Afgelopen zondag is de Zweedse Prins Nicolas gedoopt in de kapel van Paleis Drottningholm. Prins Nicolas Paul Gustaf is de zoon van Prinses Madeleine en Christopher O'Neill. 

De dopeling droeg de familiedoopjurk met de bijbehorende cape, waar in alle namen staan van de koninklijke kinderen die in de jurk gedoopt zijn. Zusje Leonore draagt een lichtgrijs jurkje van het Franse merk Bonpoint.

Prinses Madeleine ging gekleed in een 'metallic jacquard' jurk van Valentino. Madeleines versie is wat langer dan die van het model, waardoor het er op lijkt dat deze op maat gemaakt is voor haar. 

Madeleine draagt een fascinator van de Britse hoedenontwerper Philip Treacy, waar ze al verschillende keren eerder een hoed van droeg. Ook haar schoonmoeder, Eva O'Neill, en haar 2 schoonzussen Natascha (peetouder van Prins Nicolas) en Tatiana (peetouder van Prinses Leonore) droegen een hoed van Philip Treacy.

Prinses Madeleines schoenen zijn van Sergio Rossi.

Koningin Silvia en mevrouw Eva O'Neill gingen beiden - heel toepasselijk - gekleed in het (licht)blauw.

Kroonprinses Victoria draagt een op maat gemaakte jurk van Seraphine. Seraphine is een Brits positiekledingmerk, dat min of meer op de 'koninklijke' kaart is gezet door Catherine, de Hertogin van Cambridge. Ook Prinses Madeleine heeft heel wat positiekledingstukken van Seraphine in haar kast hangen. 


Victoria's bijpassende dopje ook ontworpen door Philip Treacy. Dit is bevestigd door de hoedenontwerper, die ook bevestigde dat de hoed van mevrouw O'Neill van Philip Treacy is, evenals de hoed van Chris' zus Tatiana, de fascinator van zijn zus Natascha en de fascinator van Nicolas' peetouder Katarina von Horn.

   

Prinses Sofia draagt een zijde/crepe jurk van Gucci, in de kleur pruim. De jurk kost maar liefst E 2.200,-. 

Haar fascinator, met grote lichtroze strik, is ontworpen door Malinda Damgaard, een hoedenontwerpster uit Stockholm. Sofia heeft al verschillende fascinators van Malinda Millinery gedragen.

Sofia's schoenen komen van het Zweedse merk Rizzo.

Zo zagen de overige dames er uit: 

Marianne Bernadotte (2e van links) met rechts naast haar Prinses Margaretha (zus van Koning Carl Gustaf)

Vicky Magnuson-Andren, schoondochter van Prinses Christina en echtgenote van Nicolas' peetouder Gustaf Magnuson (de jonge vrouw achter met blonde vlecht)

Frida Bergstrom, partner van Madeleine's neef Victor Magnuson (broer van Gustaf), met in haar armen hun 2 maanden oude zoontje Sigvart. Overigens was ook broer Oscar Magnuson (links op de foto hier boven) aanwezig, maar zijn hoogzwangere vrouw Emma was er niet bij.

Chris' halfzus Annalisa O'Neill draagt een donkere jurk met lichtblauwe bloemen. Zijn halfzus Karen O'Neill (aanwezig met haar zoon?) draagt een blauwgrijs pakje (rechts in beeld). Links op de foto nogmaals zus Tatiana in het donkerrood, met daarnaast 3 nichtjes van Chris, gekleed in rood, zwart en blauw.

Afbeeldingen screenshots uitzending©SVT, ©Valentino, ©Sergio Rossi, ©Philip Treacy, ©Gucci, ©Rizzo, ©Malinda Damgaard.

Update: Na afloop van de doopdienst werd er een receptie gegeven. Prinses Madeleine gaf gisteren deze leuke foto op haar facebookpagina vrij!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 14 okt 2015 - 16:36

Madeleine prachtig in deze jurk, deze lengte vind ik voor zo,n gelegenheid perfect, gekleed en netjes, het is toch een kerkelijke gebeuren.Ze is ook heel mooi opgemaakt en straalt gewoon.
Victoria in een mooie geklede positiejurk, pillbox had van mij iets kleiner mogen zijn,maar wel mooi alles in een tint gehouden.
Sofia ,vintagelook, maar lijkt wat stijfjes en bovenstukje is wel erg strak, zie zoveel geld er niet van af, zal wel een hele mooie kwaliteit stof zijn..............!had liever een mooi opgestoken kapsel gezien , was de strik ook beter tot zijn recht gekomen..

