Vanavond wordt er in het Koninklijk Paleis in Stockholm een diner gegeven door Koning Carl Gustaf voor de Nobelprijs laureaten. Ook Koningin Silvia, Kroonprinses Victoria, Prins Daniel, Prins Carl Philip, Prinses Sofia, Prinses Madeleine en Christopher O'Neill zijn daarbij aanwezig.

De eerste beelden zijn gearriveerd! Hopelijk volgt er later beter beeld!

Koningin Silvia gaat gekleed in een donkerblauwe japon en de Leuchtenberg tiara en eveneens oorbellen en de broche uit de Leuchtenberg parure. Haar diamanten collier komt uit de koninklijke kluis van de Bernadottes. Een scherpe foto is hier te bekijken.

Kroonprinses Victoria draagt de nachtblauwe positiejapon, die ze 4 jaar geleden tijdens de zwangerschap van Prinses Estelle tijdens de Nobelprijsuitreiking droeg! De japon is destijds is ontworpen door de inmiddels overleden Par Engsheden, die ook Victoria's trouwjurk ontwierp. De galajapon heeft 3/4 mouwen en is van top tot teen bedekt met glinsterende pailletten. Een scherpe foto is hier te bekijken! Qua juwelen draagt ze de Baden Fringe Tiara!

In 2011 droeg Kroonprinses Victoria bij deze glinsterende donkerblauwe japon de 6-knoppen tiara.

Afbeeldingen screenshots ©video Instagram Kungahuset

Victoria heeft, net als in 2011, een clutch van Alexander McQueen bij zich.

Prinses Sofia draagt een lichtgrijze kanten galajapon. De japon lijkt een beetje op Madeleines japon die ze gisteren droeg. Ook bij Sofia's japon zitten knoopjes aan de bovenzijde. Ik ben heel benieuwd naar de ontwerper. Qua juwelen draagt ze haar huwelijkstiara, met smaragden en diamanten. Update: Sofia's japon is ontworpen door Zetterberg Couture! Leuk dat ook zij voor Zweeds ontwerp heeft gekozen!

Prinses Madeleine draagt een donkergrijs met zilverkleurige japon. 

Update: Prinses Madeleines japon is van Alberta Ferretti!

We hebben haar in ieder geval 1 keer eerder gezien in kleding van dit merk, een groen jurkje! Deze droeg ze op de video van de aankondiging van haar verloving met Chris. Ook Prinses Marie droeg onlangs een galajurk van deze ontwerper: bij het huwelijk van Prins Carl-Philip en Sofia.

Een scherpere foto van de jurk is hier te vinden. Madeleine draagt een zwarte clutch van Bottega Veneta.

Qua juwelen draagt ze de Modern Fringe Tiara, die ze ook droeg tijdens haar huwelijk met Christopher O'Neill!

Informatie gedeeltelijk met dank aan The Royals and I.

Afbeeldingen: screenshots video ©Instagram Kungahuset, screenshots archief, ©Bottega Veneta, ©Alexander McQueen.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 16 dec 2015 - 22:48

Update: Sofia's japon is ontworpen door Zetterberg Couture! Leuk dat ook zij voor Zweeds ontwerp heeft gekozen!

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 12 dec 2015 - 20:33

Ik weet dat het niet hier hoort, maar wat ontzettend jammer dat Blauw Bloed zo weinig van de Zweedse En Noorse royals liet zien vanavond.
Ook de poll over de mooiste kleding van Maxima, pfff .....ik hoop Josine dat jij met een uitgebreidere poll komt. Er was zoveel meer, toch.
( BB aapt je bijna na, haha )

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 12 dec 2015 - 21:11

Helemaal mee eens, Magda. Aandacht aan de Nobel prijsuitreiking zou zoveel meer toegevoegd hebben aan de uitzending. Jammer.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 12 dec 2015 - 22:11

1 ding scheelt: binnenkort krijgen we weer het geweldige Zweedse jaaroverzicht. Altijd met hele leuke, niet eerder getoonde, privebeelden er tussen. Kan er nu al naar uitkijken!

