Het zal niemand ontgaan zijn dat er vanavond een galadiner werd gehouden in verband met de 75e verjaardag van Koningin Margrethe van Denemarken. Daar waren ook een aantal buitenlandse Royals aanwezig, waaronder ons eigen Koningspaar en het Spaanse Koningspaar. Over de kleding van Koningin Letizia en Koningin Maxima schreven Hofdame en Josine al. Ook Koning Harald was aanwezig, zonder Koningin Sonja, die in New York was. Helaas was ook Groothertog Henri alleen aanwezig. 

In deze log meer over de kleding van Koningin Mathilde, Koningin Silvia, Koningin Annemarie, Prinses Elisabeth (van Denemarken), Prinses Benedikte, Prinses Marie, Kroonprinses Mary en Koningin Margrethe!

Koningin Mathilde droeg een fuchsiakleurige galajurk van Armani. Deze heeft ze eerder gedragen in Monaco, op de avond na het kerkelijk huwelijk van Prins Albert en Prinses Charlene. Koningin Mathilde draagt vanavond het Diadeem der 9 Provincien, in een aangepaste variant, namelijk met ruitmotieven. Ook Koningin Paola en Koningin Fabiola hebben deze variant gedragen. Op het originele diadeem waren 11 diamanten gemonteerd, zie foto. Het diadeem is in bezit van de Koningin van Belgie, en dus heeft Koningin Mathilde nu, als echtgenote van de huidige regerende Koning, het diadeem in haar bezit.

Ook Koningin Silvia draagt een japon die ze eerder gedragen heeft. Ze droeg deze onder andere bij het concert op de avond voor het huwelijk van Kroonprinses Victoria en Prins Daniel, in juni 2010. Verder draagt Koningin Silvia de Leuchtenberg Parure. 

Koningin Annemarie draagt een eerder gedragen creme met grijze kanten galajurk. De Koningin draagt de Griekse smaragd parure.

Prinses Elisabeth van Denemarken, de nicht van Koningin Margrethe, was gekleed in een donkerblauwe kanten galajurk. Elisabeth draagt haar eigen saffieren tiara.

Prinses Benedikte droeg een felroze galajurk. Qua juwelen draagt ze onder andere de Diamanten Fringe Tiara, die eigendom is van de familie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. 

Prinses Marie was ook gekleed in het donkerblauw. Marie draagt haar 'eigen' bloementiara; de tiara die ze in bruikleen heeft gekregen van Koningin Margrethe.

Prinses Mary draagt de galajurk van Birgit Halstein, die ze droeg op 29 april 2013 bij het diner voor Koningin Beatrix. Haar schoenen zijn van Gianvito Rossi en haar clutch is van Judith Leiber. Qua juwelen draagt de Kroonprinses de Robijnen Parure. 

Koningin Margrethe draagt een prachtige rode galajurk, die vermoedelijk ook nieuw is! De galajurk heeft een kanten lijfje met een asymmetrische halslijn. Persoonlijk vind ik dat het enige minpuntje aan de verder schitterende jurk. Geweldig dat ze voor haar verjaardag twee nieuwe galajurken heeft aangeschaft, en de kanten jurken die ze draagt vind ik haar 10 keer beter staan dan al die felgekleurde, zware, satijnen japonnen. Margrethe draagt de Bloemen Aigrette Tiara. Overigens, erg jammer dat Prins Henrik deze dagen de griep heeft, en daardoor niet aanwezig kan zijn...!

Alle beelden zijn screenshots uit de livestream van DR.dk, die hier ook terug te kijken is.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate

Kate

donderdag 16 apr 2015 - 19:14

Nog eens even zitten kijken ,maar Mary is inderdaad wel een heel mooi plaatje zo .
De jurk is subliem .klopt alles aan lijkt me en de parure bijzonder en bijpassend .
En dan het kapsel ,iemand schreef dacht ik , sisi kapsel ,mooi !!
En ze herdraagt de jurk ,voor mij geen enkel probleem ,prima zo ,zo'n jurk overtref je niet snel denk ik .

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 16 apr 2015 - 22:14

Waar ik benieuwd naar ben: Willem Alexander, Máxima en Philipe van België dragen een blauw ordelint met olifant net als de Deense koninklijke familie. Mathilde niet en ook de andere royals niet. Weet iemand waarom dat is?

