Ook Prinses Mathilde is een kei in het recycleren. Ze is er zelfs zo goed in dat het weinig mensen opvalt dat zij überhaupt haar kledij recycleert. Ze weet haar outfits namelijk erg goed over de jaren te verspreiden. Zo ook onderstaande jas.

 

We leerden deze jas kennen toen Prinses Mathilde hem droeg in oktober 2006 toen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Kroonprins Filip en Prinses Mathilde een gezamenlijke activiteit hadden rond de schilders Rubens en Breughel. De jas valt meteen op door de print waar je niet naast kunt kijken. De donkergrijze kleur, met daardoor een zilveren-zwart patroon van bloemen maken er een in het oog springende jas van. Maar daarbij stopt het niet: doorheen de jas loopt een zware grijze fluwelen boord, en aan de mouwen zitten opvallende gespen. Onder de jas draagt de Prinses steeds een erg fijne top die tot hoog aan de nek komt van fijne geweven kant.

We zagen de Prinses nadien nog driemaal met deze mantel: op een nieuwjaarsreceptie in januari 2007, op een nieuwjaarsreceptie in januari 2010, en op de herdenkingsplechtigheid voor de overleden familieleden in februari 2011. Toen droeg de prinses er een hoedje bij in dezelfde fluwelen stof als de rand van de mantel.

Foto's met dank aan DPP

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?