Vandaag vierde België haar Nationale Feestdag! En, natuurlijk was een groot deel van de Koninklijke familie daarbij aanwezig. Op de website RoyalPhoto's zijn veel foto's te zien van de koninklijke familie op Nationale Feestdag (en te bestellen!).

Vanochtend waren Koning Filip, Koningin Mathilde, prinses Elisabeth, prins Gabriel, prins Emmanuel en prinses Eleonore aanwezig bij het Te Deum in de Sint-Michiels en Sint-Goedele Kathedraal in Brussel. 

Prinses Astrid en Prins Lorenz waren aanwezig bij het Te Deum in de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal in Antwerpen.

Prins Laurent en Prinses Claire waren aanwezig bij het Te Deum dat werd gehouden in Bergen. 

Daarna verzamelde het gezelschap zich voor het defile! Alle dames en heren gingen hiervoor hetzelfde gekleed als tijdens het Te Deum.

Koningin Mathilde droeg een lichtblauw/zeegroene japon van Natan Couture. 

De stof lijkt hetzelfde materiaal en dezelfde kleur te zijn als de jurk van Natan in de onderstaande collage. Ook heeft de jurk van Mathilde dezelfde soort knopen als deze jurk, al is het model jurk uiteraard heel anders.

Koningin Mathildes hoed is gemaakt van parasisal stro, en is ontworpen door Fabienne Delvigne. Volgens de ontwerper  is de kleur zeegroen, terwijl Natan de kleur van de jurk lichtblauw noemt.

Prinses Claire droeg een groene jurk met een bolero van Natan, gecombineerd met een groen hoedje van Fabienne Delvigne.

Foto's met toestemming ©RoyalPhoto - Gert-Jan de Wit, afbeeldingen ©Natan. 

Wat vinden jullie van de kleding van Koningin Mathilde en prinses Claire? Wie van de twee vinden jullie het mooist gekleed?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 22 jul 2015 - 18:03

Ik vond de jurk in het geel bij Maxima echt stukken mooier staan. Bij Mathilde lijkt het net of haar lichaam korter is geworden. De kleur vind ik wel erg mooi.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 22 jul 2015 - 17:32

Ik reageer bijna nooit op Mathilde maar vandaag dus wel want voor het eerst vind ik Mathilde er mooi en sophisticated uitzien.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 22 jul 2015 - 17:02

Ik vind beide dames er mooi uitzien. Ik kan natuurlijk wel wat kleine details noemen die ik anders zou willen zien, maar vandaag ben ik niet kritisch heb ik besloten ;)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 22 jul 2015 - 16:00

De mooie dames Mathilde en Claire zien er gewoon schitterend uit ! Wat een verfijning, in kleur en vorm, in de kleding én in de verrukkelijke schoenen ! De hoed van Mathilde is prachtig ! Heel chic, dames, heel erg chic !

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 22 jul 2015 - 14:56

Koningin Mathilde straalde klasse en elegantie uit, net zoals haar dochters. Ook de outfit van Prinses Claire vond ik mooi. Dat groen is fris en jong en en flateert haar enorm. Het groen van Astrid bekoort mijn minder ... @Paula : sedert de afschaffing van de Salische Wet onder Boudewijn komen vrouwen ook in aanmerking voor de troon. In België is de Koning(in) naast staatshoofd ook het hoofd van de strijdkrachten en daarvoor of daardoor heeft Astrid destijds een versnelde militaire vorming moeten volgen. Daarom draagt zij op de Nationale Feestdag het uniform van de Medische Dienst . Om aan te tonen dus dat zij ook de troon kan opvolgen en dus ook hoofd van de strijdkrachten zou kunnen worden.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 22 jul 2015 - 21:41

Maar als de koning zou komen te overlijden, God verhoede het, wordt de koningin toch regent voor prinses Elisabeth, wanneer zij nog geen 18 jaar is. Of gaat dat in België niet zo.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 23 jul 2015 - 13:02

@orchidee Volgens de Grondwet in België zou Prinses Astrid Regentes worden tot aan de meerderjarigheid van Elisabeth. De echtgeno(o)t(e) van het staatshoofd speelt volgens de Grondwet geen enkele rol in troonsopvolging. Ik denk dat dat in NL bij voorbaat door de regering bepaald werd dat Koningin Maxima Regentes zou worden igv overlijden van de Koning voor de meerderjarigheid van Amalia ?