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 16 apr 2015 - 20:42

De Orde van de Olifant of Olifantsorde (Deens:"Elefantordenen") is de hoogste Deense ridderorde.
De orde is een orde van de Deense staat maar heeft sterk het karakter van een Huisorde omdat alle Deense prinsen en hun echtgenoten worden opgenomen in de orde, die slechts een enkele rang kent.

Het symbool van de Orde, de krijgsolifant, symboliseert het strijdbare Christendom.

Het motto van de Orde is Magnanimi Pretium (Latijn: Prijs van vrijgevigheid).
Maxima kreeg dit tijdens het afgelopen staatsbezoek.
Mathilde heeft deze nog niet, net zoals andere royals.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 16 apr 2015 - 21:14

Oh wat leuk! Dankjewel voor de uitleg Orchidee!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 16 apr 2015 - 20:24

Prinses Mary is wat mij betreft de Belle van het bal! Prachtige jurk, juwelen en kapsel. De jarige Margarethe was nog mooier geweest als er niet voor een asymmetrische hals en doorschijnende mouwen in de jurk was gekozen. Letizia en Mathilde vind ik erg mooi, net als prinses Benedikte. Koningin Silvia mag echt veel minder botox gebruiken en de bontmantel is nergens voor nodig.
Het verbaast me dat prinses Beatrix er niet bij was als leeftijdsgenote en ook mis ik prinses Victoria en het Noorse koningshuis bij dit feest.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 16 apr 2015 - 20:33

Er waren alleen regerende royals, dus prinses Beatrix hoort daar niet bij, net zoals koningin Paola, koning Albert, koningin Sofia, koning Carlos en prinses Victoria.. De koning en koningin van Griekenland zijn zus en zwager van de jarige. Van het Noorse koningshuis was de koning aanwezig.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

donderdag 16 apr 2015 - 18:59

Dat viel mij ook al op al denk ik dat menig vrouwelijke royal wel botox gebruikt. Het oogt allemaal net iets te strak voor de leeftijd.
Ik vond het kapsel van Mary heel erg mooi en de japon die ze droeg. Letizia vond ik het best gekleed.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 16 apr 2015 - 20:28

Een beetje botox is niet erg, maar op haar leeftijd is dit echt niet mooi meer. Doet me denken aan mijn oma, daar hebben we ook ooit gevraagd of ze alsjeblieft haar haar niet meer wilde verven omdat ze zo geen echte oma was...

afbeelding van Marcella

Marcella

donderdag 16 apr 2015 - 15:36

Wat een vermogen aan juwelen komt daar voorbij! De een heeft nog meer diamanten dan de ander . Prachtig!!!! maar soms wat over de top ,al begrijp ik wel dat dit natuurlijk een uitgelezen moment is om eens wat uit de kluizen te halen! Mathilde ziet er inderdaad prachtig uit,maar ik vind haar keuzes soms wat ¨netjes¨iets gewaagder mag best nog op haar leeftijd. Jammer van Maxima dat zwart staat haar niet zo goed vind ik.

afbeelding van zara

zara

donderdag 16 apr 2015 - 08:18

Ja, prachtig zoals Mathilde alles bij elkaar heeft gecombineerd: de lila sjerp combineert mooi met de cyclaamroze jurk met platte plooien en boothals. De tiara staat haar perfect. Ook kroonprinses Mary ziet er weer super-elegant uit, maar haar perfecte 'klassieke Sissy stijl' begint mij een beetje te vervelen. Het mag best wat pittiger. De jarige Margrethe ziet er fantastisch uit in deze rode jurk. Het haarsieraad/tiara? is ongelofelijk! Ik had het nog niet eerder gezien. Wat staat het haar fantastisch en wat zit het mooi in haar kapsel! Heel jeugdig en verfrissend.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 16 apr 2015 - 07:51

Silvia droeg alvast een chique cape en een prachtig(e) diadeem !

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 16 apr 2015 - 07:04

Wow ,wat indrukwekkend ziet Mathilde eruit !
Klasse ,gewoon perfect!
Model en kleur en stof ,schitterend .

