In het juwelenkistje van koningin Máxima bevinden zich veel ringen die slechts enkele malen zijn gedragen of erg onbekend zijn. In de log vandaag aandacht voor twee van zulke ringen. De eerste ring is voornamelijk gedragen in het jaar 2011 en past perfect bij Máxima's voorkeur voor grote en opvallende sieraden. De tweede ring heeft ook een vrij grote omvang, maar valt mede dankzij het materiaal veel minder op. Met name de tweede ring hoop ik binnenkort nog eens terug te zien bij Máxima, die de komende dagen in ieder geval genoeg kansen heeft om het juweel te dragen!

Ring nummer 1:

Ring nummer 2 heeft een heel andere stijl dan de andere juwelen van Máxima. Ik vermoed (gezien de stijl) dat het een gift is voor een van de buitenlandse reizen. 

Foto's met dank aan: 

Patrick van Katwijk via www.dutchphotopress.com 
Albert Nieboer via www.royalpress.nl 

 

Ps. De regels voor reageren zijn opgesteld en hier te vinden. 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 27 nov 2013 - 07:52

Klopt, is toegevoegd. Dank!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 27 nov 2013 - 06:25

Ik kwam net een foto van koninginnedag 2012 tegen. Draagt Maxima daar ook niet de eerste bruine ring?

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

maandag 11 nov 2013 - 21:03

Ik vind de eerste ring niet mooi,maar de tweede ring vind ik heel mooi en apat. Hoopdat ze die nog vaak zal dragen. De tweede ring zou zo op een bisschopsring kunnen lijken,of de ring van een rijke Edelman. En ik vind de oranje jurk heel mooi,en wil ik nog wel eens terug zien.

afbeelding van Imke

Imke

maandag 11 nov 2013 - 18:49

Op de laatste foto combineren de sieraden absoluut niet met elkaar: (fel) geelgoud en witgoud voor de ringen, fijn gedetailleerde zilverkleurige oorbellen en een bruin-crèmekleurige grove kunstof armband. Op een of andere manier komt Máxima er mee weg, ze ziet er heel mooi uit. Ook kan je moeilijk volhouden dat ze geen smaak heeft. Waarschijnlijk is ze gewoon modieus: de laatste jaren zie je in het straatbeeld heel veel combinaties van kleuren en accesoires die voorheen echt niet konden en nu blijkbaar hip zijn.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

dinsdag 12 nov 2013 - 07:17

Klopt. Maar in bijvoorbeeld Frankrijk doen ze dit al veel langer. Wordt allemaal als individuele stukken naast elkaar gedragen. Hoeft het nog steeds geen kerstboom te lijken. Het is onverwacht en speels. Komt jeugdig over. Niet zo vastgeroest in tradities. Nogmaals, setjes zijn ietwat tuttig en maken oud. .

afbeelding van Elise

Elise

maandag 11 nov 2013 - 17:52

Kan de ringen eerlijk gezegd niet zo goed beoordelen. Kun je de ringen niet wat groter of gedetailleerder afbeelden Josine? Vooral de eerste.
Verder vind ik het ook wel eens lastig om wit en geelgoud mooi te combineren. Maar als de koninklijke dames dat doen (Mary en Letizia doen dat ook), dan kunnen wij ons dat ook wel permitteren.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 11 nov 2013 - 17:50

Wat een mooie ringen zijn dit! Die tweede lijkt mij wel lastig om te combineren ivm de kleur.

afbeelding van Zara 2

Zara 2

maandag 11 nov 2013 - 15:29

Zou de eerste ring tot de set behoren van oorbellen en ketting die Maxima hier op de bovenste foto draagt? De set als geheel vind ik aantrekkelijk, omdat het vanwege het materiaal zo sterk aan de natuur - aan een strand met stenen- doet denken.
(Ook fijn dat Maxima's geelgouden schakelarmband met gekleurde stenen op de foto's staat; ik word altijd heel blij als ik die zie.)

afbeelding van Krissi

Krissi

maandag 11 nov 2013 - 15:11

Ik heb momenteel of draag veel Rose goud gecombineerd met diamantgeslepen. Een tip aan alle dames maak jullie juweelkoffertjes leeg zoals ik doe, en dingen die je absoluut niet meer draagt laat die veranderen, heb dit verleden jaar gedaan, ringe en oorbellen laten veranderen mits een kleine opleg, want nu is het heel erg hip Rose goud. Dingen die een emotionele waarde hebben gewoon bijhouden. Heb een goede web in Antwerpen van juwelier, subliem!

afbeelding van Anoniem

Anoniem

maandag 11 nov 2013 - 13:21

Ik zag de oranje oneshoulder

Ben van de ringen niet weg ,maar de oranje jurk is echt vreselijk .
Zeker niet meenemen ,er zit geen normale buste in ,het hangt er maar een beetje in ,en de stof ,nou voor een vrolijk gordijn ,prima.

