Koningin Mathilde zet zich al jaren in voor het welzijn van kinderen en diverse gezondheidsthema's. Onlangs werd haar inzet beloond met de prestigieuze Bambi Award, een Duitse mediaprijs. 

Volgens de organisatie is de Belgische koningin vanwege haar liefdadigheidswerk een rolmodel voor alle mensen in Europa. In het persbericht wordt ze ook omschreven als een moeder van haar land, die tot ver over de landsgrenzen strijdt voor een betere wereld. Complimenteuze woorden, waar ze aan het Belgische hof vast heel blij mee zijn. 

Waar ik op mijn beurt weer heel blij van werd, is de zwarte-witte avondjurk die in beeld kwam tijdens de uitreiking op 21 november. Met veel ruimtelijk inzicht heeft ontwerpster Carolina Herrera, gespeeld met lijnen en contrasten. Het eindresultaat is een jurk die maar blijft trigeren. Alsof mijn ogen niet scherp kunnen stellen door alles wat er gebeurd. Doordat de accessoires rustig zijn gehouden, is het totaalplaatje toch in balans en straalt koningin Mathilde op haar avond kracht en zelfvertrouwen uit. 


------Advertentie-----

-----Einde advertentie------

Lang leve de haarstukjes ;) 

Op onderstaande foto is te zien dat het ceintuur bij Mathilde eigenlijk verkeerd zit. Maar of dat nou zo erg is, betwijfel ik. Ik vind het eigenlijk een nog spannender totaalplaatje opleveren. 

Prinses Mary ontving de prijs in 2014: 

Foto's van de uitreiking met dank aan de organisatie: Hubert Burda Media

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

dinsdag 17 dec 2019 - 18:43

Erg mooie jurk, indeed! Heeft koningin Maxima deze prijs ook niet een keer ontvangen?

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 12 dec 2019 - 18:33

Ik verbaas me over prinses Victoria, volgens mij is ze echt even de weg kwijt op mode gebied.
Foto gezien van haar in een afschuwelijk rode avondjurk. Geen woorden voor .......
Madeleine daarentegen weer heel charmant in zachte tint avondjurk

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 12 dec 2019 - 15:47

Ik vind Mathildes jurk een beauty, maar kleedt niet erg af. Wel een jurk om je hoofd voor om te draaien.
Niet de outfits van Victoria de afgelopen dagen, wel voor die roze van Madeleine. Schitterend!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 11 dec 2019 - 23:21

Helaas was Victoria's japon van vandaag niet veel beter. Had er eigenlijk wel over willen bloggen, maar niet van gekomen, en ik ben bang dat het de komende dagen ook niet gaat lukken. Persoonlijk vind ik Victoria's japonnen tijdens de beide Nobelprijs evenementen echt een gemiste kans. Ze heeft zoveel mooie gedragen. Echt heel jammer.

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 13 dec 2019 - 03:26

Roerend met je eens!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 12 dec 2019 - 13:06

Heel mooi inderdaad, vooral de tweede vind ik heel fijn.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 11 dec 2019 - 20:23

‘Zo zo Zooooooo, Wowwwww’, Mathilde straalt inderdaad; wat een geweldige verschijning met deze outfit!
Krachtig, eigentijds, durf & lef voor een koningin die zich veelal 'klassieker en zachter' presenteert, zoals menigeen hier verwoordt.

Zelden denk ik bij Mathilde ‘Zoooo en Wowww’, dat neemt niet weg dat deze koningin altijd een verzorgde, maar in mijn beleving ietwat 'saai-ige', misschien kan ik beter formuleren een wat behoudener, verschijning is qua mode/outfits.

Ik keek googelend even terug in welke outfits ik Mathilde "smashing" ervoer, en ik kwam hier terecht.... Er zal vast meer zijn maar het geeft al aan dat ik er over na moet denken.....

Het staatsbezoek van België aan Nederland:
https://www.libelle.nl/mensen/actueel/koningin-mathilde-maxima/
-Anders dan Libelle doet vermelden, vind ik beide dames er geweldig uitzien, maar met name valt me dat op bij Mathilde, ze verraste me gewoon! Net zoals Maxima dat regelmatig bij ons doet.
-De Jan Tamineau japon was in mijn ogen een misser maar verder..... Prachtige outfits met name het verrassende en vlammende rood!
-Wat ik een mooi plaatje vind, is als beide dames uit de trein stappen, ieder op haar eigen manier geweldig gekleed en toch ook passend. De flamboyante Maxima en de klassieke Mathilde versterken elkaar hier enorm. Zal me niets verbazen als hier voorafgaand overleg over is geweest.

