Zo, weer even verder met het verjaardagsfeest van Koningin Margrethe! 's Middags was er namelijk een muzikaal programma, gevolgd door een lunch, in het Stadhuis van Kopenhagen. Alle dames waren hetzelfde gekleed als tijdens het ochtendprogramma, alleen werden er nu hoedjes bij gedragen.

En dat hebben sommige dames geweten! Zo verloren Prinses Marie en Koningin Annemarie hun hoed door de stevige wind. Kroonprinses Victoria en Koningin Margrethe hielden hun hoed daarom maar stevig vast!

Koningin Margrethe droeg, zoals we tijdens de rijtoer al zagen, een groen dopje in dezelfde kleur als haar mantelpakje. Een prachtige kleur, die haar nog meer doet stralen!

Kroonprinses Mary droeg een blauwe mantel, die ze zoals gemeld eerder heeft gedragen. Deze mantel met geborduurde 'kraag' is van Oscar de la Renta. En, vinden jullie haar hoed ook bekend er uit zien? Toch is het een nieuw exemplaar, en wel de Greta hoed van Jane Taylor, afkomstig uit de collectie herfst/winter 2013. Dat de hoed er bekend uitziet, komt omdat Zara Phillips exact dezelfde heeft gedragen op het Cheltenham Festival in 2014. En ook Sophie, de Gravin van Wessex heeft deze hoed gedragen, in een blauwe versie van riet, bij het evenement Royal Ascot.

Prinses Marie droeg een jurk met print met daarover heen een groene mantel, nu gecombineerd met een zwarte fascinator, van onbekende ontwerper. 

Koningin Annemarie was ook hier gekleed in creme, gecombineerd met een bruine hoed. Koningin Annemarie droeg dit pakje/jurk eerder tijdens het huwelijk van Erfgroothertog Guillaume en Erfgroothertogin Stephanie. Prinses Benedikte droeg een lichtroze mantel, met een felroze dopje met een lichtroze corsage er op. 

Koningin Silvia draagt een paars pakje, gecombineerd met een paarse fascinator. Ook Koningin Silvia droeg dit pakje eerder tijdens het huwelijk van Erfgroothertog Guillaume en Erfgroothertogin Stephanie van Luxemburg. Verder gebruikt ze een paarse sjaal als soort mitella, zodat ze haar geblesseerde schouder nog wat rust kan gunnen.

Kroonprinses Victoria is gekleed in het wit. Het witte pakje van Chanel droeg ze eerder tijdens de viering van het 40-jarig regeringsjubileum van haar vader, Koning Carl Gustaf. Het pakje droeg ze nogmaals tijdens het kennismakingsbezoek van Koning Filip en Koningin Mathilde aan Zweden. De witte fascinator komt mij wel bekend voor, maar ik kan het nergens op een foto ontdekken. Misschien komt het ook door het model, ze droeg een soortgelijke fascinator bij de doop van nichtje Leonore, in het lichtroze. Overigens heeft Victoria al heel wat witte fascinators. Victoria draagt overigens een broche in margriet-vorm: een eerbetoon aan Koningin Margrethe!

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen draagt een korte rode jurk, met daarover heen een prachtige witte dubbel laagse mantel van Alexander McQueen, een favoriet merk van de hertogin van Cambridge! In haar haar draagt ze een soort haarband, die ze eerder heeft gedragen in donkerblauw, bij het huwelijk van Erfgroothertog Guillaume en Erfgroothertogin Stephanie van Luxemburg.

 

Alle beelden betreffen screenshots uit de livestream van TV2.dk, video's van BilledBladet, of screenshots uit het archief.

Overige beelden ©Oscar de la Renta, ©Chanel, ©Jane Taylor

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 18 apr 2015 - 17:08

Ik vind iedereen er heel verzorgd uitzien, smaken verschillen uiteraard maar wat is er zorg en aandacht aan besteedt.
Persoonlijk vind ik Mary het mooist.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 18 apr 2015 - 16:15

De jurk/het pakje van Victoria vind ik het mooist! Echt prachtig ook die haarband/fascinator kan er mee door, beter dan die kleine dopjes boven op het hoofd.
Ik hou niet van wijde 'onderkanten' zoals Mary en Marie allebei aan hebben.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?