In Kuala Lumpur heeft koningin Máxima vandaag een toespraak gehouden over Inclusive Finance. Voor de gelegenheid koos Máxima voor een nieuwe outfit in de toepasselijke kleur geel. (zie logo)  Een opvallende outfit, die goed past bij de excentrieke kledingstijl van de koningin. Ik ga nog op zoek naar betere foto's, zodat we een goed beeld krijgen van de nieuwe creatie!

Foto's met dank aan: 

Youtube

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van XX

XX

zondag 15 sep 2013 - 16:15

Ik heb het ondanks mijn zoekpoging op het net niet bevestigd kunnen krijgen, maar deze jurk doet heel erg me denken aan de zomercollectie van Cos (kleur, model, colourblock, echt typisch iets voor dat merk).

En Josine, voor jou voeg ik een hele dikke knuffel bij. Take care!

afbeelding van Els

Els

zondag 15 sep 2013 - 15:09

Ik vind het een geweldige jurk, geweldige kleur, zo zie je maar dat Maxima bijna alles kan dragen. De ene keer is minder dan de andere maar dit is geweldig voor deze gelegenheid. Door het strak weggestoken haar wordt de jurk zakelijker, maar ze kan hem ook goed informeel dragen. En wat een aparte schouderpartij. Kreuken is jammer, maar bijna niet te vermijden.

afbeelding van LuckyE

LuckyE

zaterdag 14 sep 2013 - 23:41

In één woord; WAUW!

afbeelding van willy verboom

willy verboom

vrijdag 13 sep 2013 - 12:04

Dag Josine,
Las net over je miskraam, Heel veel sterkte gewenst!
lieve groet,

willy verboom

afbeelding van Deborah

Deborah

vrijdag 13 sep 2013 - 07:46

Even een vraagje , ik heb nog niet gereageerd , zal ik ook maar niet doen ! Trouwens zou er niet van wakker liggen , en Máxima ook niet hoor! Maar wat kan je b.v zeggen en wat niet? Mag je b.v zeggen , de rok vind ik te kort ? Of moet het alleen zijn , ik vind het niet mooi ? Ik snap heel goed dat je niet beledigend moet zijn , maar die behoefte heeft niemand toch?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 13 sep 2013 - 10:42

Uiteraard mag je zeggen dat je de rok te kort vind!

Helaas zijn er wel mensen die heel graag beledigen en grove scheldwoorden in de mond nemen, maar die verwijder ik altijd zo snel mogelijk :) Vermoedelijk via Google hier binnen gekomen en zin in een relletje schoppen.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

vrijdag 13 sep 2013 - 00:19

Josine alsje de site allen openstelt voor leden dan kan ik niet meer reageren aangezien mijn e-mail alleen zit op mij oude laptop en daar kan ik niet meer mee internetten en e-mailen. Nee van mij alsjeblieft zo laten Josine. En ga zo door met deze leuke site.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 13 sep 2013 - 10:45

Hoi Willem,

Geen probleem, niet iedereen kan een computergenie zijn :) In eerste instantie laat ik de reacties gewoon open voor iedereen, want ik kan ook per IP-adres blokkeren. Persoonlijk heb ik ook geen moeite met kritiek op de kleding van Máxima, zolang het maar niet beledigend is. Ik schrijf altijd zo over de kleding van Máxima zoals ik ook een vriendin tijdens het shoppen zou adviseren. Eerlijk, maar wel met respect. En ik vind dat het over het algemeen ook heel prima gaat. Af en toe gaat een opmerking uit de bocht met woorden als golddigger of wat dan ook en die verwijder ik altijd direct :)

Wanneer het toch uit de hand gaat lopen, zal ik persoonlijk regelen dat jij een eigen account krijgt en kan blijven registeren. Ik geniet altijd erg van je reacties en ga ze anders zeker missen!

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

vrijdag 13 sep 2013 - 23:10

Bedankt voor je antwoord Josine. Ik ben hier erg blij mee dat je het voorlopig zo laat.

afbeelding van Annet

Annet

donderdag 12 sep 2013 - 21:08

You go Josine. Heel veel respect voor de manier waarop je je log vormgeeft. Volg je log al jaren met heel veel plezier en hoop dit nog lang te kunnen doen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 12 sep 2013 - 19:10

Berichten en persoonlijke aanvallen zijn verwijderd. Einde discussie aub :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 12 sep 2013 - 18:16

Laten we de discussie gewoon stoppen en gezellig verder gaan :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 12 sep 2013 - 16:32