Koning van Zweden - 70 jaar:
https://www.libelle.be/mooi/17-x-beste-outfits-koningin-mathilde/
-Weer de Libelle, outfit 8 > Erg mooi, zacht van kleur hoeft niet saai te zijn! Partonen, stofbewerking, modern en zwierig! /zie ook outfit 13!/

Te Deum - 2015:
https://www.modekoninginmaxima.nl/koninginnenmode-ontwerpers/nationale-f...
-Hier toch ook weer zacht van kleur, maar geen saaie zachte kleur. Klassiek ontwerp maar ook modern luchtig, zwierig! zoals Libelle het benoemt bij de voorgaande outfit.
De kleur vind ik enorm fascinerend, op het eerste oog, zeker van een afstand, moeilijk in te schatten. Josine heeft het bijvoorbeeld over zeegroen en lichtblauw, op sommige foto's lijkt het zelfs parelgrijs; dat zal de fotobewerking, lichtinval en de afstand zijn. In het eggie kun je het pas goed zien, is het nu zeegroen/lichtblauw of lichtblauw/zeegroen?
Je blijft kijken, deze 'spelende kleur' echt fascinerend, compliment aan Nathan!

Terug naar Mathilde in Duitsland - 2019:
Top:
-Juwelen & make-up: super "simpel", complimenten!
-Tas = Eenvoudig & strak
-Gelukkig geen omslagdoek ondanks het seizoen.
-Zeer zeker herdragen deze creatie

Tip:
-Heur haar is wel erg op z'n "Mathildes". Ziet er “wel aardig” uit maar nee....een losse lok of 2, 3, 4, 5 misschien was beter geweest? Van achteren is het "te stevig" mijns inziens. Veel te massief en statisch…
-De ceintuur, is wellicht iets verschoven en indien niet dan de volgende keer "goed op z'n plaats" aub ;-)

En neeeeee, aub geeeeeeeen kapmouwtjes!!! Deze breken de mooie verticale belijningen van het ontwerp.
En 'wat past en wat past deze koningin niet'? Deze Caroline Herrera japon is geweldig voor Mathilde, eens een keer wat anders.

Zwart/wit is zeker niet saai qua kleurencombi, dat weten we van diverse outfits van Maxima.
Deze mooie outfit van Mathilde ervaar ik als rustig, basic, een strak en zorgvuldig ontwerp en zeer in balans juist door het weglaten van tierelantijnen.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 12 dec 2019 - 14:07

Wat veel woorden weer Peter. Maar ik richt me vanaf nu op jouw laatste zinnen als een soort samenvatting, want daar staat wat je er van vindt... en dat wil ik wel graag lezen.

Ga vooral door met veel tekst, maar vergeet die samenvatting aan het eind niet., daar heb ik wat aan ...:-) (zie de smiley aan het einde = geen cynisme en geen kritiek!)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 12 dec 2019 - 15:50

Ja wellicht kan Peter een samenvatting maken. Nu zijn ze zo lang ...en lopen t gevaar niet gelezen te worden vanwege de lengte...

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 12 dec 2019 - 19:05

Inderdaad: samenvatting prima. Dit is allemaal te lang en te ondoorzichtig voor mij om te lezen. Denk ik: waar gaat dit allemaal over? Sla het dan maar over (wat ook iet verkeerd is hoor; je hoeft uiteindelijk ook niet alles te lezen).

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 11 dec 2019 - 19:08

Ik vind Mathilde er mooi uitzien in deze jurk. Past goed bij haar.

afbeelding van Meike

Meike

woensdag 11 dec 2019 - 14:38

ik vind dit een prachtige jurk voor slanke dames rond de 25. Dat bedoel ik niet als commentaar of iets dergelijks, maar de jurk vind ik gewoon te jeugdig voor Mathilde en niet passend bij haar figuur. (Heb verder ook geen commentaar op haar figuur, dat is prima!)

