Op de 5e dag van het Staatsbezoek van België aan China zien we Koningin Mathilde in maar liefst 3 verschillende outfits! En nog wel van 3 verschillende Belgische ontwerpers!

's Ochtends en aan het begin van de middag ging Koningin Mathilde met de Chinese First Lady Peng op stap. Ze droeg hier een zilvergrijs pakje van Ann DeMeulemeester, las ik op twitter. 

's Middags bezocht Koningin Mathilde het Ullens Centre voor Contemporary Arts. Voor deze gelegenheid kleedde de Koningin zich - heel toepasselijk - om in een rode jurk van Maison Ullens. Dit modehuis staat bekend om zijn zakelijke, niet kreukende kleding.

's Avonds boden Koning Filip en Koningin Mathilde het Chinese presidentspaar een receptie en een diner aan. Koningin Mathilde droeg een cremekleurige pantalon met een top met rood en groen kant in rozenpatroon van Natan, meldt Jelka!

screenshots video's ©VTM en ©CCTV

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - [email protected].

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Magda

Magda

donderdag 25 jun 2015 - 21:10

Kate , ik ben het met je eens. en idd het één is mooier dan het ander. Kijk zo promoot je je eigen mode industrie.
De broek met top vind ik echt niet kunnen voor een diner met de president van het gastland. Een mooie avondjapon was veel beter geweest.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 26 jun 2015 - 11:38

Het betreft hier het diner-de-retour. Dus is Mathilde de gastvrouw en het is algemeen geweten dat Mathilde het respecteren van het protocol heel hoog inhet vaandel voert. Dus ik denk niet dat dat zij hier een blunder begaat. En ik vind haar outfit heel mooi. In China zijn de regels voor galadiners zeker anders dan bij ons maar Mathilde zal zeker niet zondigen tegen het protocol. En zeker niet gezien het enorme staatsbelang dat uitgaat van dit bezoek.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 25 jun 2015 - 21:03

Complimenten voor Mathilde !
6 Belgische ontwerpers durven dragen ,kijk dat noem ik nou lef hebben .
Het een leuker dan het ander ,( zal Mathilde zelf ook wel vinden )maar heel fijngevoelig als je dit durft .
Dit noem ik een staatsbezoek met een economische missie .

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 25 jun 2015 - 20:05

Oh dat pakje van aan de Meulenmeester <3 <3 <3..
Super! Dit zie ik heeeeel graag snel weer terug.
De andere outfits vind ik niet heel bijzonder.

afbeelding van Helene

Helene

donderdag 25 jun 2015 - 16:42

De rode jurk vind ik mooi van de bovenkant, maar de onderkant was denk ik mooier als het strak was geweest

afbeelding van marie28

marie28

donderdag 25 jun 2015 - 16:33

Wat een promotie maakt ze voor haar land. Al 6 verschillende Belgische ontwerpers in beeld gebracht ! Goed over na gedacht .
Laatste rode jurk van Depoorter met grote hoed schitterend !

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 25 jun 2015 - 17:49

Klopt, ik kreeg vanochtend (Ned. tijd) al een tip dat de rode jurk van vanmiddag (plaatselijke tijd) Bernard DePoorter is. k Heb nog geen tijd gehad om een log te schrijven, misschien later in de avond nog.

afbeelding van Marije

Marije

donderdag 25 jun 2015 - 13:36

Dat rode jurkje is mooi! En haar haar ziet er ook prachtig uit!

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 25 jun 2015 - 12:30

De kleding kan mij niet zo bekoren maar ik vind haar haar erg mooi gedaan. En misschien lijkt het maar zo, maar ik denk dat Mathilde misschien iets voller is geworden bij haar middel...? Ze was zo tenger altijd.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 25 jun 2015 - 06:07

nee het zal wel sjiek zijn maar die top kan mij niet bekoren en zeker die pantalon niet mischien wel een oplossing voor haar ter vervanging van avondkleed maar niet mijn smaak
het grijze ochtendpakje van an de Meulemeester vind ik sjiek zou ik wel willen in mijn kast heel gekleed

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?