiting uit de nalatenschap van koningin Juliana. Het materiaal van de tas (14 karaat goud) is na al die jaren nog in goede staat, maar kan de inhoud van het tasje niet kan verbergen. Maar goed dat de tampons thuisbleven die avond ;) 


Foto: PPE/Nieboer /Pool 

Voorbeeld 4: gouden clutch met 'diamanten' bolsluiting. 
Bij Natan kocht Máxima enkele jaren terug een goudkleurige clutch met 'diamanten' bolsluiting. Het tasje wordt zowel overdag als 's avonds gedragen en komt vermoedelijk bij een ontwerper vandaan die samenwerkt met het Belgische modehuis. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 5: Gouden clutch met strass 
Op Prinsjesdag 2013 kregen we ook een goudkleurige clutch te zien. Ditmaal een exemplaar met goudkleurige strass-steentjes. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 6: gouden minaudière
Kort na een meerdaagse bezoek aan Marokko verscheen Máxima ook nog met een gouden minaudière op de rode loper. Aangezien Lalla Salma het avondtasje ook in haar bezit heeft, vermoed ik dat hier sprake is van een koninklijk geschenk. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 7: minaudière van Begum Khan. 

Voorbeeld 8 en 9: goudkleurige buideltjes 
Rond 2003 wordt Máxima meermaals gespot met een buideltje. Omdat de kleur van het linker exemplaar exact overeenkomt met haar gouden broekpak van Valentino, zou het me niet verbazen als het accessoire hier vandaan komt. Tas nummer 10, het kralenbuideltje op rechts, komt van Maria Calderara. Deze ontwerpster verkocht rond 2004 haar tassen oa via Natan. 


Foto: PPE/Nieboer 

11: Enveloppetas van zijde, ontwerper onbekend. 

12. Gevlochten tas van Bottega Veneta. 

Ps. In het verleden is er al meermaals gediscussieerd over de omvang van Máxima's collectie. Begrjipelijk, maar ik zou het jammer vinden als deze discussie opnieuw  het gesprek gaat overheersen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moon

Moon

dinsdag 13 nov 2018 - 17:22

Om jullie even af te leiden van de telefoon in het tassie van Juliana.... valt me nu op hoe lang en prachtig ragfijn de mouwen zijn van die jurk.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 13 nov 2018 - 17:30

Goede afleidingsmanoeuvre......;)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 13 nov 2018 - 17:13

En ja hoor, laten we ons opwinden over de aanwezigheid van een telefoon. In een tasje. Als ze m nou op haar voorhoofd had geplakt dan vind ik dat jullie een punt hadden gehad.
Ik app soms als ik een avondje uit ben. Of m’n kind veilig thuis is op de fiets, of zij appt mij dat de hoofdpijn over is. Soms tijdens een diner of gesprek. Tijdens een staatsbanket zou ik zelf even een gang of toilet opzoeken. Maar ja, wie ben ik.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 13 nov 2018 - 15:48

Mijmerend over alle kledingstukken van Maxima mét alle toebehoren ben ik toch wel heel nieuwsgierig hoe alles opgeborgen is! Op kleur, of op casuel, dagkleding, avondkleding? En alle assesoires, tasjes en schoenen, ook op kleur? Ik kom erop omdat ik net mijn kledingkasten en schoenenkasten hebt opgeruimd! En mijn garderobe is maar ieniemie vergeleken met Maxima. Dagdromen om in haar garderobe eens rond te kijken. Zucht.....lijkt me heerlijk! Maar dankzij Josine kunnen we toch een beetje meegenieten. Leuk item over 1 kleur tasje, smaakt naar meer!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 13 nov 2018 - 15:33

Over de telefoon, ik vind het absurd om als koningin zo te koop te lopen met je telefoon, staat nogal ongeïnteresseerd tegenover degene waar je op bezoek bent en ze kan hem toch niet gebruiken tijdens een diner etc.
Als ze hem bij zich wil hebben voor op de heen- of terugweg in de auto dan kan ze hem best tijdens het bezoek even aan een hofdame of 1 van de beveiligers geven.
Als er thuis iets aan de hand zou zijn kan altijd iemand van de beveiliging die bij haar is gebeld worden.

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 13 nov 2018 - 12:52

Leuke log! Mag ik nog even mijn mening geven over de telefoon? Ik vind het echt hilarisch dat ze dit ding in zo'n vintage tasje doet, haha! Dat ziet er echt niet uit! Ik denk dat ik een oplossing heb voor alle meningen. Als ze de telefoon nou altijd meeneemt en er voor zorgt dat niemand em ziet, stoort niemand zich er aan en heeft zij toch haar zin. En als er iets verschrikkelijks gebeurd dan neemt niemand het haar kwalijk dat ze de telefoon mee had. Haha, heerlijk die reacties hier, echt genieten soms.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 13 nov 2018 - 07:53

Heerlijk om deze tasjes te zien! Metallics zijn geweldig voor accessoires die staan bij alle kleuren kleding. Mijn favoriet is het tasje met de parkietjes, die zou ik zelf wel willen hebben.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 12 nov 2018 - 22:20

Heerlijk om zoveel van deze tasjes te hebben

afbeelding van Doro

Doro

maandag 12 nov 2018 - 21:51

Vind het overigens echt heel vreemd dat ze haar telefoon meeneemt naar dit soort gelegenheden.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 12 nov 2018 - 22:22

