Het is alweer een tijdje geleden dat er nog een staatsbezoek heeft plaatsgevonden in België, hopelijk komt daar verandering in nu Filip koning is geworden! We blikken daarom even terug op één van de staatsbezoeken uit 2003 in de serie van de roze galajurken van Koningin Mathilde!

Op 20 en 21 mei 2003 kreeg de Belgische koninklijke familie bezoek van Koning Harald en Koningin Sonja van Noorwegen die op officieel staatsbezoek kwamen. Op 20 mei vond dan ook een groot galabal plaats in het Kasteel van Laken. Koningin Mathilde, die op dat moment zwanger was van hun tweede kindje, Gabriel, droeg een mouwloze, hardroze satijnen galajurk met sleep:

De jurk kenmerkt zich verder door een hoogopstaande kraag, en de taille ligt iets hoger zodat de jurk mooi aansluit op haar zwangere buik. Mathilde droeg verder ook een roze clutch en roze schoenen. Qua juwelen droeg ze haar Laurel Wreath tiara, de E-vormige oorbellen en een schakelvormige armband.

Mathilde heeft de jurk nadien niet meer gedragen, misschien omdat het een zwangerschapsjurk was? Nochtans is Mathilde nadien nog tweemaal zwanger geweest.

Wat vinden jullie van deze roze jurk van Mathilde?

Foto's met dank aan Royal Press Europe

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zaterdag 23 nov 2013 - 22:55

bedankt voor je uitleg Sjanine. Nu weet ik wat je bedoelt.

afbeelding van SOFIA

SOFIA

vrijdag 22 nov 2013 - 22:32

Ben het met Willem eens. Mooie jurk maar ik vind de sleep ook iets te lang.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

vrijdag 22 nov 2013 - 22:08

Dit vind ik een leuk en mooie galajurk die mathilde hier aanheeft. Ik vind alleen de sleep van de jurk iets te lang. En Sjanine,hoe kan Mathilde nou experimenteren met juwelen,aangezien het Belgisch koningshuis weinig juwelen heeft. Vraag maar aan Jelka,dan zal die beamen dat de Royals van Belgie,weinig juwelen hebben. Want dat heb ik ook een keer aan Jelka gevraagd.

afbeelding van sjanine

sjanine

zaterdag 23 nov 2013 - 08:43

Nou ik bedoel eigenlijk de combinatie van kapsel met tiara's en broche's. Zoals maxima deed bij kennismakingsbezoek aan Spanje bijv. Ik vind het bij Mathilde allemaal veel te braaf. Juist omdat je zo weinig heeft, lijkt het me een uitdaging.

afbeelding van Germaine

Germaine

vrijdag 22 nov 2013 - 21:58

Dit model jurk doet echt helemaal niets voor Mathilde (integendeel zelfs) en wat mij betreft een modemisser. Ze heeft vaak iets 'houterigs' in haar houding en dat wordt door deze jurk alleen maar benadrukt.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 22 nov 2013 - 20:33

Mooi en chique plaatje. Past helemaal bij Mathilde!
Beter dan alle look a like jurken van Natan die Maxima ook heeft.

afbeelding van hanna

hanna

vrijdag 22 nov 2013 - 18:32

Echt een hele mooie jurk. de kleur roze staat Mathilde heel erg goed!~

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 22 nov 2013 - 18:14

Wat een mooie jurk. De kleur vind ik ook mooi, maar door het flitslicht lijkt de stof wel heel erg zwaar. Jammer dat ze hem nadien nooit meer heeft gedragen. Zou ze hem niet aan kunnen laten passen tot een normale avondjurk ipv een positiejurk? Dan kan ze hem nog een keer aantrekken.

afbeelding van sjanine

sjanine

vrijdag 22 nov 2013 - 17:40

Ik had de taille wat smaller gedaan.. Maar ja we praten ook over 10 jaar geleden. Toen liet je je buik ook niet zo zien.
Wanneer is hun eerst volgende staatsbezoek? Ik hoop ik dat Mathilde flink gaat experimenteren met juwelen en kapsels, als er tenminste een staatsbanket wordt gehouden.

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 22 nov 2013 - 17:02

Op de eerste foto ziet het er prachtig uit!!!

afbeelding van Christa

Christa

vrijdag 22 nov 2013 - 16:58

Een plaatje hoor!! ;-))

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

vrijdag 22 nov 2013 - 16:57

Mooi die sleep zeg! Zo hooggesloten is wel erg zedig... mooie juwelen!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?