Vandaag is de 3e en laatste dag van het Staatsbezoek van Belgie aan Denemarken. Eigenlijk kun je het niet meer een dag noemen. Gisteren was het afsluitende gedeelte, en vanochtend nam het Belgische Koningspaar alleen nog afscheid, en mochten ze hun namen op een glazen plaat zetten, wat Koningin Margrethe afscheid nemende Staatshoofden die in het Paleis overnachten standaard laat doen. Een soort gastenboek!

Outfit Koningin Mathilde:

Koningin Mathilde droeg de mantel van Natan, die ze ook droeg bij het Staatsbezoek aan Polen. Ook draagt ze de bordeaux rode japon er onder, die ze eveneens in Polen droeg. 

Mathilde in Polen met de outfit:

 

Outfit Koningin Margrethe:

Koningin Margrethe draagt een beige rok met een geruit jasje.

 

Foto's ©Kongehuset, screenshot archief

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Liz

Liz

donderdag 30 mrt 2017 - 16:04

Wat een leuke informatie Eftichia!
Plum en bordeaux rood zijn volgens mij inderdaad in de mode, ik vind het prachtige kleuren.
Als je zomerse stoffen gebruikt is er toch niets mis met donkerder rood?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 30 mrt 2017 - 13:30

Leuke traditie om de gasten hun handtekening op een glazen ruit te laten zetten! Zeer weinig huizen hebben ramen die ook als een gastenboek dienen. Fredensborg Paleis, echter, is er één die dat doet. De traditie gaat meer dan 140 jaar terug, de koninklijke gasten en staatshoofden vereeuwigen hun bezoek door hun handtekening te etsen in het paleis vensterglas. In de loop der jaren zijn het aantal handtekeningen gegroeid tot vele honderden, misschien zelfs duizenden. Vroeger krabbelden de gasten hun handtekening rechtstreeks op het raam, tegenwoordig worden hun namen op een ongemonteerde ruit gezet met behulp van een diamant stylus. Na hun vertrek beslissen de koningin en prinsgemaal waar de nieuwe ruit moet worden geplaatst. Met zo veel lege ruiten bij Fredensborg Palace, kan deze fascinerende traditie nog vele jaren doorgaan.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 30 mrt 2017 - 13:21

Bordeauxrood en plumkleuren in het voorjaar... blijkbaar mode. Maar ook hier vind ik het te herfstig, al staat het haar prima. Zo zonder hoofddeksel vind ik de mantel wel erg aanwezig, beetje te veel voor Mathilde. De hoed, hoewel wat groot, die ze droeg in Polen bracht balans en trok de aandacht meer naar haar gezicht.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?