Dank voor je reactie Ineke. Regelmatig verwijder ik ook reacties die snoeihard zijn en niet tot opbouw voor Máxima. Ik zal de komende tijd eens nadenken over een paar 'spelregels' wbt het reageren op deze website, waarbij enerzijds plaats is voor opbouwende en goed verwoorde kritiek, maar anderzijds ook vooral een plaats is voor de fans van de koningin :)

afbeelding van Karin

Karin

donderdag 12 sep 2013 - 15:53

Het gele jurkje hoef ik niet meer te zien. Niet omdat ik de kleur geel niet mooi vind maar het model van de jurk vind ik niet mooi. Meningen verschillen maar ik ben ziek geweest van het modereren op een forum . Kon niet meer slapen, pffff.
Jammer dat ik nu ook met een beetje rare smaak in mijn mond sommige reacties lees. Sorry voor het off topic.
Moest het even ventileren.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 12 sep 2013 - 15:08

Ik werk zelf voor een internationale organisatie, en vind dit jurkje persoonlijk erg leuk en ook prima kunnen voor de gelegenheid. Ze is "keynote speaker", en ze hoeft zich absoluut niet te conformeren aan een garderobe van het type grijs mantelpakje omdat de meeste mensen in de zaal dat dragen.... In mijn werkomgeving zie ik juist heel vaak succesvolle vrouwen in Maxima's leeftijdscategorie die het leuk vinden om aandacht aan hun kleding te geven, en om er op de een of andere manier uit te springen (met kleur, met schoenen, met accessoires).

Een heel goed voorbeeld hiervan vind ik ook Michelle Obama. Ze draagt heel vaak hippe, aparte, kleurrijke maar mooi gemaakte jurkjes. Misschien zijn ze soms iets te strak of te kort of wat dan ook naar de mening van sommigen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gepast is. Kijk eens op http://mrs-o.com/ voor een aantal voorbeelden. Michelle is nog veel "gewaagder" dan Maxima. Maar heel origineel!

Wel jammer vind ik dat dit jurkje van Maxima erg gekreukt was aan de achterkant (wat ik er van gezien heb). Weet iemand wat voor schoenen ze aan had?

Wat betreft de reacties op deze blog: ik begin me steeds minder op mijn gemak te voelen om te reageren EN om de reacties van anderen te lezen. Wellicht dat hier een rol voor de beheerster is welgelegd om bezoekers nog eens aan de "basisregels van reageren" te herinneren...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 12 sep 2013 - 15:34

Dank voor je opmerking over moderatie van de berichten. Welke basisregels vind jij dat er overtreden worden? :)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

donderdag 12 sep 2013 - 18:23

Ik voel me niet zo op mijn gemak als anderen mij woorden in de mond proberen te leggen en vinden dat ik me volledig zou moeten conformeren aan hun wijze van commentaar leveren op outfits. Kritisch zijn is niet hetzelfde als beledigen. Als het in nette bewoording blijft is het denk ik geen punt. Ik vind ook dat je niet als blogbezoeker even emotioneel als een aantal anderen hier hoeft te reageren. Soms lijkt het net alsof mensen hun familielid verdedigen waarbij uit het oog wordt verloren dat het hier om een publiek persoon gaat wiens kleding wordt besproken en een mening wordt gegeven. Bovendien denk ik niet dat Maxima het echt iets kan schelen wat wij van haar kleding vinden. Maar dat is dan even mijn mening ;-).

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 12 sep 2013 - 16:35

Hallo Josine,
Het moet wel een beetje leuk blijven!! Ik zou zeggen: geef je mening - en laat het daar bij. Maxima ziet er niet altijd fantastisch uit, en ze ziet er niet altijd vreselijk uit. De werkelijkheid is dat de een iets mooi vind, en de ander niet. De ene keer vind je de kleding mooi, de andere keer de accessoires. Er is altijd wel iets positiefs te zeggen - of niet. Het is maar waar je voor kiest.

Wat (denk ik) vermeden zou moeten worden, is persoonlijke aanvallen. Aanvallen op Maxima EN aanvallen op medebloggers.
Het is dat je er nu naar vraagt, anders had ik daar niet eens op gereageerd.
Hopelijk verduidelijkt dit een beetje wat ik bedoel.
RoyalEllen

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 12 sep 2013 - 16:49

Hartelijk dank voor je reactie, ik begrijp wat je bedoeld. Ik ga het nog beter in de gaten houden. De reden dat het een beetje is versloft heeft te maken met mijn gezondheid, maar gelukkig heb ik de komende tijd weer meer energie en tijd voor mijn website en de daarbij behorende reacties :) Ik waardeer je reacties altijd heel erg, dus ik hoop dat je wel blijft reageren.

