Gisteren is het Staatsbezoek van Frankrijk (president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte) aan Belgie van start gegaan. Het betreft een 2-daags Staatsbezoek, van 19 - 20 november.

Tijdens de eerste dag vinden altijd de officiele welkomstceremonie en het officiele gedeelte plaats. Na het officiele gedeelte ging het bezoek verder in de stad Gent, het Museum voor Schone Kunsten en het restauratie atelier van “Het lam Gods” van Van Eyck. Ook volgde er een bezoek aan het stadhuis.

Koningin Mathilde ging tijdens het dagprogramma gekleed in een rood ensemble van de Franse ontwerper Dior. Ook de accessoires komen van Christian Dior: de oorhangers met parels, het nieuwe rode hoedje, de pumps en haar nieuwe handtas.

's Avonds volgde het Staatsbanket in het Kasteel van Laken. Koningin Mathilde droeg een bordeaux rode japon van Armani! Op haar kapsel prijkt het Diadeem der Negen Provinciën.

Prinses Astrid zien we in een beige japon, helaas is er op deze foto weinig van haar outfit te zien.

Prinses Claire droeg een donkere japon, deels met kant.

Vandaag stonden er bezoeken aan Molenbeek, Ittre en Louvain-la-Neuve op het programma. Tijdens een deel van deze dag waren Koning Filip en Koningin Mathilde er bij aanwezig. Koningin Mathilde droeg een grijze japon van Natan. Haar nieuwe paarse fluweel-vilten Marlon-hoofdtooi van Fabienne Delvigne. Mathilde draagt een paarse clutch van Natan en schoenen in dezelfde kleur als haar jurk. Helaas werd het Staatsbezoek niet afgesloten met een contraprestatie. 


Foto

Foto's © PPE/ddp/abaca/Eliot Blondet

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 22 nov 2018 - 16:50

Mathilde in Dior vind ik geen goede lijn voor haar. Ze oogt vaak al moeke-achtig qua figuur/postuur met de riempjes van Nathan. Maar in deze jurk van Dior is het nog veel erger. De plooien maken haar propperig, dikker en tuttiger dan ze is. Door de halslijn en het riempje wordt het allemaal nog meer benadrukt op de taille en dat is niet Mathilde's sterkste punt qua figuur. Zo zonde, want dat is helemaal niet nodig. Zie maar wat ze 's avonds draagt. De Armani jurk vind ik wel mooi bij haar staan. Heel krachtig. Door dat het oog naar boven wordt getrokken door de halslijn en door de donkere tint van de jurk vallen eventuele rolletjes en bolletjes rond de taille niet zo op. Ze heeft een mooi zandloperfiguur in deze jurk. Wel vind ik de make-up wat te geplamuurd, net als Maxima bij haar staatsbanket. Het mag wat frisser, lichter dan oogt het jonger. In het grijze Nathannetje moet het paars het doen en dat doet het ook. Het staat haar prima, beetje voorspelbaar maar altijd nog beter dan de Dior-miskoop.

Mevrouw Macron ziet er tijdens het diner netjes uit, maar die zilveren band zit net niet mooi voor haar. Ze is al niet zo groot. maar dit haalt helemaal de verhouding weg. In haar dagkleding ziet ze er prima uit. Die blazer/jas geven haar lengte.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 22 nov 2018 - 13:04

De zwarte avondjurk van Mathilde is prachtig ! Mooie hals lijn en prachtig kapsel. De rode jas/japon vindt ik ook heel mooi. Ik vindt het kapsel van Brigitte Macron er altijd zo onverzorgd uitzien. (het lijkt net een pruik).De grijze kleding vindt ik saai. De avondjurk ook niet echt mooi.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 21 nov 2018 - 14:40

De avondjurk plus juwelen: geweldig. Rode outfit: stijf. Grijze: smaakvol.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 21 nov 2018 - 14:27

De rode set van Mathilde is supermooi. Ze is de laatste tijd toch wat zwaarder geworden dat helaas in deze outfit wordt benadrukt. Goed gecombineerd en stijlvol. Dior maakt mooie sets voor haar (maar moet inderdaad beter opletten zoals Merel aangeeft).
De avondjurk is een topper, en goed gefixt met t lint. Staat haar duizendkeer beter/hedendaagser dan die glimmende avondjurk van t staatsieportret. De grijze set ook goed gekozen.
Brigitte is zo stijlvol.... Wel wat sombere kleuren. Maar wat een mooi broekpak. Goed gesneden en zo te zien een stof die je hier in NL nauwelijks kunt kopen (ik zou niet weten bij welk merk er nog klasse stoffen zijn...Escada nog ?).
Zou zo leuk zijn als ze binnenkort met haar very charming echtgenoot naar Nederland komt!

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 21 nov 2018 - 14:07

Fluweel , bordeaux en Armani ....
Geweldig mooi en perfect ! ! Een uitblinker ,deze veel dragen Mathilde !

