In Zweden wordt vandaag de Nationale Feestdag gevierd! Vanochtend opende Prins Carl Philip de deuren van het Koninklijk Paleis. Traditioneel is het Koninklijk Paleis gratis toegankelijk op de Nationale Feestdag.

Prins Carl Philip bezocht vandaag ook een museum:

Foto  ©Kungahuset

Ook werden er twee foto´s vrij gegeven van Prinses Estelle en Prins Oscar. Prinses Estelle draagt Zweedse klederdracht:

Foto´s ©Kungahuset, Erika Gerdemark

Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia bezochten vanochtend Kronoborg. Daarna bezochten ze het Linne Park in Växjö.

Kroonprinses Victoria en Prins Daniel bezoeken vandaag Järfälla. Kroonprinses Victoria droeg een gezellig gebloemd jurkje.

De tweede helft van de middag is er het traditionele feest op Skansen, dat wordt uitgezonden door SVT. De dag wordt afgesloten met een receptie. Bij het feest op Skansen en bij de receptie zijn Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia, Kroonprinses Victoria en Prins Daniel, Prins Carl Philip en Prinses Sofia en Prinses Madeleine en Chris O´Neill aanwezig. Stiekem verwacht ik Prinses Estelle eigenlijk ook wel bij het feest op Skansen, al staat ze niet aangekondigd. Ze is echter al eens eerder bij een dergelijke gelegenheid aanwezig geweest, bij de verjaardagsviering van haar moeder op 14 juli vorig jaar.

LIVESTREAM SVT van het feest op Skansen. De livestream start om 20:00 uur.

Zoals gebruikelijk gaan de dames gekleed in de Zweedse klederdracht. En Chris O´Neill? Die kan inmiddels ook het Zweedse volkslied meezingen!

Bij de rijtoer richting Skansen was Prinses Estelle wel aanwezig, maar niet bij het concert zelf. Hier een screenshot van een enthousiast zwaaiend prinsesje!

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van DEP

DEP

donderdag 08 jun 2017 - 21:11

Het lijkt - mede door de nationale kledij - op dergelijke feestdagen, alsof dit koningshuis een is met het volk. Ik vind ze zo ongedwongen en toegankelijk overkomen. Respectvol voor de burgers. De klederdracht staat die kleintjes inderdaad schattig. Als ik Maxima was, zou ik de drie A-tjes ook wat Nederlandser kleden. Klassiek maar meer passend bij de jeugd van hier. Door de stijve en ouwelijke Natan kleding en almaar die ballerina's, komt het jeugdige karakter van deze drie blonde Hollandse prinsessen niet tot zijn recht. Als je dan kijkt naar de prachtige jurkjes van bijv de kids van Laetizia bij de communie, zie je hoe het zo anders kan.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 07 jun 2017 - 18:19

Leuke foto's, mooie mensen en kinderen. De klederdracht is best leuk (waarom de mannen niet in de nationale dracht?) maar de bijbehorende verpleegsterskapjes werken erg op mijn lachspieren........
Dus Siobhan, ik zie Max en WA liever niet in Volendammer dracht! Zie je het voor je? WA in pofbroek en onze max met zo'n rare muts op d'r hoofd. Niet doen.....

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 07 jun 2017 - 13:59

Victoria kan printjes goed hebben, zeker met de strakke knot en minimale juwelen. Estelle en Oscar zijn schattig. De mensheid krijgt bij elke gelegenheid nieuwe kiekjes te zien zonder dat ze overal bij zijn, zijn ze toch zichtbaar. Toch jammer dat ons koningshuis daar zo krampachtig in is.
Koningin Sylvia ziet er zeer smaakvol uit. Mag ze vaker doen zo'n kleur en mantel.
Bij de klederdracht vraag ik mij af of er voor mannen geen klederdracht bestaat :-)

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

woensdag 07 jun 2017 - 12:43

Wat een mooie foto's van Estelle en Oscar!
Victoria draagt een hele mooie jurk! Verder ziet het er gezellig uit.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 07 jun 2017 - 10:45

Leuke foto's! Mooi weer was het daar.
Ik moet altijd kijken naar die flaphoeden (ingezakte bakkershoeden?) van de dames met klederdracht. Het scheelt dat ze er alle 4 mee lopen maar pfff ben blij dat ik zoiets niet op hoef. Verder ziet het er wel vrolijk uit!

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 07 jun 2017 - 08:53

Oh wat is Estelle veranderd, ze is echt groot geworden ik zou haar bijna niet herkennen ,Victoria is mooi met de bloemenprint jurk.Misschien had Koningin Sylvia slechter weer verwacht want nu is er volop regen in Zweden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 06 jun 2017 - 23:34

Wat een leuke kindjes toch!
Koningin Sylvia goed gekleed (as always) in een inderdaad voor haar wat ongebruikelijke kleur en ook een wat ongebruikelijk model: zo n langere jas zie je bij haar niet vaak.
Zou ons koningshuis nog een keer in NL klederdracht gaan? Ik kan niet wachten... :)

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 06 jun 2017 - 22:47

Ik vind het jurkje van Victoria vandaag leuk! Ze draagt meer printjes de laatste tijd en omdat ze haar haar altijd zo strak heeft zitten vind ik dat juist wel erg leuk bij haar staan.
De koningin vind ik ook mooi gekleed, ik vind deze rustiger kleuren mooier dan de vaak harde tinten die ze ook wel kiest.

Leuk dat er weer foto's van de kleintjes zijn vrijgegeven! Hoewel ik de foto's op zich mooi vind (mooie belichting ed) vind ik de manier waarop Estelle zit een beetje suf. Op de staande foto oogt ze leuker!
Estelle zag er trouwens ook weer schattig uit tijdens de rijtoer!

afbeelding van Royaltykids

Royaltykids

dinsdag 06 jun 2017 - 17:50

Wat een heerlijke foto's van Estelle en Oscar! Stiekem toch wel jammer dat Alexander vanochtend niet met zijn papa mee was.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 06 jun 2017 - 16:09

Wat cute die foto's van estelle en oscar!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

dinsdag 06 jun 2017 - 13:40

Ze weten welke hoe ze foto's moeten maken daar in Zweden! Alweer zo mooi!

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 07 jun 2017 - 11:11

Ik sluit me aan bij MrQQQU: het zijn stuk voor stuk plaatjes. Ik begin te denken dat de Zweedse koninklijke familie geen zorgen en problemen kent want het ziet er in één woord idyllisch uit allemaal. De jurk van Victoria vind ik erg mooi, volgens mij hou ik van deze frisse bloemenjurken, net zoals Maxima laatst ook een versie droeg bij een top-ontmoeting ergens. De glanzende stof, het witte in de stof en de mooie kleur van de bloemen: prachtig. Nu nog een keer het haar van Victoria los en dan ben ik helemaal blij.

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 06 jun 2017 - 22:00

Dat was ook mijn gedachte! Zonde dat ons koningshuis niet voor een modernere stijl van fotografie kiest. De foto's van Testino waren wel heel mooi, maar verder toch een beetje zakelijk en droog vaak. Zou voor de drie prinsessen toch ook leuk zijn?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?