In België werd afgelopen donderdag Koningsdag gevierd. In tegenstelling tot bij ons in Nederland, zijn de Koning en zijn gezin daar nooit bij aanwezig, maar wel andere leden van de Koninklijke familie. Maar, omdat Koning Filip dit jaar 5 jaar Koning is, werden er ter gelegenheid van Koningsdag wel nieuwe officiële foto's vrij gegeven! Wat vinden jullie van de foto's?

Foto

Foto

Koningin Mathilde ging op de nieuwe foto's gekleed in een donkerroze galajapon van Armani, die ze eerder droeg ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Deense Koningin Margrethe in 2015 en bij het huwelijksfeest van Prins Albert en Prinses Charlene van Monaco in 2011.


Foto's links en midden: PPE

Koningin Mathilde draagt op de foto's het Diadeem der Negen Provinciën.

Foto

Foto

Foto's ©Koninklijk Paleis

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maria

Maria

woensdag 28 nov 2018 - 19:43

Mijn dochter keek gisteravond naar de foto's hierboven en vroeg zich af of Mathilde's shouders smaller zijn gemaakt op de foto waar zij alleen op staat (en misschien ook op de foto waar zij zit), in vergelijking tot de foto waar ze met Filip bij de open deuren staat. Als dat zo zou zijn, zou het kunnen verklaren waarom die foto 'apart' overkomt. De verhouding 'hoogte van het gezicht' tov 'breedte van schouder naar schouder' is dan aangetast.

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 19 nov 2018 - 21:12

En ik ben het weer helemaal eens met jou, AnneR en dus ook met Frederike :-).

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 19 nov 2018 - 19:41

Wat een mooie, stijlvolle en professioneel gemaakte foto’s van een mooi en goed paar. Beiden zien er op hun allerbest uit, mooie kleding (van Mathilde in het bijzonder), ik houd ook heel erg van de kleur van deze japon, de kleur staat Mathilde ook nog eens heel goed.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 19 nov 2018 - 20:10

Helemaal mee eens, Frederike (met je eerste reactie, met je tweede trouwens ook)! De kleur bij Mathilde vind ik prachtig en ook nog eens krachtig (wat juist ook bij een 'lieve' uitstraling past).

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 19 nov 2018 - 20:21

Ik vind het lastig om de vrijheid te nemen om een 2e reactie te geven maar doe het toch. Ik heb pas alle reacties gelezen nadat ik mijn eigen mening hierboven had gegeven en het beneemt me hier en daar de adem... Mathilde ‘hekserig’ noemen, de japon als ‘een oude jurk’ kwalificeren, minutieus inzoomen op de achtergrond met uitgebreid commentaar over het groen dat er wel of niet te zien is, enzovoort, dames waar zijn we mee bezig! Beperk het tot de kern en de grote lijnen zou ik willen zeggen. Wat is je eerste indruk? Vind je dit mooie foto’s of niet? Flatteren de kleuren die de mensen dragen hen niet of juist minder? En boven alles: toon je respectvol in je manier van reageren, dat leest ook als mede-MKM-er fijn.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 19 nov 2018 - 20:31

@Frederike, Amen!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 19 nov 2018 - 21:04

Over dat groen, dat gaat om mijn reactie.
Ik zeg hier niets onrespectvols over Filip en Mathilde maar over de fotograaf en/of degene die de foto bewerkt heeft.
Aangezien ik al een jaar of 25 serieus met fotografie bezig ben zie ik nou eenmaal dat die betreffende foto niet best is.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 19 nov 2018 - 17:56

Wat een onzin Gambetta, je opmerking dat 'gewone' dames hun plek niet weten naast hun ongewone partner. Alsof adellijke dames zich allemaal zo perfect gedragen.... Er zijn genoeg voorbeelden van prinsessen die de weelde van hun adellijke afkomst ook niet konden/kunnen dragen: Prinses Margareth, prinses Stephanie van Monaco... En zo zijn er wel meer te noemen.
En wie er is eigenlijk gewoon? Iedereen is op zijn of haar manier bijzonder toch?

