Koningin Letizia begon de tweede dag van het staatsbezoek met het bijwonen van een bijeenkomst van de Latijns-Amerikaanse Alliantie voor Zeldzame Ziekten. Het programma werd gezamenlijk vervolgd met het deelnemen aan het Mexico-Spanje Business Forum. Daarna had het koningspaar een lunch in de residentie van de Spaanse Ambassade. Letizia was gekleed in een rood ensemble met monochroom geprinte mantel van Nina Ricci dat ze begin deze maand debuteerde tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk. Ze combineerde het met de zwart leren Arc clutch van Nina Ricci en zwarte pumps van Prada. In haar oor draagt ze robijn met diamanten oorhangers.

Letizia, staatsbezoek, Mexico, bijeenkomst, zeldzame ziekten

Bovenstaande screenshot komt uit deze video van CasaRealTV.

Mexico, staatsbezoek, lunch, Felipe en Letizia, 30 juni 2015

Bovenstaande screenshots komt uit deze video die CasaRealTV online plaatste.

In de middag brachten ze een bezoek aan de Nationale Autonome Universiteit van Mexico (UNAM) om de implementatie van het systeem van het Spaanse Taal Onderwijs voor Buitenlanders te ondertekenen. Het programma sloot in de avond met een ontvangst voor de Spaanse gemeenschap in Mexico. Koningin Letizia droeg een nieuwe kersenrode blouse op een witte kokerrok met kersenrode bloemenprint van Felipe Varela. Ze combineerde het met de bloemenclutch van UTERQÜE en nieuwe sandalen van Magrit. De oorhangers zijn van TOUS.

Letizia, staatsbezoek aan Mexico, universiteit

Bovenstaande beelden komen uit deze video van het kanaal CasaRealTV.

Bron:
CasaRealTV

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 02 jul 2015 - 09:11

Wat een mooie tassen/clutches!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 02 jul 2015 - 10:10

Maar die vlechten zijn ook gedeeltelijk nephaar.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 02 jul 2015 - 11:20

Is best mogelijk dat er ook nephaar in verwerkt is/wordt, maar dat weten we toch niet zeker :)

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 02 jul 2015 - 11:53

weten we dat bij anderen wel??

afbeelding van LG

LG

vrijdag 03 jul 2015 - 20:13

Als ik een foto van Maxima zie waarop zij de ene dag wat minder haar heeft (om het netjes te zeggen) en de volgende dag een volle bos (vooral van achteren) dan ga ik ervan uit dat het nephaar is. De kans is natuurlijk dat het gedurende de nacht lekker gegroeid is of dat een speciale schampoo wonderen heeft gedaan;-)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 02 jul 2015 - 12:21

Net zo min :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 01 jul 2015 - 21:55

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar bij Letizia vind ik de vlechtjes juist erg leuk. Ze heeft vrij harde lijnen in haar gezicht en een meisjesachtig kapsel maakt haar uitstraling wat zachter :) Ik vind de Spaanse koningin niet uitblinken in originaliteit, maar ze ziet er wel bijna altijd waardig en verzorgd uit. Dat lijkt me belangrijker voor een koningin.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 01 jul 2015 - 21:12

Wat zijn er toch vaak veel heel kritische reactie op Letizia. Ik vind haar geweldig. Sinds ze haar haar heeft afgeknipt is ze mijn nieuwe Audrey Hepburn. En die vlechtjes passen daar wel bij. Een eeuwig meisje. Vooral het laatste pakje met de gebloemde rok vind ik geweldig. En de clutch helemaal. Wordt er hebberig van... ;)

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 01 jul 2015 - 21:21

Dat zelfde gebeurt toch ook over Maxima, over Mathilde, over Mette Marit, allemaal zijn ze wel eens het middelpunt van heel veel, soms te veel, kritiek.
Inderdaad, Audrey Hepburn was ook zo graatmager, alleen kwam dat, weten we nu, omdat ze kanker had.
Hopelijk is dat bij Letizia niet zo.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 02 jul 2015 - 10:46

Audrey Hepburn was haar hele leven graatmager (behalve als baby). Aanleg, vele depressies en miskramen waren hier mogelijk oorzaak van. Pas vlak voor het eind van haar leven werd er kanker vastgesteld. Opereren was niet meer mogelijk.
Deze informatie is alleen ter aanvulling op het vorige bericht en heeft niets met Letizia te maken noch met mijn oordeel over haar.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 02 jul 2015 - 07:41

