Hoewel prinses Laurentien al ruim tien jaar getrouwd is met prins Constantijn, heeft zij tot nu toe slechts zeven keer een diadeem gedragen. De eerste keer was tijdens haar huwelijk in mei 2001, toen zij koos voor het lauwerkransdiadeem. Naast dit diadeem droeg ze ook nog het diadeem met aquamarijnen, het diadeem uit de smaragden parure (met parels), Emma's harpendiadeem en het korenaardiadeem. Mijn voorkeur gaat uit naar het lauwerkransdiadeem, die ik ook nog eens graag zie bij koningin Máxima. Naar welk diadeem gaat jullie voorkeur uit?

Laurentien met het lauwerkransdiadeem:

Laurentien met het diadeem van de smaragdenparure, waarbij de smaragden zijn vervangen door parels. 

Laurentien met het korenarendiadeem:

Laurentien met Emma's diadeem van Begeer, waarbij de grote centrale diamant vervangen is door een robijn. 

Laurentien met het diadeem met aquamarijnen:

Foto's met dank aan PPE 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mario1974

Mario1974

donderdag 30 apr 2020 - 15:09

Laurentien is eigenlijk op haar best met grote plastic ballen/kralen of iets van modern roestvrijstaal om haar nek, Misschien dat een oude carburateur in heur haar wel werkt?

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

dinsdag 08 dec 2015 - 09:03

De aquamarijn tiara stond prinses Laurentien geweldig tijdens het diner in het Rijksmuseum (april 2013).

Tijdens haar huwelijk stond de Griekse Bandeau haar fantastisch maar tijdens het staatsbezoek van Jordanie aan Nederland lag het gewoon plat op haar hoofd :( helaas.

Het korenaar diadeem ( moet Koningin Maxima toch ook maar eens proberen!) stond Laurentien ook erg mooi maar daar had ze nog langer haar.

Het harpdiadeem kan ze ook prima hebben. Ik zou alleen de combinatie met 3 robijnen nog wel eens willen zien bij Koningin Maxima. Beatrix heeft dit 1x gedaan tijdens een bezoek van/aan Venezuela(?!)

afbeelding van Lauren

Lauren

vrijdag 19 dec 2014 - 11:50

Ik vindt haar het mooist met het lauwerkransdiadeem en de aquamarijntiara

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 01 aug 2013 - 11:58

Ik vind alleen het Lauwerkransdiadeem mooi bij haar, maar dan wel op de manier hoe ze hem bij haar huwelijk droeg. Ik vind dat ze diademen te ver naar voren draagt en daardoor komt het heel slordig over. Meestal staat haar kapsel ook niet geweldig bij een diadeem.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 29 jul 2013 - 21:27

ik ben het met de anderen eens. Een tiara staat haar niet echt.Het mooiste vind ik de foto van het huwelijk en die met de aquamarijnen. het is gewoon het kapsel dat niet goed is. Want prinses Margriet heeft ook een kort kapsel en zij ziet er altijd tip top uit met een tiara en zonder. Jammer genoeg kun je dat van Laurentien niet altijd zeggen.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 29 jul 2013 - 18:35

Laurentien en een tiara... Het lauwerkransdiadeem vind ik haar alleen op de eerste foto (die van de kerkelijke inzegening van haar huwelijk) redelijk staan. Bij het huwelijk van Frederik en Mary leek Laurentien qua styling wel op een versierde kerstboom. Wie heeft haar in vredesnaam zo gestyled, zijzelf of een kamernierster? Wat een ontzettend rommelig geheel en een afschuwelijke jurk. Ik vind behalve de lauwerkrans het korenaardiadeem en de aquamarijnen tiara bij Laurentien nog redelijk passen maar dan moet ze wel (half)lang haar hebben want een tiara op haar korte kapsel is geen gezicht.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

maandag 29 jul 2013 - 11:16

De foto waar Laurentien als bruid opstaat is eigenlijk het mooist en misschien komt het doordat haar haar uit haar gezicht weg is. Maxima heeft ook een (alweer gedateerde) foto hier op de site en het hangt allemaal in het gezicht en los erbij, en het diadeem past niet bij de rommelige rest. Een diadeem moet netjes!

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zaterdag 27 jul 2013 - 23:19

Ik ga voor het eerste diadeem en het diadeem met de aquamarijnen erin. De rest vind ik haar niet mooi staan. En je moet er het goede kapsel voor hebben denk ik. Want Maxima staat met haar kapsel alles en bij Laurentien niet.

