Op de avond van Koningin Margrethe's 75e verjaardag was er opnieuw een diner. Deze keer in Fredensborg Paleis. Koningin Margrethe was gekleed in een nieuwe lichtgrijze galajurk. De Koningin kon ongetwijfeld genieten van een gezellige avond, met de twee charmante heren naast zich: Haar zwager Koning Konstantijn en Kroonprins Haakon. Koningin Margrethe is peettante van Kroonprins Haakon. 

 

 

 

Qua koninklijke gasten arriveerden als Prinses Elisabeth (midden op de foto), de nicht van Koningin Margrethe, samen met haar broer Graaf Ingolf af Rosenborg me zijn vrouw Gravin Sussie af Rosenborg. Elisabeth droeg een taupekleurige jurk me print, Sussie ging gekleed in een knalroze galajurk, met een opvallende halslijn.

 

                                               

 

Daarna arriveerden Koning Konstantijn en Koningin Annemarie. Even dacht ik dat Koningin Annemarie dezelfde galajurk droeg als de avond er voor. Maar het is toch een andere. Het kant op de jurk van de avond er voor was grijs, deze jurk heeft crèmekleurig kant.

 

                                               

 

 

 

Prins Joachim heeft een nogal vreemd jasje uit de kast getrokken. Hij heeft, net als zijn vader Prins Henrik, wel vaker een wat aparte smaak wat kleding betreft. Prinses Marie draagt een eenvoudige crèmekleurige jurk van Rikke Gudnitz, zo bevestigde de ontwerper. Ook haar donkerblauwe jurk van de avond er voor was van Rikke Gudnitz.

                                               

 

 

 De lichtgrijze japon van Kroonprinses Mary is ook wat apart. De galajurk heeft lange, bloezende mouwen, heeft verder een strak model en deels een blote rug. Ik vond het overigens leuk dat Mary’s vader, John Donaldson, ook aanwezig was. Hij zat vlak achter Mary, en Mary begroette hem heel lief met een ‘aai’ over zijn arm. Lief gebaar!

 

 

 

 

Koningin Silvia draagt een jurk die ze onder andere eerder droeg tijdens het regeringsdiner in verband met het 40-jarig regeringsjubileum van Koning Carl Gustaf, en ik vind haar er prachtig uit zien! Ze draagt een felroze galajurk met een oranje print. Heel mooi!

 

 

De jurk van Kroonprinses Victoria is ook een bekende. Zij draagt de galajurk van Elie Saab, die eigendom is haar zus Prinses Madeleine! Geweldig dat ze iets van Madeleine draagt! Prinses Madeleine droeg deze jurk op 7 juni 2013, de avond voor haar huwelijk met Chris O'Neill. Jammer genoeg kwam Kroonprinses Victoria niet volledig in beeld.

 

 

 

Kroonprinses Mette-Marit droeg een crèmekleurige jurk van Giambattista Valli, uit de collectie van 2014. Dit merk is 1 van Mette-Marits favorieten. Helaas kwam ook Mette-Marit niet goed in beeld bij de livestream.

 

 

 

Beelden screenshots livestream ©DR.dk, overige beelden ©Rikke Gudnitz, ©Elie Saab, ©Giambattista Valli

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 20 apr 2015 - 08:23

Victoria en mary springen er voor mij echt bovenuit.
Mary heeft eens een heel andere jurk... En het kapsel is ook niet doorsnee voor bij een avondjurk.
Super dat Victoria een jurk herdraagt en hij zit nog mooi ook..
Al had ik heel graag een los 'krullenkapsel' gezien!!

afbeelding van HM

HM

maandag 20 apr 2015 - 07:49

Ziet er allemaal gezellig uit.
Vraag me alleen af waarom Prinses Beatrix hier niet aanwezig is meer. Dacht dat het allemaal zo goed was met elkaar........................

afbeelding van Hanny1969

Hanny1969

zondag 19 apr 2015 - 19:11

Op en top genieten afgelopen tijd , waarom is maxima en Alexander alleen de eerste dagen bij de verjaardag viering van de koningin van Denemarken ?

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 19 apr 2015 - 12:06

Geen idee hoe de jurk haar staat, maar de jurk van Mette-Marit vind ik beeldig. Lekker wuft, al weet ik niet zeker of hij geschikt is voor deze gelegenheid of meer iets is voor een zwoele zomeravond in een warm land.
De rest vind ik niet veel soeps om eerlijk te zijn. De jurk van Mary vind ik niet mooi en Marie ziet er zelfs een tikkeltje saai uit naar mijn idee.

afbeelding van Sandra

Sandra

zondag 19 apr 2015 - 12:01

Volgens mij draagt koningin Margrethe hier de japon die ze ook droeg tijdens het staatsbanket ter gelegenheid van het bezoek van Willem-Alexander en Máxima en is het geen nieuwe avondjurk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 19 apr 2015 - 18:55

Klopt!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 19 apr 2015 - 10:40

Wat een prachtige jurken dragen Mary en Victoria!
De jurk van Mary is geraffineerd chique en wat leuk dat Victoria een jurk van haar zus herdraagt. Vooral als het zo'n mooi exemplaar is. De outfits van de andere gasten vind ik niet heel bijzonder.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 19 apr 2015 - 09:55

Ben niet echt onder de indruk. Vind Marie mooi en simpel en Vicioria is ook mooi in de jurk van haar zus. Grappig dat ze samen doen!
De jurk van Mary vind ik vreemd. Te glimmerig, hij tekent rond haar buik, vind het persoonlijk geen mooi model.Heb haar wel eens mooier gezien.
En Mette-Marit zoals gebruikelijk weer een zo'n hooggesloten bloementent met korte mouwen. Altijd weer hetzelfde model jurk. Helemaal verkeerd voor haar figuur. Het maakt haar zwaar en plomp van boven.
Waarom heeft deze mooie, vriendelijke vrouw geen styliste? Dan kan er toch wel van af als je regelmatig bij Valentino shopt?

afbeelding van car

car

zondag 19 apr 2015 - 23:18

Hahahah ik moet lachen om die zin
"hooggesloten bloementent" hij is geniaal haha

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

zondag 19 apr 2015 - 09:45

De jurk van Mary is prachtig..Goeie kleur, prachtige rug en mooi detail aan de voorkant!! Vind hem alleen net iets te lang! Maar verder plaatje. Victoria vind ik ook erg mooi gekleed!

afbeelding van zara

zara

zondag 19 apr 2015 - 08:44

Prinses Victoria springt eruit wat mij betreft. Hier heeft zij het haar wat minder strak naar achter getrokken dan anders, en daardoor komt haar gezicht veel mooier uit. Het idee om een jurk van haar zuster aan te trekken vind ik geweldig! Hij staat haar -zover hier te zien- fantastisch en hij zit haar als gegoten.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 18 apr 2015 - 23:52

De jurk van Mary vind ik echt super! Heel feestelijk en uitdagend zonder ordinair te zijn, ook de jurk van Victoria is prachtig!
Maar was het niet veel liever van haar geweest als Mary haar vader gewoon een zoen had gegeven?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zondag 19 apr 2015 - 00:10

Misschien had ze dat buiten beeld van de camera's al gedaan, in de zaal waar ze eerst aan kwamen? Geen idee!

afbeelding van Iris

Iris

zondag 19 apr 2015 - 00:19

Ja da's waar, dat kan, misschien te snel geoordeeld ;-) Heb je de beelden in blauw bloed ook gezien?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?