Koningin Mathilde droeg het grootste deel van de dag haar witte pakje van Natan, maar na het militair defilé trok ze gelukkig iets frisser aan. Ze veranderde die avond twee keer van outfit: voor het bezoek aan het Warandepark, en voor de speech op het balkon en het bewonderen van het vuurwerk.

Om 19u brachten kersvers Koning Filip en Koningin Mathilde een bezoek aan het Warandepark, en hiervoor trok de Koningin een frisse zomerjurk uit de kast. Deze rode-roze jurk is nieuw voor Mathilde, en is een ontwerp van Edouard Vermeulen voor Natan. Ook Koningin Máxima heeft deze jurk, ze droeg hem nog niet zo lang geleden tijdens een van de provinciebezoeken. Mathilde droeg hierbij rode schoenen van Natan en een rode clutch. Mathilde koos er ook voor de rest van de dag haar haar los te dragen.

Geheel onverwacht verschenen Filip en Mathilde 's avonds na 22u nog een tweede keer op het balkon van het Paleis van Brussel, om het toegestroomde publiek hartelijk te danken voor hun steun en aanwezigheid. Daarna keken ze naar het vuurwerk dat in Brussel werd afgestoken ter ere van de Nationale Feestdag. Hiervoor trok Mathilde andermaal een nieuwe jurk aan, deze keer droeg ze een jurk met een blauw-witte print. Hierbij koos ze voor een ontwerp van een andere Belgische designer, en ook een favoriet van haar: Dries Van Noten.

Drie outfits dus voor de Koningin op de dag van de troonswissel. Wat vinden jullie van deze twee outfits? En welke draagt jullie voorkeur weg?

Foto's met dank aan DPP

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anoniem

Anoniem

woensdag 24 jul 2013 - 11:06

Ik vind de witte outfit heel klassiek, maar wel passend bij de gelegenheid. De roodroze jurk vind ik leuk, maar jammer dat Máxima 'm ook heeft... De blauwe outfit vind ik fantastisch!!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 24 jul 2013 - 09:57

Roze jurkje is leuk. De blauwe outfit vind ik helemaal mooi. Leuke pumps droeg ze erbij! :)

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 24 jul 2013 - 10:35

Jaaaa!! Die foto ik ook ergens gezien!! Met verborgen plateau zool, super gaaf!

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 23 jul 2013 - 16:15

Ik vind alle outfits van deze dag erg mooi, maar helaas lijken ze soms wel iets te veel op de outfits van Máxima. Ik vind dat de ontwerpen dan ook wat minder mooi worden voor zo'n belangrijke dag, omdat Máxima er in loopt als ze een wat minder belangrijke taak moet verrichten.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 23 jul 2013 - 12:54

Vind de rode het mooiste maar eigenlijk is het geen vergelijking. De witte was chique en stijlvol gecombineerd voor de plechtigheden en de twee andere waren minder formeel. De rode vind ik haar wat model betreft het allerbeste staan. Laat Mathilde voortaan maar voor Natan kiezen en Máxima hopelijk eens voor iemand anders.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 23 jul 2013 - 11:32

Oh, en dan is van deze twee japonnen toch de rode favoriet, ook al omdat deze beter bij het weer paste dan die met de langere mouw! Denk wel dat ze beiden (en ook de andere 2 outfits) op maat zijn gemaakt want ze zitten perfect! Van de witte japon (en ook van de grijze met kantachtige stof) zijn foto's op de paspop gepubliceerd, van de witte zeker en de grijze dacht ik ook gezien te hebben!

afbeelding van Els

Els

dinsdag 23 jul 2013 - 11:29

De rode outfit staat heel fris. Mathilde heeft inderdaad een beter figuur voor Natan. Soms leuk dat ze bijna hetzelfde dragen, soms verveelt het en lijkt het inderdaad imitatie. Vermeulen kan hier toch ook op letten dat hij de beide dames niet hetzelfde verkoopt. Laat in ieder geval een jurk dan van een ander kleur of stof zijn als het het gelijke model is.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 23 jul 2013 - 11:26

Ik vond alle drie de outfits erg mooi en stijlvol en passen bij deze gelegenheid. Het valt alleen wel op dat Natan schijnbaar kilometers stof van een bepaalde soort inkoopt en die dan op verschillende manieren verwerkt. Alsof er verder geen mooie stoffen te krijgen zijn.....

