Vandaag brachten Koning Filip en Koningin Mathilde een kennismakingsbezoek aan Frankrijk. Na Nederland en Luxemburg was het volgende buurland, Frankrijk, aan de beurt. Enkele dagen geleden suggereerde ik reeds op twitter dat Christian Dior de perfecte designer zou zijn voor dit bezoek, aangezien het een Frans merk is waar een Belg, Raf Simons, als artistiek hoofd verantwoordelijk is voor de collectie. Je kan je dan ook voorstellen dat ik enorm blij was toen ik deze middag tot de vaststelling kwam dat Mathilde vandaag wel degelijk voor een outfit van Christian Dior heeft gekozen.

Koningin Mathilde zag er sprookjesachtig mooi uit in een zachtroze wijd uiteenlopende manteljurk. De mantel heeft een speciaal accent ter hoogte van de halslijn waar een sjaal in hetzelfde materiaal in de vorm van een strik werd geknoopt. Het geheel heeft een erg leuke fifties uitstraling.

Koningin Mathilde combineerde de look met een pillbox in dezelfde kleur roze. Zoals je op de derde foto mooi kan zien had Mathilde haar kapsel daaronder ook erg kunstig opgestoken. Onder haar jurk had ze een zilvergrijs paar pumps aan. Ze droeg ook een nieuwe handtas, de Dior Evening Pouch in opnieuw dezelfde kleur roze. Hieronder zie je de tas in een andere kleur. Een paar handschoenen maakten ten slotte de look volledig af.

 

Koningin Mathilde droeg een jas uit de Fall/Winter collectie van de ready to wear lijn van Christian Dior. Hieronder zie je een gelijkaardig exemplaar in een andere kleur, en het sjaaltje werd ook niet geknoopt tot strik:

Ten slotte geef ik jullie nog graag mee dat Mathilde de diamanten en parel oorbellen droeg die ze tijdens haar huwelijksdag droeg.

Wat vinden jullie van deze look voor Koningin Mathilde?

Ik begin alvast na te denken over een nieuwe suggestie voor het kennismakingsbezoek aan Duitsland dat op 17 februari plaatsvindt!

Foto's met dank aan Wim Dehandschutter en Dior

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

zaterdag 08 feb 2014 - 09:47

Ik vind het ondanks de perfecte en simpel-chique styling toch wat ouwelijk staan. Mathilde heeft prachtige slanke benen, maar onder deze lange wijd uitstaande rok lijken ze opeens heel dun en krom. Bovendien zit de sjaalkraag niet netjes, jammer dat ze niet even de moeite heeft genomen om het wat zorgvuldiger te draperen. Verder vind ik het een prachtig model jasjurk, en leuk dat ze een keer Dior draagt!

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

vrijdag 07 feb 2014 - 19:54

Ik ben nog een keer terug gekomen om te kijken naar de foto's, soms zit perfectie in de kleine dingen. Ik vind haar huwelijksoorbellen met subtiele parels er echt zo mooi bij. En dan de pumps, qua kleur en hakhoogte precies goed. Het laat zien dat je niet altijd met grote sieraden of heel hoge hakken een statement hoeft te maken, dat soms echt geldt less is more!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 07 feb 2014 - 23:55

@Elsfiederels, dit kan ik alleen maar beamen.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 07 feb 2014 - 19:32

Dit is echt klasse!
Deze uitstraling heeft Maxima niet ,zo koninklijk ,stijlvol, en dat heb je of je hebt het niet ;)
Lees weleens op deze site dat Maxima koninginetje speelt ,dat is natuurlijk onzin want dat is ze , maar begrijp wel wat er bedoeld wordt, want wat Mathilde heeft ,nee dat krijgt ze nooit.
Zo zie je maar weer ,smaken , stijlen en meningen verschillen.

afbeelding van roos

roos

vrijdag 07 feb 2014 - 16:27

@Willie/Henny, ik heb het niet over koninklijke uitstraling, maar uitstraling in de zin van Maxima heeft kleur en als ze lacht is het sprankelend, niet zo braafjes en kleurloos als Mathilde. Maar daar kan Mathilde natuurlijk ook niets aan doen, dat heb je of dat heb je niet.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 08 feb 2014 - 01:17

