Zondag begon het driedaagse staatsbezoek van Colombia aan Spanje met een ontvangst op het El Pardo paleis in Madrid. Daarna ontvingen koning Felipe en koningin Letizia het presidentelijk paar op het Zarzuela paleis waar een officiële lunch plaats vond. Letizia droeg een crême met zwarte jurk van het Spaanse Oky Coky waarvan ik in eerst dacht ik dat het een nieuwe was, maar al snel bleek na wat zoekwerk dat ze hem in maart 2012 voor het eerst droeg. Ze combineerde het met een zwarte lange mantel. De nude pumps genaamd Mila zijn van het Spaanse merk Magrit en de zwarte clutch van Felipe Varela. De oorhangers bestaan uit diamanten en een parel.

Bekijk een fotoserie van de welkomstceremonie in Madrid.

De onderstaande screenshots zijn afkomstig van de videobeelden die EFE maakte tijdens de ontvangsten op het El Pardo en Zarzuela paleis. Wil je ze bekijken? Klik op video 1 of video 2.

Letizia, welkomstceremonie, El Pardo, staatsbezoek, Colombia

Letizia, staatsbezoek, ontvangs, zarzuela, 1 maart 2015

Letizia, Zarzuela paleis, staatsbezoek, colombia, 1 maart 2015

Letizia, lunch, Madrid, staatsbezoek, 1 maar 2015, Colombia

Gisterenavond vond het staatsbanket plaats in het koninklijk paleis te Madrid. Koningin Letzia koos voor een japon van Felipe Varela die ze voor het eerst droeg tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013. Ze combineerde het met een zelfde kleur plateau pumps en clutch van Magrit. In het haar droeg ze de welbekende bloementiara, op het ordelint een broche die afkomstig is uit de Fleur de Lys tiara en als oorhangers koos ze voor de diamanten oorbellen van haar trouwdag.

Een fotoserie is hier te bekijken.

Update:

Als afsluiter van het staatsbezoek vond er gisteravond, op 3 maart, een receptie plaats op het El Pardo paleis in Madrid. Letizia droeg een zwarte jurk met dubbele knoopssluiting van vermoedelijk Felipe Varela en combineerde het met de ombre pumps van LODI en zwarte clutch van Nina Ricci. De jurk droeg ze eerder tijdens een contert t.g.v. de Prins of Asturias Awards op 24 oktober 2013. Het haar droeg ze opgestoken in een korte boblijn.

Voor meer foto's, klik hier.

Onderstaande screenshots komen uit dit filmpje van het kanaal CasaRealTV.

Letizia, 3 maart 2015, receptie, staatsbezoek, Colombia

Letizia, receptie, 3 maart 2015, spanje, colombia

Bron: EFE via CasaRealTV

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 05 mrt 2015 - 23:01

Het eerste jurkje vind ik erg mooi! Maar die zwart korte mantel, vreselijk. t Lijkt wel of ze er niets onder heeft, behalve ondergoed dan. Zal vast niet, maar t is echt te kort, en op die foto waar ze haar arm om Felipe heen heeft kijk je er van boven ook bijna bij in. Jammer, ze ziet er vaak heel verzorgd uit. De herdragen galajurk is natuurlijk ook erg mooi, al denk ik bij zo'n jurk wel: wat een spriet. Daar kan ze waarschijnlijk niets aan doen. En ik weet niet of je er in galajurk op te kleden bent dat je wat voller overkomt (als ze dat al wil natuurlijk).

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 04 mrt 2015 - 20:50

Hè, ik heb even niet opgelet, geloof ik. Heeft ze nu echt een bob? Ik bedoel, het haar recht (af)geknipt? Of is het "omgeslagen" haar? Kan het niet goed zien...
Ik keek vanmiddag naar beelden van haar toen ze nog tv-presentatrice was en getrouwd met haar vorige echtgenoot. Het haar was anders, scheiding aan de rechterkant, lichter van kleur, het gezicht wat voller. Meer mijn smaak. Ik houd niet zo van dat supersuperslanke.
Maar goed, ze schijnt nu toch wel de harten van de eerst nogal terughoudende Spanjaarden voor zich te hebben gewonnen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 04 mrt 2015 - 21:14

Het is naar binnen gevouwen haar ;)

afbeelding van WA

WA

donderdag 05 mrt 2015 - 16:00

O, gelukkig...

afbeelding van zara

zara

woensdag 04 mrt 2015 - 20:10

Pittig, elegant en origineel!

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 04 mrt 2015 - 19:05

Geweldig . Ik vind het hele laatste plaatje ( MET de Bob!) echt geweldig .
Eigenlijk het jurkje iets te kort ,maar eerlijk gezegd staat het zoooo pittig .
Het eerste jurkje ook zo mooi ( toch gewoon iets meer dan NATAN) ,wel jammer dat de strik eraf gelaten is .
Mooi met de openhangende jas .