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 12 dec 2015 - 16:15

Prachtig , zoals de kon.dames eruit zien.
Ik heb een vraag. Ik zie op de foto's dat Madeleine en Chris achter Carl Philip en Sofia lopen. Ik dacht dat Madeleine ouder is dan haar broer of heb ik dat mis.?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 12 dec 2015 - 17:50

Magda@ Victoria Ingrid Alice Désirée is het oudste kind van koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia. Ze werd geboren op 14 juli 1977. Ze kreeg niet de titel kroonprinses. Door de toenmalige grondwet konden vrouwen geen staatshoofd worden in Zweden. Haar in 1978 geboren broertje, prins Carl Philip, werd dus kroonprins van Zweden. Door een wetswijziging in 1979, waardoor vrouwen wel staatshoofd konden worden, kreeg zij de titel kroonprinses van Zweden en was haar broertje kroonprins af. In 1980 kreeg ze door de Zweedse koning de titel hertogin van Västergötland toegekend.
Madeleine Thérèse Amelie Josephine, is het 3e kind, geboren 10 juni 1982 en de 2e dochter van koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia. Ze draagt naast haar titel prinses van Zweden ook de titel hertogin van Hälsingland en Gästrikland. Op 8 juni 2013 trouwde ze met Christopher O'Neill. Omdat Madeleine geen kroonprinses is kreeg haar man bij het huwelijk geen adellijke titels toegekend

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 12 dec 2015 - 20:28

Dank je wel voor je antwoord. Nu begrijp ik waarom CP en Sofia voor Madelein en Chris liepen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 12 dec 2015 - 22:09

Het laatste deel klopt niet helemaal, naar verluidt wilde Chris zelf absoluut geen prins worden. Als hij dat evt wel had gewild, vermoed ik dat de Koning dat voor elkaar gemaakt had (hoe en op welke manier, geen idee). Hun dochtertje Leonore en zoontje Nicolas zijn nl wel Prins en Prinses. Best apart eigenlijk. Hoewel, dat is met de zoons van Pieter en Prinses Margriet ook zo. Hoe dat nu eigenlijk zit, geen idee. Meestal worden dergelijke titels via vader geërfd. De zoons van Prinses Caroline en dochter Charlotte zijn dan weer geen prinsen en prinses.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 12 dec 2015 - 22:32

ik dacht het verstaan te hebben dat als hij de tittel zou aannemen hij dan zweeds staatsburger moest worden en daar ook taken uitvoeren en hij zijn job niet wilde opgeven en niet in zweden wou gaan wonen
maar dat is maar mijn interpretatie

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 12 dec 2015 - 22:43

jeannine@ Ja, daar heb je gelijk in, zie mijn reactie van daarnet maar, die boven jouw reactie kwam te staan.

afbeelding van Stijl

Stijl

zaterdag 12 dec 2015 - 22:24

Aanvulling: hij kreeg een adelijke titel aangeboden , geen prins, van een hertogdom in een van de zuidelijke provincies, maar dat niet geaccepteerd

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 12 dec 2015 - 22:40

Ik vond net dit: "In een officiële verklaring, kondigde het Hof toentertijd aan dat Chris O'Neill op eigen verzoek geen adellijke titel werd toegekend. O'Neill wilde namelijk blijven werken, als investment banker, na hun huwelijk, en als lid van de Zweedse koninklijke familie zou dat niet mogelijk zijn. Hij wilde ook de Zweedse nationaliteit niet aannemen en dat is een voorwaarde voor de toekenning van een adellijke titel."

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 12 dec 2015 - 23:08

Aha, dan had ik iets dergelijks dus in mijn hoofd. De exacte toedracht wist ik dus niet goed meer. Dank voor jullie aanvullingen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 12 dec 2015 - 14:41

W À U W wat mooi. Het lijkt wel Peinsjesdag! De jurken van Victoria en Sofia zijn super mooi, ook koningin Sylvia ziet er geweldig uit.. Ligt het aan mij of is prinses Victoria al flink gegroeid? Zou ze soms een tweeling krijgen? De jurk van Madeleine is heel mooi, maar zou nog mooier zijn als er mouwen in hadden gezeten, dan was het plaatje helemaal af. Ik vind koningin Sylvia echt te oud voor zo'n glimmende jurk, blauw fluweel was veel stijlvoller geweest,

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 12 dec 2015 - 22:14

Oh leuk, daar heeft Marie ook wel kleding van gedragen. Oa bij huwelijk CP en Sofia!

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 12 dec 2015 - 12:48

Ohhhhhhh wat een dotjes!!
En ook goed om ze als gezin zo gelukkig te zien.

De jas lijkt inderdaad een plaatje, maar ik kan maar nier wennen aan Charlenes korte kapsel.

