Spanje heeft op maandag 12 oktober haar Nationale Feestdag gevierd. Koning Felipe nam het defile af. Hij werd daarbij vergezeld door Koningin Letizia, Infanta Leonor en Infanta Sofia. De meisjes genoten er duidelijk van! Leuk om de dametjes zo spontaan te zien. Nou ja, dametjes... Infanta Leonor wordt op 31 oktober al weer 10 jaar!

Koningin Letizia ging gekleed in een nachtblauwe jurk met zwarte accenten. De jurk heeft korte mouwen. Op de jurk droeg ze een bijpassend blauw jasje. Beide komen van haar favoriete kledingmerk Felipe Varela.

Tijdens de receptie, die 's middags werd gehouden, had de Koningin haar jasje uitgetrokken.

Letizia's bekende blauwe clutch is eveneens gekocht bij Felipe Varela, terwijl haar blauwe pumps van Margit zijn.

Koningin Letizia draagt bekende aquamarijnen oorhangers van Bvlgari. Haar kapsel netjes en eenvoudig opgestoken.

De beide jonge prinsessen gaan, zoals vaak, gekleed in jurken van Nanos. Ook het vestje van Infanta Sofia komt van dit merk. (Dit wordt slechts gemeld ter info, afbrekende kritiek op de kleding van de jonge prinsessen wordt zonder verdere toelichting verwijderd).

Afbeeldingen ©CasaReal, ©Felipe Varela, ©Bvlgaria, ©Nanos

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 16 okt 2015 - 09:40

Ook ik vind haar samen met Mary ,de best geklede Royal .
Dit jurkje is mooi in z'n eenvoud ,het jasje erover is wat stijfjes maar de gelegenheid vraagt erom .
De korte jurkjes vind ik haar fantastisch staan ,ze kan het( in mijn ogen dan ) dragen zonder er een fout beeld van te geven .Letizia kan kort en mouwloos dragen EN chique blijven !
Daarom wordt ze in mijn ogen niet saai ,ondanks dat ze altijd perfect gestyled en gekapt is .
En hoe breng je dat over op je kinderen ! De dochters zijn ook altijd modern en naar de gelegenheid gekleed ,met losse maar verzorgde haren !

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 16 okt 2015 - 09:21

Het lijkt of het gezicht van Letizia wat voller is geworden en ook haar armen en schouders zijn niet meer zo knokig, Heel erg mooi.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 15 okt 2015 - 20:02

Klassieke Spaanse chique en wat mij betreft een beetje te stijf... Het donkerlblauw in combinatie met zo'n klassiek model halen niet echt het mooiste in Letizia naar boven... Zonder het jasje vind ik het jurkje een stuk leuker. Haar zit weer prachtig en wat een leuke prinsesjes zijn het toch. Altijd weer goed ze te zien!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

donderdag 15 okt 2015 - 18:07

Mooi.
Verrassend dat de Spaanse koningin met haar huidige haarlengte een opgestoken kapsel weet te fabriceren!

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

vrijdag 16 okt 2015 - 09:44

Hier in Spanje is men van mening dat zij daar een haarstuk voor gebruikt. Ik heb geen idee of dat ook echt zo is. Maar dat geeft niet, het ziet er mooi uit en daar gaat het om.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 15 okt 2015 - 13:33

Echt prachtig, zo eenvoudig, zo mooi, zo passend bij de gelegenheid.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 15 okt 2015 - 12:13

De jurk geeft me een echt WOW effect. Hij zit ook als gegoten. En ja....... met een leuk mouwtje. Net wat gekleder, vind ik zelf.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 15 okt 2015 - 11:55

Klassieke, stijlvolle eenvoud;
Zògeschikt voor de gelegenheid.
Bovendien kan daarna het jasje uit en verschijnt er een jurk mèt mouwtje!
Maxima, bekijk dit eens!!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 15 okt 2015 - 12:14

Mee eens :-)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 15 okt 2015 - 11:51

Letizia ziet er weer sjiek en elegant uit, ook de meisjes zijn leuk gekleed, ik heb de indruk op deze foto's http://www.newmyroyals.com/2015/10/spanish-royals-attend-national-day.ht...
dat het niet echt genieten was voor hen, ze staan er nogal onwennig bij maar ik begrijp dat best hoor, al die aandacht voor ze.
Dat vind ik zo goed van de Deense, Noorse en Zweedse konigshuizen die laten hun kinderen bewust wennen aan het openbare leven en de publiciteit die daar bij hoort, je krijgt dan veel leukere/spontanere foto's.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

donderdag 15 okt 2015 - 12:20

Eftichia, als Leonor en Sofia op de foto zouden gaan zoals de kinderen van de andere koningshuizen dan zouden zij hiet in Spanje een vreselijke hoeveeldheid kritiek over zich heen krijgen. Helaas kunnen zij zich geen spontaniteit permiteren, het moet allemaal perfect zijn. Koningin Letizia weet dat heel goed, daarom verliest zij die arme meiskes geen seconde uit het oog.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 15 okt 2015 - 19:58

Spaanse trots is bij ons al gauw een beetje stijf.. Voor Spaanse begrippen zijn ze al vaak genoeg informeel, maar voor ons is het echt wennen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 15 okt 2015 - 12:27

Chiqui65@ Leuk te lezen dat je in Spanje woont, ik begrijp volkomen wat je schrijft en je ziet duidelijk dat de kinderen goed zijn geinstrueerd en Letizia ze in de gaten houdt, jammer dat het zo moet gaan..

