Aanstaande zaterdag zien we koningin Máxima pas weer, dus daarom maken we nu maar even een uitstapje naar prinses Beatrix en koningn Rania. 

Terwijl de mussen van het dak vielen was prinses Beatrix gisteren aanwezig bij de 79e zitting van het Institut de Droit international (IDI) in de Grote Rechtszaal van het Vredespaleis. Voor de gelegenheid had de prinses een deux-pièces van de Amsterdamse couturier Véronique van Groeningen uitgezocht. 

Het jasje kwam al eerder in beeld met een rok van dezelfde stof tijdens de uitreiking van de Zilveren Anjers in juni 2013. Welke combinatie vind jij mooier?

Voor we doorgaan naar de volgende outfit, wil ik graag nog even wijzen op de Valentino-stof van het ensemble. Naast een dessin van een zwarte ondergrond met een beige kastanjeblad is de zijde namelijk ook nog versierd met een ingeweven wafeltjes en streepjes, die weer zijn verdeeld in blokjes. 

Goed, door naar het volgende onderwerp. Zoals je vast wel hebt gemerkt, heb ik vorige week niet geblogd over de rouwdienst en crematie van prinses Christina. Een bewuste keuze, maar ik wil wel graag even wijzen op de zonnebloembroche die prinses Beatrix die dag droeg. Ongetwijfeld een symbolische keuze, want ook de kapel en de kist van prinses Christina waren versierd met de bloem. Op de mouwen van het ensemble van prinses Beatrix was de zonnebloem niet te zien, maar wel de meest Hollandse bloem ooit: de tulp. En een rouwdienst draait natuurlijk nooit om mode, maar mag ik op deze plaats wel even een compliment aan de ontwerpster geven? Wat een perfecte pasvorm, flatterend ontwerp en mooie stofkeuze! 

En na het modenieuws over prinses Beatrix, wil ik ook graag nog een outfit van koningin Rania bespreken. Op zondag bezocht de Jordaanse koningin namelijk het kantoor van de Amman Design Week en daarbij droeg ze een hippe midi-rok en een shirt met een foto van haar zoon en man. 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 28 aug 2019 - 17:32

Ik vind outfit van prinses Beatrix op de uitvaart van haar zus heel erg mooi en stijlvol. De outfit van Rania vind ik erg hipster, maar daarmee is ook alles gezegd.

afbeelding van antje 52

antje 52

woensdag 28 aug 2019 - 16:37

Prinses Beatrix als altijd stijlvol, smaakvol. Wat mij opviel bij de uitvaart van prinses Christina was dat niemand een hoe droeg. Zou dat een wens van haar zijn geweest?

afbeelding van Tineke

Tineke

woensdag 28 aug 2019 - 12:23

De jurk van prinses Beatrix bij de uitvaart van prinses Christina vond ik erg mooi. Wat mijn voorkeur van het pakje dacht ik eerst met de effen rok, maar het gehele pakje is toch ook heel mooi.....dus geen voorkeur. Zij ziet er altijd zeer verzorgd uit, klasse.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 28 aug 2019 - 10:46

Beatrix heeft altijd een eigen stijl. Of het nu in de mode is of niet. Prima dat vind ik erg leuk dat iemand dat doet. Rania ziet er mooi uit. Mooie rok , zou ik ook graag hebben

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 28 aug 2019 - 11:17

Ik kan dat ook zeer waarderen, zelf vind ik het wel eens moeilijk om je eigen stijl vast te houden .
Maar ik denk dat ik niet de enige zal zijn die hier moeite mee heeft ?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 28 aug 2019 - 14:03

Ik vind het ook heel knap hoe prinses Beatrix door de jaren heen zo'n herkenbare stijl heeft weten neer te zetten. Voor een staatshoofd ook geen overbodige luxe, maar zelf wissel ik liever af met verschillende stijlen. Zowel bij mezelf als bij mijn kinderen. En naar gelang mijn humeur is, kies ik de stijl van de dag uit :)

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 28 aug 2019 - 00:00

Beatrix is in alles echt een Koningin. De enige die wat mij betreft de hoofdletter verdient.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 29 aug 2019 - 13:39

Helemaal mee eens, Carolina

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 27 aug 2019 - 23:49

Zo heftig dat ze haar jongste zus moet missen. Geen enkel idee hoe de relatie was. Wel veel verdriet in Beatrix gezicht. Ik vind t pakje in zn geheel mooier maar misschien vond ze dat t vrolijk. Zeer veel waardering voor. haar inzet.
Outfit vorige week ook zeer geschikt. Sterkte toegewenst.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 27 aug 2019 - 21:18

Beatrix is zelfs als ze in de rouw is, trouw aan zichzelf door gehoor aan de dresscode te geven binnen de stijl die bij haar past. Het ensemble van gisteren is ook wat somber, zwaar en donker voor de hitte, maar niet voor iemand die in de rouw is. Is er hofrouw afgekondigd?

afbeelding van rosaflor

rosaflor

dinsdag 27 aug 2019 - 18:37

Wat een leuk hippe koningin, Rania.
Wat een stijlvol koningin is prinses Beatrix!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 27 aug 2019 - 17:38

Wat ziet prinses Beatrix er prachtig en stijlvol uit. Altijd een bijzondere stof, met veel koninklijke allure. Wat zal haar dit zwaar vallen... Ze heeft een volle agenda deze dagen en staat er gewoon weer ondanks al haar verdriet. Ik heb echt bewondering voor haar, maar gewoon doorgaan is waarschijnlijk ook een troost voor haar.

De outfit van Rania is grappig, goed voor een casual gelegenheid.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 27 aug 2019 - 17:26

Mooie combi van Rania.

Beatrix onberispelijk als altijd, maar ook weinig verrassend...

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 27 aug 2019 - 16:48

Prinses Beatrix is even elegant als altijd. Complimenten hiervoor!
T-shirt koningin Rania erg grappig, ik vind de combinatie ook leuk.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 27 aug 2019 - 15:28

Prinses Beatrix is doorgaans stijlvol gekleed, voor een dame op leeftijd ziet ze er altijd perfect uit. Zelden draagt ze kleding die haar niet flatheren. Ze houdt haar stijl ook vast, daar toont ze karakter in. Al is ze nu prinses, ik blijf haar De Koningin noemen! Prinses Rania heeft durf om zich zo te kleden. In Jordanie is deze kleding niet gebruikelijk., dacht ik( weet het niet zeker)

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 27 aug 2019 - 14:53

Ik wilde vorige week ook niet reageren in deze omstandigheden over de jurk van prinses Beatrix , maar wat was ze smaakvol gekleed, op subtiele wijze, door de gebloemde mouwen , gehoor te geven aan de vraag om vrolijke kleding / kleuren te dragen, en toch duidelijk te maken dat het een verdrietige gebeurtenis was.

Ook vandaag weer heel mooi en verzorgd gekleed.
.Passend in deze dagen van rouw om het verlies van haar zus.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?