Ze ziet er naar mijn mening ook niet erg florissant ,al kan dit komen door het kapsel en de wel erg rode lippensrift !!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 12 dec 2015 - 13:20

Ik zal dr zo wel ff een log over schrijven. Heb inmiddels beeldmateriaal wat ik hier kan gebruiken.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 12 dec 2015 - 17:26

TWOR@ Hartstikke goed! Ik had je er een e-mail over willen sturen om jou hierop attent te maken maar jouw e-mail adres werkt volgens mij niet want op eerdere e-mails die ik jou stuurde kreeg ik geen reactie. Heb je een ander e-mail adres?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 12 dec 2015 - 22:02

Nee, ik heb geen ander emailadres. Heb je soms per ongeluk .com gebruikt? Het is nl theworldofroyals@hotmail.nl! Mensen gebruiken wel vaker .com, en dan komt ie niet aan. Overigens had ik gisteren de video al wel gezien, maar ik kan natuurlijk ook niet altijd gelijk alles posten ;-) (geen verwijt naar jou toe hoor!). En sowieso plaatsen we ook niet over alles wat er gebeurd, want dan kunnen we er nog wel 2 mensen bij gebruiken denk ik ;-). Maar dit soort speciale dingen proberen we in ieder geval te plaatsen. Voor onszelf ook altijd weer genieten!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 12 dec 2015 - 22:20

TWOR@ Ik stuur je zo even een test e-mail, je krijgt dan een e-mail met mijn geboortenaam Carla Kl.... en niet van mijn doopnaam Eftichia en mijn e-mail adres begint met koeklara.... en dan hoor ik het wel van je!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 12 dec 2015 - 23:01

TWOR@ Verstuurd en voor al zekerheid 2 keer, ik ben benieuwd!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 12 dec 2015 - 13:52

Goed idee. Anders worden dadelijk de reacties die betrekking hebben op de Nobelprijs diner ondergesneeuwd. Hoe schattig de tweeling ook is :-)

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 12 dec 2015 - 11:36

Wat kunnen ze dat toch in Zweden!!!
Weer zo koninklijk !! Een feestje om naar te kijken..
Voor mij is Sofia weer de mooiste, de jurk van Victoria is heel erg mooi maar glimt wel heel erg op de buik, al kan dit door de foto komen...............

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 12 dec 2015 - 11:49

elisah@ Lekker laten glimmen..LOL...., het is uiteindelijk een feestelijke avond!

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 12 dec 2015 - 12:44

Ja, zo had ik het nog niet gezien!!! ha ha!!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 11 dec 2015 - 23:50

Madeleine (zie de scherpere foto) was superprachtig, vooral met dat kanten 'halsbandje' ! Het Zweedse blad "Svenskdam" (zie de verwijzing) dacht zowaar aan invloed van "Downton Abbey" - heerlijk !

afbeelding van marinde

marinde

vrijdag 11 dec 2015 - 23:47

Eerste indruk: Victoria en Sofia zien er prachtig uit. Madeleine echter vind ik er wat ordinair uitzien. Wie weet veranderen betere foto's mijn mening!

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

vrijdag 11 dec 2015 - 21:44

Jaaa super mooi Victoria!

afbeelding van LG

LG

zondag 13 dec 2015 - 16:31

Wat een leuk interview bedankt TWOR!
Bij mij werkte de bovenstaande link ook niet meer maar wel deze versie met alleen het deel waar Madeleine en Chris spraken (met ondertiteling in het engels indien nodig).
Ik vond het leuk om te zien hoe Madeleine het gebaar maakte naar Chris om z'n haar "goed te doen". Wie weet kan WA een keer een elastiekje naar Maxima schieten ;-))
https://www.youtube.com/watch?v=2U8UZuTHY0M

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 11 dec 2015 - 23:11

TWOR@ Weer bedankt! Prinses Madeleine en Chris kwamen heel sympathiek bij mij over, het werd zelfs een spontaan interview zo samen met zangeres Adele en kok Jamie Oliver.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 12 dec 2015 - 13:20

Dat is dezelfde video van de link hierboven. Die werkt nog steeds ;-).

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 12 dec 2015 - 22:49

TWOR@ Sorry, maar bij mij werkt die niet meer, vandaar dat ik het nog even meldde.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 11 dec 2015 - 22:58

heel leuk mooie beelden ze trachten het zo spontaan mogelijk te doen wat hen wel goed lukt 1000maal dank om dit te plaatsen

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 11 dec 2015 - 20:53

Sorry voor de slechte beelden, maar voor nu: beter iets dan niets! Hopelijk volgt er snel beter beeld, wat hier geplaatst mag worden!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?