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 04 mrt 2015 - 18:49

Van mij mag ze het in een bob laten knippen, prachtig! Ik vind het haar los namelijk niet heel speciaal, een Bob zou haar vlotter maken. Kort ensemble heeft ze aan, ze kan het op zich zeker wel hebben maar voor een queen vind ik het net te..

afbeelding van Emmy

Emmy

woensdag 04 mrt 2015 - 13:34

Wow, wat een super mooie schoenen!

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 04 mrt 2015 - 07:40

ja ik denk dat letitzia veel stress heeft en haar uitdrukking zo strak is te perfectionistisch
daarom is ze ook zo tot in detail verzorgd geen kreuk erin niets op aan te merken
maar dat gaat ten koste aan spontaniteit er zijn er die minder op die perfecte verzorging letten en met alle winden meewaaien
het ene is niet beter dan het andere een keuze die je maakt

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 04 mrt 2015 - 18:08

W A U W. Wat ziet ze er geweldig uit. Jurken, haar, schoenen en juwelen het ziet er heel mooi en stijlvol uit. Wat een beauty is het toch. Ik ben benieuwd wat ze vandaag droeg.

De jurk van de derde dag vind ik te kort. Wel leuk om haar haar in een Bob te zien.

afbeelding van Agnes

Agnes

dinsdag 03 mrt 2015 - 19:32

Ik vind Letitzia er beide keren prachtig uitzien! Het jurkje vind ik nog mooier met de strik, dat maakt het wat minder stijf. Jas en schoenen heel mooi. Wel jammer dat ze toch standaard kiest voor los haar en dan altijd achter haar oren gedragen. Ik heb het al eerder gezegd van het weekend maar vind het haar aan de achterkant niet mooi geknipt. De avondjurk en tiara zijn prachtig, haar figuur komt er zo perfect in uit! MAAR wat is het dan toch steeds..elke keer als ik foto's zie van haar... Ik vind haar zo koeltjes en haar ogen zo nietszeggend...haar gezicht heeft geen uitdrukking, ze straalt nooit, lacht nooit echt. Het is waarschijnlijk een prachtig gezicht als je er objectief naar kijkt. Maar ik vind het leeg en strak en door haar neuscorrectie lijkt iedere uitdrukking op haar gezicht weg te zijn. Zonde. Dit is niet bedoeld om discussie op te brengen, maar gewoon mijn mening. Ik vind haar kleding bij veel gelegenheden erg mooi en ze ziet er vaak perfect gestyled uit. Trouwens als ik haar kleding zo zie de laatste weken dan vind ik echt dat ze underdressed naar Nederland is gekomen, ze heeft veel mooiere dingen in de kast hangen.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 04 mrt 2015 - 11:56

Onlangs zag ik een foto van Letizia bij de begrafenis van haar zus. Toen zag je de echte Letizia. Ze leek helemaal niet meer op de uitdrukkingsloze vrouw die we nu zo vaak zien, ze was bijna onherkenbaar.
Ik denk wel eens, hoelang houdt zij het nog vol??

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 04 mrt 2015 - 13:57

Ik zie geen foto? Ook niet op mijn mobiel..

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 04 mrt 2015 - 15:29

O, ik wel?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 04 mrt 2015 - 15:51

Ik kan de foto ook zien.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 04 mrt 2015 - 16:32

Oh, ik heb zelf al wat opgezocht en een foto van die begrafenis gevonden, als het een foto daarvan was.. Ligt wss aan deze laptop dan, ik zie ook tweets ed niet.. Foute plug-in denk ik..

afbeelding van amybb

amybb

dinsdag 03 mrt 2015 - 20:38

Ik ben het helemaal met je eens :D

afbeelding van amybb

amybb

dinsdag 03 mrt 2015 - 18:50

Jurk overdag erg mooi. Het haar is ook mooi (verzorgd), maar overdag heeft Letizia het altijd los. Dit vind ik een beetje saai worden. De avondjapon vind ik ook erg mooi, evenals de tiara die ze erbij draagt.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 03 mrt 2015 - 13:52

Ik vind de gelige tint van het jurkje niet zo mooi staan bij Letizia, het maakt haar wat hard in het gezicht. Het model staat haar wel beeldig. Maar ze valt naar mijn idee toch een beetje in het niet bij de uitstraling van de vrouw van de president. Wat een stijlvol en interessant grijs ensemble draagt zij! Gelukkig maakt Letizia het weer helemaal goed met haar avondtoilet, in een woord geweldig!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 03 mrt 2015 - 13:43

....en zoals steeds bij Letizia zijn haar pumps van Magrit, met stilettohak, verrukkelijk !