Orchidee en Margreet, wat een deprimerende verhalen... Ik wist niet dat ze ziek was. Heel naar voor haar, maar ziek zijn is echt niet de enige reden om mager te zijn. Ik heb gezonde mensen in mijn omgeving met zo'n figuur, deels door aanleg en omdat ze erg veel sporten/dansen. En ik vind het een mooi lichaamstype (andere lichaamstypen ook hoor, maar dit ook); beetje androgyne, elegant. En ik vind het naar om zoveel reacties te lezen dat ze allerlei delen van haar lichaam niet mag laten zien, en dat ze kleding moet dragen die haar voller maakt. We zijn allemaal anders, wat is er mis aan om een blote avondjurk te zien bij een mollig iemand, en bij een mager iemand, en bij een ouder iemand; iedereen kan toch prachtig zijn? Waarom moet iedereen lijken op die 'gemene deler' van een gemiddeld en jong lichaam? Natuurlijk kan je lichaam en kleding niet los zien, en ik vind ook bij bepaalde benen een bepaalde roklengte mooier, en bij bepaalde boezems een bepaald decolleté etc. Maar ik heb idee dat het bij Letizia wel heel erg is van: bedek die botten, liefst allemaal. Bovendien heb ik gevoel dat er allerlei (meest negatieve) vooroordelen worden verbonden aan haar verschijning: mager = depressief, gespannen, muizig, ziek, perfectionistisch. Ik geloof niet zo in het karakter aflezen van de buitenkant.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 02 jul 2015 - 10:09

Merel je legt me woorden in de mond die ik niet gezegd heb.
Ik vind het figuur van Letizia vergeleken met een aantal jaren geleden niet mooi meer. Wanneer haar figuur vergeleken wordt met dat van iemand die erg met haar figuur worstelde, ziek was, vind ik dat niet juist. Ik spreek geen oordeel uit over de oorzaak van de verandering, wel heb ik een mening welke kleding haar, in mijn ogen, het mooiste staat. Daarbij zie ik haar niet graag met blote schouders, maar vind ik een bedekking, met een kort mouwtje of een heel dunne sjaal oid veel mooier. Haar figuur roept bij beelden op die ik liever zou, maar niet kan vergeten. Zeg nu niet dat ik dan maar niet naar haar moet kijken, dat moeten heel veel anderen ook, en daar zullen ook mensen tussen zitten bij wie dezelfde beelden bekend zijn. Dat kan en mag en hoeft niet altijd negatief beoordeeld te worden.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 02 jul 2015 - 11:48

Ik reageerde in eerste instantie op jouw opmerkingen (en die van Margreet) over Audrey Hepburn.

Maar vervolg van mijn reactie gaat meer over algemeen gevoel dat ik heb over hoe op Letizia wordt gereageerd. En zeker niet alleen door jou, of specifiek door jou. Dat had ik wel wat duidelijker kunnen maken. Je opmerking dat je een naar gevoel krijgt van haar magere lichaam. Ik snap dat wel, mijn grootouders hadden dat ook, maar dat is natuurlijk jouw gevoel. Letizia is daar niet verantwoordelijk voor. Moet ze de schouders bedekken om te voorkomen dat een ander misschien geschokt wordt of verdrietig? Ik vind dat nogal ver gaan. Er zijn natuurlijk bepaalde fatsoensnormen met betrekking tot bedekken (al rekken die ook op bij de huidige temperaturen, bloody hot!), maar ik vind dat we best wat toleranter mogen zijn naar afwijkende lichamen: kaal, behaard, huidprobleem, dik, mager, lang, kort, weetikveel. Tuurlijk mag je het een mooier vinden dan het ander, maar in het algemeen vind ik kwalificaties als eng en vies persoonlijk te ver gaan. Net als toedichten van karaktereigenschappen. (Ik zeg niet dat jij dat doet!) Maar dat had ik al gezegd.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 02 jul 2015 - 12:57

Je eerdere verhaal en je toevoeging waardeer ik. Vooral dat tolerant opstellen en het toedichten van karaktereigenschappen!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 02 jul 2015 - 09:44

Goed gezegd, Merel.

afbeelding van Annetje

Annetje

donderdag 02 jul 2015 - 08:09

Ik kan het alleen maar beamen.
In mijn omgeving ook, zeer krachtige vrouwen buitengewoon slank. Kan toch?
Met raad en daad staat mij een van hen bij, na mijn bizarre auto-ongeluk afgelopen januari.
Meelevend, empathisch, bezorgd, altijd de juiste dingen zeggen op het juiste moment.
Kinderlijk slank, meisjesachtig qua uiterlijk, maar oh zo volwassen.
Hetzelfde geldt voor een andere vriendin, uiterlijk het tegenovergestelde, tja.
Al die goede eigenschappen ook op haar van toepassing.
Beiden zijn mij even lief .
Ik hemel niemand op, de een niet en de ander niet.
Ik vergelijk ze niet met elkaar.
Ik neem ze zoals ze zijn.

afbeelding van marie28

marie28

woensdag 01 jul 2015 - 19:15

Heidi aus Tirol. Als vakantiekapsel kan het wel. Leuk voor haar dochters.

afbeelding van Annetje

Annetje

woensdag 01 jul 2015 - 22:40

Juist niet, gaaf. Wat je al niet kunt doen met je eigen korte Bob-kapsel.
Geweldig! Heel wat beter dan al dat nephaar van onze Max.
Trouwens zag ik laatst ook niet een kapsel met een vlecht voorbijkomen?
Daar werd ze nogal om geroemd.
Twee maten?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 02 jul 2015 - 09:34

Ik ben me er absoluut niet van bewust dat ik met twee maten meet! Wat mij betreft is er een groot verschil, als we het dan maar even over die vlechtjes blijven hebben, tussen de gevlochten lok die bij Maxima in een knot was verwerkt, of de (wat mij betreft kinderlijke) vlechtjes van Letizia. Niet te vergelijken!