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 dec 2019 - 13:22

Ik vind deze zwart-wit uitvoering veel te onrustig voor het oog, net wat Josine ook al zei.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 11 dec 2019 - 13:48

Als we het over onrustig hebben. .. wie van jullie heeft de zwart/ witte avondjurk van prinses Victoria gezien bij het concert voor de Nobel prijswinnaars ?
Dat noem ik pas onrustig.!!

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 11 dec 2019 - 20:49

Oh mijn hemel, ja, wat heeft Victoria nu aan?
Idd Elisah, over onrustig gesproken. Zou ze in de verkleedkist gedoken zijn en een nieuwe combi-dress hebben samengesteld van "weet ik veel allemaal"?

https://www.nouveau.nl/artikel/maxima/royalty/zweedse-royals-schitteren-...

- Prinses Madeleine > Blijft een beauty! Haar te zware oorjuwelen vergeef ik haar ;-)
- Prinses Sofia > Superrrr jurk, mooi eigentijds ontwerp, geweldige kleur! Haar juwelen? Uhhh, rustige diamanten zouden beter matchen, de kleur van haar japon hoeft m.i. niet terug te komen in de juwelen, jammer. Respect, blote rug incl tattoo!
- Koningin Sylvia > Ik heb niets met haar, ziet er meestal verzorgd uit. / Respect dat ze bij haar man is gebleven! Maar dit terzijde/ Als er iemand duidelijk zichtbaar 'royale' botox gebruikt.... ik vind haar er "griezelig" uitzien, vroeger een mooie vrouw!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 12 dec 2019 - 07:12

De creatie van Victoria is afschuwelijk. Welke ontwerper heeft dit gedrocht op zijn of haar naam staan? Ik ben benieuwd naar de rest van deze collectie.
Victoria in rood ook niet mooi, model a la de trouwjurk van Diana.
Sofia in de blauwe japon al prachtig maar in de kunstig met bloemen geappliceerde japon werkelijk stunning en mooier dan de wederom met gaas afgewerkte japon van Madeleine die er zoals altijd wel heel mooi uitziet. Alleen van dat gaas bij haar en haar moeder wordt ik een beetje iebelig.
Moeder is te oud voor de Saab jurk met te veel gaas en gedoe, deze jurk zou bijvoorbeeld bij Madeleine of Mary beter uitkomen gok ik. De tweede, blauwe japon is al een stuk beter.
Overigens, hebben jullie de Queen gezien, in het wit (erg wit op haar leeftijd) met de enorme smaragden sieraden (erg veel en erg grote smaragden)....laat nooit meer iemand van Máxima zeggen dat haar sieradenkeuze soms wat overdadig is ;-).

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 11 dec 2019 - 20:50

Ik moest denken bij het zien van Victoria aan Marie Antoinette.
In die tijd droegen ze aan het hof ook van die uitbundige japonnen .

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 11 dec 2019 - 21:12

Ja Elisah, ik moest daar ook aan denken, toen hield men erg van verkleden :-)

Dergelijk uitbundige japonnen kwamen laatst ook langs via "al het nieuws" rondom prins Edward; de verjaardag van zijn dochter Beatrice toen ze 18 jaar werd. Dat is alweer een hele tijd geleden, maar toch qua stijl ook uitbundig, hier gebaseerd op het 'thema Victoria' > Daily Mail.
Fergie heeft zelfs een boeket rozen "aan de kont hangen" :-))) Alleen hier is echt sprake van een verkleedfeestje, een erg duur feestje welteverstaan met enkele "bijzondere" gasten.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7770127/Shocking-photo-Epstein-...

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 12 dec 2019 - 13:32

Je bedoelt prins Andrew, niet Edward toch?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 11 dec 2019 - 15:08

Was heel apart....niet iets wat ik van Victoria verwacht...gedurfd,laten we het daar op houden

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 11 dec 2019 - 14:34

Ik zag het, ik snap niets van die japon. Meer kan ik er niet over zeggen.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 11 dec 2019 - 13:51

