Van 31 mei tot 2 juni vond het Staatsbezoek van India aan Zweden plaats. 

Kleding dag 1:

Koningin Silvia ging gekleed in een paars/blauw pakje.

Kroonprinses Victoria droeg een lichtroze jurk met daarover heen een lichtroze mantel. Daarbij droeg ze lichtroze pumps een nieuwe lichtroze hoed van de Britse ontwerper Philip Treacy.

Sofia Hellqvist droeg een lichtroze jurk van Paule Ka.

Kleding dag 2:

Koningin Silvia ging overdag gekleed in een felgroen pakje met bijbehorende hoed.

Kroonprinses Victoria droeg een lichtblauwe jurk met bloemetje van Oscar de la Renta. Tijdens het staatsbezoek combineerde ze dit met een kort wit jasje. 

Kroonprinses Victoria had die dag ook nog een andere activiteit: samen met Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit was ze bij het EAT forum. Dit hoort niet bij het staatsbezoek, maar ik vermeld het hier wel even. Hier combineerde ze de jurk met een lichtroze vestje. Kroonprinses Mette-Marit droeg een jurk van Isolda.

Kleding dag 2 - avondprogramma:

Koningin Silvia droeg een groen met wit en bruin bedrukte avondjapon. Qua juwelen droeg ze onder andere de Negentandtiara.

Kroonprinses Victoria herdroeg een felgroene galajurk van Elie Saab. Volgens mij draagt ze de Napoleontische stalen tiara.

Sofia Hellqvist droeg een galajurk van de Deense ontwerper Ole Yde. Het zwarte rokgedeelte heeft meerdere lagen. De top is geborduurd met bloemen.

Kleding dag 3:

Koningin Silvia ging op de 3e dag gekleed in rood met felblauwe kleding. Daarbij droeg ze donkerblauwe pumps. De Koningin zag er prachtig uit!

Kroonprinses Victoria droeg een witte jurk met daarover een kanten mantel van H&M!

Conclusie:

1. Welk pakje/jurk van Koningin Silvia vind je het mooist?

2. Naar welke kleding van Kroonprinses Victoria gaat je voorkeur uit?

3. Wat vind je van Sofia's dagjurkje en van haar zwarte galajurk?

4. Vind je Mette-Marits jurk bij haar passen?

 

Bronnen: Kungliga Modebloggen en The Royal Sandi.

Afbeeldingen ©Kungahuset en screenshots video's. Overige afbeeldingen: ©Philip Treacy, ©Paule Ka, ©Isolda, ©Oscar de la Renta

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

maandag 08 jun 2015 - 15:30

Bern erg benieuwd naar de bruidsjurk van Silvia. Ik denk dat het een beeldige bruid wordt. Uiteraard ben ik ook nieuwsgierig naar de kleding van de koningin, familie en de gasten.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 08 jun 2015 - 15:49

Denk je dat Silvia een bruidsjurk aan zal hebben? Hahaha flauw, je bedoelt uiteraard Sophia :)
Ik ben ook nieuwsgierig!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 08 jun 2015 - 15:25

1. Het groene pak vind ik erg mooi. Dit geldt ook voor het paarse. Beiden even mooi.
De avondjurk is moeilijk te beoordelen, maar die lijkt me ook prachtig.
2. De groene avondjurk is beeldig. Ik zou Victoria af en toe met los haar willen zien. Het zou denk ik beter bij haar gezichtsvorm passen.
3. Het roze jurkje van Sofia vind ik erg mooi. De zwarte avondjurk staat haar goed en is modern. Erg mooi.
4. De jurk past wel bij Mette Marit, want dit is nu eenmaal haar stijl. en haar stijl spreekt me niet aan. De jasje dat ze bij de jurk draagt vind ik echt niet mooi.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 08 jun 2015 - 08:51

1 kleding dag 2 avondjurk
2 bloemetjes van oscar de la renta
3 beide zeer mooi van model de roze is de mooiste maar ik zou hem in een uitgesprokener kleur nemen
4 heel zeker past die haar goed

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 07 jun 2015 - 13:15

De avondjurk van koningin Sylvia is mooi. Van haar pakjes ben ik niet weg.
De kleding van Sofia vind ik wel leuk, evenals het roze ensemble van Victoria. Wat zonde dat ze haar mooie haar altijd zo strak naar achteren doet. Ze heeft een bolle toet en los haar of minder strak weggetrokken uit haar gezicht, zou haar veel beter staan. De meeste kleding die ze draagt, is wel leuk. De jurk staat Mette Marit goed maar dat jasje is een aanfluiting.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 06 jun 2015 - 23:11

1. Het groene pakje vind ik haar mooi staan. Maar de avondjurk is ook prachtig ( voor zover dat op de foto te zien is ) .
2. Het roze complet vind ik Victoria erg goed staan. Het geeft haar een zachte uitstraling. De groene avondjurk is schitterend.
3. Het roze jurkje is heel leuk. De zwarte avondjurk staat haar goed, maar het is niet mijn smaak.
4. De jurk past wel bij Mette Marit. Helaas kan ik haar keuzes niet altijd bewonderen.