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 14 okt 2015 - 15:03

Wat een geweldige outfit draag prinsen Madeleine. Zo'n jurk zou ik ook wel willen....
Ook prinses Victoria ziet er geweldig uit, net als de gasten, allemaal stijlvolle keuzes. De kleding van Sofia vind ik wat stijf, maar het misstaat niet.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 14 okt 2015 - 15:01

Even een toevoeging:
De jurk van Madeleine verschilt qua snit van die van het model.
De laatste is recht aan één stuk; die van Madeleine heeft een apart aansluitend lijfje en dan een rok met plooien.
Als deze ( te) kort is maakt dat propperig en dik..
Ik denk dat dat de gekozen lengte verklaart.
Ik vind hem overigens prachtig, in alle details!
Wat heeft zij ook een ongelooflijk mooi gezicht, je zult dat zomaar meekrijgen!

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 14 okt 2015 - 10:40

Wat een prachtige foto's en wat zag iedereen er mooi uit. Ik vind het alleen jammer dat de jurk van Madeleine te lang is. Maakt ouwelijk. Enkele centimeters korter staat veel pittiger. Verder een beeldige jurk.
Van de jurk van Sofia ben ik niet zo weg. Komt misschien door de strik en de hooggesloten hals. Dit maakt haar boezem wat volumineus. Jammer.
De meisjes zijn inderdaad plaatjes en Estelle lijkt me een voorbeeldig kind.
Mw. O'Neil slaat volgens mij een beetje door met het gebruik botox.

Verder prachtig en genieten om te zien. Thankx TWOR

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 14 okt 2015 - 11:57

Helemaal eens met Henny dr reactie, dus geen toevoegingen meer!

Ohja toch wel, ik vond Victoria er ook prachtig uit zien in dat simpele paarse jurkje, erg mooi!
Thanks TWOR!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 14 okt 2015 - 16:05

Heel leuk
Haha die kleine Nicolas heeft de grootste jurk!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

woensdag 14 okt 2015 - 10:31

Madeleine en Sofia zien er leuk en chic uit! 'k ben helemaal verliefd op de outfit van Sofia en combinatie met het hoedje. Maar Victoria...?? Het jurkje gaat, maar loopt niet over. Dat hoedje staat té veel op haar hoofd. Het sluit op één of andere manier niet aan bij haar hoofd. Het zou leuker zijn geweest als ze het haar er onderuit liet komen. Dit is één van de eerste keren dat ik outfit helemaal niks vind. Tsja de beste breidster laat wel eens een steek vallen.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 14 okt 2015 - 10:14

Vrijwel iedereen zag er mooi uit, op een enkel mal hoedje na.
De jurk van Madeleine vond ik héél mooi. Voor mij is ze trouwens de mooiste prinses van Europa. Victoria was ook mooi gekleed, en zag er zo echt stralend uit zoals zij dat alleen kan met die donkere glinsterende ogen. Sofia vond ik wat minder, waarom weet ik niet precies. Naar mijn idee leek ze er niet te zijn, ze was als het ware alleen vulling voor de jurk.
Heel leuk om te zien dat Estelle zo leuk, vrolijk en los is en tegelijkertijd zich uitstekend weet te gedragen.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 14 okt 2015 - 09:12

De jurk van Madeleine heeft een veel betere lengte dan de jurk die ze bij de doop van Léonore droeg, die duidelijk te kort was. De jurk van Sofia vind ik veel te massief, het maakt haar erg "plomp", erg ouwelijk. Het lijkt alsof ze zich verloren voelt zo op het eind van de rij.
De dame met de rode fascionator heeft deze niet goed op. Op veel foto's zie je niet haar gezicht, maar een grote rode vlek. Jammer hoor. Wat dragen veel dames hoedjes die te klein lijken, zoals Kate ook al aangaf bij mevrouw O'neil. Toch was het geheel een genot om naar te kijken.
En die laatste foto: werkelijk prachtig. En zo'n klein mannetje met zo'n groot ordelint, erg vertederend.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 14 okt 2015 - 13:48

Het lijkt me dat ook Sofia beter een maat groter had kunnen dragen. In deze maat heeft ze een echt moeke-achtige borstpartij.
De rode fascionator wordt inderdaad als een soort ooglap gedragen, kan niet de bedoeling zijn.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 okt 2015 - 09:38

De kleine Nicolas was zijn opa overigens heel erg dankbaar voor zijn ordelint. Hij brulde alles aan elkaar ;-). Maar opa kon er wel om glimlachen, en gaf hem snel een aai over zn bol. En oma de Koningin gebaarde tegen mama Madeleine: hou hem toch tegen je borst aan. t Arme kereltje was zo overstuur, en Madeleine dacht vast dat het raar was om hem omhoog tegen zich aan te houden. Maar bij zon kleine hummel is niets gek, die had op dat moment alleen maar zn mama nodig, en dat begreep ze!

