Koning Filip en Koningin Mathilde hebben op 1 juli een bezoek gebracht aan de Belgische kust. Op het strand waren ze aanwezig bij een demonstratie van een reddingsoefening. Daarbij hadden ze hun 4 kinderen, Prinses Elisabeth, Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Elenore ook mee genomen. De kinderen mochten ook een bijdrage leveren aan de reddingsoefening, wat ze ongetwijfeld een hele belevenis vonden! Na afloop ontmoetten ze een 20-tal redders en jobstudent-redders die tijdens de zomer instaan voor de veiligheid aan onze kust. Het bezoek vond plaats in Westende.

Foto

Koningin Mathilde ging gekleed in een lichte pantalon, een blauw/wit gestreepte top en een donkerblauw jasje van onbekende ontwerper. Ook Koning Filip kleedde zich in donkerblauw en wit, terwijl de kinderen voor de kleur donkerrood/aubergine kozen.

Foto

Foto

De Belgische Koningin Paola hoopt in september van dit jaar 80 jaar te worden. Ter gelegenheid daarvan organiseerden de Stichting Koningin Paola, de Muziekkapel Koningin Elisabeth en Missing Children Europe samen een feest. De avond stond in het teken van muziek en vriendschap, en werd gehouden op 29 juni in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

Foto

Koningin Paola was samen met Koning Albert aanwezig bij de viering. Daarnaast was de bijna voltallige Belgische Koninklijke familie aanwezig: Koning Filip en Koningin Mathilde met hun 4 kinderen, Prinses Astrid en Prins Lorenz met 4 van hun 5 kinderen en hun kleindochtertje Anna Astrid en Prinses Claire met haar 3 kinderen. Prins Laurent arriveerde naar verluidt pas na 1,5 uur, en hij staat dan ook niet op de foto's met de familie.

Koningin Paola draagt een taupekleurige outfit, die vermoedelijk van Natan komt.

Foto

Foto

De ontwerper van de outfit van de japon van Koningin Mathilde is niet bekend, maar het zou zomaar eens Natan kunnen zijn.

Prinses Elisabeth ging bij deze gelegenheid opnieuw gekleed in een nieuw jurkje van Maje. Deze keer koos ze voor een lichtblauwe A-lijn blousejurk met contrasterende inzet en broderie. Ze maakt haar outfit compleet met beige pumps. Overigens droeg haar zusje Eleonore opnieuw het jurkje van Papo d'Anjo, dat Elisabeth zelf in het verleden ook een aantal keren in het openbaar heeft gedragen.

Foto

Foto

Prinses Claire koos voor een jurk van Natan, dat is overduidelijk. Ook haar beige clutch komt van Natan.

Prinses Astrid in een lila mouwloze laagjesjurk. Haar jongste dochter, Prinses Laetitia Maria, draagt een poederroze jurk, terwijl Prinses Louise, de dochter van Prins Laurent en Prinses Claire, koos voor een witte broek en een witte mantel met structuur. Zo te zien zijn deze laatste twee dikke vriendinnen.

Foto

Lili Rosboch von Wolkenstein - oftewel Prinses Amedeo, zoals het Belgische Koninklijke hof de vrouw van Prins Amedeo noemde op twitter - was vorige week ook bij het concert ter ere van de 80e verjaardag van Koningin Paola. Lili droeg een zachtgeel jurkje met groene en bordeauxrode bloemenprint. Het jurkje komt van Valentino! Blijkbaar verdiend Amedeo genoeg ;). Het zachtgele zijden crepe jurkje, dat is geborduurd met kralen en pailletten, kost maar liefst € 5.900!

Foto

Foto

Prinses Luisa Maria, de tweede dochter van Prinses Astrid, droeg een witte blouse op een fleurige blauwe rok met print. Het motief zou zomaar Desigual kunnen zijn, maar de zijdeachtige stof klopt daar niet helemaal mee. De ontwerper van deze rok heb ik nog niet kunnen vinden. 

Foto

 

Wie van de (jonge)dames vinden jullie het mooist gekleed?

