De Belgische Koninklijke familie was gisteravond aanwezig bij het jaarlijkse traditionele Kerstconcert in het Koninklijk Paleis. Naast het Koninklijk gezin waren ook Prinses Astrid en Prins Lorenz met hun jongste dochter Laetitia Maria en Prinses Claire met de tweeling Prins Nicolas en Aymeric aanwezig.


foto van Place Royale - RTL TVI.

foto van Place Royale - RTL TVI.<

Koningin Mathilde droeg een nieuwe jurk van Natan. Prinses Elisabeth droeg een witte pantalon met een donkerblauwe top met pailletten en kant. Dit combineerde ze met donkerblauwe pumps.

foto van Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy.

foto van Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy.


Wat vinden jullie van deze outfits?

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Place Royale - RTL Belgium

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

woensdag 27 dec 2017 - 20:22

Ik vind het gebrek aan een fatsoenlijke onderrok ook behoorlijk storend bij Mathilde. Maar eigenlijk vind ik de hele jurk een misser, en zie ik haar veel liever in een mooie Dries van Noten.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 23 dec 2017 - 11:46

Wat is de Belgische taal toch een heerlijke taal met zijn specifieke uitdrukkingen en gezegden, en de wijze hoe er (veelal in positieve zin) over anderen geschreven wordt. Kuifje schrijft het precies goed zoals het is lijkt mij.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zaterdag 23 dec 2017 - 11:59

@gambetta. Dank voor de reactie. Ik vraag me wel af hoe jullie dit in Nederlands van Nederland zouden schrijven ? Zijn er zoveel verschillen ?

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 23 dec 2017 - 21:35

Er zijn op zich niet zoveel verschillen denk ik, maar het is meer het woordgebruik en manier van bepaalde dingen zeggen wat ik zo leuk vind aan de Belgische taal. Misschien uiten Nederlanders zich wat meer directer; Belgen omschrijven meer en spreken zich minder direct uit , voorzichtiger denk ik met een mooie woordkeus en mooie zinnen. Wat dat betreft: hulde aan de Belgen!

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zondag 24 dec 2017 - 08:57

Te veel eer. Wij hebben juist altijd zo opgekeken naar Nederland en nog. Onze lerares nederlands in het middelbaar onderwijs, zei steeds : in onze geschiedenis zijn er 2 dramatische data : 1585 de val van Antwerpen en 1830 de scheiding der Nederlanden.

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 24 dec 2017 - 15:54

Dat heeft dan te maken met een oorlog wellicht en feitelijke afscheiding door België in 1830. Van mij hadden we één land mogen blijven! Maar ik bedoel ook meer de manier van spreken en soms gemoedelijk klinkende taalgebruik, niet maar zo direct alles zeggen wat je denkt en voor in je mond komt: daarin vind ik jullie echt een voorbeeld voor de Nederlanders. Jullie zijn echt niet minder en kijk alsjeblieft niet op tegen de Nederlanders. En ik ben haast jaloers op die mooie rijke steden met hun rijke historie, hoewel wij daar e rook wel een paar van hebben hoor! Maar goed: wees dik tevreden met jullie eigenheid en cultuur!

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 25 dec 2017 - 14:49

Precies! Hoe vriendelijk ook verpakt, heel vaak is het negatief en bekritiserend. En opzien tegen Nederlanders? Vergeet het maar, Ollanders zijn brutaal, luidruchtig en ze zien ze liever niet. Ik hou niet van zo'n houding....

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 27 dec 2017 - 16:34

@Carolina : ik woon in Frankrijk en heb veel contact met Nederlanders. Ik heb in het geheel niet de ervaring dat ze brutaal of luidruchtig zijn en ik zie de Nederlanders heel graag komen. En inderdaad, kritiek hoeft niet brutaal te zijn en kan gepolijst zijn. En hoe je het draait of keert, Belgen hebben lange tijd een minderwaardigheidscomplex gehad. De laatste decennia zijn de Vlamingen gebrainwashed door pers en Vlaamse regering onder het motto "wat we zelf doen, doen we beter" waardoor dat complex toch stilaan aan het verdwijnen is. Trouwens zowel de Nederlanders als de Fransen waren de kampioenen in het maken van Belgenmoppen.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 26 dec 2017 - 12:44

Twee weer andere ervaringen. Zo zie je maar weer: elke mening en ervaring is persoonlijk, en gelukkig dat dat kan. Dat maakt het ook zo leuk ervaringen te delen.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 22 dec 2017 - 21:54

Wat heb ik bewondering voor Claire en Laurent ,ik denk dat deze man veel moet zwijgen en dat iedereen zuur kijkt uit schrik dat hij dingen zou zeggen die niet aan het licht mogen komen , zo is Marie Christina ( halfzus van koning Albert )toch ooit naar Amerika vertrokken en zei dat ze niets let deze familie nog wilde te maken hebben ,

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 dec 2017 - 23:23

Claire verschijnt in ieder geval wel gewoon, en nog met een vrolijk gezicht ook, terwijl er echt wel een en ander aan de hand is tussen Laurent en familie. Persoonlijk vind ik het vooral knap van haar!

