Koningin Mathilde heeft op dinsdag 14 juli op het Paleis in Brussel een delegatie jong volwassenen van de organisatie 'Te Gek' in audiëntie ontvangen. Aansluitend was de Koningin aanwezig bij de start van de Te Gek!? Tour de France 2015 op het Paleizenplein.

screenshot video ©VRT

De Koningin ging gekleed in een bekende top van Natan in wit kant met beige op een beige broek. Ze droeg deze top eerder tijdens Nationale Feestdag 2014, haar derde outfit van die dag.

Op woensdag 15 juli opende Koningin Mathilde de tentoonstelling La Salle de Pendus in het MAC's (Museum voor Hedendaagse Kunsten van de Federatie Wallonië-Brussel) bezocht. Bij deze gelegenheid droeg Koningin Mathilde een nieuwe rok van Dries van Noten.

Koningin Mathilde was op donderdag 16 juli aanwezig bij de tentoonstelling Piano & Co, 250 jaar Belgische piano-industrie. De Koningin droeg bij die gelegenheid een rode jurk met goudkleurige print van Dries van Noten. 

Deze jurk droeg ze eerder tijdens een lunch voor de leden van de Jury van de Koningin Elisabethwedstrijd op 26 mei 2015.

Op 17 juli openden Koning Filip en Koningin Mathilde samen een aantal tentoonstellingen in het Paleis in Brussel. Ook opende Koningin Mathilde de tentoonstelling @yourservice in het Egmont Paleis. 

Koningin Mathilde droeg een jurk van een heel bekend stofje. Helaas kozen Koningin Maxima en Koningin Mathilde al weer voor hetzelfde stofje bij modehuis Natan...

De clutch van Koningin Mathilde is van Diane von Furstenberg.

Naar welke outfit gaat jullie voorkeur uit?

Afbeeldingen ©Natan, ©Dries van Noten, ©Diane von Furstenberg. Info o.a. met dank aan www.modekoninginmathilde.be.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Imke

Imke

maandag 20 jul 2015 - 21:22

Ook benieuwd naar een goede foto van de jurk van Dries van Noten. Op het eerste gezicht heel mooi. Leuk om de analyse van Merel te lezen over de verschillende couturiers. Hoewel ik daar zelf minder in thuis ben herken ik het wel globaal. Ik denk ook dat er behoefte is aan mooi gemaakte, moderne couture voor dames uit de hogere kringen, niet te extravagant maar ook niet tuttig of ouderwets. Niet de zoveelste variatie op klassieke succesnummers, maar representatieve kleding die met de tijd meegaat en waar wij, die met plezier naar mode kijken, ons door kunnen laten inspireren.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 20 jul 2015 - 17:14

Het jurkje van Dries van Noten vind ik geweldig. Wat een prachtige stof, en pasvorm perfect. Het dessin van het rokje vind ik ook mooi, het is gesmockt, ik zou het wel in detail willen zien, maar heb nog geen goede foto gevonden. De combinatie met de wat stug vallende donkerblauwe top vind ik minder. Een soepele zijden top was denk ik mooier geweest. Maar wat maakt Dries van Noten toch prachtige kleding, chique, maar ook origineel, modern. Er is heel veel moois te koop, maar veel kleding van couturiers is of heel extravagant (Iris van Herpen bv), of heel klassiek (Dior bv), of net te tacky (Valentino bv (soms, niet altijd) en ik vind Addy van de K soms ook net die grens over gaan, beetje te 'Dynasty'). Prada, DvN, Marni ook, en in Nederland JT en MvB: vrouwelijk, chique, maar ook moderne mode. Vaak niet zozeer sexy, maar wel krachtig. Ik houd daar erg van. OK, terug naar Mathilde's outfits: de wit-beige Natan outfit vind ik niet mooi. De stof van de top valt niet mooi als je vrouwelijke vormen hebt (Natan is nu eenmaal geen ster, to put it mildly, in figuurnaden). En de non-kleuren doen niets voor Mathilde. De bordeaux-creme gestreepte jurk vind ik haar goed staan. En gecombineerd met bordeaux clutch en schoenen erg chique. No seafood in sight. Iemand die het mist? Nee, dat dacht ik al...

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 21 jul 2015 - 09:51

Merel, waar zie je het smockwerk aan het jurkje?

