De vaste bezoekers van deze website kennen Linda van Deventer vast wel. Linda reageert al enkele jaren met regelmaat en is met name geinteresseerd in (Máxima's) schoenen. Niet zo verwonderlijk, want Linda is zelf schoenmaker en heeft de Dutch Shoe Academy gevolgd. Speciaal voor ModekoninginMáxima blikt Linda terug op de schoenen die Máxima dit jaar heeft gedragen. 

Analyse schoenen Maxima maanden januari t/m juli 2016
Linda: "Na de mooie overzichten van Josine over de schoenen van Maxima dit jaar, is het tijd voor een analyse! Welke kleur schoenen draagt Maxima het meest? Wat voor soort modellen draagt ze en van welk merk? En houdt ze meer van leer of suède? Hieronder een overzicht.
Wanneer we kijken naar de kleur schoenen die Maxima draagt, vallen een aantal zaken op. In de eerste plaats stylet de modekoningin haar schoenen vrijwel altijd af op de kleuren van haar outfit. Laurentien lijkt nog wel eens voor contrasterende schoenen te gaan, maar Maxima kiest meestal een kleur voor haar schoenen die ook in haar kleding terug komt. De ‘kleuren’ bruin en zwart zijn dan favoriet. Een enkele keer kiest ze voor een kleur die niet terug komt in haar kleding, maar dan gaat ze meestal voor nude kleurige schoenen waardoor het toch een rustig totaal plaatje wordt."

Kleurfavorieten
Linda: "Dan nu de cijfers! Tot en met de zomerstop telden we 45 outfits bij de koningin. Hierbij droeg ze 12 keer zwarte schoenen, wat neer komt op 27% van het totaal. Bruine schoenen waren ook favoriet, variërend van cognac tot diep bruin. Tien maal droeg ze een bruin tint of bruin combi (zoals een bruine snakeskin en een leopard print), wat neerkomt op 22%. Na bruin en zwart volgen de nudekleurige pumps. Maxima droeg deze tint zes keer, wat 13% van het totaal betekent. Onze koningin is gelukkig niet bang om opvallende kleuren te dragen en dit zien we dan ook terug in haar schoenenkeuze! Vijf maal droeg ze rode schoenen, wat een percentage van 11% betekent. Grijze schoenen droeg ze 4 maal, wat neer komt op 9% van het totaal. Hiernaast droeg Maxima 3 maal blauw/groene schoenen, 2 maal gouden schoenen en 1 keer respectievelijk zilveren, gele en witte schoenen."

Merken 
Linda: "Het zal voor de kenners geen verrassing zijn, maar ook op schoenengebied is NATAN favoriet. Maar liefst 22 keer droeg Maxima dit jaar al schoenen van NATAN! Dat was dus in 49% van de gevallen en misschien is het percentage nog wel hoger, want 8 maal was de designer van de schoenen die Maxima droeg onbekend. Wellicht zit er dus nog meer NATAN bij…! Op een gedeelde tweede plek staan de designers Gianvito Rossi, Louboutin en LK Bennet. Van deze ontwerpers droeg Maxima elk drie paar. Jimmy Choo en Sergio Rossi staan samen op plek drie aangezien Maxima tot nu toe twee maal schoenen van hen droeg. Tot slot droeg Maxima dit jaar ook nog laarzen van Stella McCartney en schoenen van Rupert Sanderson. Wat mij betreft mag Maxima meer bij deze merken gaan shoppen, want beide paren waren echte eyecatchers."


Laarzen van Stella McCartney 

Type schoenen 
Linda: "Maxima draagt het liefst pumps, want in 60% van de gevallen koos ze voor dit type schoen. Acht maal koos ze voor een slingback (18%) en vijf maal voor laarzen of laarsjes (11%). Drie keer verscheen ze met een sandaal of sandalette. Lage schoenen zijn duidelijk niet favoriet, want hier verscheen ze maar twee keer mee. Onze koningin is duidelijk verzot op hakken! Het liefst draagt ze pumps met een hele hoge hak. We kunnen de meetlat er niet letterlijk naast leggen, maar het lijkt erop dat Maxima gaat voor het hoogst haalbare. Dat houdt in: hakken van maar liefst 10 tot 12 cm! Ook houdt ze niet van brede hakken, alleen de laars van Stella McCartney had een blokhak. Sleehakken werden ook maar eenmaal gedragen, namelijk bij het jaarlijkse fotomoment. Misschien koos Maxima hier toen voor omdat ze nog last had van een hersenschudding en rustig aan moest doen. In dat geval is een sleehak een goede keuze, want dat staat stabieler dan een dunne stiletto. Toch kiest Maxima een enkele keer ook voor wat lager gehakte schoenen. Meestal alleen als de situatie hierom vraagt en dat was dit jaar tot nu toe 4 maal, wat neer komt op een percentage van slechts 9%."


