Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 18 november een werkbezoek gebracht aan scheepsreparatie- en constructiebedrijf Boeg B.V. & Boeg Nautic te Scheveningen in het kader van de Dag van de Ondernemer. Tijdens het bezoek werd ook ingegaan op de gevolgen van de coronacrisis.

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, begon met een rondleiding door de productiehal van het bedrijf. Zij werd hierbij vergezeld door de voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof. Boeg ontwerpt, produceert en installeert constructies van onder meer kunststof en metaal. De constructies zijn bestemd voor diverse toepassingen in onder meer waterzuiveringsinstallaties en schepen. Ook maken zij objecten voor de publieke ruimte zoals metalen banken, prullenbakken en boomroosters.

Koningin Máxima werd geïnformeerd over twee specifieke projecten. Zij sprak met medewerkers over het ontwerp en de constructie van een zaai- en oogstmachine voor de productie van zeewier aan de Nederlandse kust. De machine is in samenwerking met de Stichting Noordzeeboerderij ontwikkeld. Aansluitend bezocht Koningin Máxima in de Scheveningse haven de haringlogger SCH-236 Noordster, gebouwd in 1949. De logger wordt door Boeg en vrijwilligers gerestaureerd als museumschip. In de restauratiefase functioneert het ook als leerwerkbedrijf voor MBO leerlingen. Vanwege de coronacrisis is het restauratiewerk tijdelijk stilgelegd. Tot slot sprak Koningin Máxima in het voormalige visruim met de directie van Boeg en de eigenaren van twee Scheveningse bedrijven, Vrolijk Tent- en Zeilmakerij en Pronk-Hollandvis B.V. over de impact van de coronacrisis op hun bedrijfsvoering.

Mode 
Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis NATAN is de koning van de plooi, en sinds kort ook een prins in het rijk van verantwoorde, duurzame materialen. Zo heeft hij mantels van cactusleer in zijn collectie en koningin Máxima liet ons gisteren ook nog een ander alternatief zien: gewaxt linnen met een heuse leer-look. Ik ben fan! 

De outfit kennen we van het WEF in Davos, en de blouse is ook nog in andere combinaties opgedoken. Bijvoorbeeld met een asymmetrische ruitrok. 

Outfit van NATAN: 

Máxima's pumps van LK Bennett zijn inmiddels heuse klassiekers geworden. In 2014 deden ze ook dienst tijdens het staatsbezoek aan Japan. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

dinsdag 24 nov 2020 - 12:09

Ik vind de blouse erg mooi, maar hij wordt overschaduwd door de nogal heftige rok. Beter misschien om de rest van de outfit wat rustiger te houden teneinde de blouse goed tot zijn recht te laten komen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 19 nov 2020 - 22:14

Mooie kleurencombi. Ik wil die blouse wel. Een bordeauxrode leren rok heb ik al in de kast. Zal ik morgen weer eens opduiken.
Wat een geinig hoedje in Davos!

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 19 nov 2020 - 20:47

Leuke stoere outfit, ik hou hier wel van! Mooie kleuren ook.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 19 nov 2020 - 19:37

Wat een vreselijk lelijke rok. Het lijkt wel van plastic, zo glimt de rok.
Geef mij maar de leren rok.
Daar is toch niets mis mee. Mag je nu ook al geen leer meer dragen?
Het wordt steeds gekker. Ze heeft die rok toch gewoon in de kast hangen.
Pfff, ik word zo moe van al dat overdreven " duurzame en verantwoorde" gezeur.
Dan kunnen we beter minder kleding kopen, in plaats van iedere keer weer wat nieuws aanschaffen. Volgens mij is dat duurzamer en verantwoorder.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 19 nov 2020 - 19:36

Kleuren zijn mooi, maar of ik de kleurencombinatie mooi vind..... Dat weet ik nog niet. Rok is mooi alternatief voor leer.

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 19 nov 2020 - 16:25

wat een rommelig geheel. De blouse valt helemaal niet mooi, zeker niet bij haar buste
Nogmaals, jammer dat zij zo blijft hangen bij Natan. Het doet meestal niets voor haar en bovendien vind ik het niet meer gepast in deze tijd. Waarom kiest zij zo weinig voor Nederlands ontwerp? Ik las ergens nog geen 10% ?

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 19 nov 2020 - 16:25

wat een rommelig geheel. De blouse valt helemaal niet mooi, zeker niet bij haar buste
Nogmaals, jammer dat zij zo blijft hangen bij Natan. Het doet meestal niets voor haar en bovendien vind ik het niet meer gepast in deze tijd. Waarom kiest zij zo weinig voor Nederlands ontwerp? Ik las ergens nog geen 10% ?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 19 nov 2020 - 16:20

Wat een prachtige outfit is dit, die wil je toch in de kast hebben?
Ik zou ook kiezen voor enkellaarsjes bij deze outfit.

afbeelding van Joan

Joan

donderdag 19 nov 2020 - 15:45

Stoer bezoek met stoere kleding. Ze verrast steeds weer! Die schoenen zijn nu niet meer zo actueel.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 19 nov 2020 - 12:28

Leuke outfit. De oorbellen passen er niet helemaal bij qua kleur. Het zou ook leuk zijn als ze enkellaarsjes zou dragen met een hoge hak. En een jas/jasje erbij, in zo'n fabriekshal is het niet bepaald warm.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 19 nov 2020 - 11:20

Stoere rok zeg, mooi alternatief voor leer. Ik hoop dat ze de jas er ook bij heeft gekocht. Ook mooi met een fluffy mohair of alpaca truitje eronder.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 19 nov 2020 - 11:15

Bij een blouse als deze - met een soort plooi over de borst, in een rok met hoge taille is de houding van de draagster heel belangrijk. Op de eerste foto ziet het geheel er daardoor heel rommelig uit. Dat stoort me meer dan het kapsel.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 19 nov 2020 - 10:53

...de goed gekozen 'werkkleding' heeft iets van regenkleding door de wachslaag op de stof. Staat in elk geval wel stoer.
Zeker niet ieder's smaak - wel moedig van de koningin.
Polletje piekhaar blijft blijkbaar voor werkbezoeken gereserveerd. Jammer, de outfit in prachtige kleur gaat ten onder door
dit onverzorgde kapsel.

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 19 nov 2020 - 09:24

Prima gekozen voor dit werkbezoek, al vind ik de schoen beetje plomp, het zou zomaar kunnen dat er net als in de werkschoenen van de mannen, stalen neuzen is zijn gemaakt, voor de veiligheid natuurlijk. ( je mogen dit ook als grap lezen)

afbeelding van Maxfan

Maxfan

donderdag 19 nov 2020 - 07:28

Het heeft wel wat deze look. In elk geval verrassend. De min of meer stoere rok past bij een bezoek aan een werkplaats. De kleuren vind ik erg mooi.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?