Anno 2020 heeft Máxima een enorme oorbellencollectie tot haar beschikking, maar kort na haar huwelijk was de keuze natuurlijk wel wat minder reuze. De citrienen oorhangers die voor het eerst opdoken in 2003, werden dan ook regelmatig van van stal gehaald. 

De geboorteverhalen van koninklijke juwelen leveren doorgaans ontroerende verhalen op, maar kloppen ze ook? Doorgaans gelukkig wel, maar in het geval van Máxima's oorhangers van citrien en diamant niet. Het verhaal gaat dat Máxima de juweeltjes kreeg na en ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia, maar in werkelijkheid droeg ze ze al tijdens een concert in Salzburg, augustus 2003. Het veel vertelde geboorteverhaal klopt dus niet, maar dat maakt ze gelukkig niet minder mooi. 

Op de detailfoto zijn de drie onderdelen van de oorhanger goed te zien: 
- Een diamanten oorsteker (A), uit de nalatenschap van koningin Juliana
- Een metalen kettinkje (B) 
- een peervormige hanger van citrien (C)

Door de jaren heen is de set enorm uitgebreid. Anno 2020 kan de koningin varieren met stekers, kettinkjes en pendanten. Ik heb de verschillende versies voor je op een rij gezet. 

Optie 2: Simpel oorhaakje (D)+ metalen kettinkje (B) + peervormige pendant (C)
Optie 3: Oorsteker van Juliana (A) + diamanten tussenstuk uit de nalatenschap van koningin Juliana (E) + peervormige pendant (C)
Optie 4: Oorsteker van Juliana (A) + peervormige pendant (C)

Voor haar 38ste verjaardag kreeg Máxima van Willem-Alexander een paar oorhangers cadeau van de Turkse juwelier Kafkas (links). Zowel de oorstekers als het diamanten kettinkje van het verjaardagsgeschenk worden nu gecombineerd met de citrienen. En sinds 2011 is er ook nog een grotere hanger van citrien aan de mogelijkheden toegevoegd. (rechts)

Foto links: Het verjaardagsgeschenk
Foto midden, optie 5: Oorsteker Kafkas (F) + diamanten tussenstuk van Kafkas (G) + peervormige citrien (C) 
Foto rechts, optie 6: Oorstekers Kafkas (F) + diamanten tussenstuk van Kafkas (G) + grotere pendant van citrien 

Tijdens het seminar van gisteren droeg koningin Máxima optie 2: het simpele oorhaakje, het metalen kettinkje en de peervormige citrien. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 21 feb 2020 - 07:49

Die eerste foto met die straplesss jurk, waar was dat? Kan me deze jurk totaal niet herinneren. Heel bloot zo lijkt het en wat ziet ze er daar anders uit. Jong, ja ik, maar ook anders.
En wat is het toch fijn dat ze nu veel assiger blond ipv het rossige blond.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 21 feb 2020 - 07:56

Dat is die gelegenheid in Salzburg, augustus 2003, waar Josine het over heeft.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 20 feb 2020 - 21:31

Super mooi die Citroëns. Hoe ze ze ook draagt ik vind ze haar altijd geweldig staan. Maar ik hoop ook dat we de originele Kafkas oorhangers met de oranje stenen weer eens te zien krijgen.

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 19 feb 2020 - 23:22

Wat mooi hoe je dat hebt uitgezocht Josine! Ik vind de simpelste het mooist, dus die ze gisteren droeg, citrien is echt prachtig en passen goed bij haar verlovingsring. Ik draag weleens ongeveer dezelfde hangers, natuurlijk wel een goedkopere versie, ik hou juist van het bungelen en dan vooral met opgestoken haar!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 19 feb 2020 - 21:45

De oorbellen die ze van haar echtgenoot kreeg zie ik niet heel vaak, maar dat zie ik wellicht verkeerd

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 19 feb 2020 - 19:25

Heel mooi, hoe eenvoudiger hoe mooier voor mij.

afbeelding van AR1991

AR1991

woensdag 19 feb 2020 - 17:34

Josine, is de grotere citrien (met het diamantje aan de bovenkant) niet al langer in beeld? In je blog spreek je over 2011, maar volgens mij werd deze citrien al gedragen tijdens de doop van Amalia. De citrien was toen bevestigd aan een strikbroche. Zie voor meer informatie: http://www.thecourtjeweller.com/2017/11/queen-maximas-citrines.html.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 19 feb 2020 - 19:30

Er zijn meerdere druppelvormige stenen, want in Ierland droeg Máxima er drie tegelijk. Of de steen van de doop van Amalia exact dezelfde is als de steen aan de hangers in Monaco, durf ik niet te zeggen. Maar tot het huwelijk in Monaco hadden we deze optie iig nog niet gezien.

afbeelding van AR1991

AR1991

woensdag 19 feb 2020 - 20:13

Het laatste paar is ook prachtig! Helemaal eens dat we het niet zeker kunnen weten, de juwelencollectie van de koninklijke familie is met veel mysterie omgeven. Dat maakt het ook wel leuk, vind ik. De gedachte kwam bij mij op omdat bij de grotere citrienen hanger een diamantje aan de bovenkant zit, die ik ook bij de setting aan de strikbroche zag. Maar zoals ik al zei, het blijft gissen... :)

Dank voor de informatieve blog, heel leuk om te lezen. Mooi ook om (wederom) te zien dat de collectie zo veelzijdig is!

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 19 feb 2020 - 17:20

Ik vind de citrienen prachtig, zo n mooie warme kleur, maar dan in eenvoudige zetting, deze steen heeft volgens mij niet meer nodig
.
Maxima droeg bij de bekendmaking van hun verloving een mooie broche , kan dat misschien ook een citrien zijn geweest ?? Weet jij dat Josine ?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 19 feb 2020 - 16:54

Ik vind ze supermooi en dan t liefst zo simpel mogelijk dus met dun tussenstuk.
Citrien vooral in Duitsland populair?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 19 feb 2020 - 16:42

Heel mooi,maar zou ze iets korter mooier vinden, nu bungelen ze zo...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?