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 27 jul 2013 - 16:00

Ik vind de aquamarijnentiara het mooist bij Laurentien en daarna de lauwerkranstiara!
De anderen vind ik niet zo'n succes. De tiara's staan in Laurentiens kapsel vaak naar mijn smaak te ver naar voren. Dat is bij de aquamarijnen ook wel een beetje maar daarbij vind ik het wel passen en 't staat wel mooi! :) Bij de rest vind ik het niet zo geslaagd. Het heeft misschien ook wat met haar kapsel te maken, maar bij een wat klassieker-Laurentien kapsel zoals bij het huwelijk van Mary en Frederik waarbij ze de parelversie van de smaragdentiara draagt vind ik het niet mooi staan! ^_^

afbeelding van Elly

Elly

zaterdag 27 jul 2013 - 11:08

Laurentien is een mooie vrouw met een prachtige uitstraling. Maar idd, de tiara's staan niet zo heel mooi. Ik weet niet of het door het kapsel komt, kort haar, of dat het gewoon " niet voegt" . Ik heb geen hoedenhoofd, niets staat me.... Maar als ik mag kiezen, dan staat de aquamarijnhet mooist.

afbeelding van elise59@hotmail.com

elise59@hotmail.com

zaterdag 27 jul 2013 - 10:41

Het kapsel van Laurentien (dat op zich heel goed bij haar past) leent gewoon niet zo voor een diadeem. Maar mooie historische oorbellen en colliers passen denk ik weer wel goed bij haar.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zaterdag 27 jul 2013 - 10:34

Leuk om te zien hoe zo'n hippe vrouw als Laurentien deze eeuwenpude juwelen draagt. Het lauwerkransdiadeem vind ik haar het mooist staan icm haar kapsel. Ik hoop de koningin ook zeker nog eens met dit diadeem te zien, zal haar prachtig staan!

afbeelding van sofia

sofia

zaterdag 27 jul 2013 - 10:13

Ben het ook eens met de vorige opmerkingen. Wat haar redelijk staat is het lauwerkransdiadeem. Op de een of andere manier heeft ze gewoon geen hoofd voor een tiara, zeker niet als ze ver naar voren zijn geplaatst. Bij haar huwelijk en dan met een klassiek kapsel gaat het wel, bij een "rattenkopje" staat het niet. Denk dat dat ook het probleem is. De meeste prinsessen hebben een klassiek kapsel als ze een tiara dragen.

afbeelding van Germaine

Germaine

zaterdag 27 jul 2013 - 08:51

Ik ben het eens met de vorige opmerkingen. Laurentien en tiara = geen (makkelijke) combinatie. Er staat ook nog een foto tussen van die befaamde lange witte jurk, met puntboezem, waardoor het leek alsof ze een oud vrouwtje was. Volgens mij droeg ze die bij het huwelijk van Mary in Denemarken. Dat is werkelijk één van de afschuwelijkste jurken die ik ooit heb mogen aanschouwen.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 29 jul 2013 - 21:28

Helemaal mee eens. Ze zou eens een goede styliste moeten aantrekken.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 27 jul 2013 - 08:51

Mijn toppers zijn het lauwerkransdiadeem en het diadeem met de aquamarijnen. Staat haar prachtig. Maar weet je wel zeker, Josine, dat ze maar 7 keer een tiara heeft gedragen? Ze wordt toch ook uitgenodigd voor het galadiner tijdens een staatsbezoek aan Nederland. Daar staat ze niet bij op de officiële foto`s die dan gemaakt worden, maar ze zal dan toch echt wel een diadeem dragen. En hoe staat het met bruiloften van andere koningshuizen waarvoor ze toch ook vaker wordt uitgenodigd?

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 27 jul 2013 - 08:32

Behalve op haar huwelijksdag, vind ik het geen succes bij Laurentien. Ik vind het totaal niet bij haar passen. Als bijv. Maxima, Victoria of Mary een tiara dragen dan klopt het plaatje gewoon, bij Laurentien lijkt het gewoon niet te kloppen. Het lijkt wel alsof de tiara i.p.v. glamour toe te voegen aan haar look er juist iets vanaf haalt. Ik wil niet beledigen want ik vind Laurentien een topper, maar het ziet er soms in mijn ogen zelfs een beetje verkleed uit.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 27 jul 2013 - 08:23

Laurentien en een diadeem: geen makkelijke combi. De Art Deco diademen zoals de lauwerkrans en de aquamarijnen staan haar erg mooi. De harpendiadeem van koningin Emma vind ik in combi met het kapsel van de foto's erg mooi, maar verder.... Geen succes wat mij betreft.

Ps Josine zou je eens iets meer over het lauwerkrans diadeem kunnen vertellen? Wordt volgens mij nauwelijks gedragen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 27 jul 2013 - 08:37

Staat genoteerd :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 27 jul 2013 - 08:58

ThanX

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?