Pumps van LK Bennett

Koninklijke neuzen 
Linda: "Als we kijken welk type neus Maxima het meeste draagt, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat Maxima van puntige schoenen houdt! Maar liefst 21 maal droeg ze schoenen met een zeer puntige neus, wat neer komt op een percentage van 47%. Dit is om meerdere redenen opvallend te noemen. In de eerste plaats omdat Maxima niet echt kleine voeten heeft en door een puntige neus worden je voeten optisch eerder groter dan kleiner. In de tweede plaats is het opvallend omdat puntige neuzen momenteel wel verkrijgbaar zijn, maar niet per se het modebeeld bepalen. Het lijkt erop dat Maxima hier dus een persoonlijke voorkeur voor heeft, of in ieder geval modehuis NATAN, want zij maken de meeste schoenen op een puntige leest. Op de tweede plek staat de ronde neus, die een stuk neutraler is. Maxima droeg 11 maal een ronde neus en dat levert een percentage van 24% op. Een ander opvallend getal is het aantal peeptoes dat Maxima droeg. Maar liefst 10 maal droeg ze een schoen met open teen, wat een percentage van 22 oplevert. Een carré neus lijkt momenteel niet favoriet bij de koningin, want hier verscheen ze maar driemaal mee dit jaar. Dit is geen verrassing, want we zien dit model momenteel niet veel binnen de fashion."

Materiaalkeuze 
Linda: "Tot slot heb ik nog gekeken naar het materiaal van de schoenen. Hieruit komt naar voren dat Maxima net iets vaker glad leren schoenen draagt dan suède. Ze verscheen 22 maal met glad leren schoenen (49% van de gevallen) en 18 keer met suède schoenen (40%). Driemaal droeg ze schoenen van stof en dit jaar slechts 2 keer schoenen met animal print, namelijk snakeskin en leopard print. De koningin schuwt een glimmer ook niet. De glad leren schoenen glanzen vaak en op foto’s is niet altijd duidelijk te zien of de koningin nu echt lakleren schoenen draagt of bijvoorbeeld spazzolato materiaal. Wat mij betreft was het viermaal duidelijk dat het echt lakleer betrof, maar wellicht droeg ze dit dus vaker. Naast echt leer droeg de koningin minimaal eenmaal kunstleder aangezien alle schoenen van Stella McCartney hiervan zijn gemaakt. De schoenen van NATAN die de koningin in meerdere kleuren heeft, zijn gedeeltelijk gemaakt van suède en plastic wat ook voor een opvallende look zorgt."


Slingbacks van Natan 

Samenvatting
Linda: "Na deze analyse kunnen we concluderen dat Maxima een enorm diverse schoenencollectie heeft. Bijna alle modellen en kleuren zijn wel vertegenwoordigd, maar aan de andere kant heeft ze wel duidelijk haar voorkeuren. Zo zien we de hooggehakte, puntige pumps van modehuis NATAN wel erg vaak terug! Straks gaan we weer naar het winterseizoen en aangezien de lange laarzen weer in de mode zijn, ben ik benieuwd of we die meer gaan zien. Wat betreft kleur komt bruin weer in de mode, dus op dit gebied was de koningin al vooruitstrevend! Ik ben benieuwd waar Maxima ons mee gaat verrassen. Ik hoop dat ze vaker gaat shoppen voor schoenen bij Stella McCartney, want zij heeft genoeg bijzonders in haar collectie en dit zou een leuke afwisseling vormen op de collectie die ze al heeft!" 

