Koningin Mathilde heeft vandaag een bezoek gebracht aan Parijs! Ze bezocht twee belangrijke tentoonstellingen van Belgische artiesten uit de 20ste eeuw, die momenteel te bezichtigen zijn in Parijs. Als eerste bezocht ze de tentoonstelling Magritte-La Trahison des images in het Centre Pompidou. Van 21 september 2016 tot 23 januari 2017 stelt deze tentoonstelling een hernieuwing van het kunstwerk van René Magritte voor. Er worden bekende en minder bekende kunstwerken uit publieke en privé verzamelingen voorgesteld. Vervolgens bezocht de Koningin de tentoonstelling Hergé (externe link) in het Grand Palais. Van 28 september 2016 tot 15 januari 2017 stelt deze grote retrospectieve werkstukken voor van de wereldbekende vader van de Europese strip. Deze tentoonstelling is opgesteld in samenwerking met het Hergé Museum.

Koningin Mathilde ging gekleed in nieuwe koningsblauwe japon van Natan.

Haar grijze tulband is een eerder gedragen ontwerp van Fabienne Delvigne, volgens de ontwerper vervaardigd uit stroken over elkaar geplaatste zijde.

Koningin Mathilde draagt de diamanten broche, die ze voor het eerst heeft gedragen in januari 2015, op haar 42e verjaardag. Mogelijk is deze broche een verjaardagsgeschenk van Koning Filip.

Gisteren ontvingen Koning Filip en Koningin Mathilde de nieuwe lichting stagiair-diplomaten in audientie. Deze 43 jonge diplomaten vertrekken voor hun eerste post naar het buitenland op 1 maart 2017. De ontmoeting vond plaats in het Koninklijk Paleis te Brussel. Bij deze gelegenheid ging Koningin Mathilde gekleed in een bekende lichtroze japon met korte mouwen van Natan.

14500769_1742084079388558_575119737777059568_o

Foto's ©Koninklijk Paleis

Wat vinden jullie van deze twee outfits van Koningin Mathilde?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

zondag 09 okt 2016 - 11:44

De mouwen maken juist weer iets aparts van de overigens verder ook prachtige jurk. De grijze tulband en schoenen passen er goede bij, juist omdat ze niet afleiden van het blauw van de jurk. Mathilde is altijd mooi gekleed en heeft een eenduidige, herkenbare stijl, met altijd een apart detail waardoor het toch weer net anders is.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 07 okt 2016 - 21:09

Wat ik me altijd afvraag is hoeveel werk en tijd er in haar kapsel gaat zitten elke keer. Het zou bij mij vreselijk uitzakken in ieder geval ;). Maar het zit bij Mathilde altijd perfect.
De blauwe jurk vind ik erg mooi. De kleur van de tulband staat er goed bij.

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 08 okt 2016 - 14:06

Mathilde besteed er hoe dan ook aandacht aan voor dat ze de deur uit gaat ,dat is zeker.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 07 okt 2016 - 18:21

Ik vind de jurk een perfecte lengte hebben; hij hangt vlot op de knie. Langer wordt weer tuttig.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 07 okt 2016 - 15:59

Het lijkt wel een jas maar het is geen jas want het is een jurk. Mouwen zijn mij ook te bol en ik had de jurk langer mooier gevonden. Hoed is prachtig qua kleur, maar volgens mij wat te ver naar achteren opgezet. Oh wacht, het is een soort diadeem zie ik nu.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 06 okt 2016 - 18:19

De blauwe jurk vind ik prachtig en ook de broche is heel mooi. Ik denk niet dat we die al veel gezien hebben. Het roze jurkje vind ik niet flatterend; het koningsblauw daarentegen staat haar supermooi.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 06 okt 2016 - 12:37

Op sommige foto's staat de blauwe japon beeldig en is heel mooi .
Maar op andere foto's denk je ,mwa het is een beetje gezocht dit model .
De kleur is prima voor Mathilde en het grijs erbij erg goed.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 06 okt 2016 - 12:01

Ik vind haar een beetje op een stewardess lijken in deze jurk met dat hoedje en dat haar. Die mouwen vind ik niet mooi, onnodig ook eigenlijk.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 06 okt 2016 - 11:29

Ja Natan houdt van aparte vormen. Of het altijd flatteert is een tweede. Ik vind het wel heel geschikt voor koninginnen om zich te onderscheiden. Beatrix had ook altijd haar bijzondere eigen silhouet.

Als Maxima nou ook eens dezelfde kapper in dienst neemt, dan zijn ze helemaal de perfecte afgestylde twins;-)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 okt 2016 - 09:54

Prachtige blauwe kleur, maar dat gaat niet op voor het model. De kleur staat haar erg fris. Het stof vind ik dan wel weer mooi.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 06 okt 2016 - 08:56

Lichtroze japon mooi, blauwe japon heel lelijk.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 06 okt 2016 - 08:10

De bolle mouwen vind ik echt niet mooi.... Verder wel een heel goed kleur voor Mathilde.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 05 okt 2016 - 23:22

Wat een leuke tentoonstellingen!
Het koningsblauw staat haar heel goed. Ben ook niet gecharmeerd van de mouwen.....
De combinatie met t grijs vind ik prima.
De roze jurk kan inderdaad voor veel overdag ontvangsten..

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 05 okt 2016 - 21:44

De blauwe kleur is prachtig, maar wat een verschrikkelijke lelijke japon.
Afschuwelijke mouwen, dit vind ik echt een misser.
En de grijze accessoires doen niets, mooier was zwart of wit geweest.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 05 okt 2016 - 21:27

Ja, dat diepblauw is prachtig, net als de broche. De mouwen zijn wel breed maar in profiel (zie foto's 4 en 5) valt dit toch minder op. Haar kapsel daarbij en de tulband zijn bijzonder fraai ! En wat heeft ze een mooi, lief en zacht gezicht, met discrete make-up : in alle omstandigheden is ze een héél chique en zich minzaam gedragende Koningin met verfijnde smaak ! Ben ook steeds benieuwder naar haar verschijning op het 'elegantie-duel' in Nederland - een feestje wordt het zeker !

afbeelding van car

car

woensdag 05 okt 2016 - 20:21

Ik vind dat natan Mathilde 9 van de 10 keer prima staat! Prachtige kleur dit en aparte mouw!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?