@Roos als je het hebt over uitstraling in de zin van lachen, gezichtsuitdrukking e.d., dan heb je wel gelijk ;) Die is bij Maxima inderdaad sprankelend, spontaan en heeft kleur, hierbij wel haar Argentijnse achtergrond in acht genomen. Mathilde heeft een lieve, zachte uitstraling en is gereserveerd. Maar dat is voor mij niet kleurloos. Ze is wel braafjes in positieve zin. Maar dit zal ook weer met háár achtergrond te maken hebben. Zoals jezelf al aangeeft, dat heb je of heb je niet, daar kun je niets aan doen.
Ieder mens is tenslotte uniek ;) Ik denk dat het kleurrijke en sprankelende dat Maxima heeft, niet bij Mathilde zou passen. Wat denk jij?

afbeelding van roos

roos

zaterdag 08 feb 2014 - 10:03

@Henny Nee, je hebt gelijk, dat zou niet bij Mathilde passen. Maar mijn voorkeur heeft dan ook alles met mijn persoonlijke smaak te maken en niet met wie dan ook willen afkraken op zijn of haar uiterlijk. Het is alleen meestal zo dat ik als ik op deze site kom, ik dan heel spontaan reageer met wat er in mij opkomt. Iedereen is nou een keer anders en dat maakt juist ook zo een website als deze zo leuk. Ik geniet er iedere dag van.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 08 feb 2014 - 10:15

@Roos. Dan zitten we op dezelfde golflengte ;)). Bedankt voor je vriendelijke reactie :)

afbeelding van RoyalfanMarije

RoyalfanMarije

vrijdag 07 feb 2014 - 15:57

Wauw! Deze outfit vind ik echt prachtig! Bij Mathilde vind ik zo'n outfit gewoon helemaal passen, veel beter dan bijvoorbeeld bij Máxima. Die zachte kleur staat haar ook erg mooi. Ook droeg ze niet teveel sieraden waardoor de outfit zelf goed uitkwam.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 07 feb 2014 - 15:38

Mooi en stijlvol...
Maar er ontbreekt iets.. In weet niet wat..
In vind sowieso dat de strik niet goed zit.. Die is veel te lang ten opzichte van de breedte van de strik.. Ik denk dat als de strik grover was in de breedte dat het geheel daardoor ook al pittiger toont.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

vrijdag 07 feb 2014 - 14:51

Schitterend en stijlvol. Echt een prachtig plaatje!

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 07 feb 2014 - 12:34

Ik denk dat ik dan de enige ben die het echt niet mooi vind. Vind het echt heel tuttig. Zeker de lengte van de rok. Deze lengte maakt je benen dikker, hoewel Mathilde het kan hebben omdat ze erg dunne benen heeft. Deze lengte vind ik echt voor heel wat oudere vrouwen. Bij de vorige foto's van Mathilde en Filip zag je weer eens dat ze elkaars handen vasthielden en volgens mij heb ik dat bij deze gelegenheid op andere foto's ook weer gezien. Dat vind ik toch zo lachwekkend, ze komen dan zo niet serieus over.

afbeelding van LG

LG

vrijdag 07 feb 2014 - 17:13

I happen to like it that they hold hands (again -as you point out Iris-) I hope they keep doing it for many years to come;-)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 07 feb 2014 - 18:48

Me too, LG.

afbeelding van Christa

Christa

zondag 09 feb 2014 - 15:14

Hier ook zeer mee eens! Ik vind het getuigen van een warme band en van, wij doen het samen, dat is ook zoals het zou moeten zijn, vind ik dan! Denk ook niet dat het van Mathilde uitgaat maar van Filip, hij betrekt haar er op deze manier op een mooie wijze bij! Ik vind WA en M vaak heel afstandelijk en zou graag wat meer warmte zien tussen die twee, ook zij doen dit tenslotte samen! Maarrrrr, ik moet er wel bij zeggen dat de NL-se publieke opinie het er wel naar gemaakt heeft, zo van "ze moet vooral niet denken dat....." en daardoor krijg je een geforceerd soort "afstand" te zien.....WA is de Koning en zij hangt er een beetje bij.....
;-))