Groetjes,
Josine

afbeelding van Becca d

Becca d

donderdag 12 sep 2013 - 13:52

Josine ik zag op newmyroyals foto's van de nieuwe Oscar de la renta collectie. Misschien leuk om deze foto's en collecties van Valentino etc hier eens te plaatsen en vragen wat vinden jullie outfits voor maxima?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 12 sep 2013 - 14:47

Heel leuk idee, staat genoteerd!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 13 sep 2013 - 15:05

Oh dat zou leuk zijn! Zou gaaf zijn als ze daar weer eens gaat shoppen.
Voor Prinsjesdag bijvoorbeeld? Ik zag net ook de mooie collectie van Naeem Khan op My Royals. Volgens mij zou t ook geweldig bij Mxima staan. Draagt prinses Victoria dat ook niet?

afbeelding van Becca d

Becca d

donderdag 12 sep 2013 - 13:47

Eens met de ene helft van de reacties;-)
Leuk zomers jurkje en haar haar in een eenvoudig knotje prima, maar dat alles voor een zomers avondje privé en niet voor een "optreden". Maxima komt zelf uit de financiële wereld en weet hoe mensen daar gekleed gaan (zo zag ze er zelf ook uit op de eerste foto's van haar uit new york) maar goed ze is dus eregast dus dan mag je er best iets uitspringen, grijs pakje is idd niet nodig wat mij betreft maar dit.. Nee het is echt alsof ze op het strand stond te borrelen en ineens dacht "oh... Die bijeenkomst" ;-)
En het is ook wel heel erg "je kan het wel maken want je bent de Royal" want als een van de gewone mensen daar zo was gekleed had iedereen toch echt raar gekeken..

afbeelding van Eleonore

Eleonore

donderdag 12 sep 2013 - 13:02

De kleur geel (symbolisch voor het land of niet) past goed in warme landen waar de zon de hele dag schijnt. Zwart zou niet werken. Persoonlijk vind ik het niet een jurk waarin je serieus wordt genomen on an international stage. Maar op zich wel weer een mooie jurk voor een feestje.

Maxima is aangekomen...

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 12 sep 2013 - 11:34

Nee aub zeg. Die is nou echt voor een feest en niet voor een zakelijke bijeenkomst.

afbeelding van sofia

sofia

donderdag 12 sep 2013 - 10:03

In Aziatische landen houdt men van symboliek en in haar toespraak duidt Maxima een paar keer op een vruchtbare samenwerking. Wellicht heeft ze dus bewust voor geel gekozen!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 12 sep 2013 - 10:05

En het logo van het evenement was ook geel :)

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 12 sep 2013 - 10:40

De kleur geel is prima. Ze had beter kunnen kiezen voor een geel jasje met rok of een minder opvallend jurkje wat model betreft. Ik ben secretaresse geweest binnen een heel groot bedrijf en was het visitekaartje van het bedrijf en mijn baas. Hij zou er niet blij mee zijn geweest wanneer ik in een dergelijke outfit op mijn werk was verschenen.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 12 sep 2013 - 11:47

Zonder de roos en met een jasje.

afbeelding van sofia

sofia

donderdag 12 sep 2013 - 10:00

In Azië is geel juist een uiterst heilige kleur.In China en veel andere Aziatische landen staat geel voor gelukzaligheid,
harmonie, roem, wijsheid en hoogstaande cultuur. Geel speelt in het leven
van de Chinezen een rol als natuurkracht die leven geeft: het van de
lössgrond van de Gobiwoestijn afkomstige gele stof dat in Noord-China
regelmatig grote delen van de bodem bedekt, is extreem vruchtbaar. Ook
de Gele Rivier voert grote hoeveelheden löss met zich mee, die als slib
langs de oevers wordt afgezet en daar een soms wel tweehonderd meter dikke vruchtbare laag vormt.

afbeelding van inas

inas

donderdag 12 sep 2013 - 09:16

tja, apart. Ik vindt het niet echt een geweldige keuze voor zo een bijeenkomst. Ze heeft zakelijke mooie pakjes en jurkjes zat, ik snap vaak haar keuzes niet. Ook met minder opvallende kleding weet men ook wel dat ze koningin is. Het lijkt wel een vorm van aandachttrekkerij, maar dan wel op een foute manier. Verder heb ik nog even het you tube filmpje bekeken en ik moet eerlijk zeggen dat engels me niet vreemd is, maar dat ik veel moeite had om haar toespraak te volgen. Of dit door de zenuwen komt weet ik niet, maar ik vond haar vaak moeilijk verstaanbaar, ze slikt de woorden vaak half in en praat te snel. Ja, dan krijg je niet zo een mooi totaalplaatje. Volgende keer beter Max.

