Koning Filip en Koningin Mathilde hebben vanochtend opnieuw 3 bezoeken gebracht aan ziekenhuizen, waar slachtoffers liggen van de aanslagen van afgelopen dinsdag. Ook spraken ze met het behandelend personeel. Ze bezochten het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde, campus Jette van het Universitair Ziekenhuis Sint Pieters in Brussel en Universitair Ziekenhuis zelf.

Koningin Mathilde ging gekleed in een zwarte pantalon met een grijze blazer met een zwarte knoop.

---

Zoals jullie inmiddels wel gezien zullen hebben, bracht het Koningspaar vorige week woensdag, donderdag en vrijdag ook verschillende bezoeken. Over de bezoeken van woensdag schreven we inmiddels in deze log. De nadruk ligt ook in deze log niet op de kleding die Koningin Mathilde droeg, terloops melden we even kort wat ze droeg. 

Op donderdag 24 maart bezocht het Koningspaar de campus van het Universitair Ziekenhuis in Leuven, waar ze spraken met slachtoffers en het personeel van het Ziekenhuis. Koningin Mathilde droeg een zwarte jurk met een witte sjaal met zwarte accenten.

Om 14:00 uur was het Koningspaar aanwezig bij de nationale huldeplechtigheid bij het Paleis der Natie in Brussel. De Koning legde een krans.

---

- advertentie -

 

Op vrijdag 25 maart ontving Koning Filip de minister van buitenlandse zaken van de VS, John Kerry, in audientie. Ook ontving hij de minister president. Gezamenlijk bracht het Koningspaar bezoeken aan de 112 alarmcentrales in Leuven en Brussel, waar alle noodoproepen na de aanslagen van dinsdag 22 maart binnen kwamen. 

Koningin Mathilde ging gekleed in een zwart broekpak met een grijze sjaal met print en een grijze clutch.

Foto's ©Koninklijk Paleis

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 31 mrt 2016 - 23:18

Inderdaad eenheid uitstralen is nu van groot belang maar wat een moeilijke tijden voor dit Koningspaar en ze zijn er nog lang niet, de nasleep van deze verschrikkelijke terreur aanslagen is voorlopig niet te overzien, er liggen nog zoveel gewonden in ziekenhuizen, hoeveel kan een mens hebben?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 30 mrt 2016 - 09:58

Ze zijn denk ik vooral de samenbindende factor die België op dit moment zo hard nodig heeft. Met al het wijzen naar elkaar en waar ging het fout, met ministers die ontslag aanvragen (wat geweigerd werd) enz, is de eenheid die zij uitstralen van groot belang, vind ik.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 30 mrt 2016 - 09:39

ja ze zijn een goed team en doen het samen goed

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 29 mrt 2016 - 23:40

Helemaal eens met bovenstaande. En zeker in een toch al zo'n verdeeld land (Frans- en Nederlandstalig) zijn dit soort blijken van medeleven heel waardevol. Ik vind het geweldig wat ze doen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 mrt 2016 - 21:27

En zelfs vandaag bezochten ze dus nog slachtoffers! Ik heb zoveel respect voor het Belgische Koningspaar, hoe zij met dit alles omgaan! Reken maar dat het gewaardeerd wordt, dat ze hun gezicht laten zien.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 29 mrt 2016 - 21:26

Waardering voor hun bezoeken. Ik denk dat t echt steun geeft als Mathilde langs je bed komt. .

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?