Mijn visie op Maxima’s schoenen
Linda: "De collectie schoenen van Maxima is natuurlijk jaloersmakend. Welke vrouw wil nu niet elk type schoen in elke kleur in haar kast hebben staan? Toch weet ik niet of Maxima echt een schoenenliefhebber is. Want als je haar collectie bekijkt, lijkt ze toch voor ‘makkelijk’ te gaan en dan doel ik niet op draagcomfort. Maxima lijkt net zoals bij haar kleding te kiezen voor het gemak van het totaalplaatje, zoals modehuis NATAN dat biedt. NATAN biedt namelijk niet alleen kleding aan, maar ook schoenen, tassen en sieraden. Vaak genoeg maakt Maxima hier gebruik van, wat zorgt voor een koninklijke look en een verzorgd totaalplaatje, maar niet voor een verrassende schoenenkeuze. De kleding en schoenen van modehuis NATAN geven vaak een vrouwelijk silhouet en zorgen voor een elegante uitstraling, maar het is geen maatwerk. Vaak genoeg wordt er door critici commentaar geleverd hoe de kleding van Maxima zit en eigenlijk geldt hetzelfde voor de schoenen. NATAN gebruikt veel puntige leesten, maar dit zorgt ervoor dat Maxima haar voeten groter lijken en ze heeft al een vrij grote maat. Daarnaast hebben de schoenen van dit merk vaak torenhoge hakken en onze koningin is al vrij lang. Nu lijkt het erop dat Maxima dit fijn vindt, want ook van andere merken koopt ze vrijwel altijd hoge hakken. Dit lijkt bovendien een trend te zijn onder de koningshuizen, want vrijwel alle leeftijdsgenoten en prinsessen lopen op stiletto’s. Persoonlijk lijkt me dit vaak niet praktisch met alle bezoeken die worden afgelegd, maar schijnbaar is dit voor mensen van koninklijke huize geen bezwaar. Natuurlijk geeft een hoge hak wel een mooiere houding, maar daar hoeft de hak niet zó hoog voor te zijn. Naast NATAN heeft de koningin schoenen in de collectie van merken als Sergio Rossi, Gianvito Rossi, Louboutin en LK Bennett. De schoenen die Maxima van Louboutin draagt zitten vaak letterlijk tenenkrommend. Het lijkt er op dat ze voor haar geen goede pasvorm hebben, want door haar lange en smalle voet schuift ze in peeptoes te ver naar voren, waardoor haar tenen buiten de schoen komen. Persoonlijk ben ik dan ook verbaasd dat de koningin zo vaak voor peeptoes kiest, aangezien deze perfect horen te zitten en dit is bij Maxima vrijwel nooit het geval. Ook bij het jaarlijkse fotomoment droeg ze schoenen waar haar tenen duidelijk over de voorkant heen gingen. Persoonlijk zou ik dit als koningin niet zo snel doen en liever een paar maatwerk wedges laten maken. Wat betreft breedte zitten de schoenen van NATAN wel beter. Ook de schoenen van Gianvito Rossi en LK Bennet lijken een betere leest voor de voeten van onze koningin te hebben. Voor een buitenstaander lijken deze schoenen goed aan te sluiten om haar voet en ook haar nieuwe schoenen van Rupert Sanderson lijken perfect te zitten. Wat mij betreft laat Maxima haar schoenen van Louboutin voortaan in de kast staan, ook al zal menig vrouw zich dat niet voor kunnen stellen bij dit merk.