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 nov 2018 - 12:10

Mooi gemaakt, de rode jurk, maar ik zou behoorlijk geïrriteerd zijn als mijn Dior haute couture jurk mij 15 kilo zwaarder zou maken. Geld terug vragen. De Armani is perfectie. Mathilde + Armani + fluweel is een fantastische combinatie. Accent op de schouders, kolom jurk, diepe rode kleur, zachte glans, fabelachtige pasvorm. Alleen dat ordelint nog kwijt zien te raken.

Mevrouw Macron vind ik vaak lekker modern gekleed, maar deze keer vind ik haar kleding voor overdag wel heel zakelijk, somber en 'hard'. En de openvallende jas vind ik niet zo charmant. Een kleur (rood, kobalt) of wolwit maken dit soort outfits vrouwelijker. Net als een blouse met een beetje froufrou onder zo'n grijs pak, ipv het witte overhemd van je man. Haar avondjurk vind ik wel mooi. En als je geen tiara hebt dan moet de glitter inderdaad maar op de jurk.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 21 nov 2018 - 12:03

Prachtig en koninklijk gekleed. Vooral de avondjapon vind ik schitterend.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 21 nov 2018 - 11:14

Mooie japonnen op zich. Mathilde ziet er mooi uit. Alleen door de plooien voor bij de rode jurk wordt je dik. Terwijl dat niet zo is bij Mathilde

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 21 nov 2018 - 10:43

Prachtige avondjurk en het grijze gebeuren vind ik ook erg mooi. Het rode heeft teveel stof.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 21 nov 2018 - 09:33

Wat een plaatje. Drie prachtige klassieke outfits die Mathilde fantastisch staan. Hier mag ze vaker voor keuzen. Ook de paars fluwelen hoofdtooi van Fabienne Delvigne is super mooi. Geslaagde keuzes dus dit bezoek.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 21 nov 2018 - 06:42

De rode is wat kleur aangaat erg mooi maar het model past beter bij een superslanke vrouw. De avondjapon is schitterend en de grijs/paarse combinatie staat haar goed.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 21 nov 2018 - 00:06

Na wat gegoogled te hebben wil ik mijn reactie op de rode jurk van Dior even bijstellen.
Ik vind ‘m eigenlijk helemaal niet mooi. De rok is veel te zwaar, eindigt nog eens op het breedste gedeelte van haar been. Maakt haar zo breed. De kleur vind ik overigens prachtig.
Dus ook voor een (veel) oudere dame is de jurk ook niet mooi, vind ik.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 20 nov 2018 - 23:40

Ik vind de rode japon van Dior op zich prachtig, maar niet voor haar leeftijd. Prinses Margriet bijv. zou dit model heel goed staan. Bovendien maakt de jurk haar vol door de rok; teveel stof/plooien, waardoor de rok veel te zwaar oogt. Maar dat zou bij Margriet ook het geval zijn. Brigitte vind ik er trendy uitzien, terwijl die veel ouder is dan Mathilde. Ik vind trouwens Brigitte er altijd leuk en trendy uitzien. Alleen zijn de rokken/jurken vaak te kort. Ik hou wel van haar stijl.
De grijze jurk van Natan vind ik heel mooi.
De avondjurk van Armani met de juwelen is een plaatje. Het lijkt een zwarte japon i.p.v. bordeaux.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 20 nov 2018 - 23:24

Nu zie ik het, ik heb al een tijdje het idee dat Mathilde op iemand begint te lijken. Ze lijkt op Theresia van Luxemburg. De make up ook.

De rode outfit vind ik echt vreselijk matrone achtig, zo’n zware rok en dan zo’n vreemd klein plat dopje op haar haar.
Nee geen geslaagd geheel.

De grijze met paarse outfit past mooi bij haar.

De avondjurk...Grace Kelly en werkelijk prachtig/ Natan heeft dat getracht na te maken met die blauwe jurk van Maxima. Hier zie je dat vakman, want deze jurk past gewoon goed. Maar ik vind het geen model voor Mathilde

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 20 nov 2018 - 22:26

Die bordeauxrode Armani japon, halslijn inbegrepen, staat Mathilde beeldig ! En wat een schitterende oorhangers ook !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 20 nov 2018 - 22:03

De Dior outfit: prachtig! Al heeft ze al wel meer van dit soort outfits tijdens staatsbezoeken gedragen. Tja, vlaggenkleur, dan krijg je dat. Maar ook wel met plisse of andere plooien, dus mijns inziens niet heel vernieuwend. Maar toch mooi!

Natan jurkjes kennen we natuurlijk wel en de lichtgrijze vind ik ronduit saai. Gelukkig wordt het opgefleurd door het hoedje en de tas.

De Armani japon vind ik qua kleur wel mooi, maar de halslijn is ook niet echt vernieuwend. Een dergelijke halslijn (Grace Kelly) heeft ze al verschillende keren gedragen bij een japon van Natan. Maar ja, zo heel veel verschillende halslijnen zijn er ook weer niet.

Wat vinden jullie van haar outfits?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?