Via een toespraak op radio en televisie zal koning Albert vanavond zijn abdicatie bekend maken. Op 21 juli, de Nationale Feestdag, zal de troonsoverdracht plaats vinden. Het jaar 2013 mag met 4 abdicaties nu al met recht een koninklijk jaar genoemd worden! Bijkomend voordeel is dat Mathilde nu niet alleen meer (mode)koningin zal zijn volgens deze website, maar ook volgens de Belgische wet. En jullie weten allemaal nog wel dat de pracht en praal in Nederland geweldig was, dus ook van Mathilde verwacht ik veel mooie creaties. Helaas vind de troonoverdracht naar verwachting plaats zonder buitenlandse collega's, maar is het meer een formaliteit en ondertekening. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

donderdag 04 jul 2013 - 23:38

Ik ben het met Ineke eens dat als je de taal goed beheerst dat je dan al veel beter overkomt. Zeker in een land waar ze meerdere talen spreken. En Marianne Rietjes heeft Mathilde dan geen Nederlands op school geleerd? want mijn stelling is dat je als je Vlaams bent je dan Frans leert op school en als je Waals bent dat je dan Nederlands leert. Teminste op de scholen na de lagere school. Want de premier,Ministers en staatssecretarissen in het Belgisch kabinet moeten Nederlands en Frans spreken anders komen ze niet in de nationale regering. Dat overkwam ooit de Waalse politicus Guy Spittaels, Hij kon wel Nederlands lezen maar het niet spreken dus kwam hij niet in de nationale regering.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 04 jul 2013 - 20:25

Boudewijn en zijn broer Albert hadden in hun jeugd een Nederlandse gouvernante en hebben de Nederlandse taal goed geleerd. Mathilde spreekt wel Nederlands maar of ze die taal goed beheerst, weet ik niet. De a.s. koning spreekt goed Nederlands, maar thuis is de voertaal Frans.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

woensdag 03 jul 2013 - 23:57

Ik vind het leuk voor Filip en Mathilde maar filip zal echt het vertrouwen van vooral het Vlaamse volk moeten winnen want het konigshuis is populairder nu in Wallonië dan in Vlaanderen. Een aantal jaren geleden wilden veel Vlamingen het koningshuis weg hebben omdat veel Belgische Royals niet of nauwelijks Nederlands spraken. Paola die al meer dan 50jaar in Belgiëwoont en Mathilde die in Wallonië geboren is spraken nauwelijks of niet goed Nederlands en dat werd ze door de Vlamingen kwalijk genomen. En daarom gingen ze een klooster in om goed Nederlands te leren. Maar ik wens Filip en Mathilde verder een goed en mooi koningsschap toe.

afbeelding van Sophie

Sophie

maandag 22 jul 2013 - 19:11

De Belgische Premier Elio di Rupo sprak ook geen Vlaams, hij heeft ijlings taalles moeten nemen, maar is het Vlaams nog steeds niet helemaal meester , getuige zijn toespraak voorafgaand aan de abdicatie van koning Albert II. Niet iedereen heeft een talenknobbel als de inzet er maar is.

afbeelding van Manon74

Manon74

woensdag 03 jul 2013 - 22:23

Zo maar een profiel aangemaakt!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 04 jul 2013 - 09:37

Leuk!

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 03 jul 2013 - 21:54

Koningspaar moet nieuwe afspraak maken!

schrijft de Telegraaf, die onderstaand bericht plaatste:

"Koning Willem-Alexander moet een nieuwe afspraak maken om langs te komen in Brussel. Hij zou op 14 oktober samen met Koningin Máxima op kennismakingsbezoek gaan bij de Belgische Koning Albert II en Koningin Paola.

Het gebruik wil namelijk dat het net aangetreden staatshoofd het eerst op visite gaat bij een langer regerende collega. Met het aftreden van koning Albert op 21 juli ten gunste van prins Filip zijn de rollen nu omgedraaid. Niet Willem-Alexander maar koning Filip is het 'junior' staatshoofd en moet dus het eerst op bezoek.

Een makkelijke oplossing is voorhanden door de datum te handhaven en Koning Filip en Koningin Mathilde uit te nodigen in Den Haag."

aldus de Telegraaf.

afbeelding van Manon74

Manon74

woensdag 03 jul 2013 - 22:06

Kijk dat verklaart het en idd kunnen ze mooi de datum handhaven, afstand is klein dus voor wat betreft reizen zou er geen probleem mogen zijn.

afbeelding van Lut.

Lut.

woensdag 03 jul 2013 - 19:56

Ik ben het volledig eens met Jelka.
Als inwoner van België zullen er hier geen festiviteiten plaatsgrijpen zoals bij jullie in Nederland. Dit wordt dus inderdaad de eerste troonopvolging van een nog in leven zijnde Koning. De regering zal wellicht een feestprogramma uitstippelen. Ik kijk er eveneens naar uit.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

donderdag 04 jul 2013 - 00:05

Ik wil even zeggen dat dit de tweede keer is dat een levende Belgische vorst aftreed,al kun je deze situatie niet vergelijken met die van 1951. Want toen trad Leopold III af om ernstige rellen in Vlaanderen en Wallonië te voorkomen. Want toen was het vooral in Brussel onrustig. Dit is ook bekend onder de koningskwestie. (geloof ik).

