Zoals Josine hier eerder al aankondigde, en zoals jullie ook al op Twitter konden lezen, was ik vandaag aanwezig in Brussel om alle feestelijkheden bij te wonen van de Belgische troonswissel. Het was een fantastische dag en graag deel ik met jullie de kledij die Mathilde, vanaf nu Koningin, gedragen heeft voor de gelegenheid.

Reeds in de vroege ochtend werd bekend gemaakt dat Koningin Mathilde een wit crèmekleurig ensemble zou dragen van Natan. Edouard Vermeulen verspreidde een foto van hemzelf met het ontwerp, waardoor we ons al een goed beeld konden vormen van hoe de nieuwe Koningin er zou uitzien. Het ontwerp was geen verrassing en een typisch ontwerp van Vermeulen, met de brede boothals en de lage rug. De Koningin koos hiermee voor een sober en klassiek ontwerp: ze had het op eender welke Nationale Feestdag kunnen dragen. Hiermee zien we nog maar eens bevestigd dat Koningin Mathilde ook qua kledij de spotlights niet van haar man wil afnemen, en deze dag volledig in het teken van hem wil doen staan.

De Koningin combineerde de look met eenvoudige accessoires: ze droeg een zachtroze clutch, beige-bruine slingback pumps, en handschoenen. Ze droeg een diamanten armband en dezelfde oorbellen als de dag voordien tijdens het concert: haar pareloorbellen van haar huwelijksdag.

Ook de achterkant van het ensemble was bijzonder elegant, met een lage rug en een fijne rij knoopjes. Hieronder zie je de foto die verspreid werd door modehuis NATAN deze ochtend: je kan er goed de print van de stof op bewonderen.

Dat Fabienne Delvigne de hoed van Koningin Mathilde ging ontwerpen, was ook al even op voorhand geweten. Toen ik de hoed voor het eerst zag (langs de rechterkant) moet ik eerlijk bekennen dat ik even schrik had dat het een misser was. Maar toen draaide Mathilde haar hoofd, en zag ik de rest van het ontwerp, en heb ik mijn mening volledig moeten bijstellen. Het is een prachtige hoed, die qua kleur perfect bij de outfit past. De asymmetrie in het ontwerp is enorm mooi, en zoals Fabienne Delvigne beloofd heeft, blijft het gezicht van Mathilde langs alle hoeken perfect zichtbaar.

Eén ding moet ik wel zeggen: ik begrijp niet hoe Mathilde het in deze outfit heeft kunnen uithouden. Ze heeft deze outfit namelijk aangehad van de eerste activiteit tot na het militair defilé dat eindigde om 18u. Het ziet er mij namelijk een vrij zware stof uit, en het ontwerp heeft ook driekwart mouwen. Het was buiten 30°, ikzelf ben volledig uitgeput van de warmte, ik had eerlijk gezegd dat ze sneller zou gewisseld hebben van outfit. Dit gezegd zijnde vind ik het een prachtige outfit, Mathilde heeft haar eerste outfit als Koningin perfect uitgekozen! Morgen breng ik verslag uit van outfit 2 & 3!

Graag jullie reactie!

Foto's met dank aan DPP en Natan

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Renske

Renske

zondag 04 aug 2013 - 22:34

Vandaag in Brussel geweest en het Koninklijk Paleis bezocht. De kleding van 21 juli is daar ook te zien. Heel mooi en in dezelfde kamer opgesteld als waar de familie foto genomen is. Aanrader!

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

maandag 22 jul 2013 - 23:13

Mathilde draagt hier een hele mooie jurk,en ik vind het knap dat Mathilde zich in die jurk bij temperaturen van meer dan 30=graden staande heeft weten te houden. En AnnekeM ik denk dat het daar niet gebruikelijk is dat de echtgenote van de koning naast hem zit als hij word ingehuldigt aan gezien Paola ook niet naast Albert zat twintig jaar geleden. Bij ons zat Anna-Palovna de echtgenote van koning Willem II ook niet naast haar echtgenoot maar zat ze op de plaats waar Beatrix met haar kleindochters zat. Ook Sophie de eerste echtgenote van Willem III zat niet naast hem. Alleen Wilhelmina de echtgenote van Willem I zat naast haar man bij de inhuldiging van haar man.

afbeelding van RoyalJuus

RoyalJuus

maandag 22 jul 2013 - 20:27

Nogmaals: prachtige outfit. Alleen die uitgroei... Voor een historische gebeurtenis/fotomoment als deze waarvan je weet dat het tot in lengte v dagen getoond gaat worden , een hele grote gemiste kans!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 22 jul 2013 - 19:59

Super mooi de outfit! De hoed en schoenen vind ik helemaal geweldig. Ik heb gelezen dat jurk van een zijden/katoenen stof is, dat valt dan nog wel mee met de warmte. En naar de kerk ga je niet met een jurk met korte mouwen...
Kortom mooi plaatje, koninklijke allure, maar ik vind met dit soort gelegenheden koninklijke glamour mooier.
Wat me opviel was dat Filip helemaal alleen stond tijdens de inhuldiging. Daar had Mathilde beste naast gemogen.

