Hier alvast beelden van Koningin Margrethe en haar gasten vandaag! Voor het middag- en avondprogramma hoop ik aparte logs te plaatsen.

Vanochtend werd Koningin Margrethe zoals gebruikelijk 'gewekt' door een muziekkorps, dat bij haar raam een serenade brengt. 

Rond 12:00 uur vanmiddag verscheen de Koninklijke familie op het balkon van het Paleis! Margrethe stond helaas alleen in het midden, omdat Prins Henrik ziek is.

Aan de linker kant stond het gezin van Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary op het balkon. Kroonprinses Mary draagt een donkerblauw pakje, dat ze eerder gedragen heeft. Heel goed dat ze kiest voor een wat somberder kleur, op deze manier laat ze duidelijk voelen dat ze haar schoonmoeder niet wil overtreffen. Dat zie je Mary regelmatig doen bij feestelijkheden ter ere van haar schoonmoeder, en dat waardeer ik heel erg!

Prinses Isabella en Prinses Josephine dragen de jurken van Pili Carrera, die ze eerder droegen tijdens Kerst 2014. Op de familiefoto die toen werd vrij gegeven droegen de dametjes deze jurken. Ook Prinses Amalia heeft een exemplaar van deze jurk in haar bezit.

Op het balkon rechts van Koningin Margrethe staan Prins Joachim en Prinses Marie en de kinderen. Prins Nikolai en Prins Felix schieten snel een plaatje van het publiek! Prinses Marie is gekleed in een gebloemde jurk, een zwarte haarband met bloemen en een prachtige groene mantel. Wat een stijlvolle dame zien we hier! De kleine Athena draagt een mooie grijze mantel, en ook zij draagt een haarband.

 

Na de balkonscene vond een rijtoer door de stad plaats! Omdat Prins Henrik ziek is, stapten Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary bij Koningin Margrethe in de koets! Koningin Margrethe heeft een bijpassende groene mantel aangetrokken, en Prinses Mary heeft een prachtige grijze hoed op gezet!

Verder waren vandaag Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia, Kroonprinses Victoria en Prins Daniel, Koning Harald (zonder Sonja, zij was in New York), Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit aanwezig. Koningin Silvia draagt een bekend paars mantelpakje, Kroonprinses Victoria draagt een wit pakje van Chanel, dat ze droeg bij de 70e verjaardag van haar vader. Ook Mette-Marit draagt wit. 

En natuurlijk waren de zussen Prinses Benedikte en Koningin Annemarie en zwager Koning Konstantijn aanwezig! Prinses Benedikte draagt een (mij niet bekend) roze mantel. De kleding van Koningin Annemarie kan ik niet goed genoeg zien om te bekijken of het eerder gedragen is.

Alle beelden zijn screenshots uit de livestream van DR.dk, die hier ook terug te kijken is.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 17 apr 2015 - 09:05

Wat een mooi pakje van Margrethe! Ze heeft iets meisjesachtigs, heel charmant. Mary ook zo mooi, goed gecombineerd ook met grijze hoed, net iets pittiger dan met zelfde tint. Marie tsja, ik weet niet, idee mooi maar de jas heeft denk ik net niet goede snit voor haar figuur, maakt beetje plomp terwijl ze dat bepaalt niet is. Wel een heel mooie vogel broche. Silvia geweldig in die paarse cape, echt een koningin. En een mooie shawl als 'mitella', geweldig :) Benedicte weer in het roze, en dat kapsel, zo chique. Mette Marit mooi, behalve de krankzinnige roodgouden diadeem. En V ook mooi in Chanel, maar gruwelijk haarding, kitch.

Dank TWoR, genieten is dit!

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 17 apr 2015 - 08:30

Wat een leuke foto' s TWoR!
Wat me opvalt is dat Victoria en Daniel er nu wel bij zijn.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 16 apr 2015 - 19:39

Post aangevuld met beelden van scandinavische royals.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 16 apr 2015 - 19:18

