Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia waren vanavond om 18:00 uur aanwezig bij een concert door de strijdkrachten. Het concert werd gegeven in de kapel van het Koninklijk Paleis. Koningin Silvia droeg een bekend pakje in boucle-stof.

Wat vinden jullie van deze outfit? Ik hoop op nog meer foto's, want helaas is alleen het bovenste gedeelte te zien.

---

Vandaag zijn er heel veel foto's beschikbaar gesteld van de Zweedse Koning Carl Gustaf, en natuurlijk ook van Koningin Silvia. Oude en nieuwe foto's! Een kijkje in het foto-album!

Allereerst de nieuw vrij gegeven foto's! Er zijn 3 foto's vrij gegeven van de Koning alleen, en 2 foto's van het Koningspaar samen.

Op de eerste foto draagt Koningin Silvia een prachtig bewerkte rode japon met een gelaagd rokgedeelte. Daarbij draagt ze de Diamanten Connaught tiara. De japon droeg ze eerder tijdens het feest aan de vooravond van het huwelijk van Prinses Madeleine en Chris O'Neill. Ook droeg ze de japon tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen in 2013. Wat vinden jullie van deze japon?

Op de 2e foto van het paar gaan ze gekleed in meer daagse kleding. Koningin Silvia draagt een blauw mantelpakje, dat lijkt te zijn afgewerkt met bewerkt fluweel. De Koning draagt een blauwe stropdas.

De foto's van de Koning, waarvan 2 in pak en 1 in uniform voor galagelegenheden.

   

Advertenties

---

Uit de 'oude doos' zijn vandaag de onderstaande foto's vrij gegeven in het persgedeelte! Kijk en geniet van de oude beelden!

De eerste foto is van Prins Gustaf Adolf en Prinses Sybilla met hun 5e kindje en 1e zoon, Prins Carl Gustaf, in 1946. Carl Gustaf had al 4 zussen: Margaretha, Birgitta, Desiree en Christina. Helaas stierf Carl Gustafs vader het jaar er op, in 1947, bij een vliegtuigongeluk in Copenhagen... Hij heeft zijn vader dus nooit gekend, Carl Gustaf was nog maar 9 maanden jong. Zijn vader is ook nooit Kroonprins of Koning geweest, omdat zijn opa en vader nog leefden op het moment dat hij stierf. Prins Gustaf Adolf kwam op het moment van het ongeluk net terug van een jachtbezoek bij Bernhard en Juliana...

Een foto van de jonge Zweedse Kroonprins Carl Gustaf van Zweden. Carl Gustaf werd Kroonprins in 1950, na het overlijden van zijn overgrootvader.

In 1973 wordt Carl Gustaf Koning van Zweden. Op dat moment kennen Carl Gustaf en Silvia elkaar al wel, maar zijn ze nog niet getrouwd. Carl Gustaf werd Koning na het overlijden van zijn opa, 

Op 19 juni 1976 trouwde Koning Carl Gustaf met het burgermeisje Silvia Sommerlath. Silvia was half Duits en half Braziliaans. Het stel ontmoette elkaar op de Olympische Spelen in 1972, toen Carl Gustaf nog geen Koning was. Silvia was werkzaam als hostess tijdens de Olympische Spelen in Munchen.

Het Koninklijke gezin in 1984 op Drottningholm.

Staatsbezoek van Estland in 1995.

De Koning tijdens een audientie in 2000.

Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia tijdens het 40-jarig Regeringsjubileum van Koning Carl Gustaf.

Foto's ©Kungahuset

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

woensdag 27 apr 2016 - 15:43

Victoria en Estelle hebben de gelijke gelaatstrekken van Carl Gustaf op de jeugdfoto. Eén gezicht!!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 27 apr 2016 - 10:05

Geweldig, al die mooie foto's. Gelukkig weten ze daar hoe het moet. De rode galajapon staat Silvia prachtig. Het pakje van de eerste foto ziet er, voor zover dat te zien is, prachtig uit.
Leuk die oude foto's erbij.
Dat wordt nog "smullen "op 30 april as.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 26 apr 2016 - 21:37

Wat leuk, dat er tegenwoordig bij speciale gelegenheden zo veel foto's worden vrijgegeven! De rode jurk van Silvia vind ik prachtig. Hij staat haar ook zo goed. En wat heeft zij nog een mooi figuur voor haar leeftijd! Ze kan qua kleding ook nog zo veel hebben...

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 26 apr 2016 - 21:59

Ja, rood staat haar prachtig. En mij viel het ook op, ze heeft nog een taille en dat is best uitzonderlijk voor dames van die leeftijd :-).

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 26 apr 2016 - 21:38

Die rode is inderdaad een droomjurk! Als ik een galajapon nodig had, dan wist ik het wel ;).

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 26 apr 2016 - 20:48

Overigens een wel heel triest verhaal, van de vader van de Koning. Wat erg dat hij zijn vader nooit bewust heeft gekend. En dat overgrootvader en grootvader hun kleinzoon/zoon verloren. Voor Sybilla (moeder van de Koning) en de kinderen was het natuurlijk het ergst.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 26 apr 2016 - 20:46

Echt gaaf dat er zoveel foto's zijn vrij gegeven. De foto's uit de oude doos hebben natuurlijk niets met mode te maken, maar het is wel erg leuk om terug te kijken. Het matrozenpakje van CP ;).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?