Aangezien juwelen in België niet zijn ondergebracht in een overkoepelende collectie, en als privébezit worden beschouwd (en dus niet als bezit van het koninkrijk), zijn er heel wat minder tiara's, parures, etc. in de Belgische koninklijke familie. Zo heeft Prinses Mathilde ook maar één eigen tiara. 

Deze tiara staat ook wel bekend als de Laurel Wreath tiara, omwille van de vorm ervan. De Prinses kreeg deze tiara cadeau van de Belgische adel ter gelegenheid van haar huwelijk met Prins Filip. De tiara dateert van het begin van de 20ste eeuw, 1912, en werd gemaakt door de Engelse juwelier Hennel & Sons. Bij elke gala-gelegenheid zien we Prinses Mathilde dan ook met deze tiara. Op enkele gelegenheden heeft ze de tiara ook al gedragen als ketting, bijvoorbeeld bij het huwelijk van Prins William in 2011.

Velen vinden het spijtig dat de Prinses slechts één tiara heeft. Vinden jullie dat de Prinses een tweede tiara moet aanschaffen, of bijvoorbeeld cadeau krijgen van Filip? Of zouden jullie dan commentaar dat dit niet gepast is ten tijden van economische crisis terecht vinden? Graag jullie mening!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 08 jul 2013 - 18:52

Ik vind best dat Filip haar een keer een tiara cadeau kan doen. Zoals nu, in een crisis, is het heel slim om die juwelen onder te brengen in een stichting, zodat je ook nog eens verschillende tiara's kunt dragen. Lijkt mij eigenlijk veel fijner en handiger!

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 08 jul 2013 - 14:06

Ik vind deze tiara bijzonder en heel erg mooi. Prima wanneer ze altijd deze zou dragen, maar ik gun haar dat ze af en toe kan wisselen. In tijden van crisis - tja dat kan een argument zijn, vooral als het koningshuis in België niet zo heel populair is, dan doe je het wellicht al snel verkeerd. Maar tegelijkertijd moet de economie toch ook draaien op al die uitgaven die arm en (vooral) rijk doen, dus in die zin... Maar j of dat dan zo door het volk wordt opgevat?!
Wat een verschil idd met ons koningshuis. Daar zijn zoveel juwelen... Maar goed, met ons moet ze zich (of wij haar) ook maar niet vergelijken!

afbeelding van Paul

Paul

maandag 08 jul 2013 - 11:08

Veel van de Belgische koninklijke juwelen zijn na de dood van Prinses Lilian, 2e vrouw van Koning Leopold III verkocht in verband met het betalen van successierechten verder is een ander deel geschonken/meegenomen door Prinses Josephine Charlotte toen zij trouwde met Jean van Luxemburg. Wat er met de juwelen van Fabiola en Paola gebeurt wat (nog) niemand.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 08 jul 2013 - 09:36

Zou Mathilde graag eens met een andere tiara zien. Maar dat gaat wel gebeuren denk ik straks na de troonswisseling. Hoop dat ze de tiara's van Fabiola gaat dragen/erven...

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zondag 07 jul 2013 - 23:53

Ik vind dat ze hun collectie juwelen in een stichting moeten onderbrengen. Maar ik verbaas me dat de Belgische Koninklijke famillie zo weinig juwelen hebben,maar misschien weet Josine of ze echt zo weinig juwelen hebben. Verder vind ik het een mooie site waarvoor mijn complimenten.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 07 jul 2013 - 21:21

Prachtige tiara. Ik denk dat ze als koningin wel vaker een tiara kan lenen. Als ik me niet vergis, probeert koningin Fabiola een aantal bezittingen in een stichting onder te brengen waarover nogal veel commotie is ontstaan in België. Een stichting puur voor de juwelen, lijkt me een heel goede oplossing. Ik vind dat de aanschaf van juwelen een privézaak is en bovendien een goede belegging want edelstenen behouden hun waarde wat je van geld en effecten niet bepaald kunt zeggen.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zondag 07 jul 2013 - 23:58

Marianne Dat deed Fabiola om dat ze zelf geen kinderen heeft geloof ik maar familie van haar in het buitenland wel. vandaar dat ze dat deed. Overigens is ze daarvoor door premier Elio di Rupo voor gestraft en krijgt ze nu minder geld uit de staatskas.

afbeelding van Christa

Christa

zondag 07 jul 2013 - 20:43

Deze tiara is overigens beeldschoon!

afbeelding van Christa

Christa

zondag 07 jul 2013 - 20:41

Ik vind het persoonlijk een heel goed idee om nu alle sieraden in een stichting onder te laten brengen. Zo voorkom je dat er straks juwelen "verdwijnen" door verkoop oid! Daarom heeft wijlen Koningin Juliana dat gedaan, zodat ook alle nazaten van de sieraden, waaronder ook stukken die door de bevolking zijn geschonken, gebruik kunnen blijven maken!
Daarnaast zijn er natuurlijk ook de prive collecties, waarbij ik het overigens wel gepast vind om in deze tijd spaarzaam te zijn met uitgaven in die richting, want ook al lijkt zo'n aanschaf prive, tenslotte betalen wij belasting en betalen wij.......vul de rest maar in! ;-))

Mathilde heeft volgens mij straks ook de beschikking over de tiara die Koningin Fabiola droeg bij haar huwelijk met Koning Boudewijn! En ik neem zomaar aan dat ze die van Paola ook wel weer mag lenen, ZIJ is straks tenslotte de Koningin van alle Belgen!

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 07 jul 2013 - 21:01

Je hebt natuurlijk volkomen gelijk dat het onze belastingcenten zijn! Maar als ik dan zie dat WA en Maxima een vakantievilla van een paar miljoen op de kop tikken, waar wij als belastingbetaler niks van hebben, zie ik liever een mooi sieraad op het hoofd van de koningin. Heb je tenminste nog wat van als je dat mag bewonderen :)

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 07 jul 2013 - 19:12

Filip mag haar best nog een tiara schenken vind ik. Slechts een tiara vind ik wel een beetje weinig. Ik begrijp dat het crisis is, maar een persoonlijk geschenk of aankoop is hun zaak. Als Maxima van Alexander juwelen cadeau krijgt of zelf juwelen koopt is dat ook niet mijn aangelegenheid. Dat van die stichting lijkt me inderdaad ook een goede oplossing.
Ik vind dit overigens wel een zeer mooie tiara. Heeft ze echt nooit een andere gedragen, dus ook niet geleend van iemand ofzo?

afbeelding van Jelka

Jelka

zondag 07 jul 2013 - 19:18

Enkel op haar huwelijk leende ze een tiara van Koningin Paola! Zie daarvoor de log over de bruidsjurk van Mathilde :)

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 07 jul 2013 - 19:55

Ja, dat heb ik inderdaad gelezen. Maar dat dat de enige keer was, wauw. Ze is blijkbaar niet zo van het lenen :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 07 jul 2013 - 17:52

Wat een prachtige tiara. Ik vind dat Mathilde zeker nog een eigen tiara verdient, bijvoorbeeld ter gelegenheid van de troonswisseling. Maar het lijkt me ook zeker een word idee om ze net als in Nederland onder te brengen n een stichting. Of net als prinses Mary een afspraak maken met een juwelier / ontwerper dan Mathilde een tiara mag lenen.

afbeelding van Christel

Christel

zondag 07 jul 2013 - 17:24

In de Belgische familie zijn wel meer tiara's. Simpele en economische oplossing is dus om een stichting op te richten en juwelen van Fabiola, Paola en de huidige prinsessen daar in onder te brengen. Dan hebben we meer variatie en is geen verspilling.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?