Verder ben ik ook regelmatig kritisch ten aanzien van Maxima, daar kun je mijn commentaren op nalezen.

Het gaat overigens naar mijn mening niet om een soort "wedstrijd" van wie is het meest complimenteus ten aanzien van welke koningin, of wie is het meest kritisch. Het hangt in mijn geval ook af van hoeveel tijd ik heb, en hoeveel zin, om te reageren. En soms reageer ik lang, en soms kort! Iets wat ik geweldig vind, kan ik samen vatten met alleen "Geweldig!", en iets wat ik afschuwelijk vind met "Afschuwelijk!". Ja, ja! :) En het blijft wel zo dat het vaak interessanter is om uitgebreid te bschrijven wat je niet mooi vind aan een outfit, dan om van iets wat je geweldig vind ieder element apart te prijzen. Dat vind ik ook meer de moeite waard: als iemand mij beschrijft waarom hij/zij iets niet mooi vind, dan leer ik daar meer van dan wanneer iemand een outfit uitgebreid prijst.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 02 jul 2015 - 12:53

Ik snap je uitleg.

Overigens vind ik de vlechtjes erg leuk. (zomertrend!) Heb dat zelf ook vandaag. Geïnspireerd door hier! :)

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 02 jul 2015 - 07:08

Goed dat je reageert Annetje.
Dat met twee maten meten is zooooo waar hier ,jammer .
Begrip voor de fans hoor van Maxima ,maar soms is het zo onrealistisch ,de reacties zijn enorm gekleurd .
In de kleur oranje -;)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 02 jul 2015 - 07:55

Eens!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 01 jul 2015 - 16:26

Wat een geweldige combinatie die rok met de bordeau rode blouse. De Uterque clinch zou ik ook wel willen! Het rode pakje vind Ik ook leuk, maar de dikke grijze jas had ze thuis mogen laten... Maar mischien is het wel kouder dan we denken...

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 01 jul 2015 - 13:03

Heel apart om de eerste dag te verschijnen in een mouwloos jurkje met blote benen en nu in een op zich mooie mantel, maar die wel een winterse uitstraling heeft...................
Volgens mij draagt Letizia inderdaad haar schoenen maar een keer !!!
Ik heb zelden iemand gezien met zoveel verschillende exemplaren..........en zo te zien ook heeeeeel dure...........ha ha
Wat ik in haar bewonder is haar altijd verzorgde uiterlijk, smaken kunnen verschillen ,maar er wordt heel veel zorg en aandacht aan besteed

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 01 jul 2015 - 13:10

Letizia herdraagt haar schoenen vele malen.
Ik begrijp dat ze niet telkens in wat nieuws verschijnt. In Spanje is nog steeds veel werkloosheid en het koningshuis is al enkele keren in opspraak geraakt. Ze zal zeker niet het stempel willen van 'verkwistende' koningin maar juist soberheid en eenvoud willen uitstralen in een land wat nog een lange weg heeft te gaan voordat het weer goed gaat met Spanje.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 01 jul 2015 - 12:57

mooie kleding en kleuren maar Letizia moet zich niet slanker kleden dan ze is bij haar vind ik het beter kleding waar ze wat voller mee lijkt heb ikzelf ook altijd gedaan wegens te mager en nu raad ik het mijn dochter aan zodat er wat meer vrouwelijke rondingen benadrukt worden maar ook hier moet je die zelf creéren

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 01 jul 2015 - 12:39

Bovenste plaatje vind ik niet mooi, in Frankrijk ook al niet. Het lijkt me veel te warme kleding, de jas ziet er zo dik en stug uit.
Daarnaast snap ik niet goed dat ze al 2x hetzelfde als in Frankrijk heeft gedragen.. is toch gek op 2 staatsbezoeken die vlak na elkaar plaatsvinden?

Avond outfit helemaal mooi en netjes gestyled. Letizia heeft volgens mij wel een schoenen tik, ik zie haar constant met nieuwe (meestal, geweldige!!) schoenen. De vlechtjes in het haar snap ik niet helemaal..

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 01 jul 2015 - 21:10

Ik denk (ik weet het niet hoor, is maar een idee) dat dat heel bewust is. Die foto's krijgen veel aandacht, en dat valt het goed op dat ze kleding verdraagt. Het gaat best slecht in Spanje, heel hoge werkloosheid, ze krijgt meer sympathie als ze een bepaalde soberheid uitstraalt. Nu ja, dat lukt haar denk ik heel goed zo. (Maxima zou het zwaar hebben in Spanje...).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?