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 23 jul 2015 - 13:15

Kuifje, dank voor deze info. Wat jammer dat de koningin achter gesteld wordt op de prinses. Toen de koning nog kroonprins was en geen kinderen had, was het een logische gedachte om een reserve te hebben, maar nu hij zelf kinderen heeft komt het op mij vreemd over dat zijn zus voor zijn vrouw gaat.
In Nederland is dat (gelukkig??) anders geregeld, daar is gekeken wie het zou moeten/kunnen zijn en dat is de moeder van de kroonprinses geworden. Maar ook hier: God verhoede dat het nodig is. Jullie koning doet het vele malen beter dan verwacht werd, zeker met steun van zijn bescheiden maar oh zo krachtige vrouw.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 23 jul 2015 - 17:53

@ Orchidee : Volgens de Grondwet kon de troon enkel "bezet" worden door wettige mannelijke nakomelingen van Leopold I en Louise-Marie en sedert de afschaffing van de Salische Wet door de wettige nakomelingen (M/V) van Albert en Paola. Dit werd zo geakteerd om te vermijden dat Luxemburg of verder in de stamboom nakomelingen van Leopold II de troon zouden kunnen "opeisen". En wettige nakomelingen is ook belangrijk want er lopen nogal wat onwettige rond ook ... LOL Dus helaas geen rol voor Mathilde mocht er iets gebeuren met Filip.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 23 jul 2015 - 21:22

In Nederland wordt de troon ook niet "bezet" maar treed de "regent" op als tijdelijke vertegenwoordiger van de koning. Toen koningin Wilhelmina na de oorlog tijdelijk haar taak niet kon vervullen, was prinses Juliana regent, ze werd niet koningin.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 24 jul 2015 - 12:31

Ik wist niet dat Prinses Juliana regent was. Ik zal even moeten googelen om te weten waarom. Geschiedenis interesseert mij iets meer dan bvb coupenaden LOL. Dank.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 24 jul 2015 - 12:41

Gelukkig, jou antwoord laat me weer eens flink lachen.
Coupenaden interesseren me erg, maar ook de diverse koninklijke huizen. Juliana was trouwens regentes, tot 2 keer toe zelfs, pas toen koningin Wilhelmina abdiceerde, werd Juliana koningin. In Nederland kan maar 1 persoon de functie koning/koningin vervullen, de regerende koning. Maxima heeft door de functie van haar man de aanspreektitel koningin. Omgekeerd is bij ons de echtgenoot van een regerend koningin geen koning maar prins-gemaal. Prins Henrik van Denemarken heeft er onlangs in een interview nog zijn gram over uitgesproken.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 23 jul 2015 - 13:27

Orchidee ,ben het helemaal met je reactie eens ,met een streep onder je laatste zin !
Het lijkt wel of Mathilde het beste in Philip naar boven haalt ( zo zeggen we dat toch -?)

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 23 jul 2015 - 14:34

Ze zijn samen zo gegroeid. Ik weet nog dat ik bij het bekijken van hun huwelijk dacht: wat een hork van een kerel, hij heeft meer aandacht voor de gasten dan voor zijn bruid. En nu, nu tonen ze regelmatig hun affectie voor elkaar. Ook Mathilde was toen erg, ik zou bijna zeggen, schuw. Gelukkig heeft ze snel Nederlands leren spreken en heeft ze door haar opstelling en haar liefde voor Filip heel veel harten voor zich gewonnen. Dan mag ik haar kledingkeuze lang niet altijd mooi vinden, ik vind haar zeker een goede, warme koningin en dat is veel belangrijker.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 23 jul 2015 - 16:19

Wordt een beetje saai vandaag ,maar ik ben het weer met je eens Orchidee -;) P

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 22 jul 2015 - 16:05

@Kuifje: ah oké, ik begrijp het nu :)

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 22 jul 2015 - 13:29

Prachtige kleur zeg, dat zeegroen. Heel zacht; heel apart. Maar eens met een eerdere reactie dat warme kleuren Mathilde wel mooier staan maar dit is heel geslaagd voor de afwisseling. Wel had ik de rok langer gemaakt. De grote hoed suggereert namelijk een lange jurk (vind ik) en nu zie ik haar knieën nog. De andere dame in het groen kan het goed hebben maar ik vind het hoedje te klein en ben niet zo'n fan van deze kleur groen.