Peeptoes van Sergo Rossi 

Persoonlijk vind ik de lange laarzen die Maxima in haar collectie heeft haar schitterend staan. Vaak hebben deze ook een hoge hak en in combinatie met een hoge schacht zorgt dit voor een extra lang silhouet. Suede staat natuurlijk wat chiquer dan glad leer, maar ook de glad leren varianten die Maxima in haar collectie heeft, vind ik een gave afwisseling op al haar andere schoenen vormen. Enkellaarsjes zien we de koningin niet zo vaak dragen. Ik denk dat dit minder bij haar figuur staat en dat ze om deze reden niet zo vaak voor dit type schoen kiest. Een enkellaarsje breekt optisch je been in tweeën, waardoor je al snel minder lang en wat voller lijkt. Toch denk ik dat een enkellaarsje dat net wat hoger valt Maxima erg goed zou staan. Daarnaast ben ik erg benieuwd of Maxima zich nog aan de sneakertrend gaat wagen. In het straatbeeld kan je er natuurlijk niet omheen en laatst werd Laurentien bij een bezoek wel met sneakers gespot. Persoonlijk denk ik dat Maxima dit wat minder snel zal doen, want op dat punt is Maxima toch iets minder experimenteel dan haar schoonzussen. Al met al is Maxima een opvallende verschijning. Naast haar sprekende persoonlijkheid wordt dit vooral gecreëerd door kleurkeuze en statement pieces, zoals een opvallende hoed of sieraden. Schoenen spelen zelden de hoofdrol in haar outfit. Dit seizoen vond ik de laarzen van Stella McCartney het meest opvallend, samen met de waanzinnig gave, gouden Jimmy Choo’s. Als de schoenen al opvallen dan komt het meestal door de kleurkeuze of de hoge hakken. Persoonlijk zou ik het leuk vinden als Maxima eens zou kijken naar wat meer uitgesproken schoenenmerken. Een Nederlandse ontwerper als Jan Jansen, René van den Berg of Janine van den Bosch zou natuurlijk leuk zijn, maar omdat Maxima op kledinggebied al niet vaak voor Dutch Design kiest, vrees ik dat dit niet snel zal gebeuren. Toch zie ik Maxima wel op een schoen als de Orchid Shoe van Jan Jansen lopen. Iets meer behoudend en internationaal denk ik aan een schoenenmerk als Sophia Webster. Dit is toch net wat anders dan wat ze nu draagt en het zou een leuke afwisseling vormen op haar huidige collectie. Wie weet waar we Maxima nog op gaan zien!"

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 02 aug 2016 - 09:03

ik hou van het merk Dyva is wel niet zo prijzig maar toch al vlug 120 tot 170€ voor goedkope goede schoenen ga ik bij Makro het merk Laura di Sarpi voor 40€kan je al goed zittende pumps ed hebben
als jullie heel veel keuze willen is er in Belgie bij Van Loock in Zandhoven enorm veel keuze maar je moet er wel enkele uren voor uittrekken want er zijn soms 40 klanten voor u maar ook wel en 8 tal verkoopsters

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

dinsdag 02 aug 2016 - 11:04

Oh jaaa, Van Loock is mijn favoriete schoenenwinkel! Gewoon bij binnenkomst een nummertje trekken; even wachten en dan krijg je wel de 'Royal Treatment', haha!
Schoenen van Dyva zitten inderdaad erg fijn.

Ik heb ook wel een zwak voor de pumps van Guess, heb nu bijvoorbeeld hele mooie sandalen gezien. Ik twijfel nog een beetje over de eventuele aanschaf: https://www.omoda.nl/dames/sandalen/guess/taupe-guess-sandalen-i-aida-eu...

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 04 aug 2016 - 14:02

oehh, heel mooi!!!!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 02 aug 2016 - 13:00

Mooi, hoor. Kopen zou ik zeggen;-)

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 01 aug 2016 - 18:55

Ik heb geen favoriete merken. Ik ben in mijn schoenkeus wat beperkt omdat ik steunzolen heb. Bij mij moeten de zooltjes te verwijderen zijn. Bij gabor kunnen vaak de zooltjes er uit. Clarks is mooi en heeft ook veel draagcomfort. Dr martens vind ik leuk voor in de winter. Lekker stoer! Helaas bestaat het schoenenmerk mexx niet meer. Bijna zeven jaar geleden heb ik laarzen van het merk gekocht en ze gaan nog steeds mee. Topkwaliteit! Meestal kijk ik of ik de schoenen mooi zijn en goed zitten.
Soms kom ik leuke koopjes ergens tegen. Een keer bij schoenenreus hakjes voor 7,5 terwijl de oorspronkelijke prijs ergens in de dertig euro was.
Een hoge hakkendame ben ik niet, omdat ik van mijzelf vrij lang ben. En zoveel lef als Maxima heb ik niet; -)

afbeelding van Sanne

Sanne

zondag 31 jul 2016 - 13:25

Wat een super leuk overzicht! Top gedaan Linda! Mijn lievelingsschoenen -met sleehak- zijn van het Spaanse merk Primichis clarichi & elenichi die ik twee jaar geleden in Sevilla kocht. De schoenen worden hier niet verkocht en ik krijg aan een stuk door complimenten over de kleurrijke, leren schoenen! :) In september ga ik naar Spanje en ga dan zeker weer op zoek naar een mooi nieuw paar :)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 29 jul 2016 - 12:23

Dank jullie wel voor jullie reacties, ik vond het erg leuk om te doen! Wat zijn jullie favoriete schoenmerken?