Foto's ©Koninklijk Paleis, screenshots video youtube ©Rick Evers

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

vrijdag 07 jul 2017 - 14:21

Wat een discussies weer zeg, niemand van ons is lid van deze Koninklijk Familie en kan dus ook niet oordelen. Waarom wordt Mathilde hier zo onderuit gehaald, zonder haar was Filip nog steeds een saaie Piet. Net als WA zonder Maxima ook nog steeds geen vlotte kerel was geweest, neem ik aan.
Prinses Elisabeth weet zich als kroonprinses heel goed te kleden voor haar leeftijd. Ze is net zo slank als haar moeder en heeft een oog voor leuke kleding. De jongste is ook leuk gekleed in een bekend jurkje.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 08 jul 2017 - 12:05

Volgens mij wordt Mathilde hier niet echt onderuit gehaald, maar het is meer een gissen van: is er inderdaad iets aan de hand in de familie (waar je misschien nooit achter komt) en aan wie ligt het (waar je sowieso niet achterkomt). Zolang het op een fatsoenlijke manier gebracht wordt lijkt me daar niet echt iets mis mee. Het is tenslotte al jaren bekend dat er mogelijk van alles in de familie speelt. Dan wordt het hier vrij netjes gezegd.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 06 jul 2017 - 12:58

Ik heb me vergist, in de roze jurk: prinses Astrid.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 06 jul 2017 - 12:56

Zonde van die mooie Valentino jurk voor prinses Amadeo.. bij een donkerharige dame zou hij veel pittiger staan. Nu lijkt het blonde haar ook net geel en wordt haar gezicht erg rood. De jurk van prinses Claire vind ik ook niet zo mooi gekozen. Zij is net een suikertaart met deze jurk. Zucht, als je geld eraan spendeert, leidt dat niet steevast tot mooie of sjieke resultaten ...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 jul 2017 - 18:21

Wateren leuke foto's!! Wat wordt prinses Elisabeth een dame en grappig te zien hoe prinses Leonoor hetzelfde mooie jurkje als Alexia draagt. Er wordt heel veel mooie kleding door de koninklijke familie gedragen. En wat ziet koningin Paola er toch altijd prachtig uit.
Leuke foto's van het bezoek aan het strand en schip. Dat doen de Belgen altijd heel goed. Hoop dat Willem Alexander en Máxima hierdoor geïnspireerd worden. De kleding van de Belgische kinderen vind ik iets te stijf als ze allemaal zo op elkaar afgestemd zijn. Smaken verschillen. Wel leuk om te zien hoe Elisabeth daar een eigen draai aan weet te geven.
Jammer te lezen dat er zoveel gedoe in de familie is...

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 05 jul 2017 - 15:20

Ik vind prinses Elizabeth er altijd erg leuk en eigentijds uitzien. Knap hoor, want het is best lastig om er op die leeftijd én representief én eigentijds uit te zien, zonder dat het enerzijds te kinderlijk of anderzijds te ouwelijk wordt. Maar dat lukt haar (wellicht met hulp van moeder Mathilde) heel goed!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 05 jul 2017 - 20:30

Eens, Elisabeth doet het enorm goed qua kleding. Al hoeven die blote schouders van mij niet zo (kwestie van smaakverschil), maar het is ongetwijfeld wel een hippe trui, passend bij haar leeftijd, en gezien de activiteit ook weer niet echt storend of zo.

afbeelding van Evita

Evita

woensdag 05 jul 2017 - 14:08

prachtig om te zien hoe Mathilde altijd de kleding van de hele familie op elkaar afstemt. Niet overdreven maar wel heel mooi voor het plaatje!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 05 jul 2017 - 09:36

Ja daar hebben eens een koninklijke dochter die zich kleedt zoals past bij haar leeftijd!! Een dikke vette bravo voor Elisabeth!! ze ziet er stijlvol en eigentijds uit met duidelijk een eigen stijltje ipv de ouwelijk kleding die soms door prinsesjes gedragen wordt! helemaal goed 5 glaasjes zouden ze bij 'bubbels' van de telegraaf zeggen!

