Met haar lange, slanke postuur kan Máxima bijna alles hebben en daar maakt ze dankbaar gebruik van. Ook qua roklengtes. Zo is ze de afgelopen jaren regelmatig gespot met een jurk of rok tot haar enkels. Daarom nu een overzicht van tien keer Maxima in maxi. 

Nummer 1: Natuurlijk beginnen we met de palmprintjurk van de zomerfotosessie. Het ontwerp van het Australische label Zimmermann lijkt sterk op de trapeze jurk met horizontale banen die momenteel erg in de mode zijn, maar de rok is wel wat slanker en soepeler. Als je het mij vraagt een goed idee. 

Nummer 2: een heel andere maxi-jurk zien we hier. Het kledingstuk met pofmouwen en borduurwerk komt uit de collectie van Zazi, een merk dat achtergestelde vrouwen een financieel steuntje in de rug wil geven én ambachten van de vroegere zijderoute centraal stelt. Máxima's jurk is dan ook handgeborduurd door Indiase vrouwen en de stof doet daar nog een schepje bovenop. Volgens de website van Zazi is het kledingstuk namelijk gemaakt van gerecyclede khadi, een handgesponnen en geweven stof waar veel Indiase vrouwen hun vrijheid en financiële zelfstandigheid aan te danken hebben. Naast de flinke toef India zit er ook een vleugje Holland in de jurk verwerkt. Jeanne Zizi Margot de Kroon, het gezicht achter Zazi, komt namelijk oorspronkelijk uit Den Haag. Haar label heeft zich echter gevestigd in Berlijn, dus eigenlijk draagt de koningin een soort modieus drielandenpunt.

Nummer 3: privé draagt Máxima ook graag een lange rok. Hier zien we haasr met een ontwerp van Tory Burch en een spijkerjasje van Tommy Hilfiger. 

Nummer 4: Wie weleens last heeft van sterretjes zien kan nu beter even een zonnebril opzetten. Máxima's maxi-jurk van Rixo is namelijk voorzien van dúizenden sterretjes. Haar muiltjes van Zara staan nog steeds op mijn verlanglijstje van Vinted. 

Nummer 5: de Griekse ontwerpster Mary Katrantzou liet zich een paar jaar geleden inspireren door oude stropdassen. Het resultaat zie je hier. 

Nummer 6: een heel andere jurk zien we hier. Meer ingetogen, meer zwart krijg je het niet snel. 

Nummer 7: om zich te schikken naar de heersende kledinggebruiken, draagt Máxima bij VN-bezoeken met regelmaat een rok tot op haar enkels. Hier zien we daar een voorbeeld van. Zowel de rok als de blouse komen uit een eerdere collectie van Etro. 

Nummer 8: ondanks het hondenweer besloot Máxima in september 2017 slippers en een Griekse maxi-jurk aan te trekken naar een feestelijke prijsuitreiking. Never a dull moment met onze koningin! 

Nummer 9: tijdens een reis door Australië kreeg Máxima deze handgemaakte jurk cadeau. Ze droeg hem onder andere in Bhutan, 2007. 

Nummer 10: helaas bestaat de winkel niet meer, maar tot de zomer van 2019 kon je bij een heerlijk boetiekje aan de Haagse Dennenweg perfect slagen voor een outfit met een Afrika-vibe. Hier zien we daar een goed voorbeeld van. 

Later deze zomer volgen er nog meer maxi-rokken. Nu kun je alvast stemmen op de winnende look van dit overzicht. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 11 sep 2021 - 20:40

Erg mooi. Ik vind maxi veel mooier dan kuitlengte. Kuitlengte kan al gauw tuttig zijn. Zeker als de lengte nog eens op het breedste gedeelte van het been eindigt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 08 aug 2021 - 14:18

Aanstaande dinsdag zien we t koningspaar bij ontvangst medaillewinnaars op paleis Noordeinde.
(Jammer dat we ze niet hebben zien aanmoedigen en juichen in Tokio. Ze hadden dan trouwens hun handen vol gehad! Wat een resultaten!)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 29 jul 2021 - 19:47

Super leuk die Máxima in maxi! Staat haar geweldig. Ik vind 1 en 10 het mooist. Maar zou graag rok 7 van Etro heel graag zien met een mooie witte top. Net als de blauwe outfit: te leuk om niet te dragen!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 29 jul 2021 - 18:54

Ik vind het Máxima goed staan en bijna alle voorbeelden vind ik ook leuk. Uiteindelijk toch gekozen voor nummer 1; lekker zomers en een mooi model. De combinatie van Etro verloor nipt.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 29 jul 2021 - 18:27

Ik vind 7 en 8 mooi. Set van Etro: mooie kleuren. 8 ook en dan met die glans, prachtig. Ik hou persoonlijk niet zo van kleding met heel veel verschillende kleuren, ik denk dat dat ook afleid van de persoon die het draagt.

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 29 jul 2021 - 09:00

Nummer 1 vind ik mooi-zomers. Nummer 4 leuk voor zo'n werkbezoek. Met nummer 9 laat ze zien dat ze gekregen "goed" waardeert, vind ik super van haar. Het hoeft niet altijd mooi te zijn.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 28 jul 2021 - 23:10

Love them all. Zo zie ik Máxima graag. Dit past echt bij haar, zowel qua silhouette als qua stijl. Leuk overzicht Josine!

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 28 jul 2021 - 22:06

grappig die negatieve reacties. normaal ben ik best kritisch maar ik vind deze keer bijna alle jurken heel mooi en perfect bij Maxima passen. Zij is er echt het type voor. Ik snap ook niet waarom het niet koninklijk zou zijn. Maar hier in het zuiden is het vandaag niet zo regenachtig, misschien dat ik het daarom van een zonniger kant bekijk

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 28 jul 2021 - 22:07

per ongeluk twee velden

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 28 jul 2021 - 17:45

....sorry. er is werkelijk niets bij, waarin een Koningin zich kan vertonen, tenminste niet in het openbaar. Wellicht de gele zomerjurk in de privé-tuin, kan een uitzondering zijn. De rest kan in de voddenzak.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 28 jul 2021 - 16:15

Ik ben er niet weg van. Niet bij Maxima en niet bij mezelf! T kan veel vlotter en jonger allemaal.
Ik kon er nog net 1 vinden, die nog zou kunnen en dat is nr 3 van Tory Burch! Op gestemd! En de zwarte krijgt de bonusprijs.
Dank Josine voor wat afleiding op deze regenachtige dag!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?