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 20 nov 2018 - 20:04

Wat ik eigenlijk bedoel is dat het toch een ander verhaal is als je als 'gewone burger' introuwt in een koninklijk huis met alle gewoontes, voorschriften, regels en protocollen, dat het veel minder makkelijk is dan je in eerste instantie denkt. En dat het heel veel met jezelf als persoon te maken heeft hoe je die plek invult en weet hoe 'de paarden lopen'. Verder niets. Het gaat niet om wel of niet perfect gedragen. Ik weet dat er 'gewone burgers' zijn die zich adelijk gedragen en 'adelijke mensen' die zich niet zo gedragen; dat neemt niet weg dat er toch verschil in afkomst is, hoe je het wendt of keert en dat dat consequenties met zich meebrengt.
Dat prinses Stefanie en - Margaret als voorbeelden genoemd worden.....ik weet niet of zij goede voorbeelden zijn. Ik heb met beiden erg te doen eerlijk gezegd. Stefanie die op jonge leeftijd in de auto bij haar moeder prinses Gracia zat, toen deze verongelukte, en zelf ook het e.e.a. aan letsel had, dat is niet mis natuurlijk dit vanaf je jonge leeftijd mee te moeten dragen. Margaret die in een keurslijf leefde en niet mocht trouwen met de man van wie ze echt veel hield, en uiteindelijk wel met iemand trouwde maar daar ook weer van gescheiden is. Allemaal nare verhalen en zo zijn er veel meer natuurlijk.
Maar goed, iedere keus heeft zijn consequenties, en die moet ieder voor zich uitwerken, in welke positie je ook zit.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 19 nov 2018 - 19:58

Ja dat klinkt nou net alsof Mathilde geeïst zou hebben dat zij in de stoel mocht zitten ;-)

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 19 nov 2018 - 12:56

Het oogt wat te gemaakt. De jurk is prachtig van kleur, maar er zit een glans over die er veel minder is bij de eerdere draagmomenten en ook haar gezicht oogt te gladjes. Net of iemand heel enthousiast de foto bewerkt heeft. Zij is, net als Maxima koningin in naam en met name bij de foto waar zij zit en hij staat, lijkt het of het om haar draait door de de zware, glimmende jurk, belichting, het fotoshoppen, de houdingen etc. Het gaat op zijn minst om hun samen maar eigenlijk om hem. Maxima is vaak besproken dat ze haar plaats niet zou weten, maar bij staatsieportretten staat ze hooguit naast en vaak naar hem toe. Maxima draagt mooie, maar niet te overheersende kleding op dergelijke foto's. Dat doet ze naar mijn idee beter dan Mathilde nu doet en van wie ik het klassieker en stijlvol zou verwachten.

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 19 nov 2018 - 14:05

Als je het over overheersend heb qua jurk, dan ben ik het wel met je eens op deze foto's; net als dat ik trouwens de inhuldigingsjurk van Máxima voor het moment ook veel te aanwezig en overheersend vond met die grote tiara erbij. Allemaal heel mooi, maar het leidt de aandacht af van de koning(en), om wie het gaat.
Blijkbaar valt het toch niet mee je plaats te weten in deze positie (s); gewone vrouwen met een ongewone partner hoe je het ook wendt of keert, en daar hun plaats naast moeten weten te vinden (hoewel Mathilde op zich wel weer uit een adelijke familie komt).

afbeelding van Lina

Lina

maandag 19 nov 2018 - 19:44

Gambetta ik denk dat je vergeet of niet in de gaten hebt dat van adel zijn, of geboren zijn als prins of prinses (en daarna koning of koningin worden) iets is wat ooit door de mens bedacht is en mensen zichzelf of anderen titels hebben gegeven. Waarschijnlijk ooit in den beginne verzonnen door iemand met hoogmoedswaanzin.
Ze hebben daardoor niet letterlijk blauw bloed gekregen hoor ;-)
Het zijn nog steeds dezelfde, gewone, mensen net zoals jij en ik met rood bloed en moeten net zoals jij en ik gewoon naar de wc om te ....

afbeelding van Jens

Jens

maandag 19 nov 2018 - 18:01

Dit meen je toch niet echt?

afbeelding van Lina

Lina

maandag 19 nov 2018 - 12:46

Met de foto’s van het echtpaar samen lijkt iets niet te kloppen, alsof daar flink is gephotoshopt, en als er niet is gephotoshopt dan zijn de opnames enorm slecht gemaakt.
Bij de eerste lijkt het er op alsof er een deel van het lijf van Filip smaller is gemaakt waardoor er meer ruimte zit tussen het hoofd van Mathilde en het lijf van Filip.
De tiara van Mathilde lijkt met opzet, door photoshopwerk, de lijn van het jasje van Filip te volgen
Lastig uit te leggen in woorden maar er klopt gewoon iets niet en daardoor ziet het er amateuristisch uit.

De tweede foto van hen samen vind ik nog erger. Ik zou zweren dat het hoofd van Filip in de foto is geplakt.
De vloer tussen hen in is donker en je ziet duidelijk de mozaïekvloer, zo ook voor hen.
Naast Mathilde is de vloer ineens wit alleen zie je dat ze naast Mathilde een stukje vergeten zijn weg te gummen waar het nog wat donkerder is.
Tussen de arm en het lijf van Mathilde zie je geen achtergrond, daar zou ook iéts te zien moeten zijn geweest, zoals het groen van de bomen op de achtergrond.

