In de afgelopen weken hebben we gekeken naar Máxima's kleding van januari - augustus 2006. In deze blog besluiten we de serie met een overzicht van de modemaanden september - december. Na alle klassieke pakjes à la Jackie, krijgen we nu een andere Máxima te zien. Een zwangere Máxima welteverstaan. 

Laten we beginnen met de pantalons. Máxima draagt ze in 2006 voornamelijk bij informele gelegenheden, maar met een zijden wikkeltop blijkt een broek ook erg geschikt voor een wat chiquere presentatie (2). 

Van de broeken gaan we door naar de rokken en jurken. Met name aan het begin van haar zwangerschap draagt Máxima complets (tweedelige ensembles bestaande uit een mantel en jurk) met een vrij hoge taille, zodat de mantels naar gelang open of dicht gedragen kunnen worden. 

Links (10) zien we Máxima in een lichtgroen complet van Oscar de la Renta. De nummers 11 en 12 komen van Natan. Nummer 12 zou ik nog weleens terug willen zien. 

De nummers 13 en 15 zitten vast lekker, want die zijn qua ontwerp hetzelfde. Ook 14 en 16 heeft Máxima nog in een andere kleur in haar kast hangen. 

De grijze uitvoering van numer 14 zien we terug bij nummer 17. Nummer 18 vind ik een geslaagde positielook en de panty van nummer 20 is gelukkig verleden tijd. De outfit beviel blijkbaar wel, want Máxima droeg hem meermaals in 2006 (zie outfit 8).

Bij Etro wist Máxima ook te slagen en naar verluidt komt nummer 22 van de Zara. Hiervoor heb ik helaas nooit bewijs kunnen vinden. 

Ook de mantel van Barbara Bui kwam voorbij (25). 

Het meest enthousiast ben ik over de nummers 26, 27 en 28. De mantel van Pucci (rechts) zou ik nog weleens willen zien. 

Avondkleding
Qua avondkleding kregen we ook heel diverse looks te zien. Een zwarte cocktailjurk met transparant lijfje rond de taille, een zwart/wit ensemble voor Prinsjesdag en een groene gebloemde avondjurk. 

Nummer 34 is wat mij betreft het perfecte voorbeeld van een goede positie-avondjurk. Over nummer 36 was ik destijds ook laaiend enthousiast, maar een second opinion maakt me toch minder enthousiast ;-) 

Foto's met dank aan PPE Agency

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Johannetta

Johannetta

zaterdag 31 mrt 2018 - 17:45

Wat zwierig allemaal. Een dynamische prinses in beweging. En soms nog een beetje onhandig ogend. Ze is gaandeweg wel veranderd in haar allure!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 31 mrt 2018 - 15:09

Van jurk 34 zou ik een kortere jurk laten maken. De kleuren van de stof zijn prachtig.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 31 mrt 2018 - 17:26

Het ziet er allemaal gedateerd uit. En op de een of andere manier oogt het nogal rommelig. Alleen nummer 30 zou ik nog wel een keer willen zien. Heel mooi. De rest mag in de kast blijven of naar de kringloop.
Wat opvalt: kennelijk hield ze qua broeken toen ook al van wijde floepers. Die voorkeur is nooit weggegaan....

afbeelding van gerardine

gerardine

zaterdag 31 mrt 2018 - 13:57

Jurkje 19 bedoel ik. Die zwarte.

afbeelding van gerardine

gerardine

zaterdag 31 mrt 2018 - 13:55

Jurkje nr 29 is nog steeds leuk. En de top van 32 had ze ook in een andere kleur tijdens bezoek aan Marokko aan.
Ook een leuke top

afbeelding van zara

zara

zaterdag 31 mrt 2018 - 13:33

Wat een fijn overzicht weer, Josine. Ik vond 2006 echt een topjaar met zoveel verschillende looks! Wat een prachtig overzicht met zoveel glanzende of grof geweven stoffen, ruches, bijzondere kleuren en interessante patronen. De wijde broeken met korte jasjes waren toen ook wel een 'handelsmerk' van Máxima, en ik vind het nog altijd beeldig om te zien. Die positie-avondjaponnen van 34 en 35 waren natuurlijk 'stunning' en ik vind de mantels 25 en 28 met 70er jaren patronen ook nog steeds erg leuk. Die panter-prints van 18 en 24 waren indertijd best wel gewaagd, en nu draagt iederéén ze! (Maar de zwarte japon van 29 vond ik indertijd al tenenkrommend, en ik vind 'm nog steeds niet mooi.)