Ik begrijp de kleding van Astrid niet. Ik dacht is dat iemand van het Leger des Heils. Maar misschien heeft deze outfit een functie op zo'n dag.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 22 jul 2015 - 12:45

Model van de jurk is moo, kleur is moi en prachtige hoed, maar toch word ik er op de een of ander manier niet blij van... De outfit van prinses Claire vind ik ook erg leuk. Benieuwd wat ze nog meer gedragen heeft...

afbeelding van HM

HM

woensdag 22 jul 2015 - 11:47

Ze zien er allemaal schitterend uit!
Wou dat onze Max haar kinderen ook iets meer leiding gaf in kleeding, Belgiese kids sien er zo gezellig uit!
Weet dat je niet de kinderen wil bespreken, maar de Moeders hebben daar toch wel leiding in zou ik zeggen.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 22 jul 2015 - 11:54

Dat is een mening. "Onze" Max kleed haar dochters bij bijzondere gebeurtenissen altijd prima, kijk maar naar de laatste koningsdag. En het blijven kinderen, geen volwassenen in de dop.
Ik zal hier geen mening geven over de kinderen.....

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 22 jul 2015 - 10:48

Claire ook mooi ,maar wel erg bekend NATAN kleurtje ....misschien niet voor niet modevolgers ?
Mathilde vind ik zeer smaakvol ,heel mooi gecombineerd zo ,ton sur ton met schoenen en hoed .
En een kleurtje staat misschien pittiger ,maar voor deze gelegenheid vind ik het juist zomers en toch ingetogen chique ,klasse !
Dus voor vandaag complimenten voor dhr Vermeulen -;)

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 22 jul 2015 - 10:22

Prachtig ziet Mathilde eruit, heel elegant en smaakvol,maar Claire vind ik ook een plaatje!!!
Leuk zo,n jurk met jasje en deze kleur groen doet haar stralen......kan geen keuze maken, beiden zijn heel goed gekleed.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 22 jul 2015 - 09:49

Wat ziet de koningin er mooi uit! Heel zacht en lief. Heel mooi model. Top! Ze hoeft van mij niet altijd kleuren te dragen. Beetje afwisseling is mooi. Elisabeth ziet er inderdaad ook zo mooi uit! Plaatje.

Claire vind ik ook mooi. Ik zou het niet beter gedaan hebben. Groen kleurt mooi bij haar gezicht.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 22 jul 2015 - 10:00

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden. Mee eens, Arianne :)

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 22 jul 2015 - 09:41

Ik vind het een mooi model, maar de kleur doet niet veel voor Mathilde. Ik vind haar meer stralen in sprekende kleuren. Mooie keuze van sieraden: prachtige elegante oorbellen, 1 diamanten armband en een ring met saffier (denk ik, blauwe steen). Chic. Ook ik had een deja vu 'gevoel' (niet vreemd natuurlijk met zoveel Natan), vooral door de foto met de knoopjes: heeft Maxima ook niet een jurk met zo'n rugpand?

Claire vind ik mooi: goed model, erg leuk jasje en goede kleur voor haar. Alleen de hoed; die lijkt net te klein. Krijg er kinderfeestje-papieren-hoedje-elastiekje-onder-mijn-kin associatie bij.

Maar Elisabeth wint het voor mij. Prachtig jurkje voor haar, niet te ouwelijk en ook niet te kinderlijk, best lastig om voor die leeftijd dat evenwicht te vinden. Haar kleine zusje vind ik snoepig.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 22 jul 2015 - 09:39

Het rugpand is anders dan die in de collage, maar Maxima heeft het jurkje in de collage inderdaad in het geel. Ze droeg deze tijdens het bezoek aan het Caribisch deel van ons koninkrijk eind april.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 22 jul 2015 - 09:42

Inderdaad! Dank TWoR!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 22 jul 2015 - 08:56

We kunnen voor de verandering natuurlijk ook Mathilde en Claire een keertje vergelijken, als we zo graag vergelijken willen? ;-) Daar gaat deze log namelijk over.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 22 jul 2015 - 08:17

Mathilde zier er zeer chique uit .
Roklengte vind ik bij deze jurk prima ,anders had het misschien te lijzig geweest ,of teveel stof ofzoiets .
Hoed mooi ,persoonlijk vind ik kleine hoedjes of turbans Mathilde wat meer pit geven ,maar bij deze gelegenheid is de grote hoed in dezelfde kleur uitstekend .
Elisel ,je hebt helemaal gelijk hoor ,ik begrijp het ook niet .
Maxima is volgens mij de enige Royal die hier zo makkelijk mee wegkomt ,altijd en altijd bij je buren kopen .

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 22 jul 2015 - 17:44

Precies. Begon al bij haar bruidsjapon van Valentino. Alle toekomstige troonopvolgsters (Kate, Victoria, Mary, Marta, Ltizia, enz) verschenen in een creatie van eigen bodem. Behalve Maxima. En daar heeft ze de toon mee gezet. A bloody shame. En ja, Gert , dat kun je dus niet genoeg herhalen!!!