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 21 jul 2015 - 13:43

De rok (met het wit-blauw-fuchsia patroon) lijkt mij gesmockt.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 21 jul 2015 - 13:59

Maar smocken is een techniek waarbij de stof in plooitjes aan elkaar genaaid wordt, zoals bij de bloes die prins George onlangs droeg bij de doop van zijn zus.
Die techniek zie ik niet in de rok.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 21 jul 2015 - 14:11

Ja, ik weet wat smock is. Ik dacht het te zien in de rok (heel 'strak' gesmockt).

Kijk anders eens naar deze foto:
http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/museum-of-contemporary-arts-macs-director-laurent-busine-nieuwsfotos/480912186

Wat denk jij? Het kan ook een soort jacquard breisel zijn, ik kan het niet zo goed zien. Een top in de print is in ieder geval gebreid:
http://www.mytheresa.com/en-de/knitted-t-shirt.html

Maar dat lijkt toch weer anders dan de rok, qua materiaal.

Een mysterie ;)

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 21 jul 2015 - 14:39

De bovenste link kan ik hier niet openen, de tweede laat een jacquard zien.
Volgens mij is het een soort dubbel weefsel, waarbij een gedeelte van de draden wat strakker is, waardoor de andere gaan bollen. Dat heeft een naam, maar daar kom ik nu niet op. (De studieboeken liggen thuis, ergens in een doos)
Ook kan het een mooie seersucker zijn, maar een smock is het zeker niet.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 21 jul 2015 - 14:53

Ben benieuwd! De rok lijkt niet gevoerd, en aan binnenkant wit. Zou het toch een breisel zijn?

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 21 jul 2015 - 15:11

Het T-shirt is een breisel, zoals bij de foto beschreven staat, dus zal de rok het ook zijn.
Het witte randje onderaan is een mooie afwerking van het tricot weefsel.
Dacht ik nou steeds dat je het over rose/blauwe stof eronder had. Dom van me, maar ik ben wel benieuwd wat dat dan voor een stof is.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 23 jul 2015 - 21:26

De outfits van Dries van Noten vind ik super. Ook de Natan top vind ik mooi, maar op 1 of andere manier staat het niet heel flatterend.
Echt jammer dat Mathilde voor dezelfde stof als Máxima gekozen heeft. Ze heeft al een jurk van deze stof dus dit wordt wat veel. Met dit soort keuzes word zelfs ik Natan moe....
Update: niet alleen ik word Natan moe. Er word al over de Natan twins geschreven: http://orderofsplendor.blogspot.it/2015/07/royal-style-twins-of-day-july...

afbeelding van Henny

Henny

maandag 20 jul 2015 - 12:55

De top is prima en ik vind het een leuke outfit. Maar het broekje van het model vind ik weer hipper.
De rok van Dries van Noten vind ik niet mooi; te lang en daardoor oogt het tuttig. Bij sommige vrouwen kan deze lengte mooi en modern overkomen, maar bij Mathilde vind ik dit niet het geval.
Het blauwe jurkje van het model vind ik mooier.
De clutch vind ik bijzonder.
Jammer dat Maxima en Mathilde dezelfde stof hebben gekozen.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 19 jul 2015 - 21:01

ik vind de wit beige top voor Mathilde te kort en dan is de verhouding niet mooi

afbeelding van Janna

Janna

zondag 19 jul 2015 - 19:51

@Kareltje ............. die van mij ook! 'n Granny Smith-groen klavertje vier op een witte ondergrond! Aldi € 2,99 !!!

afbeelding van Janna

Janna

zondag 19 jul 2015 - 17:38

Hmmmmmm, de kleding is niet mijn smaak, maar het dekje van de middelste strijkplank vind ik wel leuk ;) !

afbeelding van Agnes

Agnes

zondag 19 jul 2015 - 13:36

Ik vind vooral outfit 1 leuk met de broek en top. Mooi gesneden broek en leuke top!

afbeelding van Paula

Paula

zondag 19 jul 2015 - 12:10

De top met wit kant vind ik niet zo mooi overkomen, terwijl het best leuk lijkt als het model het draagt. Van de roze rok kan ik geen chocola maken: eerlijk gezegd gewoon lelijk. De rode jurk van Van Noten is best aardig. Tja, en dan snap ik wel dat ze zo veel voor Natan kiest: de laatste jurk staat mooi, is apart door de bollende rok en de glansstof blijft mij ook bekoren. Als kleding geforceerd overkomt dan heb je de verkeerde designer te pakken. En de jurken van Natan blijven mij verbazen hoe eenvoudig én mooi ze kunnen zijn.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?