Koningin Mathilde bij gala staatsbezoek Noorwegen

Het is alweer een tijdje geleden dat er nog een staatsbezoek heeft plaatsgevonden in België, hopelijk komt daar verandering in nu Filip koning is geworden! We blikken daarom even terug op één van de staatsbezoeken uit 2003 in de serie van de roze galajurken van Koningin Mathilde!

De Laurel Wreath tiara van Mathilde

Aangezien juwelen in België niet zijn ondergebracht in een overkoepelende collectie, en als privébezit worden beschouwd (en dus niet als bezit van het koninkrijk), zijn er heel wat minder tiara's, parures, etc. in de Belgische koninklijke familie. Zo heeft Prinses Mathilde ook slechts één eigen tiara.

Prinses Mathilde op het huwelijk van Kroonprinses Victoria van Zweden

In een vorig bericht hebben we reeds gezien dat Prinses Mathilde op de vooravond van het huwelijk van de Zweedse Kroonprinses Victoria en Daniel Westling een hardroze galajurk van Natan aanhad. Ook op het huwelijk zelf koos ze ervoor om gekleed te gaan in dezelfde kleurtinten. Deze keer droeg ze echter een voor haar ontworpen jurk van de Italiaanse designer Giorgio Armani, tot wie ze zich wel vaker wendt bij dit soort van gelegenheden.

 

Prinses Mathilde: crèmekleurige galajurk

In juni 2006 bracht Koningin Beatrix der Nederlanden een staatsbezoek aan buurland België: garantie dus voor glitter en glamour op de bijhorende galabals. Ter gelegenheid van het staatsbanket de eerste avond, georganiseerd door Koning Albert, droeg Prinses Mathilde een nieuwe galajurk. Ze koos voor een crèmekleurige aansluitende jurk met lange mouwen en pailletten op de voorkant van de jurk en de mouwen, verspreid in een willekeurig patroon. Het bovenste gedeelte van de jurk en de mouwen geven ook een doorschijnend effect.

Designers van Mathilde: Giorgio Armani

Hoewel Prinses Mathilde een enorm trouwe klant is van de Belgische designer NATAN (lees: 75% van zijn collectie wordt uiteindelijk gedragen door Prinses Mathilde), merken we dat ze voor de chiquere gelegenheden steeds vaker een beroep doet op de ontwerpen van Giorgio Armani. Prinses Mathilde leerde Armani kennen via haar schoonmoeder, Koningin Paola, die al langer zijn ontwerpen droeg. Mathilde heeft inmiddels al vele van zijn ontwerpen gedragen, zowel van de Emporio Armani-lijn, de Giorgio Armani-lijn, de Armani Privé couture collectie, als speciaal voor haar ontworpen kledij. Vandaag zoom ik even in op het blauwgroene mantelpakje dat speciaal voor Mathilde werd ontworpen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?