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 14 okt 2015 - 08:52

Jammer dat de jurk van Madeleine te lang is ,hij zou enkele centimeters korter echt fantastisch zijn .
Nu vind ik hem te lang ,niet pittig genoeg ,ze is nog niet eens veertig .
De ( dure??) jurk van Sofia vind ik niet bijzonder ,staat ook niet mooi ,zo hoog gesloten met strik en een vrij zware boezem . En als ik zo'n strik zie in het haar dan denk ik ,huh moet je dat " ontwerpen"??
De meisjes zijn plaatjes en wat geweldig dat Estelle zo gewend is aan de media .
Silvia en Victoria heel mooi ,het lijkt wel of Victoria steeds meer gaat stralen ,mooi eenvoudig jurkje en toch jong en chique.
Voor de rest zien ze er niet onaardig uit ,mevr O'neil vreselijk wat een stom hoedje voor zo'n vrouw van 50+?? Volgens mij weet deze dame ook niet meer te stoppen met " jong" blijven ,wat een volgespoten gezicht -;) of zie ik dat verkeerd.....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 okt 2015 - 09:41

Tja, een hoed maken, hoe die er ook uit ziet, dat heet nu eenmaal 'ontwerpen' ;-).

Persoonlijk vond ik Sofia er geweldig uit zien! De jurk staat haar heel mooi, evenals de fascinator. Ik vind de jurk wat te duur, maar dat doet geen afbreuk aan de jurk op zich.

En de lengte vind ik perfect voor Madeleine. Bij Leonore droeg ze inderdaad een te korte jurk. Dat is erg lastig, met een wriemelende baby en allemaal camera's op je gericht. Bovendien is dit een nieuwe lengte, dus lijkt mij niet te ouwelijk.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 14 okt 2015 - 10:05

Het is geen commentaar op je schrijfwijze TWOR ,ik bedoel het gekscherend over ontwerpen ...
En of het nu mode is die lengte ,daarom is het niet gelijk "goed" vind ik .
Ik zag foto's op NMR ?) daar staat de jurk in een kortere ( dus niet kort!) uitvoering en vind ik hem veel mooier uitkomen .
Het model wordt op die lengte gemaakt en is juist daarom in verhouding .

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 okt 2015 - 12:56

Dat voelde ik wel aan hoor, daarom ook mijn knipoogje er achter ;-)

Tuurlijk is het niet gelijk goed, als het mode is, maar het is vaak wel beeldbepalend. Oftewel: als er 1 schaap over de dam is (ook op modegebied) volgen er meer.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 14 okt 2015 - 13:37

Oké .

In dit geval heeft het mi niets te maken met het volgen van de langere mode ,het model is gewoon gemaakt met een kortere rok ( zou in dit geval ook iets meer afkleden) en daar is nu aan ' gesleuteld' wat jammer is vind ik . ( een PAAR centimeter langer is meestal geen probleem ( iedere vrouw is verschillend van lengte ,maar er een midi jurk van maken vind ik niet mooi in dit geval .

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 14 okt 2015 - 10:47

:-) Toen was de jurk te kort en deze vind ik eigenlijk te lang. Net op de knie lijkt me veel pittiger staan. De lengte was het eerste dat me opviel. Maakt ouwelijk. Ook al is het mode dan hoeft dit nog niet altijd mooi te zijn en te staan. Verder een beeldige jurk, ook qua patroon en stof. :-)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 14 okt 2015 - 02:28

Dat heb je weer uitstekend voor elkaar TWOR, geweldig hoe je dat allemaal zo mooi neerzet, dank je wel! Ik heb de doop gezien en vond Prinses Madeleine er schitterend uitzien, zij was heel mooi opgemaakt, het dessin van de japon deed me denken aan "vis schubben", dochtertje Leonore stal de show tijdens de doopplechtigheid. Koningin Silvia zag er ook mooi uit, net zoals Prinses Victoria en wat is die Estelle een schatje, de jurk van Prinses Sofia vond ik ook mooi alleen die grote lichtroze strik bij die fascinator vond ik lelijk staan. Over het algemeen zag iedereen er wel goed uit. Bij deze link kun je de video nog volgen van de doop, er staan ook een paar schattige foto's van Estelle op deze link http://www.newmyroyals.com/2015/10/baptism-of-prince-nicolas-of-sweden-a...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 okt 2015 - 07:39

Dank je wel voor je compliment! Daarom duurde het ook even, ik had niet zoveel tijd en wilde er een uitgebreide log van maken.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 13 okt 2015 - 23:57

Wow wat een mooie outfits! Dank voor al t verzamelwerk.
En wat zijn de heren mooi officieel gekleed!
Ik ga morgen overdag nog uitgebreid kijken!

afbeelding van juliette

juliette

dinsdag 13 okt 2015 - 22:28

Leuk!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?