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 09 feb 2014 - 16:43

Vind je Christa? Ik vind juist dat WA en Maxima veel oprechter overkomen in het openbaar wat betreft hun liefde voor elkaar. Een blik, een aai over de rug...Dat zie je regelmatig bij die twee, ook in het openbaar. Niet zo geforceerd hand in hand lopen, zo van 'kijk eens allemaal".
En dan zijn er (gepaste) momenten waarop ze echt hun liefde ervan af laten stralen, zoals bijvoorbeeld bij de balkonscene op 2-2-2002 en bij het dansen, zoals hier, in NY bijvoorbeeld.
http://www.reni.nl/categories.php?cat_id=1772&sessionid=f834b957672d5d55...
Vind ik sympathieker en echter overkomen, maar goed, ieder zijn mening natuurlijk :)

afbeelding van Christa

Christa

zondag 09 feb 2014 - 16:46

Deze foto's zijn wel allemaal van voor 30 april 2013.......het gaat mij erom hoe het nu gaat! Maar ik wil geen discussie uitlokken, het is alleen mijn mening.....
;-))

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 09 feb 2014 - 16:52

Christa, ieder zijn mening hoor! :)

afbeelding van Iris

Iris

zondag 09 feb 2014 - 16:19

Helemaal met je eens Carmen. W&M komen veel volwassener over voor wat betreft hun liefde voor elkaar (tenminste van wat betreft de kant van WA wel). Juist dat handje vasthouden bij F&M vind ik erg geforceerd overkomen. Als ze elkaar kussen komt het zeer onwennig over en belandt het kusje ergens tussen neus en kaak en lijkt het alsof ze elkaar nog nooit gezoend hebben. Het doet me denken aan de kus tussen Charles en Diana vlak voor het einde van hun huwelijk.

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 09 feb 2014 - 16:50

Ja! Ik snap precies welke kus je bedoelt Iris. Voordat mensen boos worden: ik kan niet beoordelen hoe het zit met de liefde tussen Filip en Mathilde, maar bij WA en Maxima straalt het er nog vaak genoeg vanaf, ook zonder hand in hand te lopen.
Maar het is toch sowieso vreemd, onder werktijd (ja, dit is hun werk) hand in hand gaan lopen? Prive prima, als ze dat leuk vinden. Maar bij officiele verplichtingen vind ik het raar, sorry.

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 07 feb 2014 - 12:43

Iris.Heb ik eerder ook al eens over geschreven.Vind het ook echt belachelijk dat eeuwig handje vast houden.Vooral Philip komt zo niet serieus over.Heb ook het idee dat zij daarin altijd leading is. Zo van "kom maar ventje ik bescherm je wel "

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 07 feb 2014 - 12:48

Hahaha, kom maar ventje! Om te gillen :D

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 07 feb 2014 - 12:33

Iris, ik vind het wel erg mooi, maar wat je zegt over het handje vasthouden vind ik ook. Dat staat echt heel vreemd bij een publiek optreden, een beetje puberaal. In hun vrije tijd, prima! Maar niet bij publieke optredens.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 07 feb 2014 - 10:39

Geweldig. Staat haar super. Van mij mag ze vaker Dior dragen. Ze ziet eruit zoals een koningin eruit behoort te zien. Eenvoudig, elegant en zonder teveel sieraden. Toppie!

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

vrijdag 07 feb 2014 - 10:30

Ik vind het prachtig en die schoenen er bij ook, prachtige pumps. Het had een pietsie ruimer mogen zitten maar dat is dan ook het enige. Koninklijk en bescheiden en daardoor erg mooi!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 07 feb 2014 - 10:59

Kleinigheidje blijf je altijd houden ;)

afbeelding van Els

Els

vrijdag 07 feb 2014 - 10:24

Ben ik de enige die vind dat de mantel aan de krappe kant zit? De coupenaden zijn veel te duidelijk zichtbaar!
Outfit past bij ingetogen stijl van Mathilde maar erg zoetjes. Maxima zou dit niet dragen en zeker niet alles in 1 kleur, die is meer van ton-sur-ton. Ben toch meer fan van stijl Maxima, sorry Mathilde..

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 07 feb 2014 - 10:39

Nee hoor Els.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 07 feb 2014 - 12:58

http://nieuws.vtm.be/buitenland/78650-mathilde-charmeert-fransen-met-dior

Wauw en nog eens wauw .......... Elegantie ten top en in één woord BEELDIG. Het haar is een waar kunstwerkje. Zachte pastels flatteren haar en passen bij haar toch al lieflijke, warme en zachte uitstraling en karakter. Prachtig in de make-up etc. In deze ensemble deed ze de hoofdstad van de mode alle eer aan ;)
Ik hou wel van de look à la Jacky Kennedy. Het zou ook de look à la Grace Kelly kunnen zijn. Whatever.
Schoenen, tasje etc. alles prachtig. Mij hoor je niet klagen ;))

Bravo, majesteit. U ziet er heel appetijtelijk uit :)))

BTW, hierboven een leuk videoclipje van VTM.