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

maandag 22 jul 2013 - 22:55

Dit vind ik twee hele mooie jurken van Mathilde,maar als ik moet kiezen dan ga ik toch voor de rode outfit. Die vind ik net even mooier dan de blauwe.

afbeelding van cindy

cindy

maandag 22 jul 2013 - 22:44

goh, als je mathilde ziet zie je maxima en zo ook omgekeerd... bovendien vind ik dat maxima zich beter tot nederlandse ontwerpers kan richten en laat mathilde dan bij natan blijven shoppen...

afbeelding van Christa

Christa

maandag 22 jul 2013 - 22:44

@Jelka: Ik vind het statieportret met de blauwe jurk heel mooi! Weet jij wie de jurk gemaakt heeft en wanneer deze foto is genomen? Je moet heel goed zoeken voordat je de foto vindt.....Volgens mij is deze niet gisteren of vandaag genomen....ben eigenlijk wel nieuwsgierig!

afbeelding van Christel

Christel

maandag 22 jul 2013 - 22:29

Hoi Jelka. Volgens mij klopt het niet helemaal: "Deze rode-roze jurk is nieuw voor Mathilde, en is een ontwerp van Edouard Vermeulen voor Natan. Ook Koningin Máxima heeft deze jurk, ze droeg hem nog niet zo lang geleden tijdens een van de provinciebezoeken." De jurk vertoont overeenkomsten maar heeft een ander model.

afbeelding van Jelka

Jelka

maandag 22 jul 2013 - 22:37

Klopt! De mouwen zijn iets minder breed bij Mathilde en de rok is ook minder wijd. Bovendien is in de jurk bij Mathilde meer rood gebruikt dan bij Máxima. Maar de gelijkenissen tussen de twee jurken zijn zodanig groot dat ik sprak van gelijke jurken.

afbeelding van Manon74

Manon74

maandag 22 jul 2013 - 23:37

Ik zag trouwens dat de avond voorafgaand met het concert en ook een soort van hetzelfde jurkje te zien was... Maxima had in Duitsland een jurk aan met een zwart kanten print en een witte onderkant. De jurk die Mathilde aan had, was qua model net anders (klein mouwtje) maar dan moet je oplettend kijken.
Het is eerder regel dan uitzondering dat er bijna hetzelfde gedragen wordt.... Jammer.

afbeelding van Manon74

Manon74

maandag 22 jul 2013 - 22:26

Jammer dat we op deze dag tot 2 keer toe jurken van dezelfde stof en gelijkend model zien bij Mathilde, zoals we onlangs ook al bij Maxima hebben gezien. Op zich niets mis me de stof en de jurken, maar ik zou Maxima toch aan willen raden minder Natan te dragen. Zeker omdat de pasvorm bij Mathilde beter valt.
Maar vooral om dan ook nog te zien dat Mathilde op de staatsportretten een koningsblauwe jurk draagt, vind ik dan wel heel erg inspiratieloos.

afbeelding van Germaine

Germaine

maandag 22 jul 2013 - 22:26

Natan gebruikt meerdere jaren achter elkaar dezelfde stoffen. Zo droegen de Belgische prinsesjes jurkjes van de oranjerode stof waar Maxima geruime tijd geleden een weinig geslaagd pakje van droeg tijdens het bezoek aan de VS. Ik vind de blauwe lange jurk van Mathilde van de staatsiefoto door zijn eenvoud heel erg mooi. Het valt me op dat de jurken die hij speciaal voor Mathilde of Maxima maakt veel en veel beter van pasvorm zijn dan de pret a porter modellen die beiden van Natan dragen. De verhouding klopt dan vaak niet of de rok is net even te kort of het is net even te krap en ga zo maar door,

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 22 jul 2013 - 21:13

Ik vind alle outfits mooi, maar jammer dat er voor dezelfde stof als de jurk van Máxima gekozen is. Ook de stof van de blauw witte jurk met de grote rozen, lijkt op een pakje dat Maxima heeft in het grijs / blauw. ( Gedragen op provinciebezoek en begin dit jaar op he staatsbezoek). Ik weet dat ze het zelf niet zo erg vinden fashiontweelingen te zijn, maar ik vind het minder verassend. Ook al omdat het statieportet ook al een look a like is met de prachtige koningsblauwe jurk. De mooiste outfit van dag is voor mij toch echt de witte jurk met mooie hoed!

afbeelding van Germaine

Germaine

maandag 22 jul 2013 - 20:48

De rode jurk is best ingenieus gemaakt, heb ik op andere foto's gezien, maar dat zie je op deze foto niet heel goed terug. Jurk en kleuren staan haar goed! De blauw-witte jurk is ook goed. Resultaat voor de hele dag is: top.
Ook in de buitenlandse pers is men erg te spreken over de dag outfit (Natan/Delvigne )van Mathilde ": sophisticated and elegant" is het oordeel! Tsja...., kan je nog een groter compliment krijgen? Ik ben het daar eerlijk gezegd helemaal mee eens.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?