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 11 nov 2013 - 13:12

Ik baal als een stekker dat ik niet op het merk van de eerst ring kom. Die heb ik al in etalages zien liggen. Aaaaahhhhh!
Ik denk dat het een houten ring is, mogelijk ebbenhout...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 11 nov 2013 - 13:59

O, wat maak je me nu nieuwsgierig! Weet je misschien welke juwelier? Of in welke plaats? :)

afbeelding van Els

Els

maandag 11 nov 2013 - 13:11

De tweede is niet echt haar stijl. Dat ze deze toch draagt, is waarschijnlijk uit respect voor haar bezoeker/gastvrouw.
Zelf heb ik een trouwring met wit en geel goud. Deze combineer ik met wit goud. Ook oorbellen en een hanger heb ik met de combinatie. Is heel normaal hoor, kijk maar bij juwelier. Je kunt geel of wit zelfs met rood goud combineren. Als je dan alles maar in stijl houdt.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 11 nov 2013 - 12:14

Vooral de eerste rond vind ik een topper, de tweede is wat minder mijn smaak. Ze heeft mooiere ringen met oranje stenen. Wel vind ik de oranje one shoulder jurk erg mooi en ik hoop dat we die weer eens terug zien. Perfect voor het bezoek aan de Antillen of Colombia / Venezuela.

afbeelding van Willie

Willie

maandag 11 nov 2013 - 12:12

Vind beide ringen niet mooi. Ik houd sowieso niet van grote ringen.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

maandag 11 nov 2013 - 11:56

Cool

afbeelding van Eleonore

Eleonore

maandag 11 nov 2013 - 11:49

Gewoon een keertje doen en een klein sieradendoosje in je handtas meenemen voor het geval je je na een paar uur bedenkt. Kun je het altijd wegstoppen.

Heeft bij mij lang geduurd maar het maakt me nu niet meer zo veel uit. Draag het nu veel meer voor mezelf dan voor een ander. Vind de afwisseling van wat er allemaal in het doosje zit leuker dan dat de materialen niet bij elkaar kunnen. Ook zitten oorbellen ver weg van de ringen en is de clash zelfs nog minder. Ik heb vandaag (ring) aan mijn linkerhand witgoud met diamant en rechts geelgoud met saffieren. Oorbellen zijn geelgoud met saffiertjes en tahiti parels om de nek. Allemaal heel donkere sieraden die prima bij elkaar passen -- behalve de witgouden ring om aan de linkerhand. Maar die is non-negotiable en woont permanent daar en is gewoon het veiligst aan mijn vinger ipv thuis.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 11 nov 2013 - 11:54

Ja, dat laatste kan ik goed begrijpen ;)
Ik ga het binnenkort gewoon eens wagen. Bedankt voor de tips hoor!

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 11 nov 2013 - 11:39

Ja! Ik heb al bij mijn geboorte van mijn tantes een ring gekregen van geelgoud en witgoud, misschien nog eens uit de juwelendoos halen en combineren. Maar ik kan het zelf altijd zo moeilijk beoordelen of het kan, die mix...

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 11 nov 2013 - 11:12

Beide ringen vind ik leuk maar met name de tweede is heel apart. Ik zou net als Christa geen gouden en witgouden sieraden met elkaar combineren.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

maandag 11 nov 2013 - 11:09

Nee, is niet miepen maar is heel persoonlijk. Er zijn vrouwen die hun verlovings- en trouwring nooit afdoen en de sieraden-keuze van de dag komt er gewoon bij. Maxima lijkt me er ook zo-een. Ik was 'vroeger' ook zo, maar nu minder. Setjes van juwelen en te gecoordineerd maakt oud.

afbeelding van Christa

Christa

maandag 11 nov 2013 - 10:57

Ik vind het altijd zo apart dat Maxima wit- en geelgouden sieraden combineert! (onderste ring) Persoonlijk zou ik dat nooit doen! Ze heeft genoeg keus om dat te vermijden, of ben ik nu aan het Miepen? ;>))

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 11 nov 2013 - 11:26

Grappig dat je dat aanspreekt Christa, want ik zit zelf nu met zo'n "sieraden dilemma" en dacht er laatst aan dat Maxima geelgoud en witgoud door elkaar draagt, maar dat ik dat bij mezelf niet mooi vind. Maar mijn verlovingsring afdoen (witgoud met briljant) is voor mij ook geen optie, terwijl ik ook soms geelgoud wil dragen...

afbeelding van Willie

Willie

maandag 11 nov 2013 - 12:11

Het kan wel hoor Carmen. Zelf heb ik een sieraden set, Collier, armband, ring en oorbellen, waarbij in elk stuk zowel geel als wit goud verwerkt is. De juwelier heeft veel sieraden waarin zowel geel als wit goud of rood en wit goud verwerkt zijn.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

maandag 11 nov 2013 - 11:30

Gewoon dragen voor een dagje en kijken hoe het bevalt. Het went.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

maandag 11 nov 2013 - 10:56

De tweede ring is 22/24 karaats goud en is dus heel puur vandaar de veel gelere kleur inderdaad. Is heel zacht van materiaal. Kun je bijvoorbeeld geen zware diamanten in zetten, maar wel weer heel mooi bewerken. Als de ring ergens tegenaan stoot, beschadigt die. Staat mooi bij donkerder huidskleuren.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 11 nov 2013 - 10:42

Deze ringen staan haar goed. Denk ook dat ring nummer 2 ergens uit het Oosten komt gezien de kleur geel van het goud.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?