Door mijn enthousiasme zou ik er nog meer over kunnen zeggen, maar dan wordt mijn reactie nog uitgebreider en gedetailleerder en dat wil ik @ Car besparen ;)) LOL

afbeelding van car

car

vrijdag 07 feb 2014 - 16:49

:D

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

vrijdag 07 feb 2014 - 09:30

Heel klassiek maar wel heel erg mooi!

afbeelding van BeccaD

BeccaD

vrijdag 07 feb 2014 - 09:19

Prachtig! Heel klassiek! En idd handschoenen en pumps in dezelfde kleur zou heel mooi zijn maar dan doet ze dat de volgende keer.. Ik ben blij dat Mathilde niet alleen gaat voor verrassend maar vooral voor elegant en koningin waardig, laat haar dan maar niet zo sprankelend en bruisend zijn, ik vind haar een prachtige vrouw met een heel lieve warme uitstraling!

afbeelding van Anne-Jo

Anne-Jo

vrijdag 07 feb 2014 - 09:03

Heel mooi! Mathilde mag vaker dior dragen!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 07 feb 2014 - 08:12

De jas van Mathilde zit perfect en heeft de taille op de juiste plaats. Veel mensen denken altijd dat een taille lager moet zitten.

Zit de kleding die Maxima draagt van Nathan dan zo perfect?

Kijk eens op www.ppe-agency.com en zie Mary, Mette Marit, en Letitia, die zien er allemaal eenvoudig maar chic uit.
Vooral Mary vind ik geweldig,wat een knappe vrouw, maar ook Letitia.

Ik vind al die toeters en bellen niet nodig.
Eenvoud siert.

afbeelding van Willie

Willie

vrijdag 07 feb 2014 - 14:16

Dat ben ik nou helemaal met je eens. Dit is erg stijlvol en dat ontbreekt vaak bij Maxima, daar is het vaak een bont gebeuren van van alles door elkaar maar goed, smaken verschillen.
Zelf vind ik het stijlvolle van Mathilde, Mary en Letitia veel koninklijker.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

vrijdag 07 feb 2014 - 18:40

Helemaal met je eens Willie!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 07 feb 2014 - 15:05

Willy wat leuk dat je het met me eens bent. Ik voelde mij al een ouwe tut, omdat bijna iedereen de smaak van Maxima zo geweldig vindt.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

vrijdag 07 feb 2014 - 17:55

Ik denk (maar ik kan geen gedachten lezen) dat dat komt omdat maxima iets uitbundigs en frivools heeft wat veel mensen aanspreekt. Daarbij (of misschien komt het daar wel door) is ze zuid Amerikaans wat ook wel weer iets ongrijpbaarsheeft.. Ik denk ook dat Mathilde het qua charisma niet wint (als het al een wedstrijd zou zijn) maar qua klasse voor mij absoluut wel..

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 07 feb 2014 - 23:18

BeccaD.Je slaat de spijker op de kop.Maxima heeft sexappeal en heel veel charisma.Ze is "spannend" en bovenal lijkt ze heel echt.Het is niet voor niks dat alle mannen om haar heen lopen te stralen.Kijk maar eens goed naar hun oogjes op alle foto's. Mathilde,Mary,en Letitia hebben dat duidelijk niet.Heel knappe keurige vrouwen waar niets op aan te merken valt.Maar wel heel saai.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 08 feb 2014 - 14:55

Ik vind de drie dames die jij noemt Sofia ook heeeel erg saai! Ik kan echt niet enthousiast van ze worden. Hoewel ik me regelmatig kritiek op Max heb, blijft ze toch mijn aandacht trekken.

afbeelding van Willie

Willie

zaterdag 08 feb 2014 - 00:46

@ Sofia. Maar moet je van een koningin verwachten dat alle mannen om haar heen lopen te stralen?Ik krijg daar hele rare ideeën bij moet ik zeggen die niets met een koningin te maken hebben. Ik denk dat "keurig"daar meer bij past moet ik zeggen. En volgens mij hoeft dat echt niet saai te zijn. Overigens mag Maxima van mij zijn zoals ze is , iedereen moet vooral zichzelf zijn en blijven maar als het gaat over wat koninklijker is en welke uitstraling en stijl er beter bij een koningin past dan is dat wat mij betreft niet die van Maxima maar ga ik voor de stijl van de andere dames. Verder lijkt mij Maxima een ontzettend aardig en leuk mens maar dat staat daar dan weer los van.