afbeelding van sofia

sofia

donderdag 12 sep 2013 - 09:47

Ik vond het juist een prima intelligente toespraak Heel charmant gebracht.Duidelijk engels met af en toe een spaanse tongval.Maar mag het. De engelse uitspraak van onze politici is beduidend minder daar schaam ik me nou voor!

afbeelding van Caroline

Caroline

donderdag 12 sep 2013 - 08:44

Volgens mij hoeven de tegenstanders van dit jurkje zich geen zorgen te maken dat ze het tijdens een officiele gelegenheid nog eens zal dragen, omdat het 'kreukelt' . Jammer dat we de schoenen niet zien, maar Maxima kennende zullen deze bijpassend zijn. Kapsel zit ook leuk.
Enne wil men Kate niet vergelijken met Maxima, ten eerste is Kate nog stukken jonger en nog niet zo lang in het openbaar als Maxima, nog lang geen koningin en zal ze het kledingbudget van Maxima ook niet hebben. Dat is dus echt appels met peren vergelijken.
Als men Maxima wilt vergelijken met iemand, dan met Mette Marit, Mary of Letitia. En nee, niet met Mathilda, die loopt sowieso in dezelfde outfits als Maxima.

afbeelding van Elly

Elly

donderdag 12 sep 2013 - 07:51

Idd, blijk dat ik geen Koningin ben en dit zou moeten lezen. Steeds weer hetzelfde gezeur en gezever over stof, kleur en knieën. Laatst las ik, dat Mathilde het wel weet, terwijl er zat rokjes van Mathilde veel te kort zijn. Allemaal gekissebis. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als ze in de stijl van Beatrix gaat rondlopen, of zij en wij daar lij van worden....nee lieve Máxima, niet doen...... Blijf die heerlijke, spontane, mooie vrouw en kleed je vooral zoals jij het wilt, blijf ons verrassen, daar worden we blij van. Last je knieën maar zien, want ze zijn fraai....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 12 sep 2013 - 00:47

Korter dan de jurk van de dame naast haar op het podium is het niet, terwijl de jurk van mevrouw X. toch wel een stuk strakker is :) Kleur is inderdaad opvallend, maar dat is mijn inziens niet erg als je een toespraak moet houden én je een koningin ben. Moet je onopvallend en bescheiden zijn al je een staatshoofd bent? Dan krijg je wellicht van die situaties als 30 april, toen de vrouw van de burgemeester nog meer opviel dan Máxima of op de vooravond van het Luxemburgse huwelijk, toen Stephanie in het niet veel bij de prinsessen Mathilde en Máxima :)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

donderdag 12 sep 2013 - 18:18

Ik wil geen zeur zijn, maar Maxima is geen staatshoofd. Dat is WA ;-). De situaties die je beschrijft wbt opvallen: Maxima had zich toen ook wat bescheidener mogen kleden. Bijv in Luxemburg had ze de stola wel weg kunnen laten vind ik. Of de jurk in een rustiger patroon. Eenvoud is kracht.

afbeelding van Lucia

Lucia

donderdag 12 sep 2013 - 04:12

Edit: Vanwege alle heftige reacties heb ik deze reactie even verwijderd. Laten we nu de discussie eindigen en op een gezellige manier verder gaan.

afbeelding van Connie

Connie

vrijdag 13 sep 2013 - 10:29

En bedankt! Plaats je een keer een reactie met alleen een mening over een kledingstuk, wordt je persoonlijk beledigd en uitgescholden zoals in de reactie waar ik nu op reageer! Blijkbaar mag je hier alleen positief reageren op kleding maar mag je mensen gewoon beledigen. Ik geloof niet dat ik nog op deze site ga kijken en ik ga zeker geen reacties meer plaatsen.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 12 sep 2013 - 10:51

We zijn zeker blij dat ze geen grijze muis is, Lucia, maar als gast behoor je rekening te houden met het evenement waarvoor je bent uitgenodigd. De kleur geel is prima gekozen, maar ze zou er charmanter hebben uitgezien in een chique geel pakje of een elegante jurk.
Er zullen zeker mensen zijn die afgunstig zijn op haar maar dit is een site die gaat over de kleding van Màxima en niet over de persoon Màxima. Mensen die geïnteresseerd zijn in mode die gedragen wordt door prinsessen zijn kritisch en uiten die kritiek ook. Die is soms niet mals, inderdaad. Maar net zoals jij ongezouten je mening geeft, mogen anderen dat ook.

