Niet alleen in Nederland vindt vandaag de opening van het Parlementaire jaar plaats. Ook in Zweden! En ook hier is de Koninklijke familie daarbij aanwezig. De opening vindt plaats vanaf 14:00 uur, en hier is een livestream te volgen.

Koning Carl Gustaf, Koningin Silvia, Kroonprinses Victoria, Prins Carl Philip, Prinses Sofia en Prinses Madeleine zijn om 12:30 uur aanwezig bij een kerkdienst in de Grote Kathedraal van Stockholm, ter gelegenheid van de opening van het Parlement. Deze wordt niet uitgezonden. Daarna zijn ze gezamenlijk aanwezig bij de opening van het parlement, die wel via de livestream te volgen is.

's Avonds om 19:00 uur is hetzelfde gezelschap - behalve Prinses Madeleine - aanwezig bij een optreden in de Koninklijke Opera.

In principe is het de bedoeling dat deze log een liveblog wordt. Het is echter even afwachten in hoe verre dat bij te houden is, omdat ik in de eerste plaats de Nederlandse Prinsjesdag graag wil volgen. Maar, ik houd jullie op de hoogte!

10:00 uur: Een aantal beelden van vorig jaar:

12:02 uur: Nog een livestream ontdekt! De livestream van TV4 begint om 12:15 uur, en begint met de dienst in de kathedraal! 

12:38 uur: De Zweedse Koninklijke familie is zojuist aangekomen bij de Grote Kathedraal in Stockholm, waar de dienst inmiddels is begonnen. Zoals gebruikelijk, zijn alle dames gekleed in zwart met wit. 

Om 14:00 uur was het gezelschap aanwezig bij de opening van het parlementaire jaar. Zoals gebruikelijk zaten de Koning, Koningin, Kroonprinses Victoria en Prins Daniel helemaal vooraan in de zaal, en Prins Carl Philip, Prinses Sofia en Prinses Madeleine zaten als toeschouwers op de tribune.

Koningin Silvia ging gekleed in een zwart pakje met een wit hoedje met zwarte accenten.

Kroonprinses Victoria draagt een zwart jurkje met een daarop een een zwart jasje met witte accenten van Milly. Het jasje droeg ze eerder tijdens de opening van het parlement in 2011, toen ze zwanger was van Prinses Estelle. In haar kapsel droeg Victoria een zwart met witte haaraccessoire.

Prinses Madeleine draagt een zwart jurkje en een wit jasje met zwarte accententen van Paule Ka. Mogelijk is haar hoed van Philip Treacy, waar ze al eerder hoeden van droeg. Nu ze in Londen woont, kan ze daar vast makkelijker shoppen.

  

Prinses Sofia's kleding lijkt erg veel op Prinses Madeleines kleding. Ze draagt een zwarte rok of jurkje, met daar overheen een wit jasje met zwarte accenten, van nog onbekende ontwerper.

Er zijn nog geen foto's verschenen van vanavond. Hopelijk komt dat nog!

Info kleding mede met dank aan Kungliga Modebloggen.

Screenshots diverse livestreams. Afbeeldingen kleding ©Milly en ©Paule Ka.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 16 sep 2015 - 13:32

Wat meer volume in haar haar, staat haar zoveel beter.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 sep 2015 - 22:31

Info en beelden toegevoegd van de Zweedse koninklijke familie!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 15 sep 2015 - 21:25

Leuk om te zien. Grappig die klassieke zwart witte outfits. Mooi, maar beetje saai. Victoria ziet er heel mooi uit en wat zit haar haar goed. Madeleine is een beauty als altijd, alleen had haar rok wat mij betreft iets langer gemogen. Hopelijk zien we nog foto's van de familie in galakleding!

afbeelding van Channa

Channa

dinsdag 15 sep 2015 - 20:58

Victoria ziet er erg mooi uit, zacht haar haar, zachte uitstraling en zwart-wit staat haar goed!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 sep 2015 - 20:17

Hopelijk verschijnen er nog foto's van vanavond. Het avondprogramma is in galajurken en dat is inderdaad wat feestelijker. Waarom het ieder jaar zwart/wit moet zijn bij de opening snap ik ook niet helemaal. Misschien om niet teveel de aandacht te trekken.

Zal zo nog even wat foto's en info toevoegen.

afbeelding van LG

LG

woensdag 16 sep 2015 - 03:23

"The royal ladies always wear black, white, and gray at the Riksdag. It's a nod to the colors of the traditional court dress worn by the previous generation."

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 16 sep 2015 - 09:55

Leuk om te weten!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 15 sep 2015 - 19:09

Wel mooi
Maar erg stemmig
Bij ons in NL toch feestelijker

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 15 sep 2015 - 17:33

Victoria ziet er prachtig en elegant uit. Ik vind het erg jammer dat Madeleine en Sofia er zo hetzelfde uitzien.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 15 sep 2015 - 14:33

Wat leuk, ik zie veel zwart/wit, het past bij elkaar. Het kapsel van Victoria vind ik mooi: het heeft meer volume. Sofia is een enige aanwinst: een sexy/ondeugende noot in het geheel. Een plezier om deze mensen bij elkaar te zien!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 sep 2015 - 12:42

Zweedse Koninklijke familie aangekomen bij de kathedraal. Liveblog gewijzigd.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 15 sep 2015 - 10:39

Ik heb het idee dat er in Zweden en andere Scandinavische landen meer feestelijke en officele gelegenheden zijn dan in ons land, waarbij dan ook veel familieleden aanwezig zijn.
Bij ons is het Koningsdag en Prinsjesdag, heel leuk, maar ik zou wel meer willen.........ha ha.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?