Claire ziet er ook leuk uit in haar Natan! en Paola zeer verzorgd en heel mooi! mag wel iets vrolijks op het ensemble al is het 'maar' een sieraad met saffieren!

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 05 jul 2017 - 15:59

Over de kleding van de Nederlandse prinsesjes worden we geacht niets op te merken, gezien hun "kwetsbare leeftijd": waarom over de buitenlandse kinderen en jonge meisjes wèl?

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 05 jul 2017 - 16:17

ik had het niet over de NL prinsesjes!! die zien er in hun Zara kleding ook eigentijds en met een eigen stijl uit. maar spanje is toch best een beetje ouwelijk? en ik dacht dat we alleen maar positieve opmerkingen mochten maken (ik ben het er overigens absoluut mee eens hoor!!). nou en ik geef Elisabeth een dikke vette bravo! wat is het probleem?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 05 jul 2017 - 16:34

Kwetsende/negatieve commentaren over de (Nederlandse) prinsesjes zijn niet toegestaan, maar positief mag altijd ;) En een geheel algemene opmerking als 'de Nederlandse prinsesjes zouden zich qua kleuren beter moeten afstemmen op elkaar' zie ik geen kwaad in. Soms is de grens bepalen moeilijk, maar ik ben liever iets te voorzichtig ;)

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 05 jul 2017 - 21:04

Ik begrijp het niet hoor, ik houd me toch keurig aan de regels? Ik geef een pluim notabene en ik heb het niet over een bepaalde prins of prinses... (kunnen ook oudere prinsessen zijn he!).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 05 jul 2017 - 22:29

Ja hoor, je houdt je keurig aan de regels! Je noemt 'prinsesje' in het algemeen, en geen land of naam, dus niets aan de hand. Als ik me niet vergis is Josines opmerking een reactie op de reactie van Stijl.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 06 jul 2017 - 13:37

Ja, dat klopt. Was inderdaad niet helemaal duidelijk, sorry!

afbeelding van DEP

DEP

woensdag 05 jul 2017 - 08:45

Mooie plaatjes TWOR. Het is verfrissend om te zien hoe het gezin van Mathilde geniet van zo'n uitstapje naar zee. Het verjaardagsfeest van koningin Paola is zoals ik me een gezellig feest voorstel. Familie die aandacht voor elkaar heeft. Frisse jonge meiden die het zichtbaar goed hebben met elkaar. Ouderen die op gracieuze en natuurlijke wijze oud mogen worden. De eenvoud en de hartelijkheid maakt hen allemaal zeer stijlvol.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 05 jul 2017 - 08:47

De buitenkant is mooi inderdaad, maar het is algemeen bekend dat er veel heibel is binnen de koninklijke familie...

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 05 jul 2017 - 15:57

Wij bekijken hier toch alleen buitenkant??

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 05 jul 2017 - 10:45

Zie de foto's op andere sites. Laurant is er wel, maar houdt zich bewust afzijdig.
Alleen de kinderen gaan echt goed met elkaar om. Daar kunnen de volwassenen nog wat van leren.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 05 jul 2017 - 13:17

Ik kan het me inbeelden, maar op de video van Rick Evers die onder in de log staat, is mijns inziens heel duidelijk een tweespalt te zien. Je ziet het gezin van Astrid en Lorenz en van Laurent en Claire naar elkaar toe trekken. Filip en Mathilde en de kinderen worden daar toch een beetje buiten gesloten. Astrid en Lorenz lopen bij het concert eerst naar de andere kant, dan blijkt ineens dat ze tussen Filip en Mathilde en hun kinderen in moeten zitten. Ze groeten heel hartelijk naar achteren, maar wat ik zo snel zie wordt er nog geen blik gewisseld met Filip en Mathilde en hun kinderen. Ook de kinderen (neven en nichten) komen niet echt bij elkaar, alleen de kids van Astrid en Laurent, maar de kids van F&M vallen er overduidelijk buiten. Bij het taart aansnijden worden ze door een man allemaal bij elkaar gedirigeerd, maar ook daar zie je weinig contact onderling. Jammer! Paola lijkt overigens niet echt onderscheid te maken. Bij het kaarsjes uitblazen kiest ze duidelijk uit alle gezinnen.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 05 jul 2017 - 16:14