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 03 mrt 2015 - 13:27

Jammer dat ze de lange mantel open draagt. Dat vind ik nooit zo mooi staan. Liever had ik er een kort jasje of een vestje over gezien. Dat ze er een jas over draagt is begrijpelijk, met de korte mouwtjes.
De avondjapon is schitterend, hoewel, als ik de foto's van 30 april 2013 bekijk, lijkt ze me toch wat afgevallen te zijn.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 04 mrt 2015 - 16:35

Over de normale jurk: Mooie jurk, en heel netjes (miss wel een beetje stijf). Haar kapsel zit goed, en de oorbellen zijn ook mooi!
De japon die ze s'avonds aan had is ook erg mooi, en wat heeft ze een mooi diadeem in! Icm het mooie kapsel heel erg mooi! De jurk is ook erg mooi, en minder stijf! Ja dat is mooier als wat ze overdag aanhad. Ik denk dat als we de strik hadden gezien het minder stijf was, dus voor herhaling vatbaar!
Kort hoor de 3e outfit.. Maar wel stijlvol...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 03 mrt 2015 - 12:36

Heel mooi!

afbeelding van Nova

Nova

dinsdag 03 mrt 2015 - 11:44

Fijntjes, verzorgd, wat een mooie ingetogen uitstraling. Helemaal goed.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 03 mrt 2015 - 11:18

Helemaal met je eens Wilma. Prachtige kleding en tot in de puntjes verzorgd. Trouwens ook de first lady van Colombia ziet er verzorgd en mooi uit.

afbeelding van Wilma

Wilma

dinsdag 03 mrt 2015 - 10:20

Prachtige,waardige koningin.
Altijd tot in de puntjes verzorgd.
Wat een prachtige kleding,zowel bij de ontvangst als bij het staatsbanket.Super!!

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

dinsdag 03 mrt 2015 - 09:38

Je spreekt volgens mij over de "Fleur de Lys" Tiara

afbeelding van Hofdame

Hofdame

dinsdag 03 mrt 2015 - 18:45

Dank je wel :)!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 03 mrt 2015 - 09:31

Prachtige kanten avondjurk van Letizia, eerder al gedragen bij de inhuldiging van Willem-Alexander !

afbeelding van Hofdame

Hofdame

dinsdag 03 mrt 2015 - 09:16

Vandaag is er nog een receptie op het paleis n.a.v. het staatsbezoek, dus in de loop van de dag of vanavond zal ik deze log daar nog over updaten.
UPDATE: Van de receptie heb ik nog geen foto's kunnen vinden, dus ik denk dat het vanavond nog moet plaats vinden. De post hoop ik dan morgen te updaten als er nog foto's van komen en het niet een besloten iets blijkt te zijn.

En wie kan mij helpen? In de laatste zin van het stukje over het staatsbanket: "..op het ordelint een broche die afkomstig is uit het Fleur de Lys tiara.." is het dan "het Fleur de Lys tiara" of "de Fleur de Lys tiara"?

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 03 mrt 2015 - 18:56

Ik zou opteren voor de Fleur de Lys tiara omdat je ook zou zeggen de rode of groene tiara en waarom niet de Lelietiara ? Waarom Fleur de Lys ? Is dit een tiara die in Spanje geraakte, nadat een kleinzoon van Lodewijk XIV koning van Spanje werd ? De Fleur de Lys was toch het symbool van de Franse koningen. Wordt die tiara in Spanje ook in het frans omschreven ?

afbeelding van Hofdame

Hofdame

dinsdag 03 mrt 2015 - 19:17

Bedankt voor je uitleg en vragen. Wat betreft "Lelietiara", zo simpel had ik nog niet nagedacht ;) De tiara was een geschenk van Koning Alfonso XIII aan zijn bruid Victoria Eugenie of Battenberg in 1906. Meer informatie over de tiara is hier te lezen: https://atthespanishcourt.wordpress.com/2012/01/29/fleur-de-lys-tiara/

Wat betreft het gebruik van de Fleur de Lys door Franse koningen is het één en ander op wikipedia te vinden (http://nl.wikipedia.org/wiki/Fleur-de-lys): "De associatie van Franse koningen met een lelie dateert van de kroning van Clovis. Tijdens deze kroning zou niet alleen de Maagd Maria zijn verschenen, die Clovis een lelie had gegeven, maar er zou ook een vaatje olie uit de hemel zijn gevallen, waarmee Clovis uiteindelijk werd gezalfd. De lelie werd dan ook gebruikt door koningen om aan te tonen dat ze hun macht van God zelf gekregen hadden." Meer is via de link te lezen.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 03 mrt 2015 - 19:02

Het zelfstandig naamwoord "tiara" kent alleen het lidwoord "de" (v/m). Alle bijvoegelijke aanduidingen (rood, fleur de lys, enz.) veranderen daar niets aan. Het is dus inderdaad een foutief gebruikt lidwoord, in de aangehaalde tekst.

afbeelding van Hofdame

Hofdame

dinsdag 03 mrt 2015 - 19:05

Dank je wel voor je uitleg/opheldering!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?