Links van Mathilde zie je bomen, lijkt er op dat die ook te zien zijn door een smalle glazen deur ofzo. Achter/naast Filip zie je ook groene bomen waarschijnlijk door een glazen deur maar direkt daarnaast is niéts van dat groen meer te zien, dat klopt niet. Als het achter hem zo overbelicht was geweest dat het groen van de bomen wegviel dan zou je ook niet dat smalle stuk voor, waarschijnlijk, die glazen deur hebben gezien. Alhoewel ik me afvraag of dat wel werkelijk glazen deuren zijn maar dat er misschien ingeshopt is.
Ook naast Filip is het helemaal wit op dat ronde mozaík op de vloer na.

Ook dit allemaal, beetje lastig en woorden uit te leggen maar ik heb nog nooit zo’n slechte amateuristische foto gezien die was uitgegeven door een koningshuis als officiële foto.
Op welke manier hij ook tot stand is gekomen, het ziet er uit alsof ze tegen een 5 jarig kindje hebben gezegd, ga jij maar even lekker met die foto in photoshop spelen, voorál de tweede foto dan.
Óngelofelijk dat ze zoiets als officiële foto hebben vrijgegeven.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 19 nov 2018 - 06:21

Koningin Mathilde is een mooie vrouw, maar deze jurk vind ik qua kleur wat te hard. Past niet zo goed bij haar zachte uitstraling. Droeg ze deze jurk niet eerder is Denemarken? Toen had ik er hetzelfde gevoel bij.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 18 nov 2018 - 21:25

Prachtige foto s van een prachtig.
koninklijk paar.
Schitterende japon in mooie kleur.
Staat haar erg mooi.
Kortom het klopt gewoon allemaal!!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 18 nov 2018 - 21:13

Mooie foto's maar de jurk en de kleur te zwaar voor de zachtheid van Mathilde. Lichtblauw had haar zachte uitstraling versterkt. De glanzende stof vind ik eveneens haar zachtheid geweld aandoen. Bovenal vind ik Mathilde een prachtige vrouw en ze lijkt me enorm vriendelijk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 18 nov 2018 - 16:35

Ik vind deze jurk iets te veel glimmen en de jurk van Maxima op t laatste staatsieportret iets te katoenerig. Maar uiteindelijk wel alletwee mooie stralende koninginnen.
Mooie tiara van Mathilde, zo zien we haar niet zo vaak, volgens mij...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 18 nov 2018 - 16:01

Prachtige foto’s met koninklijk dramatisch effect. Dit is wat je noemt een statieprotret. Ik ben niet zo van de glanzende jurken, maar op deze foto’s staat het heel mooi.

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 18 nov 2018 - 12:32

Bij zo'n jurk zou eigenlijk een romantische bloemenomlijsting met grote rozen en andere bloemen moeten. Maar dat kan niet denk ik bij een staatsieportret. De jurk komt heel rijk over qua stof en vormgeving. Het portret oogt nu voor mij een beetje kaal eigenlijk bij haar. Samen staan ze er mooi op, met name de laatste foto. Wel knap geloof ik hoe ze het koningschap vorm geven.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 18 nov 2018 - 14:12

Wordt het dan niet een beetje Beyoncé? Instagram?

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 18 nov 2018 - 23:17

Nee hoor; ik bedoel ook meer vazen met bloemen als omlijsting. Tijdens de bruiloft van prinses Eugenie enkele weken geleden stonden er prachtige boeketten bloemen en decoratie in en rondom de kerk. Dat soort kleuren in de boeketten en schikkingen bedoel ik. Geeft de foto's een wat romantischer uitstraling naar mijn idee.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 18 nov 2018 - 11:36

Tja, overdreven... een combinatie van die rijke stof, de eveneens heel rijke kleur, de lange sleep. Ik zou dit zelf never nooit durven. Maar dat is ook niet aan de orde. Het is koninklijk. Absoluut.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 18 nov 2018 - 11:08

Prachtige foto's van een mooi paar.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 18 nov 2018 - 10:56

Poeh! Dit is wel een super statieportret! Ik vind het wel mooi, maar iets in mij vind het ook wel heel erg overdreven.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 18 nov 2018 - 10:58

Wat vind je overdreven? Het is niet dat ze opeens enorm behangen is met juwelen ofzo

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 18 nov 2018 - 10:23

Mooie foto’s. Goed voor de gelegenheid.

afbeelding van Suus

Suus

zondag 18 nov 2018 - 08:49

Mooie foto’s alleen zag ik bij Mathilde een onnatuurlijke blik. Als je inzoomt zie je dat het oogwit van haar linkeroog (voor ons rechts) met photoshop lijkt aangezet. Jammer.