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 06 jun 2015 - 21:37

1. Welk pakje/jurk van Koningin Silvia vind je het mooist?
Groene het mooist voor zover ik het kan goed kan zien. Laatste outfit snap ik niet. Misschien als ik betere foto´s zie, dat ik er anders over denk.
2. Naar welke kleding van Kroonprinses Victoria gaat je voorkeur uit?
Naar alle 3!
3. Wat vind je van Sofia's dagjurkje en van haar zwarte galajurk?
Roze jurkje wil ik hebben!!!!! Galajurk vond ik niet zo mooi.
4. Vind je Mette-Marits jurk bij haar passen?
Ja.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 06 jun 2015 - 21:49

Ps bedoel je misschien de kleuren van de sjaal bij de rest van de kleding? Die snap ik nl ook niet. Ze zal wel geen bijpassende sjaal gehad hebben, maar om dan voor deze kleuren te kiezen. Of ze moet hem gekregen hebben van iemand, dat kan natuurlijk ook nog. Overigens draagt Silvia de laatste tijd steeds een sjaal, die geregeld als mitella gebruikt (sinds haar ski-ongeluk/valpartij).

afbeelding van Mary

Mary

maandag 08 jun 2015 - 14:40

Ik snap die combi van print / kleur sjaal icm rok/jurk niet. Maar inderdaad, misschien gehad.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 08 jun 2015 - 13:23

Ik denk dat e deze sjaal gekregen heeft, een echte India,se zijden sjaal.
Kan mij bijna niet voorstellen waarom ze deze kleur sjaal anders zou dragen.Ze zal genoeg sjaals hebben waar de kleur van de jurk in zit.
Beatrix heeft ook wel eens stoffen gehad van mooie zijde.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 06 jun 2015 - 21:48

Dank dat je de moeite hebt genomen om de vragen specifiek te beantwoorden! Leuk! En natuurlijk ook dank voor alle andere reacties! Het is altijd leuk om alle reacties te lezen!

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 06 jun 2015 - 20:22

Ik vind Victoria bijna altijd héél goed gekleed. Vrolijk, degelijk, hip, leuke kleuren, jong en fris. En ze mag er nog wezen ook. Mijn complimenten voor haar keuze van kleding! Mette-Marit heeft een beetje een oubollige stijl maar ik kan het hebben van haar want ze is geen glamour-figuur. Ze is bescheiden en geheel zichzelf. Haar man is ook zo'n lieve vent.
Alleen de groengebloemde avondjurk vind ik mooi van Koningin Silvia. De rest kan mij niet zo bekoren. De lichtroze jurk van Sofia vind ik bééldschoon. Heel vrouwelijk en de kleur is zo zacht.

afbeelding van Els

Els

zaterdag 06 jun 2015 - 18:51

Victoria komt qua kleding vaak saai over. De kleding van Sofia springt er wel uit t.o.v. Victoria.
Wordt een prachtige bruid, denk ik. We gaan het zien.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 06 jun 2015 - 18:40

Inderdaad draagt Victoria vaak hele mooie dingen, maar door het strak weggetrokken haar lijkt het stijfjes.
Ik zou ze graag meer met losvallend haar zien met een mooie krul of losjes opgestoken.Ze heeft een mooi gezicht en prachtig haar.,maar het mag allemaal iets vlotter.

.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 06 jun 2015 - 20:15

Mmmmm, mooi gezicht..... Laat ik het zo zeggen: niet mijn idee van mooi...
Dit is niet per se commentaar op jouw bericht, Elisah, maar meer een reactie op de vele berichten die ik het afgelopen half jaar gelezen heb (sinds ik deze blog volg) over haar.
Ik heb niets tegen haar, voor alle duidelijkheid, maar zeker bij haar verbaas ik me vaak over het geleverde commentaar. Soms bekruipt mij het gevoel dat royalty (uiterlijk) mooi gevonden wordt (alleen) om het feit dat het royalty is.
Het moge duidelijk zijn: ik vind haar niet echt mooi....
Ik ga nu niet benoemen wat ik niet mooi vind aan Victoria. Maar, nogmaals, zij belichaamt voor mij niet schoonheid. Sympathiek? Vast wel. Geen idee. Aardig? Geen idee. Krijg wel de indruk.
Haar kleding vind ik daarbij niet inspirerend. Maar ook dat is subjectief, uiteraard.
Ik kijk heus ook wel uit naar de komende bruiloft! Er is vast veel moois te zien!
Maar, bij mij gaat het er dus niet om of iemand zg. mooi is.
Ik vind het leuk royalty te zien. Mooie kleding, glamour, sprookjes.....soms spannend, vaak indrukwekkend. Maar of iemand ook " mooi" is, is voor mij niet zo belangrijk.
Ben ik duidelijk of warrig? Wissen....anders!
De jurk van het nieuwe familielid staat haar heel goed. Ik hoop dat ze volledig geaccepteerd wordt/is door de Zweedse bevolking en haar schoonfamilie en dat ze "lang en gelukkig" leeft met haar prins.
Maxima doet hopelijk niet de "stunning dress" aan van de bruiloft van haar broer! Ik vond het een super prachtige jurk maar deze zou té veel aandacht trekken.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 06 jun 2015 - 17:15

De roze jurk/ ensemble zijn mijn favoriet. En hele mooie avondjurk van Sofia! Koningin Silvia's ook heel mooi. Deze koninklijke familie is heel stijlvol. Ben ook benieuwd naar volgende week. En die kanten jas van HM wordt een bestseller denk ik!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 06 jun 2015 - 16:47

Wat een beauty is Prinses Victoria toch! En super leuk dat ze zo vaak voor een H&M outfit kiest. Die jas wil ik ook. Geen voorkeur dit keer, alles is even moii. De kleding van Koningin Sylvia kan ik echt niet mooi vinden. Te fel, te glimmend, alleen het groene pakje vind ik aardig. Ook Mette Marit is geen favoriet van mij, haar kledingstijl vind ik echt helemaal niets. Sofia ziet er voor dit bezoek prachtig uit. Ben heel beneiuwd wie ze als ontwerper voor haar trouwjurk gaat kiezen...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?