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zaterdag 23 dec 2017 - 10:30

Laurent gedraagt zich al meerdere jaren als het enfant terrible en een ongeleid projectiel met een calimero complex. Door verschillende eerste ministers (Verhofstadt, Leterme en Michel) is hij op het matje geroepen, hij wist waaraan zich te houden. Hij weet/wist dat hij als lid van de Koninklijke Familie niet zo maar met iedereen in contact kan treden. Zo is hij zonder toestemming van de regering naar Congo en Libië (als ik het mij goed herinner) geweest en zijn meest recente blunder is een receptie op de ambassade van China tgv 90' verjaardag van het Chinese leger zonder toestemming van de regering. Als "straf" zal zijn dotatie met 15 % verminderd worden. Maar weer doet hij alsof hij het slachtoffer is. Prins Laurent wil zich niet voegen wel dan moet hij voelen. En nu stuurt hij zijn madame erop uit om te proberen de brokken te lijmen. En in het openbaar houdt hij zich niet in om iedereen verwijten te maken. Zijn familie; de regering, de pers, ... En inderdaag hij kan allicht heel wat vertellen over het reilen en zeilen binnen de familie. Maar iedereen kan dat over zijn familie. En de vuile was hangt men niet buiten, zegt het spreekwoord in België.
Ik vind geenszins dat Laurent gepardonneerd kan worden voor zijn gedrag. Als hij de dotatie aanvaardt, dan heeft hij zich te voegen naar de voorschriften. Zoniet weigert hij zijn jaarlijkse dotatie, zoals destijds zijn grootoom de Regent Prins Karel, en dan kan zich in alle vrijheid bewegen. Maar hij kan dan geen gebruik meer maken zijn status als lid van de Belgische Koninklijke Familie of Prins van België. Men kan niet van 2 walletjes eten.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 25 dec 2017 - 09:21

Ik geef je geen gelijk , ik weet ook niet juist wat er gebeurt is dus ga ik geen voorbeeldjes suggereren maar voor je hem terecht wijst over nu moet je toch bedenken dat er heel erge dingen bestaan waardoor gezwegen moet worden of het koningshuis zou wel helemaal zonder dotatie terecht komen ,nee ik vind niet dat hij zwijgt voor niets misschien komt alles ooit uit nu ga je mij niet vertellen dat het vroeger tussen Paola ,Boudewijn en andere noem maar op prinses Lea niemand kon het goed met elkaar vinden dat is niet voor een gewoon bagatelletje hoor en het is niet voor de affaire Boêl want dat kan iedereen wel vergeven nee Laurent is rebels omdat hij moet zwijgen en van mij mag hij praten

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 22 dec 2017 - 07:39

De jurk flatteert Mathilde niet. Goudkleur is niets voor haar en met zo veel goud in de kerstboom, -stal en in de troonzaal had ze beter een andere kleur gekozen. Daarenboven vind ik het ook niet gepast dat ze een "doorkijkjurk" draagt. Zit ze misschien al in een midlifecrisis of is ze jaloers op haar knappe dochter ? Op sommige begrafenissen is er meer sfeer dan als heel onze Belgische koninklijke familie samen komt.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 21 dec 2017 - 20:09

Wat een prachtige gouden outfit had kunnen zijn, wordt een mode misser van Mathilde omdat de onderrok veel te kort is. Alhoewel je me altijd heel blij kunt maken met een eenvoudige jurk van bijzondere stof, is dat deze keer helaas niet het geval. Ik hoop dat Natan nog een stukje voering over heeft, dan is het een plaatje...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 21 dec 2017 - 19:30

Oef wat kijkt Astrid chagrijnig, hoe moet ik het noemen? Dat doet ze de laatste tijd steeds op foto's waar ze met het koningspaar op staat. Jammer toch!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 21 dec 2017 - 20:00

Wij thuis noemen dat verzuurd

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 21 dec 2017 - 16:54

grote opkomst Belgische koninklijke familie. Weinig lachende gezichten bij Astrid en Claude.
serieuze jurk van Mathilde; past bij t event. Ik denk dat de outfit van Astrid wat jonger oogt maar mooi wordt t nooit met zo n treurige blik. maar misschien toevallig geven deze foto's geen juiste weergave..... Elisabeth ziet er vlot en stralend uit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 21 dec 2017 - 19:30

Wie bedoel je trouwens met Claude? Claire? Of bedoelde je Lorenz, haar man?

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 22 dec 2017 - 15:03

Claire is de vrouw van Laurent. Lorentz hoort bij Astrid.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 dec 2017 - 23:22

Dat weet ik. Ze schreef over Astrid en Claude, daarom noemde ik Lorenz haar man (dus niet de man van Claire).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 22 dec 2017 - 00:07

claire

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?