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

zondag 18 nov 2018 - 07:51

Wat een prachtige foto's van dit vriendelijke en bescheiden Koningspaar. Ook in het teken van duurzaamheid een voorbeeld om deze jurk te herdragen.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 18 nov 2018 - 07:20

Schitterende foto`s en prachtige japon.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 18 nov 2018 - 00:31

Hekserige uitstraling. Jammer.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 18 nov 2018 - 12:35

Pittige reactie, Jens.
Hoe kan zo’n lieve vrouw een hekserige uitstraling hebben? Of hoe bedoel je dit?

afbeelding van Jens

Jens

zondag 18 nov 2018 - 14:56

Ja iets te pittig misschien. Wat ik bedoel is dat ik de uitstraling iets onnatuurlijks, iets hards vind hebben. Wellicht door de make-up of de bewerking van de foto zoals Suus opmerkt. En die jurk vind ik gedateerd, niet lelijk maar een exemplaar dat in het Diana tijdperk thuishoort.
En of het een lieve vrouw is, ik zou het niet weten. Ik heb haar nog nooit ontmoet. Ze lijkt me sowieso een geweldige steun voor haar man

afbeelding van Henny

Henny

maandag 19 nov 2018 - 11:54

Bedankt voor je reactie :-)
Ik ken haar ook niet persoonlijk, maar ze heeft altijd een lieve uitstraling. Ze lijkt me ook een geweldige steun voor haar man. Ik vind de jurk te veel van het goede; te zwaar, te glanzend. De kleur vind ik erg mooi en flatteert haar.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 19 nov 2018 - 21:27

De reactie was inderdaad iets te pittig, maar jullie hebben het zelf al helemaal opgelost! Top: applaus voor deze volwassen manier van communiceren, dames! Dank!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 19 nov 2018 - 13:42

j

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 19 nov 2018 - 13:41

jurk van Addy van den Krommenacker

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 18 nov 2018 - 16:37

Goed event voor versteviging US - NL relaties waar zij zich al lang voor inzetten. Zeker belangrijk als deze wat onder druk staan. Altijd charmant deze twee.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 18 nov 2018 - 10:57

Ja leuk he! Ze zijn zo happy samen. Vind Margriet wel opeens ouder worden zag ik bij Blauw Bloed een interview samen met zoon PC.
En ze is enorm slank zeg, zeer charmante vrouw

afbeelding van Magda

Magda

zondag 18 nov 2018 - 22:33

Margriet gaat steeds meer op haar moeder Juliana lijken. Zowel haar praten , als haar gedrag. Grappig is dat.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 19 nov 2018 - 11:56

Dat vind ik nu ook. Exact dezelfde trekjes. Als je naar je eigen ouders kijkt of naar hun foto als ze al overleden zijn, dan weet je eigenlijk al hoe je er in principe op hun leeftijd eruit gaat zien.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 18 nov 2018 - 12:40

Viel me ook op dat ze er oud uitzag. Verder een heel leuk stel.
Moest lachen om Pieter. Er werd gevraagd hoe het met zijn dansvaardigheden was. Zijn reactie: het is veel verbeterd, maar dat probeer ik te verbergen, anders krijg ik teveel aanzoeken. Dat is nou humor.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 19 nov 2018 - 10:08

Henny, dat is nou juist een grap met een baard en daardoor niet grappig meer.

Wat mij opviel is dat Margriet de oorbellen inheeft die Maxima bij de inhuldiging droeg, leuk die weer te zien.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 19 nov 2018 - 11:50

Nee hoor, Lina. Ik vond ‘m goed :-))

afbeelding van Lina

Lina

maandag 19 nov 2018 - 12:05

Henny, wat ik bedoelde is dat dat al een zeer oude grap is die je al “100 jaar” hoort, dus van weinig originaliteit getuigd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 19 nov 2018 - 00:52

Ik heb BB teruggekeken en moest grinniken om dat stukje van die tulpenbollen op die school in NYC. Ik denk dat die leerlingen toch wat anders hadden verwacht bij de aankondiging van de komst van een Nederlandse prinses ...

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 17 nov 2018 - 23:17

Oja inderdaad ik zie wat je bedoelt.

Onbegrijpelijk dat ze deze oude jurk gebruikt hiervoor en ook nog eens in dezelfde kleur als de jurk van maxima’s Staatsportret. Beter had ze een mooie groene jurk kunnen kiezen denk ik.

De make up vind ik niet mooi, beetje jaren 80 matte make-up pancake achtig.. past wel bij de stijl van haar proms jurk

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 17 nov 2018 - 22:27

Prachtige foto's, met name laatste vind ik heel mooi. Bij de eerste foto lijkt het of Mathilde haar benen niet tegen elkaar houdt. Kan door de belichting komen, maar geeft een raar beeld.
De jurk is schitterend, kleur ook, maar oogt wel zwaar.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?