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 03 jul 2013 - 19:14

Ja, ik vraag me ook af hoe dat nu gaat met het voorgenomen bezoek aan België.Misschien halen ze het bezoek naar voren in de agenda. Wel leuk voor België. Tenminste, dat hoop ik. Het koningshuis ligt daar wat gevoeliger en is minder populair dan bij ons, heb ik begrepen.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 03 jul 2013 - 18:44

Het zou ook kunnen dat NL het bezoek aan Belgie vervroegd en dus nog bij Albert en Paola op bezoek gaan, maar de tijd dringt en misschien laat de agenda dat niet toe!

afbeelding van Manon74

Manon74

woensdag 03 jul 2013 - 18:25

Nu ontstaat er toch een rare, uitzonderlijke situatie; het kennismakingsbezoek aan België heeft nog niet plaatsgevonden.
Twee nieuwe staatshoofden ; wie hoort er dan als eerste een bezoek af te leggen volgens de regels?
Niet dat het uitmaakt en de koppels/families zijn vrienden van elkaar, maar ben even benieuwd of iemand dit weet.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 03 jul 2013 - 18:42

Ik kan alleen maar speculeren maar ik denk dat Filip en Mathilde misschien nu wel eerst bij ons langskomen! Willem-Alexander en Maxima zitten in principe nu het langst "op de troon" en zijn Filip en Mathilde de nieuwkomers!

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 03 jul 2013 - 18:18

Ohhh, wat fijn voor Filip die eigenlijk al jaren zit te wachten en in mijn ogen een hele goede Koning zal zijn! Ik wil de Belgen op dit forum dan ook van Harte Feliciteren met hun nieuwe Koningspaar! Leve Koning Filip en Koningin Mathilde!

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 03 jul 2013 - 20:27

Ben het helemaal met @Christa eens!!

afbeelding van Jelka

Jelka

woensdag 03 jul 2013 - 17:13

Het zal ook geen toeval zijn dat het net nu gebeurd met het proces van Delphine Boël.
En net als Josine verwacht ik ook geen buitenlandse gasten, maar het valt dus allemaal moeilijk te voorspellen, aangezien zoiets als dit nog niet eerder heeft plaatsgevonden. Maar als het is zoals de vorige keren, komen er dus geen buitenlandse royals.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 03 jul 2013 - 16:56

Dat is lastig te zeggen, omdat de vorige keer ook nog gerouwd werd om Boudewijn, terwijl het nu veel feestelijker zal zijn. Maar gezien de korte datum denk ik dat er geen buitenlandse royals aanwezig zullen zijn.

afbeelding van Jolien

Jolien

woensdag 03 jul 2013 - 16:35

Wie gaan ook aftreden?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 03 jul 2013 - 16:57

Vaticaanstad, Qatar en Nederland hebben al geabdiceerd en nu België = 4 :)

afbeelding van Jolien

Jolien

donderdag 04 jul 2013 - 16:46

Oh ok

afbeelding van Manon74

Manon74

woensdag 03 jul 2013 - 16:20

Maar nu is Albert natuurlijk 79, en komt hij minder kwiek over dan Beatrix. 4 jaar kan best veel schelen wat dat betreft.
Nog even en Charles is gepasseerd door alle andere Kroonprinsen, terwijl hij de oudste van hen allen is.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 03 jul 2013 - 16:16

Lijkt wel alsof ze gekeken hebben hoe het in NL is verlopen en nu zelf aan de beurt zijn.
Jammer dat het niet zo'n feest als in NL gaat worden. Ik ben wel benieuwd hoor hoe koning Philip en koningin Mathilde het gaan doen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 03 jul 2013 - 16:16

Jeetje, wat bijzonder! Dat wordt dan een feestje zonder Máxima en Willem Alexander... De etiquette staat het toch niet toe dat zij erbij aanwezig zijn?
Wel leuk twee modekoninginnen!

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 03 jul 2013 - 15:58

Dit had ik al verwacht! Omdat ze al langer speculeerden over een eventuele troonswisseling in België, dacht ik dat na Nederland ook België wel zou komen en nu heb ik nog gelijk ook!
Jammer dat dit waarschijnlijk zal gebeuren zonder buitenlandse royals. Ik had me eigenlijk al weer verheugd op het volgende internationale royal-event. Ik ben altijd helemaal in de wolken van die mooie jurken en sieraden!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 03 jul 2013 - 15:14

Oh wat spannend zeg! Goede zet van de koning lijkt me. Kunnen we weer uitkijken naar prachtige outfits en leuke feestelijkheden. Gefeliciteerd zuiderburen!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?