Twor.... het kan toch ook zomaar zo zijn dat de een je meer ligt dan de ander? en wie weet hadden ze net een hele dag met elkaar opgetrokken en de andere nog niet gezien! ik vind het nogal wat om te schrijven dat je duidelijk kunt zien dat er een tweespalt is...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 05 jul 2017 - 20:23

Ik zeg toch dat ik het me ook kan inbeelden, maar dat ik dat mijns inziens duidelijk kan zien? Dat betekent dat dat mijn mening is. En daarbij ga ik uiteraard ook af op de geruchten van tweespalt in de familie die maar blijven op duiken. Ik weet het, dat bewijst niets, en dat kan er ook grondig naast zitten, maar vaak is het wel zo dat waar rook is, vuur is. En kijk eens naar de gezichtsuitdrukkingen van Astrid bij bepaalde familie gelegenheden. Of een Laurent die gaat zitten slapen met oordoppen in bij notabene een muziekconcours waarbij het aan 'moet' treden, en die bij deze gelegenheid heel laat komt en vervolgens ook nog deels apart gaat staan. Ik weet het niet, maar persoonlijk denk ik dat het niet helemaal snor zit in die familie. Maar nogmaals, dat is persoonlijk, en dus een mening ;). Inderdaad, ik hoor ook wel eens geruchten over Mathilde. Dus of het echt allemaal zo is, en aan wie het ligt, ik heb werkelijk geen idee. Mathilde lijkt zo'n lieverd, dus ik vind dat weer moeilijk voor te stellen, maar misschien kan ze wel heel goed toneelspelen. Geen idee! Maar goed, dit lijkt natuurlijk wel een beetje op roddelen. Sorry daarvoor.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 05 jul 2017 - 20:38

@TWOR : volkomen mee eens met wat jij/u schrijft. Zeker ook mbt Astrid en Laurent. En idd Mathilde lijkt altijd zo lief maar is misschien wel een vrouw die over lijken zou gaan. Dit zeg ik wel in de voorwaardelijke zin omdat ik haar niet ken ... Tenslotte was haar familie "maar" "verarmde" adel die allen een upgrade gekregen hebben door haar huwelijk met de kroonprins. De baronnen werden allemaal graaf. Terzijde, de familie van Claire heeft een adellijke titel geweigerd.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 05 jul 2017 - 22:31

@Kuifje zeg gerust jij tegen mij hoor ;). Ik ben de Koningin (gelukkig!) niet ;).

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 06 jul 2017 - 11:14

Dankjewel. Ik weet dat het hier een modesite betreft maar momenteel doet de Belgische pers er weer alles aan om F&M in een negatief daglicht te stellen. Nu heeft een roddelblad als titel van artikel : Mathilde laat kamer van paleis herschilderen voor 30.000 € en op HLN staat vandaag dan een artikel over hoeveel de monarchie kost zonder een vergelijking te maken met andere monarchieën en republieken. Het is inderdaad zo dat F&M goed moeten oppassen hoe ze hun voeten plaatsen. En 't is nooit genoeg of steeds te veel. De Belgen lijken mij soms zo verzuurd en afgunstig terwijl niemand het er echt slecht heeft. Er zijn mensen die in armoede leven maar zij kunnen terecht bij het OCMW om geholpen te worden. Je kunt dgl armoede niet vergelijken met armoede in Afrika of Azië. Ik zou het "leuk" vinden mocht er op deze site een pagina zijn waarop we over dgl zaken zoals politiek, geschiedenis, etc kunnen brainstormen of discuteren. Mij lijkt het juist dat WA & M meer krediet krijgen. Het Belgische en Spaanse koningshuis worden meer op dezelfde manier aangepakt door de pers.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 06 jul 2017 - 11:43

Kuifje deze discussies kun je met een gerust hart in het jaaroverzicht voeren. Voel je vrij!