afbeelding van Caroline8

Caroline8

maandag 22 jul 2013 - 18:34

I really like the dress from the front, but not so much from the back.
I think this is no special outfit, especially if you remember her National Day outfit of 2006.
The design of the dress was nearly the exact same back then (orange and another fabric).
Even the material and color of her hat was the same as in 2006.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 22 jul 2013 - 14:31

Echt een super mooie jurk en accessoire, maar dat haar vind ik ook niet zo mooi geverfd. Inderdaad een beetje Máxima-achtig.

afbeelding van Christa

Christa

maandag 22 jul 2013 - 10:31

@ Jelka: Ik maak me sterk dat Mathilde schoenen draagt van Roger Vivier uit Parijs......de gesp is het handelsmerk van dit schoenenhuis!

afbeelding van Jelka

Jelka

maandag 22 jul 2013 - 20:11

Het klopt inderdaad dat Roger Vivier die gesp heeft gelanceerd, en er een beetje zijn kenmerk van heeft gemaakt, maar dat is inmiddels opgepikt door andere modehuizen, dus alleen daaraan kan je de schoenen niet meer identificeren. Natan heeft het onder andere ook overgenomen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 22 jul 2013 - 19:53

Volgens mij zijn ze gewoon van Natan. Ze staan ook op de website.

afbeelding van Christa

Christa

maandag 22 jul 2013 - 10:14

Ik heb overigens in een van de Belgische krantenwebsites gelezen dat de jurk van een zijden-katoenen stof was gemaakt......het zag er wel warm uit maar het leek haar niet te deren!

afbeelding van Christa

Christa

maandag 22 jul 2013 - 10:07

Zoals ik gisteren al schreef: Wat ziet ze er beeldschoon uit! Ik had ook dezelfde reactie als Jelka over de hoed en moest daarna bijstellen! Prachtig ontwerp heel stijlvol! De andere twee jurken ook beeldig, de roze deed mij denken aan de stof van de jurk die Max droeg in Overijssel en Flevoland....en de blauw witte jurk van later is mijns inziens niet dezelfde stof als van Maxima, deze stof glimt veel meer....maar ik kan mij vergissen en kan ook het patroon op de foto niet zo goed zien. De stof van Max heeft iig grote rozen erop!
Al met al, een prachtig Koningspaar en aandoenlijk die knuffels en zoenen op het balkon later op de avond!! Ze wilden het vast en zeker nog even goedmaken na de "balkonscène" van 's middags!! ;>))
Lang Leve België!

afbeelding van Annetje

Annetje

maandag 22 jul 2013 - 01:46

Mijn idee,Sanne !

afbeelding van Sanne

Sanne

zondag 21 jul 2013 - 23:50

Ik vind de jurk die Mathilde droeg vandaag écht schitterend! :) En heel mooi gecombineerd met de goed gekozen accessoires!
Maar ook ik kan me voorstellen dat de koningin het echt bloedheet gehad moet hebben in deze jurk. Alhoewel, 't was wel 'gewoon' katoen, dus dat scheelt wel.
Tijdens de uitzending op tv-zender één hoorde ik trouwens dat de jurk pas drie weken geleden besteld werd, dus er was gewoonweg geen tijd om voor iedere kledingwissel twee jurken te maken. En Edouard Vermeulen moest natuurlijk ook voor Paola, Claire, Elisabeth en Eléonore aan de slag. Maar ik twijfel daar een beetje aan. Zou Mathilde haar jurken niet al eerder besteld hebben met de troonswissel in haar achterhoofd, gewoon als haar normale Nationale Feestdagjaponnen? Da's toch niet gek dat ze daar speciaal iets voor laat maken?! Dat kan ze volgens mij al veel eerder gedaan hebben zonder dat het opvallend geweest zou zijn! Het zelfde geldt voor de jurken voor Paola en Claire: zij bestellen toch wel vaker een speciale nationale feestdag japan bij Natan, da's ook niet vreemd! Maar goed, wie weet ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 21 jul 2013 - 23:00

Een je bedoelt ook vast oorbellen ipv oorlellen, haha ;)

Ik vond Mathilde er práchtig uitzien vandaag. Heel elegant en koninklijk, super! Vind alleen haar kapsel niet zo mooi geverfd, het lijkt wel een beetje op de uitgroei van Máxima :)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

zondag 21 jul 2013 - 23:38

Oh nee haha ook oorlellen... Zucht. Waar een Ipad vooral NIET handig voor is. Natuurlijk bedoelde ik oorbellen :-).

afbeelding van Nelleke

Nelleke

zondag 21 jul 2013 - 22:52

Dat was wéér auto correctie. Ik bedoelde hoofddeksel of hoed (hoe het ook genoemd wordt)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

zondag 21 jul 2013 - 22:51

Leuke blog. Ik ben het met je eens ik vind het een goede outfit voor Mathilde. Heel chique de hals en de lengte van de creatie. Schoenen en hoofddoekjes passen er goed bij. En de oorlellen vind ik zo mooi bij haar blauwe ogen staan.

afbeelding van Iris

Iris

maandag 22 jul 2013 - 14:18

ha ha ha, echt heel grappig die autocorrectie foto, vooral: oorlellen!

afbeelding van Iris

Iris

maandag 22 jul 2013 - 14:18

oeps, nu doe ik het zelf ook; foto=fouten!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?