afbeelding van JAusten(FrenchGirl)

JAusten(FrenchGirl)

donderdag 12 sep 2013 - 10:10

Yes I agree with you on the point that yellow is the Malaysian sacred colour. As Maxima's speech begins I understand that she is the guest of honour ; thus she maybe felt that she might take some liberty with her outfit.
Well, some inches more for the hem would perhaps have please me more but Maxima is not there to please me.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

donderdag 12 sep 2013 - 01:01

Ik ben het niet met je eens Josine. Mevrouw x heeft een rok op de knie en Maxima 10cm erboven. Mevrouw X heeft een panty aan, Maxima niet.
Iets meer gekleurd is niet hetzelfde als onopvallend. Een mooi jasje op een rok en in felle kleuren maakt de outfit al iets gedekter. In Aziatische landen zijn nu eenmaal ook andere business rules/omgangsvormen.
Begrijp me niet verkeerd! Ik vind het een heel erg leuk jurkje maar de bijeenkomst en de outfit matchen niet helemaal naar mijn idee.

afbeelding van Anne Sophie

Anne Sophie

donderdag 12 sep 2013 - 02:28

Helemaal mee eens!
Beatrix is niet onopvallend, maar wel altijd stijlvol. Kate uit Engeland is ook een voorbeeld van iemand die weliswaar minder kleurrijk is, maar wel een eigen, herkenbare look heeft. Zoals een minister een stropdas draagt als hij iets officieels voor het land doet, en een ambassadeur het nooit zal wagen zó te verschijnen als Máxima vandaag, zo hoort de koningin van de representie het goede voorbeeld te geven, denk ik. En dan is het nog wat anders als je op een galafeest helemaal uit je bol gaat met je kleding. Bij dit soort 'werk' past deze kleding niet, het leidt af van haar boodschap en zij brengt ook de mensen die haar ontvangen in verlegenheid. Het gevolg is weer dat niemand nog wil weten wat Maxima daar in Kuala Lumpur eigenlijk heeft gedaan en dat iedereen het weer heeft over het jurkje. Ik vind trouwens persoonlijk ook, dat dit wel erg 'over the top' is, net na een sterfgeval in je familie. Maar dat beschouw ik meer als een persoonlijke keus, die ik niet kan volgen.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

woensdag 11 sep 2013 - 22:33

Dit vind ik een leuk jurkje wat Maxima aan heeft. En aangezien Maxima bijna alles wat ze draagt haar staat vind ik dat dit haar ook wel staat. Enig min puntje vind ik dat de jurk te kort is.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 11 sep 2013 - 21:57

Vind de kleur wel erg leuk en gewaagd want wat ook hierboven staat, het staat niet iedereen, maar haar wel.
Niet passen bij de gelegenheid vind ik wat onzin, ze ziet er verzorgd uit.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

woensdag 11 sep 2013 - 23:17

Zie je er verzorgd uit als er een conferentiezaal vol zit met rokken en jurken over de knie en de kleuren wat bescheidener zijn? Mi niet verzorgd voor die gelegenheid,

afbeelding van janetta

janetta

woensdag 11 sep 2013 - 21:48

Jurkje vind ik wel erg leuk ,en het staat Maxima goed, maar oei.oei dit draag je op een bbq avond en op de verjaardag van je dochter.
Ik vraag me serieus af ,waarom doet ze dit aan voor deze gelegenheid ,ze begrijpt zelf toch ook wel dat ze alle aandacht op zich vestigd.
Ze knalt er echt lekker uit zo ,maar ja dat was waarschijnlijk de bedoeling ?

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 11 sep 2013 - 21:18

De kleur geel staat Máxima goed, maar het model is vormloos. De ceintuur, met strik, vrolijkt de jurk een beetje op. De plooien aan de achterkant bij de mouw vind ik afschuwelijk. Het kapsel ziet er verzorgd uit en volgens mij draagt ze ook nieuwe oorbellen.

afbeelding van Germaine

Germaine

woensdag 11 sep 2013 - 21:14

Ik zou hem best willen voor op het late-avond-strand! Is het een jurk van Spijkers&Spijkers?

afbeelding van Mar

Mar

woensdag 11 sep 2013 - 20:15

Leuke jurk, maar niet voor deze gelegenheid. Veel te opvallend van kleur, te kort. Het is een zakelijke bijeenkomst, en geen modeshow. Als je naar de rest van de aanwezigen kijkt valt ze uit de toon vind ik.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?