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 15 okt 2015 - 10:28

Prachtig plaatje van zowel de kinderen als het kon. paar. Wat ziet Letizia er schitterend uit.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 15 okt 2015 - 09:20

Prachtige foto's van RU. Ik dacht in eerste instantie dat er een stolpplooi in de rok zat, maar gelukkig is dit niet het geval. Het is een zwarte baan! Prachtig pakje overigens. De elegantie spat van haar af. :-)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 15 okt 2015 - 09:09

Prachtig koninklijk plaatje. Er valt niets op aan te merken. Het koninklijk gezin ziet eruit om door een gouden ringetje te halen.
Geweldig!
En wat heeft Letizia toch altijd een mooie houding. Haar make-up en haar is prachtig! :-)
Ik heb het al eerder aangegeven, ik vind Letizia een van de best geklede royals. Eerlijk gezegd nog beter dan Maxima.

Dit laatste zal denk ik niet in dank worden afgenomen. Maar zo kijk ik er tegen aan :-)

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 17 okt 2015 - 10:56

Mee eens Henny! Ook ik ben fan van Letizia.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 15 okt 2015 - 09:28

Ja ze is vaak heel stijlvol gekleed..... maar en dat is toch ook wel weer leuk dat t niet altijd perfect is: die korte rok en superkorte jurkje vond ik heel leuk maar niet zo helemaal geschikt voor een queen. Ik vind haar eigenlijk beter gekleed dan Mary waar anderen vaak weer lyrisch over zijn...

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 okt 2015 - 08:58

Wat ziet Letizia er prachtig uit! Onze koningin zou eens heel goed moeten kijken hoe mooi kleding staat die niet net te krap is.
Zo simpel en toch ozo mooi en koninklijk. En ze heeft een heel mooie houding en draagt schoenen waarop ze goed kan lopen. Dat draagt ook bij aan een 'mooi plaatje', net als de handen die niet van alles hoeven vasthouden zoals handschoenen die niet gedragen worden..

Deze jurk met jasje zou ik dolgraag willen hebben.

afbeelding van WA

WA

donderdag 15 okt 2015 - 08:31

Allemaal prachtig en stijlvol. Lief gezinnetje, vind ik altijd.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 15 okt 2015 - 02:09

De meisjes zien er tiptop verzorgd uit. Altijd fijn om keurig gekapte haren te zien bij kinderen. Letizia's mantelpakje kan mij niet bekoren; het komt wat streng over en de kleur is ook nogal hard.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

donderdag 15 okt 2015 - 11:14

Het komt inderdaad wat streng over, maar je kunt de nationale feestdag van Spanje dan ook niet vergelijken met bijvoorbeeld Koningsdag in Nederland. Hier in Spanje is er een militaire parade, de koning heeft een militaire functie en gaat daarom ook in gala uniform gekleed en daarna een officiele receptie op het koninklijk paleis in Madrid. Daar hoort dus beslist geen feestkleding bij.
Komt ook nog bij dat de Spanjaarden totaal niet koningsgezind zijn, zij hebben ook niets op met Letizia (uitzonderingen daargelaten natuurlijk). Zij heeft het beslist niet makkelijk.

afbeelding van Bea

Bea

woensdag 14 okt 2015 - 23:59

Wat een prachtige familie. Kleding ook helemaal goed, nergens overdone, met liefde uitgezocht....

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 14 okt 2015 - 23:14

Prinsesjes zien er pico bello uit, mooi op elkaar afgestemd ook.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 15 okt 2015 - 19:55

Wat een mooierds!
Ik hoop echt dat Willem Alexander dit leest... Helemaal Máxima!

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 okt 2015 - 09:02

Tussen haar honderden oorbellen is vast wel een setje lookalikes te vinden.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 okt 2015 - 23:20

Wat mij betreft: heel mooi! Die kan ze ook bij heel wat verschillende kledingstukken dragen. Overigens zag ik dat Carla Bruni (vrouw van Nikolas Sarkozy, ex-president van Frankrijk) model is voor Bvlgari. En ook Clotilde Courau (vrouw van Prins Emmanuel Filiberto) heeft een collier van deze ontwerper in haar bezit.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?