Gisteren was al weer de 6e dag van het Staatsbezoek van België aan China. Het Koningspaar ging verder met het Staatsbezoek in de plaats Shanghai. Aan het begin van de dag droeg Koningin Mathilde een bekende groene jurk met bijbehorend jasje van Natan.


Later op de dag kleedde Koningin Mathilde zich om. Ze droeg een nieuwe rode japon, ontworpen door de Belgische ontwerper Bernard DePoorter.

Koningin Mathildes rode hoed met asymmetrische vorm is van Fabienne Delvigne. Volgens de ontwerper is de hoed gemaakt van Abaka en linnen, en een ode aan de Chinese vlag.

's Avonds werd er nog een receptie gehouden in Shanghai. Koningin Mathilde droeg hierbij de koningsblauwe jurk die ze eerder droeg tijdens het huwelijk van Prins Amedeo met Lili Rosboch-von Wolkenstein in juli 2014.


Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

zondag 28 jun 2015 - 09:42

Maxima heeft ongelooflijk veel charisma maar Mathilde toont zich hier wederom een ware koningin! Zij heeft natuurlijke klasse en dat benadrukt ze door zo vriendelijk te zijn voor Belgische ontwerpers als ze haar land representeert!

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 26 jun 2015 - 17:11

Ach, smaken verschillen.
De groene jurk is wel heel erg gekreukt.
Bij de rode jurk zitten er puntjes op de buste en de taille lijkt erg hoog, waardoor de jurk haar onnodig breed maakt op de heupen. De hoed zweeft deels als een vliegende schotel boven haar hoofd.
Maar de blauwe japon s erg mooi.

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 26 jun 2015 - 15:41

prachtige rode jurk en hij staat Mathilde geweldig!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 26 jun 2015 - 15:41

Mathilde heeft gewoon een andere uitstraling dan Maxima. Ergens vind ik dat vergelijken niet helemaal eerlijk. We zijn allemaal gemaakt zoals we zijn, daar kunnen we zelf niets aan veranderen. Ik vind haar kleding inderdaad gewoon mooi, ze mist inderdaad een stuk charisma waardoor je gelijk; Wow! zegt, maar toch is de rode jurk van Bernard DePoorter ergens ook wel een tikje gewaagd, in combinatie met de rode hoed. Mathilde lijkt me vooral een lief iemand, en een lieve koningin vind ik toch ook heel wat waard.

afbeelding van riethoek

riethoek

zaterdag 27 jun 2015 - 14:06

ben ik het helemaal mee eens.

afbeelding van marie28

marie28

vrijdag 26 jun 2015 - 15:15

prachtig ! wat een promotie voor haar land . 6 verschillende Belgische ontwerpers kwamen aan bod. Maxima kan er een les uit trekken .

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 26 jun 2015 - 13:05

Ik denk ook dat het charisma is, Maxima straalt ook altijd, Mathilde is meer ingetogen.
Toch ziet ze er heel leuk uit in de rode jurk met de mooie hoed, beetje vintage look, hou ik van............!!
Jammer dat het groene jurkje tijdens de vliegreis zo gekreukt is, het is op zich een mooi geheel.
Volgens mij heeft Mathilde een goede mix gemaakt om nieuwe kleding en al eerder gedragen kleding mee te nemen voor dit bezoek.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 26 jun 2015 - 12:43

dat is ook mijn mening vraag me telkens af hoe komt het is dat dan charisima of presence ik weet het niet goed

afbeelding van Luana

Luana

vrijdag 26 jun 2015 - 12:19

Wauw, die rode jurk en hoed zijn werkelijk prachtig! Alhoewel ik vind dat het Mathilde mooi staat, mist ze toch iets.. ik weet niet goed wat. Wanneer ik me Máxima in deze jurk voorstel, komt naar mijn beleving de jurk pas echt goed tot zijn recht.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 26 jun 2015 - 12:20

Het blijft een bezoek met weinig bijzondere outfits... Alhoewel ik de rode jurk in combinatie met de hoed wel heel leuk vind. Ook al heeft de hoed een beetje een Mary Poppins look, het staat Mathilde heel mooi. De jurk lijkt trouwens erg veel op de rode jeuk die ze eerder droeg van Maison zullend. Maar deze zit qua pasvorm veel mooier.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 26 jun 2015 - 11:42

Mathilde straalt. Beide jurken en de hoed zijn supermooi. Op en top een koningin, zonder bling bling. En ze is een prachtige ambassadrice voor de Belgische mode en couturiers.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?