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 22 jul 2015 - 12:36

@ Kate - met de roklengte bedoel ik hooguit een centimetre of drie extra, ongeveer dezelfde lengte als de multi-coloured jurk van het Haus Coudeyre, dat Mathilde op de vooravond van de Nationale Feestdag tijdens het concert droeg. Overigens vind ik de make-up van Mathilde ook altijd mooi en niet té veel. Maar ja, ze is al een natuurlijke schoonheid zònder make-up.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 22 jul 2015 - 13:05

Ehm ,ja misschien wel ietsjes langer ,meer op de knie .
Zou nog ietsje chiquer zijn ,hoewel het me niet stoort ,het is tenslotte ook zomer .

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 22 jul 2015 - 07:42

Ziet er mooi uit maar ik heb het idee dat ik beide creaties (modellen? Kleuren?) al eens gezien heb bij Maxima, ook al zo'n goede klant van Natan.
Las in Vorsten dat Maxima maar liefst 70 procent van haar kleding in Belgie koopt en nog geen 10 procent in Nederland. Tja, daar zet je je eigen land natuurlijk niet mee op de kaart!

afbeelding van Rick

Rick

donderdag 23 jul 2015 - 11:17

Tja, waar moet ze dan gaan shoppen in Nederland? Er is écht - behalve een eigen couturier in dienst nemen- geen optie dichterbij dan Natan.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 23 jul 2015 - 12:19

Kan me gewoon niet voorstellen dat er hier verder niks meer is .
En dan nog ,met haar budget ,zou ze natuurlijk ook een bestaande ontwerper de kans kunnen geven om er accessoires / schoenen etc bij te gaan verkopen .
Misschien is dhr Vermeulen ook klein begonnen met alleen ontwerpen van kleding , ik weet het niet hoor
Er worden hier regelmatig namen genoemd die ze mi best een kans zou kunnen geven .
Maar waarschijnlijk is het het meer een kwestie van willen dan van kunnen .
Verreweg de meeste Royals kopen veel kleding in eigen land en dat zou alleen hier in Nederland niet mogelijk zijn ?
Heel interessant is ook het stukje over Michelle Obama in de Elsevier van twee weken terug .
Die heeft heel duidelijk ontwerpers in eigen land gepromoot en dat schijnt nog gelukt te zijn ook !
Dus ja ,wat Michelle kan ,kan Maxima dat niet ?

afbeelding van Rick

Rick

donderdag 23 jul 2015 - 15:53

Er zijn maar weinig ontwerpers die zo'n brede collectie kunnen presenteren als Vermeulen, gecombineerd met tassen, schoenen, sieraden. Plus de hoeden, dat gebeurt ook bij Natan, dus hoeft ze niet naar een ander adres. Ik kan niemand opnoemen in Nederland die dat kan. Het scheelt Máxima heel veel tijd.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 23 jul 2015 - 17:08

Dat is een keuze, waar ze haar tijd aan besteed. Waarom zou het tijdargument het zwaarst moeten wegen? Bovendien vind ik zo'n one-stop-shop vaak best saai. Andere koninklijke dames winkelen her en der.

Ze zou ook werkbezoek kledij bij high end merken zoals Boss, Burberry, Max Mara kunnen kopen (daar kan ik geen Nl evenknie voor noemen) en voor de hoedje-handschoentje outfits altijd een, of meerdere, NL couturiers en modistes de eer kunnen gunnen.

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 22 jul 2015 - 22:31

Hoi Elise1, als ik je naam zie weet ik al wat ik ga lezen. Heerlijk veilig, die voorspelbaarheid!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 22 jul 2015 - 22:39

Ha, ha, net zo veilig en voorspelbaarheid als de kritiekloze bewondering van Maxima die sommigen ons ons bezigen toch?

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 23 jul 2015 - 09:45

Hahaha ,en wel veel interessanter en boeiender dan de reacties van de onder ons inmiddels bekende Maxima fans -;)!

afbeelding van Gert

Gert

woensdag 22 jul 2015 - 07:59

Hoppa Elise1, daar gaan we weer...

Mathilda ziet er overigens mooi uit!

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 22 jul 2015 - 00:20

Ik vind het een prachtige jurk met dat cape-effect, alleen had ik de rok iets langer mooier gevonden, tot net over de knie. De hoed ook heel mooi en de golvende zijkant over haar rechteroor heel origineel.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 22 jul 2015 - 00:17

Morgen (of eigenlijk moet ik zeggen vandaag) hoop ik meer te schrijven over het tweede en derde gedeelte van de Nationale Feestdag.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?