Prachtig! Mooie serie foto's, Josine.
Ik vraag me wel eens af hoeveel uren per dag jij bezig bent met je blog...
Verder vind ik het heel leuk om te zien dat deze moeders aandacht besteden aan het haar van hun jo ge dochters. Ik genoot daar zelf, toentertijd, erg van om het haar van mijn dochter mooi in te vlechten of anderszins mooi te maken. Toen mijn kleindochter klein was, mocht ik dat ook weer. Nu heeft ze haar haar gedoneerd aan Kika-kappers (vertelde ik al eerder) en wil ze sowieso niet meer dat ik me met haar uiterlijk bemoei (behalve als ze bij ons logeert en ze maar wat graag met mij gaat shoppen (Oma betaalt...., haha).
Maar goed, mooie plaatjes, vast en zeker weloverwogen, een genot om naar te kijken. En het ziet er allemaal ontspannen, vriendelijk en vrolijk uit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 16 apr 2015 - 19:29

Dank voor je compliment hihi. Het is natuurlijk ook verwarrend, wie iets schrijft. Josine schrijft met name over Maxima, waar ook enorm veel tijd in zit, en soms over andere prinsessen zoals Mette-Marit, Hofdame schrijft over Letizia, en ik doe regelmatig de rest (dan is het iets makkelijker uit elkaar te houden). Geen standaard regel, maar het is er een beetje zo ingeslopen.

Daarom schrijf ik ook niet over alle kleding van de prinsessen (bij alle activiteiten bedoel ik), want dat zou werkelijk niet te doen zijn. Dus als ik tijd heb, en zin heb, dus een beetje vrijblijvend, dan komt er soms een hele riedel uit, en op andere dagen heb ik het druk met andere dingen, dan komt er niets uit ;-). Maar, jullie reacties op de log van gisteren en vandaag vind ik natuurlijk super!

En ja, deze Margrethe posts kosten best veel tijd, die van gisteravond ook. Maar het is wel super om te doen hoor! k Weet alleen niet of ik alles voor vanavond af krijg, want ik werk het ook op mijn eigen site bij. Anders wordt het morgen of zaterdag! Dan houden jullie het gewoon nog even te goed!

Er is een livestream voor vanavond, de gasten komen nu aan. https://www.dr.dk/tv/live/dr1

(De andere gedeeltes van gisteravond en vandaag zijn hier terug te kijken https://www.dr.dk/tv/se/dronningen-75-ar/dronningen-75-ar-fejring-pa-ama...).

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 16 apr 2015 - 20:47

Hallo Twor,

Dat wist ik inderdaad niet. Bij dezen: mijn complimenten!
Mijn kapper en vriend Leon is trouwens altijd helemaal lyrisch over Margarethe, of Margrethe?. Het is dat hij al getrouwd is met een heel lieve man want anders ging hij, volgens mij, zo naar haar toe om haar ten huwelijk te vragen, grapje. Hij is enorm verliefd op haar vaak theatrale creaties. Ik ook... Het is maar goed dat ik met een redelijk nuchtere man getrouwd ben anders zouden voortdurend de stoppen doorslaan...
Ik houd niet van hard, streng, scherp, grafisch, bij onze Max. Ze is zo flamboyant dat ze zich, als geen ander, veel kan veroorloven. Prachtig, vind ik dat. Ik ben niet per se koningsgezind, moet ik toegeven, maar wel gevoelig voor de glamourkant van het koninklijk gebeuren.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 16 apr 2015 - 21:06

Geeft niets hoor! Kan me voorstellen dat het af en toe verwarrend is wie iets schrijft! En dank voor je complimenten!

De glamourkant is inderdaad een hele mooie kant van de royals. Die glitter en glamour bij dergelijke feesten, dat moet ik gewoon volgen hihi. Maar het inhoudelijke hoort er natuurlijk ook bij, vind ik.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 16 apr 2015 - 18:42

Wat een leuke foto's! Koningin Margarethe ziet er mooi en echt jarig uit. Wat leuk om het familiefeest zo te zien. Mooie kleding draagt iedereen!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 16 apr 2015 - 17:30

Wat een mooie koninklijke plaatjes,beide gezinnen weten zich te goed te kleden.
Koningin Margrethe ziet er prachtig en stijlvol uit, ik zie haar zo liever als in sommige uitbundige creatie,s !!

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 16 apr 2015 - 17:09

En wat een mooi figuur!

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 16 apr 2015 - 17:07

Wat heb je er een enorm gezellig, leuk, familieverhaal van gemaakt: hulde.
DeZe koningin geeft door haar enorm warme uitstraling en sterke persoon-
Lijkheid ook wel stof voor zoiets.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?