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 09 feb 2014 - 13:53

Willie.Daar hoef je geen rare ideeën bij te krijgen.Wat wordt er onder keurig verstaan? Als je naar synoniemen van keurig kijkt komt Maxima voor zo'n beetje alles in aanmerking.Maxima heeft net iets extra. Mooie en vooral mensen met ook nog eens een hoge dosis sexappeal en charisma zijn gewoon erg in trek.En zo iemand zou wel gek zijn om er niet handig gebruik van te maken. Of je het nou leuk vind of niet zo werkt het nu eenmaal in deze wereld.Maxima heeft dat extra beetje van nature.Ze is een sprankelend persoon en ja er zijn zeker nog koninginnen geweest die dit ook hadden.Heel menselijk en niks mis mee.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

zaterdag 08 feb 2014 - 10:30

Hier ben ik het volledig mee eens. Je bent koningin en zo moet je ook overkomen.Je bent geen BNer.
Sexy is leuk,maar niet voor een koningin.
Waarom zijn Beatrix en Elisabeth dan zo populair bij jong en oud?
Niet omdat ze er sexy uit zagen,maar in hun optreden altijd vriendelijk, meelevend en belangstellend zijn.
De mensen het even gevoel geven ik ben er voor jou.
Prinses Beatrix heb ik ontmoet ,een hele vriendelijke en belangstellende de vrouw ,en ook koningin Juliana was zo.
Maxima heb ik gezien in ons dorp ( bezoek aan een school )en het viel me op ,dat ze ons geen blik waardig keurde,maar direct naar de aanwezige fotografen keek.
Gelukkig kon ik nog een paar foto`s nemen,maar even het publiek gelegenheid geven om foto te maken was wel zo leuk geweest.

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 08 feb 2014 - 09:20

Sofia, klopt helemaal wat je zegt.
Willie, ik begrijp jouw visie ook wel, al is dat 'je ne sais quoi' wat Maxima heeft gewoon iets wat je hebt of niet. Zij heeft het en daar zou een keurigere en meer perfecte stijl totaal geen afbreuk aan doen. Sexy=sexy en charisma=charisma, in een Chanel pakje of in een vuilniszak.

afbeelding van tjiske

tjiske

zaterdag 08 feb 2014 - 16:37

Ik vind de Koningin mooi gekleed .De kleur had voor mij wel wat pittiger gekund.

afbeelding van Moon

Moon

vrijdag 07 feb 2014 - 07:30

Toen ik de plaatjes zag dacht ik dat de donkerblauwe JT-jurk (gedragen tijdens het bezoek van Mathilde en Filip) en de zachtroze Natan outfit van het bezoek aan Zweden samen een kindje hadden gekregen ;-).
Maar alle gekheid op een stokje, het komt wel erg bekend voor! En dan vind ik dit echt een minder mooie uitvoering dan de bovengenoemde twee outfits. Je kunt zeggen wat je wilt van Maxima maar ze stylet (hoe spel je dit??) alles perfect af, zij zou nooit volledig in het roze verschijnen met alleen haar schoenen in een andere kleur. Mathilde is bovendien niet gezegend met zo'n slanke taille, hier had een riem erg op z'n plaats geweest.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

vrijdag 07 feb 2014 - 10:51

Grappig hoe meningen kunnen verschillen, ik vind juist dit perfect gestyled met die die ton sur ton accesoires, de parel oorbellen en zilver getinte schoenen passen er prachtig bij. De robe spreekt voor zich, daar hoef je beslist geen heftige dingen aan toe te voegen. Ik vind Maxima haar uitstraling heel mooi maar met de styling, zoals drie verschillende armbanden en weer andere schoenen (ook veel peeptoes in de winter wat ik lelijk vind) gaat het regelmatig mis....
althans dat vind ik dan hè :-)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 07 feb 2014 - 11:53

Inderdaad perfect gestyled in ton-sur-ton tinten. Liever geen heftige kleuren aan toevoegen. Daar is de kleur veel te zacht voor. Doet afbreuk aan het geheel, waardoor het misschien weer te hard wordt. Ik ben heel tevreden ;))

afbeelding van LG

LG

vrijdag 07 feb 2014 - 17:05

I totally agree with you any "loud" color would take away from the beautiful pastel colors.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?