Ik vind het een mooie jurk, maar te hard inderdaad voor Mathilde. Iets met een zachtere uitstraling doet meer voor haar. Ik zeg vaker dat ik haar vaak tuttig gekleed vind, maar moet nu toegeven dat die stijl wel goed bij haar past (dat realiseer ik me na het zien van deze jurk). Verder lijkt het alsof ze een grotere maat nodig had voor haar heupen dan voor haar bovenlijf, waardoor de jurk prachtig valt rond de heupen maar te groot is bij de buste/armen (voor de duidelijkheid: dat probleem heb ik omgekeerd zelf regelmatig en dit is niet bedoeld als kritiek op haar lichaamsbouw). Verder vind ik het haarstuk zowel qua grootte als qua kleur niet natuurlijk en daardoor een misser. Tot slot vind ik Mathilde een geweldige zachte en toegankelijke uitstraling hebben, zoals altijd, en daar gaat het natuurlijk vooral om.
Ik zou deze jurk inderdaad graag eens bij Charlene zien, denk dat hij goed bij haar stijl en uitstraling past.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 11 dec 2019 - 00:52

Ik vind koningin Mathilde een klassieke klasse hebben en deze jurk is gewoon prachtig door zijn eenvoud. Schitterend, hoewel een strak driekwart mouwtje ook mooi had gestaan. Maar het stoort mij met deze jurk niet dat die er niet in zitten.
De ceintuur is verschoven? Is dat wat er wordt bedoeld? Mooie sieraden erbij, mooie clutch. Helemaal goed.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 10 dec 2019 - 21:28

Mooie jurk maar ik weet niet of ik hem zo mooi vindt bij Mathilde. Mathilde is wat klassieker en zachter in haar gelaatstrekken en die jurk oogt wat te hard voor haar. Ik schat dat Charlene van Monaco het beter zou staan, zij is pittiger en meer uitgesproken qua uitstraling.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 12 dec 2019 - 07:03

Eens.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 10 dec 2019 - 19:35

Wat een geweldige jurk. Staat Mathilde fantastisch. Maar belangrijker: wat een eer en waardering voor haar werk en betrokkenheid!

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 10 dec 2019 - 19:00

Heel mooie jurk, Mathilde is wat ouder dan Máxima, wellicht komt er bij haar makkelijk een pondje aan. Maakt niks uit toch? Ze ziet er stralend uit, en het haar zo kunstig in de nek opgemaakt. Ze oogt zo vriendelijk, ik vind haar top!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 11 dec 2019 - 06:05

Ehhh, mathilde is 2 jaar jonger dan Maxima!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 10 dec 2019 - 18:48

Een driekwart mouw zou mooier zijn voor deze tijd van het jaar, en dan staat het denk ik mooi een witte mouw aan de witte kant een zwarte mouw aan de zwarte kant van de japon.
Ik vind het wat sieraden betreft wel povertjes, ze had van mij meer mogen uitpakken daarmee.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 dec 2019 - 18:01

2e reactie. Nee vind het niet mooi. Een klein mouwtje er aan was echt charmanter geweest. De armsgaten sluiten niet mooi aan en dat is denk ik door de wat zwaardere boezem. En de ceintuur weglaten of gewoon effen zwart was veel rustiger geweest.. there is an age for everything...

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 dec 2019 - 13:24

Doro, een “wat zwaardere” boezem??
Vind jij dat van Mathilde? In mijn ogen heeft ze juist niet zoveel.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 11 dec 2019 - 00:57

@Doro, wat zeg je dat mooi: “There is an age for everything....” want ik denk dit de laatste tijd namelijk vaak bij Koningin Máxima, met haar te strakke en ook wel korte jurkjes of de in mijn ogen verschrikkelijke plateauzolen of Barbie kapsel. Maar dit vind ik geheel persoonlijk.Meestal ziet ze er prachtig uit hoor maar vaak ook inderdaad een flinke “age”-misser, maar ja als je constant in de belangstelling staat.... .

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 10 dec 2019 - 16:30

Altijd mooi een zwart/wit jurk.Knap gemaakt. Het lijkt mij lastig om de panden netjes aan elkaar te stikken.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 10 dec 2019 - 16:29

Heel mooie jurk, zwart / wit blijft een goede match.ook vind ik de iets klokkende rok heel mooi vallen .
Prinses Mary heeft ook een prachtige jurk aan, zo elegant.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 dec 2019 - 15:46

Leuk!
Alleen zit de ceintuur bij Mathilde toch precies zoals
Bij het model? Of zie ik het verkeerd?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 10 dec 2019 - 14:37

Inderdaad een stralende koningin.
Zo is zwart wit niet saai!! Alleen zie je bij het haarstukje iets van een speld zitten,verder prachtig!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?