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 06 jul 2017 - 11:18

Dit bovenstaande verhaal klopt helemaal ,is trouwens " algemeen " bekend dat WA&M hier veel meer coulance ontvangen dan F&M in België .

afbeelding van DEP

DEP

woensdag 05 jul 2017 - 21:29

Zonder inhoudelijk op deze discussie in te gaan, even een weetje: op onze regionale televisiezender was laatst een Belgische journalist aan het woord. Hij vertelde dat er in beide landen volgens hem een heel andere benadering is van het Koningshuis. Volgens deze journalist, werd iedere stap die Philip deed door de Belgische pers met argusogen bekeken. Over Philip werd al gauw negatief gesproken. WA kreeg daarentegen veel meer credits van de Nederlandse pers en volgens deze journalist werd WA veel positiever benaderd. Als het waar is wat deze journalist zegt, dan lijkt het leven van het Belgisch Koningshuis me niet gemakkelijk...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 05 jul 2017 - 22:36

Bedoel je Blauw Bloed? Of een Belgische zender? Ik vermoed dat je het over Wim DeHandschutter (leuke vent lijkt me trouwens ;) ) hebt. Ik denk zeker dat hij een punt heeft. Het Belgische Koningshuis wordt lijkt me inderdaad met argusogen bekeken. Aan de andere kant kunnen ze in Nederland ook echt niet zomaar alles doen, en is er over ons Koningspaar ook wel degelijk commentaar. Bijv. Mozambique, een nieuwe auto, het Griekse vakantiehuis, de prinsessen die we niet zoveel zien, de kosten en noem maar op.

afbeelding van DEP

DEP

donderdag 06 jul 2017 - 09:08

TWOR, het was onze provinciale televisie en hoe deze aardige journalist heet, weet ik niet meer. Het was in het kader van de 50e verjaardag van Willem Alexander.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 05 jul 2017 - 17:11

Reacties op de FB pagina Place Royale wijzen Mathilde aan als stoorzender binnen de koninklijke familie. De 2 clans zouden bestaan uit Filip en Mathilde met hun kinderen en de anderen allen samen. Mathilde zou geen katje zijn om zonder handschoenen aan te pakken ... Of dit news of fake news is zullen we nooit weten maar wat wel tekenend is, is dat ze onmiddellijk na de troonswissel liet weten dat zij met Majesteit moet aangesproken worden. Terwijl sedert Louise Marie, de Koningin altijd met Madame of later Mevrouw aangesproken werd. Ook krijgt zij bakken kritiek over zich heen mbt haar kledingkeuze. Haar stijl wordt omschreven als die van mémé.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 04 jul 2017 - 23:45

Alles heel mooie plaatjes !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 04 jul 2017 - 23:24

Ik vind Luisa Maria erg mooi gekleed. Prachtig rok, en mooi met de simpele witte blouse!

afbeelding van Dorie

Dorie

dinsdag 04 jul 2017 - 22:27

Koningin Paola droeg het complet dat ze aanhad bij het huwelijk van Albert en Charlene en ook Claire was niet in het nieuw: deze jurk droeg ze op de Nationale Feestdag in juli 2012.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 04 jul 2017 - 23:22

Klopt dat Claire deze eerder heeft gedragen, ik wist alleen niet meer wanneer. Dank voor je aanvulling!

afbeelding van Dorie

Dorie

woensdag 05 jul 2017 - 13:06

Graag gedaan, de jurken kwamen me bekend voor en ik heb een kleine verzameling foto's van hoeden daardoor redelijk snel gevonden :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 04 jul 2017 - 20:33

De log wordt nog aangevuld met beelden. Alles gaat in etappes tegenwoordig, dus dat komt nog ;). Als het lukt met mn handen hoop ik binnenkort ook een log te schrijven over de kleding van Koningin Mathilde van de laatste tijd. Behoorlijk wat activiteiten, dus wel even werk ;).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?