Koning Felipe en Koningin Letizia vertrokken op dinsdagochtend 24 maart per vliegtuig vanuit Spanje naar Frankrijk, voor een 3-daags Staatsbezoek. Bij het afscheid op het vliegveld in Madrid werd het volkslied gespeeld en de Koning inspecteerde de erewacht.

Bij aankomst op het vliegveld in Parijs werden de Koning en Koningin door minister-president Manuel Valls van Frankrijk op de hoogte gebracht van vliegtuigramp in Frankrijk, waarbij onder andere zo’n 45 Spanjaarden verongelukten.

                                 

De welkomstceremonie werd gehouden op de binnenplaats van het Hotel National des Invalides. Koning Felipe en premier Valls inspecteerden de erewachten en er vond een korte militaire parade plaats. Vervolgens ging het Spaanse Koningspaar door naar het Elysee Paleis, waar ze werden ontvangen door de president François Hollande. Samen spraken ze over het vliegtuigongeluk. In overleg werd besloten het Staatsbezoek voor dit moment af te lassen. Buiten het Elysee Paleis werd dit besluit aangekondigd, door middel van een toespraak door Koning Felipe en President Hollande. Beiden betuigden hun medeleven met de nabestaanden van de 150 slachtoffers. Daarna vlogen de Koning en Koningin weer terug naar Spanje, waar 3 dagen van nationale rouw werden aangekondigd.

Omdat in dergelijke verdrietige omstandigheden kleding niet zo belangrijk is, heb ik er voor gekozen om deze log vooral informatief te laten zijn. Kort nog dit over de kleding van de Koningin: Koningin Letizia was gekleed in een gestreepte jurk en donkerblauw jasje, die naar het schijnt van Felipe Varela zijn. Daarbij droeg ze een blauw tasje van Felipe Varela.

 

- advertentie -

- - - 

Afbeelding ©Felipe Varela

Screenshots ©video's CasaReal.tv

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 27 mrt 2015 - 21:42

Oh wat zien ze er aangedaan uit....logisch dat het staatsbezoek afgelast is.
Prachtige outfit die onverwacht stemmig was. Ook al vind donkerblauw minder mooi voor Letizia in deze combinatie staat het haar heel mooi.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 27 mrt 2015 - 11:43

Ja idd wel elegant ,maar vind dit niet zo haar kleur .
Ze kan beter !
Mooi zo haar kapsel ,maakt haar wel ehm ...spitser en ouwelijker .

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 27 mrt 2015 - 11:16

Zoals altijd elegant en mooi.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 26 mrt 2015 - 22:28

Haar haar zit mooi!! Heel begrijpelijk dat staatsbezoek niet verder door is gegaan.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 27 mrt 2015 - 16:40

Mee eens, Mary!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 mrt 2015 - 11:19

Vind ik ook. In de video's van CasaReal zie je ook duidelijk de wisselende emoties op het gezicht van Letizia. Volgens mij is ze op dergelijke momenten een heel warme, meelevende vrouw (niet dat ze anders niet zo is hoor, maar daar kan ik niet zo goed hoogte van krijgen). Je ziet op een gegeven moment ook dat Felipe het even moeilijk heeft, en dan grijpt ze even iets steviger zijn arm vast, zo van: ik sta naast je. Lief gebaar.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?