Koningin Mathilde is vanavond aanwezig bij de laatste finalesessie van het Koningin Elisabeth Concours voor Piano 2016. Ze heeft, zoals verwacht, haar oudste dochter, Prinses Elisabeth, meegenomen naar deze laatste finale avond. Ook de Liechtensteinse/Luxemburgse Prinses Margaretha, die ook roots heeft in de Belgische Koninklijke familie, was vanavond aanwezig. Zij is een nicht van Koning Filip. Aan het einde van de avond wordt de winnaar van het Concours bekend gemaakt.

Koningin Mathilde draagt een nieuwe roze japon van Modehuis Natan, gemaakt van soepel vallende stof, met lange mouwen. De japon heeft deels een open rug.

Prachtige oorbellen van Mathilde:

Prinses Elisabeth draagt een mouwloze koraalrode japon.

Het is niet goed te zien, maar het zou kunnen dat Prinses Elisabeth hetzelfde jurkje draagt als tijdens het privediner met Koning Abdullah en Koningin Rania.

Gisteravond waren Prinses Astrid en Prins Lorenz aanwezig bij de 5e finalesessie van het Koningin Elisabeth Concours voor Piano 2016. Prinses Astrid draagt een bekende jurk. Ik meen dat ze deze eerder droeg bij de economische missie naar West-Canada.

screenshots livestream en foto ©Monarchie, ©Belgium MFA

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 30 mei 2016 - 10:52

Moeder en dochter zien er beiden goed uit. Elisabeth draagt kleding die passend is voor haar leeftijd. Hier kan ze goed mee voor de dag komen.

Idd heel jammer dat Amalia niet zoiets doet. Ik hoop niet dat onze koning wat overkomt, maar volgens de wet wordt Amalia geacht de troon te kunnen bestijgen als zij achttien is.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zondag 29 mei 2016 - 16:02

Schitterende foto's (niet het minst ook die op de rug) van mooie (jonge)dames, in prachtige, erg verwante kleuren ! Fantastisch dat Koningin Mathilde, als beschermvrouwe van het concours, er altijd bij is !

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 29 mei 2016 - 15:34

Carmen - of het zo leuk is voor de kinderen zelf, dat weet ik niet, maar ze zullen er inderdaad toch aan moeten wennen en dan lijkt het mij heel verstandig om dat op deze manier rustig op te bouwen. De meeste koningshuizen doen dat ook, in Zweden, Noorwegen, Spanje om maar iets te noemen. Maar op de Eikenhorst denkt men er kennelijk anders over ...

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 29 mei 2016 - 17:33

Ik bedoelde ook niet zo zeer leuk in de zin van leuk om publiek op te treden. Meer leuk dat je door je ouders ook af en toe betrokken wordt in dat deel van de verplichtingen die deze familie nou eenmaal heeft. Misschien willen onze prinsesjes ook wel veel vaker mee, maar krijgen ze steeds nee te horen. Als kind wil je soms gewoon mee als je ouders ergens naartoe moeten. En soms zijn het natuurlijk ook gewoon leuke activiteiten :)
Ja, ik blijf ook maar herhalen dat ik het merkwaardig vind hoe ons koninspaar hiermee omgaat. Maar goed, ze zullen zich van onze mening wel weinig aantrekken :)

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 29 mei 2016 - 12:45

Wat is Elizabeth een leuke tiener aan het worden. En leuk dat ze al bij officiële gelegenheden wordt betrokken. Dat mis ik bij ons Koningshuis toch wel.

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 29 mei 2016 - 14:51

Tiener? Zeg maar gerust puber! Ze wordt in het najaar al 15! Ongelofelijk hoe de tijd vliegt he.
Ik vind het ook super dat het Belgisch koninspaar hun kinderen veel meer betrekt bij publieke optredens. Ze zullen er toch aan moeten wennen, en bovendien is het vaak ook gewoon leuk voor de kinderen zelf lijkt mij.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 29 mei 2016 - 12:10

Prinses Elisabeth draagt ook een mooie jurk. De kleur flatteert haar. Leuke interactie tussen moeder en dochter. Heel goed dat de toekomstige koningin al zo jong bij officiële gelegenheden wordt betrokken.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 29 mei 2016 - 13:48

Wat een leuke jurk draagt Mathilde.
Ik heb zelf ook zoiets en in dezelfde kleur, maar dan zonder een blote rug. Ik heb de jurk een keer gedragen, maar voelde me er wat onzeker in, terwijl de jurk mooi staat en zit. Maar door de kleur moest ik aan een barbie-look denken toen ik die droeg. (Ik ben niet hoog blond of te bruin en draag weinig make-up, dus aan het totaalplaatje kan het niet liggen ;-)). Maar nu ik Mathilde in een roze jurk zie ga hem zeker weten weer dragen. Bedankt Mathilde :-)

afbeelding van zara

zara

zondag 29 mei 2016 - 14:06

Ja, zeker nog eens aantrekken, Henny! De meeste mensen vinden dit fuchsia gewoon een fantastische modekleur zonder verdere associaties. En je wordt er zelf vaak ook nog eens heel vrolijk van. Als Mathilde het kan, kan jij het ook!

afbeelding van Henny

Henny

zondag 29 mei 2016 - 15:52

Dank je wel voor je lieve reactie. Ik zal aan je denken als ik 'm weer draag. :-)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 29 mei 2016 - 02:54

Wat mooi staat die fuchsia kleur bij Mathilde, mooie japon! Elizabeth wordt ook al een hele jonge dame, lief meisje in een mooi jurkje!

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 28 mei 2016 - 23:41

De kleur van de jurk staat Mathilde heel mooi. Gewaagd hoor, Mathilde met een nogal blote rug! ;-) Ik vind Elisabeth een leuke meid om te zien, haar gezicht veranderd.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 28 mei 2016 - 22:33

Tips over de kleding van Mathilde en Elisabeth zijn van Harte welkom! Wat vinden jullie van de outfits van de dames?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 28 mei 2016 - 22:29

Schitterende kleur van japon Mathilde. Dat knalroze staat haar heel goed! T model is niet helemaal te zien. Dochter lijkt inderdaad de jurk van laatst te dragen. Ziet er goed uit.
Zijn we nu aan het einde van deze reeks?

afbeelding van zara

zara

zondag 29 mei 2016 - 14:02

Ja, kort na middernacht zijn de winnaars bekend gemaakt. Pianist Lucas Vondracek heeft gewonnen, en ik denk ook wel zeer terecht, want zijn finale-optreden was waanzinnig goed! De zaal stond op z'n kop! Ik vind het prachtig dat koningin Mathilde zich zo vaak heeft laten zien tijdens het concours. Een geweldige promotie voor de (klassieke) muziek! De roze japon met de spannende 'waterval' op de rug staat overigens heel verfijnd.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?