Ja Doro, dat begrijp ik ook echt niet!
Waarom in vredesnaam moet je tijdens een etentje, bij voorbeeld, bereikbaar zijn voor wie dan ook? Er gebeurt écht niets bijzonders, op dat moment.
En kom nu allemaal please niet met voorbeelden waarbij het wél nodig was.....
Zó ontzettend storend, vervelend of soms zelfs beledigend als "men" meer belangstelling heeft voor de telefoon dan voor degene met wie men samen is, in persoon.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

dinsdag 13 nov 2018 - 14:06

Dat iemand een telefoon bij zich heeft houdt niet automatisch in dat hij/zij daar dan ook de hele tijd mee bezig is. Er zijn genoeg mensen die hun telefoon in hun tas of zak laten tijdens een etentje. Als je dat niet kunt opbrengen omdat je aan het ding verslaafd bent, ja dan heb je een probleem. Hoeveel van de lezers hier hebben wel eens met Máxima gedineerd? Ik niet, dus kan ik ook niet oordelen over wat zij met haar telefoon doet.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 12 nov 2018 - 23:48

Nou dat vind jk ook en al helemaal bij een galadiner! Er zijn genoeg mensen om haar heen die haar waarschuwen als er echt iets is. Heel merkwaardig
En dat het haar privé telefoon is vind ook geen argument, gewoon thuis (in de kluis haha) dan maar, maar niet mee naar een galadiner en in een doorschijnend tasje.
Of geef het af, er zit een code op

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 13 nov 2018 - 07:51

Nou, met een zus die depressief was begrijp ik dat heel goed. Koningin of niet, we weten niet veel van haar vriendinnen en haar eigen familie. Even een appje naar degene waarmee het slecht gaat, kan soms het verschil maken.

afbeelding van Christal

Christal

dinsdag 13 nov 2018 - 17:24

Leuke tasjes, maar ik verbaas me erover dat we ons op deze site kennelijk geroepen voelen iets over de inhoud te roepen. Wat de gebruikster wel of niet meeneemt naar wat of wie dan ook, mag dat haar eigen zaak zijn?

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 12 nov 2018 - 22:06

dubbel...

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 12 nov 2018 - 22:07

Ik vind dat niet zo vreemd hoor. Je wilt toch niet meer zonder mobiel weg . Ook niet als je koningin bent en je allerlei mensen om je heen hebt, die geef je volgens mij niet je privé telefoon! Die houdt je graag bij de hand. Ik begrijp dat wel

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 12 nov 2018 - 20:09

Wat een prachtige tasjes. De schelpen en parkietenclutch vind ik het mooiste. De gouden strass clutch en het Marokkaanse tasje zijn ook mooie eyecatcher. Ook leuk dat ze het tasje van Juliana herdraagt, maar met een mooie voering nog beter. Wel grappig zo’n traditioneel ontwerp in combinatie met de onafscheidelijke IPhone te zien.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 12 nov 2018 - 17:54

Mooie tasjes hoor

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

maandag 12 nov 2018 - 17:49

Dat tasje met parkieten, zó leuk!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 12 nov 2018 - 16:35

Leuke blog, Josine!!
Het vintage-tasje en clutch nr. 5 vind ik erg mooi!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 12 nov 2018 - 16:20

Wat een leuk onderwerp en wat een super leuke tasjes! Zou er zelf geeneen willen want ze zijn wel heel erg klein. Maar bij al deze gelegenheden staan ze perfect. Het vintage tasje mag in de kast blijven dat is nu wel genoeg geweest.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 12 nov 2018 - 13:11

De laatste 3 vind ik t mooist. Heerlijk als je dit soort cadeautjes krijgt. En NL geeft altijd die tulpenvaas ?
Van het eerste tasje zou ik t staartje van af knippen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 12 nov 2018 - 14:02

Meestal wel ja. Soms ook landkaarten of zilverwerk, maar van een Nederlandse tas voor een buitenlandse gast heb ik nog nooit wat gehoord.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 12 nov 2018 - 17:57

Misschien wel die tulpentas ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 12 nov 2018 - 13:08

Ik zou nummer 4 graag willen hebben vanwege de mooie kleur en sluiting. De tas met beurssluiting mag van mij nu wel buiten beeld blijven vanwege het doorschijnende effect en het toch wel ouderwetse ontwerp. Vintage met een knipoog is leuk voor een keertje, maar na 4 of 5 keer heb ik het dan ook wel weer gezien.

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 12 nov 2018 - 16:49

Het is vreemd dat de meshpurse niet gevoerd is. Dat was wel gebruikelijk.
Zelfs als je een gouden tasje bij je droeg, wilde je nog niet dat iemand de inhoud zou kunnen zien door de ringetjes. Zou de voering soms versleten zijn geweest?
Ik blijf het een prachtig tasje vinden maar ben het met je eens dat we het vaak genoeg gezien hebben. Hoewel, bij een gekostumeerd bal...

afbeelding van Molly

Molly

maandag 12 nov 2018 - 13:05

Leuk overzicht. Zou ook wel 1 van die tassen willen hebben. Kan ze zeer waarschijnlijk niet betalen. Er kan ook niet veel in maar ze blijven mooi om te zien.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 12 nov 2018 - 13:01

Doe mij zo’n cadeautje! Leuke log en allemaal mooie tasjes! Moet lachen om je opmerking over de kanariegele jurk en parkietentasje, had die associatie nog niet gemaakt

afbeelding van Jens

Jens

maandag 12 nov 2018 - 13:18

Ik ook niet. LOL Josine, je bent zoals altijd haarscherp.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?