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 31 mrt 2018 - 11:35

Majesteit, graag alleen 1, 2 en vooral 30 herdragen...
Nooit meer doen: hoge laarzen met de ons vrolijk tegemoet stralende knieën erboven...echt niet meer doen! dat kan alleen als je Twiggy heet

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

zaterdag 31 mrt 2018 - 08:37

Zwangere vrouwen hebben meestal wat voller haar. Dat maakt dat haar kapsel er in elk geval beter uitziet op de foto’s met haar bolle buikje.
Je ziet goed dat ze steeds zelfverzekerder wordt en meer vrouwelijk. Ik ben blij dat ze hogere hakken draagt. Die lagere zijn zo tuttig en ouwelijk. Die broekjes mogen in de zak van Max. Nou ja broekjes .....

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 31 mrt 2018 - 07:18

De blouse van outfit 6 mag ze van mij komende zomer weer dragen en dan in combinatie met een strakke beige jeans en de gouden/goudkleurige lange nieuwe oorbellen die ze een paar dagen geleden droeg.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 31 mrt 2018 - 00:20

Ik vind deze prinsjesdag outfit met dat kapsel adembenemend mooi. Echt Argentijnse chique.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 30 mrt 2018 - 20:03

Vind - zoals reeds eerder aangegeven - dat maxima in 2006 verzorgder voor de dag kwam dan wat op heden soms het geval is..... de haren zien er netter uit, de mantels droeg ze zozls een mantel gedragen wordt...
Nochtans : de kinderen waren nog klein, je zou veronderstellen dat maxima dan minder tijd had om zichzelf te verzorgen . En toch...
vind het jammer dat nu maxima koningin is ze soms zo slordig voir de dag komt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 31 mrt 2018 - 00:21

tja.. weet ik niet. Ik denk dat de nr 3, 6 en 22 toch ook kritische commentaren hadden gekregen. Wat in 2006 opviel was dat haar haren gezonder en voller waren. Dat scheelt veel.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 30 mrt 2018 - 20:44

Eens, als prinses zag ze er netter uit, als koningin draagt ze nu slippers en een soort van badjas als ze mensen een prijs mag geven. Ik blijf dit onbegrijpelijk vinden. Wellicht voel ze zich onaantastbaar maar hoe aardig en vriendelijke ze ook kan lachen, je kunt je toch wel fatsoenlijk kleden toch?!

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 30 mrt 2018 - 22:26

Uhm. Ze draagt niet altijd slippers en een soort van badjas hoor....

Ik hoef van dit haar eigenlijk niets terug te zien. Veel gedateerd.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 30 mrt 2018 - 23:46

Dat is waar, maar het probleem is alsvolgt: : je bent koningin, draagt slippers en een badjas tja dat is negatief en blijft ( bij het grote publiek) hangen. Dat was “ een beetje dom” van haar.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 30 mrt 2018 - 18:50

Leuke blog Josine! De kleding van Máxima was in 2006 ook al erg gevarieerd en kleurig en o, wat was de schoenmode toen anders dan nu. Nog niet de naaldhakken van nu maar ook toen al zo’n enthousiaste verschijning!
Behalve de 2 jassen hoef ik Máxima niet meer in deze outfits te zien (gedateerd).
Ze is zuinig op haar tassen: op foto 22 is de donderrode Delvaux tas te zien die ze deze week, op 27-3 ook bij zich had. Goed zo Máxima, goede tassen zijn tijdloos.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 30 mrt 2018 - 19:38

Inderdaad, de schoenen hadden echt nog een lagere of dikkere hak! Dat was me nog niet opgevallen.
Zou het dan ook gewoon niet zo zijn dat ook Maxima heeft moeten wennen om op hoge hakken te lopen? En dus eerst wat voorzichtiger begonnen is? ;)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 30 mrt 2018 - 17:14

Wat leuk zeg, deze blog! Wat ik nog wel eens terug wil zien zijn de nr's: 20 (Oscar de la Renta) en de prinsjesdag outfit, die vond/vind ik toch zo prachtig. De rest vind ik flink gedateerd.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 30 mrt 2018 - 15:40

Heel leuk om terug te zien.
Veel outfits zijn inmiddels gedateerd, maar er zijn er ook een paar die ook nu nog heel mooi zijn.

Op een gedeelde eerste plaats staan voor mij nummer 28 en 30.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 30 mrt 2018 - 15:12

Veel verschillende outfits, leuk om terug te zien. Ik vond de outfit van Prinsjesdag (nr 30) toen heel mooi. En nu nog steeds!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 30 mrt 2018 - 14:48

Zo leuk dat terugkijken! Wat heb je er weer een geweldig blog van gemaakt. Veel is gedateerd, maar outfits 5, 21 en natuurlijk de prachtige jas van Barbara Bui (25) zie ik graag nog eens terug. De top van 32 en jurk 35 mag ze ook nog wel weer herdragen. De Pucci jas (28) blijft ook een topper. Outfit 36 vond ik destijds ook erg leuk, maar nu zou ik er niet meer voor kiezen.
Ook leuk te zien dat ze destijds veel vaker voor Larsen koos. Mag ze van mij weer doen! Er zitten zulke mooie exemplaren bij!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?