Tijdens de 3e dag van het Staatsbezoek van België aan Japan, vond de officiële welkomstceremonie plaats. Aansluitend werden Koning Filip en Koningin Mathilde in audientie ontvangen door de Japanse Keizer Akihito en Keizerin Michiko. Ook Kroonprins Naruhito en Kroonprinses Masako waren daarbij aanwezig, evenals de Japanse premier en zijn echtgenote.

Foto

Foto

Aansluitend bracht Koningin Mathilde - samen met vertegenwoordigers van de Queen Elisabeth International Music Competition of Belgium (bekend van het Koningin Elisabeth Concours) - een bezoek aan de Toho Gakuen School of Music. Koning Filip volgde zijn eigen programma, waaronder een werkvergadering en een lunch met vertegenwoordigers van bedrijven.

Foto

Koningin Mathilde droeg een okergele gebloemde midirok met bloemen, met daarop een rode top met 3/4e mouwen. Deze outfit is een ontwerp van Natan. Bij de outfit droeg ze rode pumps.

Foto

Foto

Tijdens de welkomstceremonie droeg ze een nieuwe rode haartooi van Fabienne Delvigne, vervaardigd uit vilten esdoornbladeren in oranje-rood!

Foto

Daarna bracht Mathilde een bezoek aan de Conferentie 'Women in society' in Tokio: empowerment van vrouwen. Ook bezocht ze een bijeenkomst inzake Belgische mode, geïnspireerd op Japanse creaties.

Foto's ©Koninklijk Paleis

Wat vinden jullie van deze nieuwe outfit en het hoedje?

LOG WORDT REGELMATIG GEUPDATE!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 11 okt 2016 - 23:06

Als dit echt mooi zou passen zou ik het fantastisch vinden. Kleuren en print en fifties silhouet geweldig, pasvorm en stijve ipv ruisende rok dikke min.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 11 okt 2016 - 20:34

Mooie kleuren van deze set.
Stijlvol
(Maar vond Maxima's jurk van destijds nog mooier)

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 11 okt 2016 - 18:06

Prachtig!! Die kleuren!! Top!

afbeelding van Agnes

Agnes

dinsdag 11 okt 2016 - 15:02

Kijk dit vind ik mooi! Niet gewoontjes, maar het wow effect tijdens een staatsbezoek daar hou ik van! Goed gedaan Mathilde!!

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 11 okt 2016 - 13:39

Jammer, jammer, jammer, het had zo mooi kunnen zijn.
De kleuren van de top en de rok, de lengte, zo mooi. Maar de top trekt vreselijk bij de buste. De stof van de rok, de bekende glimstof van N, valt niet maar staat wijduit, waardoor ze veel breder lijkt dan ze is.
En het hoedje vind ik helemaal super tuttig.
Gelukkig denken de meesten er anders over :)

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 11 okt 2016 - 13:03

Ook ik vind het beeldig ! En normaal houd ik niet van frutsels en rommeltjes in de kapsels maar dit voegt beslist iets toe . Schattig vind ik het zeker niet meer herfstig en niet te bepalend voor het hele plaatje .
Een grote hoed is bijna altijd overheersend bij dit soort gelegenheden .( meestal herinner je alleen nog DE hoed )
Complimenten voor Brussel ,het ontwerp EN de haardecoratie !

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 11 okt 2016 - 12:59

Hoe mooi het totale plaatje ook is, alles past goed bij elkaar, er zit me toch iets dwars. Iets klopt niet helemaal naar mijn gevoel. De verhouding van de top met de rok? Het ontbreken van n duidelijke taille (riempje?)?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 11 okt 2016 - 12:57

Ik ben heel benieuwd wat Mathilde morgen tijdens het Staatsbanket draagt! Qua japon en juwelen!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 11 okt 2016 - 12:35

Ik vind een hoed onmisbaar voor een staatsbezoek, maar toch vind ik deze look zonder haardecoratie mooier. Dit is voor mij iets te schattig.

afbeelding van WA

WA

dinsdag 11 okt 2016 - 11:44

GE-WÈÈÈÈL-DIGG!

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 11 okt 2016 - 10:41

Oh hier ben ik weg van, enig, enig!! Die kleuren, dat hoedje, de schoenen, de blouse (getailleerd), ik vind het een plaatje! Heel vrouwelijk dit, beetje vijftiger jaren door de rok, ik hou hier zó van!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 11 okt 2016 - 10:21

leuke outfit, heel vrouwelijk! Staat haar fantastisch!

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 11 okt 2016 - 10:08

Mooi kleurig geheel en het staat haar goed. Dat hoedje, hmmmmm........ ook leuk voor een bezoek aan Canada maar wel een beetje tuttig.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 11 okt 2016 - 09:58

Lijkt qua look/silhouet erg op Maxima op Koningsdag. Op zich vind ik het haar wel mooi staan, dat dan weer wel.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 11 okt 2016 - 09:48

Vinden jullie? Persoonlijk vind ik Mathilde er prachtig uitziet, ze straalt wat mij betreft door de kleur en de print heel wat meer uit dan de saaie stijve Japanners. Dat zal een stukje Japanse cultuur zijn, maar zo zie ik het wel ;).

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 11 okt 2016 - 09:44

Precies elise, een beetje een toneelstukje. De andere familie ziet er toch ook vlot uit.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 11 okt 2016 - 09:40

Het ziet er allemaal weer mooi en zeer verzorgd uit maar toch houd ik niet zo van zo'n look. Het staat zo soft en zoet, zo weinig krachtig en zelfverzekerd. Met dit soort kleding (en zo'n tuthoedje) degradeer je je een beetje tot decoratief element.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?