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 16 apr 2015 - 06:29

Letizia vind ik er heel mooi uitzien, erg mooie combinatie van jurk en diadeem. Ze is dun ja, maar de een heeft dunne armen en de ander mollige, ik vind dat ze er stralend uitzag. En Benedicte sprong er voor mij ook uit, mooie wat modernere jurk, geweldige kleur voor haar en heel mooie juwelen. Mary's haar is fabelachtig. Jurken van Mary en Marie zijn klassiek, maar wel heel mooie plaatjes. Mathilde ook klassiek; zeer statig in een kleur die haar erg goed staat, en super dat ze die diadeem draagt, indrukwekkend. Annemarie, wat vreselijk dat de smaragden vloeken bij de jurk! Silvia vond ik ook niet zo mooi (bleke jurk flatteerde niet en erg veel erg donker haar). En Margrethe, ik vond de asymmetrische halslijn mooi, en de diadeem zeer indrukwekkend. Maxima vond ik een wat te informele jurk dragen, en zwart vind ik niet echt haar kleur, geen aanwinst, ze had beter in haar eigen winkeltje met 84 jurken een jurk kunnen kiezen ipv deze kopen.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

donderdag 16 apr 2015 - 09:44

Merel je hebt Benedicte goed beschreven. In een woord prachtig.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 16 apr 2015 - 09:56

Inderdaad ,Benedicte erg mooi en apart .
Zo zie ik dames liever op die leeftijd ,trouwens ook Margrethe mooie oudere dame )dan Silvia ,dat vind ik zo meelijwekkend .
Als ik het goed zie ,draagt ze loshangend zwart/ donker bruin haar ??

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 16 apr 2015 - 13:22

Ja, wat een mooie dame is Benedicte, zo hoop ik ook oud te worden!

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 16 apr 2015 - 08:19

Leuke vondst, Merel. Eigen winkeltje met 84 jurken, haha!
Maar ik ben het met je commentaar eens. Persoonlijk vond ik Maxima er het minst mooi uitzien.
De a-symetrische halslijn is apart, maar flatteert Margarethe niet echt.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

donderdag 16 apr 2015 - 09:45

Ja Magda ik vind Maxima ook de minst mooie.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

donderdag 16 apr 2015 - 06:05

Helaas vind ik Maxima het slechts gekleed van de dames die ik hier op de foto's heb gezien. Erg jammer maar de jurk oogt goedkoop de broche zit niet op de juiste plaats en die open schoenen grrr.
Letizia op zich wel mooi maar mouwloos en daar zijn haar armen echt te dun voor.Als je zo mager bent bedek dan een gedeelte van je armen. Koningin Margrethe prachtig in de rode jurk ,maar o wat een geel gebit wat nog extra uitkwam door de felle rode lipstick. Mary , Mathilde en Marie plaatjes ,niets op aan te merken. Prachtige kapsels vooral die van Mary.
Koningin Anne Marie mooie jurk alleen jammer dat de smaragden kleurden niet bij de jurk.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 16 apr 2015 - 01:07

Mathilde vind ik er zo afgezaagd uit zien, vind het meer een jaren negentig jurk. Ik vind Leatizia het mooist. Die kanten jurken zoals van Mary en Marie hebben we nu ook wel gezien.

afbeelding van Bea

Bea

donderdag 16 apr 2015 - 00:40

Misschien een beetje off topic, maar wat droegen veel mannen een prachtige uniform.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 16 apr 2015 - 07:57

Dat hoort ook bij kleding, dus mag je hier best vermelden! En het is natuurlijk ook waar! Die mannen zullen wel eens denken: zucht, alle aandacht gaat weer naar de vrouwen ;-).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 16 apr 2015 - 00:35

Topper van vanavond vind ik Prinses Marie! Wat een prachtige jurk, en wat een stijl heeft ze! Maar ook Margrethe ziet er (behalve de scheve halslijn) mooi uit, evenals Annemarie en Mary.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 16 apr 2015 - 00:12

Ooops... margrethe haar tanden zijn knalgeel. En de halslijn zit vreselijk scheef en niet asymmetrisch. Kortom hoe fout kun je gaan. :-(

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 15 apr 2015 - 23:03

Wat is dit genieten, ook de foto's van Royals by Robin!
Mary is voor mij de topper, gevolgd door haar schoonmoeder( zo wil ik er op mijn 75 e ook wel uitzien).
Onze koningin helaas de minste ( is dit een stoute jurk met erdoor schemerende benen?Ik vind hem meer voor een studentenfeeste...)

afbeelding van LG

LG

woensdag 15 apr 2015 - 22:45

Mathilde ziet er fantastisch uit en van hetgeen ik tot nu toe gezien heb is zij mijn favoriet.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?