Vandaag was de 3e en tevens de laatste dag van het Staatsbezoek van Duitsland aan België! Koningin Mathilde ging vandaag gekleed in een rode jurk van Dior met een rood hoedje van Fabienne Delvigne.

- advertentie -

De Koningin droeg deze outfit, inclusief het hoedje, eerder tijdens het bezoek aan Straatsburg in april 2015!

Koningin Mathilde koos voor dezelfde pumps met print van Dior, die ze ook in Straatsburg bij deze outfit droeg. Een witte pumps met bordeauxrode en lichtroze print. Hieronder is een groene versie van deze pumps te zien.

Koningin Mathilde koos qua accessoires voor bordeauxrode handschoenen en een bordeauxrode clutch, die vermoedelijk van Natan is.

Wat vinden jullie van deze outfit?

Foto's ©Koninklijk Paleis, afbeeldingen ©Dior, screenshots archief.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 11 mrt 2016 - 11:24

Matilde ziet er vrijwel altijd goed uit. Geen uitspattingen maar dat lijkt me een pre voor een koningin. Een koningin is er toch vooral voor de inhoud wat mij betreft. En deze koningin snapt tenminste dat je als Belgische koningin vooral Belgische mode draagt. Onze Nederlandse koningin heeft dat benul helaas niet.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 11 mrt 2016 - 18:54

Mathilde draagt dan misschien wel Belgische mode maar beperkt zich grotendeels tot Natan terwijl er nog zo veel andere couturiers zijn. Ze zou misschien een deel van de dotatie ook gelijkmatiger kunnen verdelen en voor haar representatieve taken meer couturiers "promoten".

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 11 mrt 2016 - 09:44

Dit past zo mooi, en de stof valt zo mooi, zelfs de mannen in de pakken zien er naast Mathilde hobbezakkerig uit (om van Daniela Schadt maar te zwijgen, poor her). Dat is wat haute couture voor je kan doen. Ik vind het alleen net niet haar kleur, Mathilde straalt zoveel meer in een felle heldere tint. Die schoenen zijn fantastisch. En de hoed ook.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 11 mrt 2016 - 08:44

Prachtig! Mathilde gaat echt voor veilig, mooi dan verklein je de kans op missers! Misschien kan Maxima wat van Mathilde leren. Daarmee zeg ik niet dat ze Mathilde na moet gaan doen. Maar de missers die Maxima soms heeft kunnen echt voorkomen worden.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 11 mrt 2016 - 00:48

Mathilde ziet er weer prachtig uit, wat een koninklijke allure heeft die vrouw!

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 10 mrt 2016 - 22:26

Mooie set en die schoenen maken het dan net weer 'spannend' :-)!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 10 mrt 2016 - 22:11

Prima verwoord, Marinde.

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 10 mrt 2016 - 22:06

In aansluiting op voorgaande berichtjes: Mathilde ziet er altijd goed uit.De kleding van Natan past haar beter dan Máxima. Ze lijkt me een aardige vrouw. Ik vind haar outfits altijd keurig én voorzichtig. Ik houd meer van de flamboyante Máxima die er vaak fantastisch uitziet, lef heeft maar die ook af en toe (en volgens sommigen vaak....) 'missers' heeft. Ik vind Máxima gewoon spannender dan Mathilde.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 10 mrt 2016 - 22:20

Spannender, dat lijkt me het juiste woord. Van die rode culotte (aarghhh) tot de blauwe kroningsjurk en alles wat er tussen zit, dat geeft spanning en sensatie met Maxima. Mathilde is ingetogener van aard en kleedt zich ook navenant. Allebei van grote waarde; alleen verschillend :-)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 10 mrt 2016 - 22:07

Ik deel je mening volledig! Juist dat gevoel dat Maxima zo is, maakt dat ik om haar geef. Je weet van tevoren nooit waar je aan toe bent, inderdaad, spannend, maar ik hou er van! En die missers, ach, soms lachen wij ook wel eens achter de schermen of trekken we een zuur gezicht, maar die 'missers' vergeef ik dr graag op 1 of andere manier. En bij Mathilde hou ik er ook van, juist omdat die keurigheid bij haar weer past. En daarom zei ik eigenlijk is vergelijken niet helemaal eerlijk. We doen het allemaal, ik net zo goed hoor, maar ze zijn gewoon zo anders, en beiden even waardevol (want ja, ieder mens is waardevol zoals ie is). Nou, ik heb wel weer genoeg gevoelens verkondigd dacht ik zo ;) ;).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 10 mrt 2016 - 22:01

In every inch a queen!,, ik vind Mathilde op haar mooist is dit soort fifties looks. Gave schoenen, dat maakt het een stuk spannender. Kortom plaatje! .

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 10 mrt 2016 - 21:39

Een prachtige rode japon, naar mijn mening. Ook het hoedje, eveneens met plooien, vind ik erg mooi!

Belga heeft een fotoserie met heel duidelijke foto's (helaas zijn de geplaatste foto's in de log niet zo scherp, maar het staatsbezoek leefde duidelijk niet zo erg op twitter). http://portal.belgaimage.be/editorial/coverage/5396423 De fotoserie van Belga heeft ook een foto waarop haar schoenen goed te zien zijn. Echt mooi, die pumps van Dior!

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 10 mrt 2016 - 21:37

Zow, alsof je van z'n vier naar z'n één moet. Even omschakelen hoor van gouden Maxima naar rode Mathilde. Oké, trefwoorden: braaf, degelijk, verzorgd, veilig. Maat ik wou dat Mathilde eens een hoed opdeed met grote veren of zo, even een keer wat uitbundigs.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 10 mrt 2016 - 21:43

1 ding moet je natuurlijk niet vergeten: voor Maxima was het natuurlijk bij het Staatsbanket, voor Mathilde is dit haar kleding voor overdag. En tja, Maxima en Mathilde vergelijken vind ik soms ook niet helemaal eerlijk (dat is overigens niet naar jou persoonlijk toe hoor Paula). Ze zijn gewoon totaal anders, hebben een totaal andere uitstraling. Kunnen ze op zich ook weinig aan doen. Misschien dat kledingkeuze daar wel wat aan veranderd, maar Maxima blijft de Maxima met haar spontane uitstraling, en Mathilde blijft Mathilde met haar wat degelijkere maar lieve uitstraling.

Het staatsbezoek van Duitsland aan België is inmiddels weer voorbij. Ze moesten eigenlijk staatsbezoeken van een week hebben. Geweldig voor ons ;). Maar niet voor de portemonnee natuurlijk.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 10 mrt 2016 - 22:03

@TWOR: Het verschil tussen hen én de gelegenheden was gewoon even heel duidelijk. Flamboyante Maxima in het goud en flink in de poeders en de ingetogen (geklede en gekapte) Mathilde. Twee hele verschillende persoonlijkheden! Maar niets te na over Mathilde, want zij lijkt mij een geweldige moeder en echtgenote en haar karakter evenals haar kledingkeuze kan ik zeer waarderen!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 10 mrt 2016 - 22:06

Er is inderdaad verschil tussen Maxima van vanavond en Mathilde van vandaag ;). Maar dat is er eigenlijk altijd, we begrijpen elkaar goed hierin, lees ik uit jouw reactie ;).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?