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 28 jul 2016 - 22:46

Mooi verhaal Linda! Ik loop nooit zo warm voor de schoenen van Maxima (Ha!). Beetje saai. Een schoen mag wel wat meer va va voom hebben. Voor mij hebben alleen de Stella McC laarzen en de gouden Jimmy Choo's dat. Dank voor Sophia Webster tip. Prachtig. Mijn eerste JJ schoenen kocht ik als student, en stonden op mijn bureau, zo mooi vond ik ze. Blauwgroen met een hoge hak en een flap over de wreef die omkrulde tot een bloem. Ik houd wel van plateau zolen en stevige hoge hakken als ze van hout of kurk zijn. De sandalen van APC bv vind ik geweldig. Net weer een paar rode gescoord in de sale. Loopt ook nog eens heerlijk.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 29 jul 2016 - 12:16

Wat leuk om te lezen:)

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 28 jul 2016 - 14:05

Met grotere voeten kun je ook gewoon hogere hakken hebben omdat je meer lengte hebt tussen teen en hiel om de afstand te overbruggen.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 28 jul 2016 - 13:54

Maxima laat zien dat een lange vrouw zich niet hoeft te schamen voor haar lengte en dat lange vrouwen gewoon op hakken kunnen lopen.
Eigenlijk lette ik nooit zo op de schoenen van Maxima. Puntneuzen vind ik altijd erg mooi; mode of geen mode.
Wat mij betreft mag maxima in de winter vaker laarzen dragen . Die staan haar zo goed. Het hoeven niet niet altijd exemplaren te zijn van omstreeks €700,- ofzo. Ze kan ook bijvoorbeeld gabors dragen. Maja moet ze ook zelf weten.
Peeptoes? Nee bedankt!
Enkellaarsjes lijken me ook leuk bij maxima. Ze heeft lange benen en die zijn ook niet dik.
Bedankt linda, voor deze log! !

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 27 jul 2016 - 22:16

Wat een interressante blog Linda!
Super leuk om te lezen!
Je heb er een uitgebreid verhaal van gemaakt, hor!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 27 jul 2016 - 21:39

Wat een mooi geschreven artikel Linda, compliment voor jou!
Zeer interessant om te lezen.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

woensdag 27 jul 2016 - 21:20

Genieten van zo'n goede kijk op de schoenen/ laarzen van Maxima! Wat weet jij ons veel te vertellen over de schoenen van Maxima. Ik heb ook een zwak voor de prachtige laarzen van Stelle McCartney. Peeptoe's mag ze wegdoen, dat pas haar echt niet en ook ik verbaas mij altijd weer over de hoogte van de pumps!
Dankjewel voor de interessante schoenen blog!

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 27 jul 2016 - 18:52

Mooi overzicht, Linda! Top gedaan! :)

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 27 jul 2016 - 18:51

Ik ben een grote leek wat schoenen betreft, maar dat Maxima met haar schoenmaat vaak erge puntschoenen draagt verbaasd mij altijd.
Ook de peeptoe,s zijn nooit een succes bij haar.
De LK Bennet vind ik een prachtige schoen.
Plateau zolen mogen wat mij betreft verboden worden, bij de fotosessie zag ik dat Maxima ze weer aanhad. zooooooo lelijk!!

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 27 jul 2016 - 17:34

Geweldige analyse en erg interessant, Linda. Chapeau! Bedankt.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 27 jul 2016 - 17:00

Leuk, om dit allemaal te lezen. Dank je wel.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 27 jul 2016 - 16:48

Wat een leuk en uitgebreid blog Linda!
Ik ben super blij dat de periode van plateauzolen achter ons ligt, want Oh wat vind ik die enorme plateaus ordinair, zelfs al zijn ze van Sergio Rossi. Van mij mag ze de laarzen van Stella McCartney in de kast laten, model is echt niet mooi. Geef mij maar de pumps en puntige slingbacks. Vind het nog steeds heel knap dat ze op die enorm hoge hakken kan lopen!

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 27 jul 2016 - 14:02

Wow gave blog Linda, super bedankt!!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 27 jul 2016 - 13:04

Wow Linda. Wat een mooi compleet beeld schets je ons van maxima's schoenen en je deskundige blik!
Dank je!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?