Gisteravond is er een fotosessie gehouden met het Spaans Koninklijk gezin op het Spaanse eiland Mallorca. De regerende Spaanse Koning mag altijd gebruik maken van de zomerresidentie van de Koning, Paleis Marivent! De fotosessie vond dan ook plaats bij het Paleis. Voorafgaand gaven Koning Felipe, Koningin Letizia en de twee dames, Infanta Leonor en Infanta Sofia, eerst alle persmensen (en dat waren er heel wat!) netjes een hand.


Koningin Letizia ging gekleed in een mouwloze witte top en een donkergroene broek. Haar jongste dochter, Infanta Sofia, droeg eenzelfde top. De top is van het Spaanse merk Flamenco, en komt uit de zomercollectie 2013. 

De Koningin droeg deze top eerder tijdens de fotosessie 2013 op Mallorca.

De donkergroene broek is van 1 van Letizia's favoriete merken, Hugo Boss. Ook deze heeft ze eerder gedragen tijdens een fotosessie op Mallorca, namelijk vorig jaar!
Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl en/of betreffende fotografen.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 01 sep 2015 - 12:22

Zo is het, ik erger me enorm aan hun terughoudendheid én aan hun lange vakanties.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 01 sep 2015 - 14:08

-

afbeelding van Gert

Gert

dinsdag 01 sep 2015 - 13:26

Ik denk dat het juist goed is die terughoudendheid en de mediacode. Je moet er toch niet aan denken, dat alles (maar dan ook ALLES) gefotografeerd kan worden op elk moment en dat het dan overal enorm uitgemolken wordt? Als volwassene word je daar al dol van, laat staan als het om kinderen gaat.

Kijk maar eens naar Engeland: daar worden de royals ook te pas en onpas gefotografeerd. Zoals bijvoorbeeld George in een zandbak waarbij kinderen werden ingezet door de fotografen voor een mooi plaatje. Nee..dan de mediacode. Ik snap het.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 01 sep 2015 - 14:19

Ik begrijp het ook, Gert. Ze hebben ook nog zoiets als een privé-leven. Ze hoeven niet alles "tentoon te stellen". We krijgen al heel veel mee :).

afbeelding van hendrikje

hendrikje

zondag 09 aug 2015 - 10:55

Zet de wals maar klaar: in de meeste landen met een monarchie wordt begrepen dat die monarchie niet gebaat is bij een krampachtig privacybeleid.
Hoe krampachtiger dat beleid des te meer er op te fotograferen momenten gejaagd wordt.
WA en M kunnen wel gelijk krijgen van de rechter als ze weer eens een blad of fotograaf aanpakken, of het verstandig is blijft de vraag.

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 08 aug 2015 - 21:24

Hoe zit dat toch met de Spaanse koninklijke familie , hebben die geen vakantie ?
Er staan nu weer leuke gezinsfoto's op NMR .
Kan me sowieso niet voorstellen dat WA en Maxima paar keer per week op de foto gaan met de kinderen -;!)
Hier zien we ze minimaal zes weken niet in de zomer .
Prima hoor ( voor dat er iemand over me heen walst ) maar ik vroeg het me gewoon even af ..

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 06 aug 2015 - 21:18

Ja en ze draagt er weer beeldige sandalen bij , geweldig !
En haar kapsel gladde Bob ,echt helemaal goed .
Zou ze het in zich hebben of wordt ze geadviseerd ?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 06 aug 2015 - 20:38

Voor alle mensen die deze outfit van Letizia niet mooi vinden: er staan foto's op New My Royals waar ze een prachtige zwarte jumpsuit of zwarte blouse en broek draagt voor het diner met de autoriteiten op Mallorca.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 06 aug 2015 - 20:28

Als ze de top in 2013 en de broek in 2014 heeft gedragen, hingen ze waarschijnlijk nog gewoon in de kast van het huis op Mallorca! Misschien laat ze haar vakantiekleding daar achter? Hoe dan ook, ik heb er geen probleem mee, het gezinnetje ziet er in mijn ogen prima uit.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 aug 2015 - 16:53

Het hele gezin is trendy en (smart) casual gekleed. Helemaal goed en ook helemaal niet nodig om weer iets nieuws te kopen.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 01 sep 2015 - 12:20

Ik vind het gezinnetje voor de volle honderd procent goed gekleed en of iets wel of niet nieuw is, vind ik zelf niet relevant. Alles ademt stijlvolheid uit. En ze gaan mee met hun tijd: de broek van Letizia vind ik geweldig en zouden meer mensen moeten dragen. Ik erger me aan Nederlandse vrouwen met broeken strak om hun dijen. Zo cliché. Dit Spaanse gezin zou ook een goed voorbeeld kunnen zijn voor ons koninklijk gezin, dat ik er vaak wat ma-Flodderig uit vind zien en dat zéker geen allure of smaakvolheid uitstraalt..

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 01 sep 2015 - 14:01

Als je maar mooie slanke dijen hebt ............... , toch?
Zonde van je tijd om je overal aan te moeten ergeren, Maxi :-)
Moet je niet doen, hoor. Daar is het leven te kort voor :-)

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 01 sep 2015 - 13:05

Nou Maxi, dan zul je je aan mij verschrikkelijk ergeren want ik draag altijd strakke broeken. Ik heb niet echt dunne bovenbenen en als ik een iets wijdere broek draag dan lijken ze alleen maar dikker. Strakke broeken zijn gelukkig ook nog steeds "in". Leatizia heeft superdunne benen dus die kan een iets wijdere broek wel aan. Maar waarom erger jij je precies aan de vrouwen met een strakke broek om hun dijen?

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 05 aug 2015 - 20:59

Ja ,ik ben niet nieuw -;) maar wel fan van de Spaanse fam.,zoals je schrijft @Channa : modern en met stijl !
En waarom alle kleding nieuw ,voor een foto moment van 1 uur??
Waarschijnlijk zie ik andere foto's , want ik kan niet stokstijf staande kinderen zien op foto's ,ik zie lachende welopgevoede ,beschaafd zeer knappe meiden van anno 2015 .
Perfect die loshangende haren ,in Spanje hebben ze goede kappers zo te zien .
En ja die broek van Letizia ( ze komt er nog goed in uit met haar figuurtje !) ,vind ik ook geen topper .
Maar ja is waarschijnlijk hip ,de Nederlandse prinsessen hadden ook van die gekleurde pyamabroeken aan .

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 05 aug 2015 - 18:02

Leuke foto, vooral de eerste!
Kleding vind ik prima. Het ziet er vrolijk uit. En waarom elke keer nieuwe outfits?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 06 aug 2015 - 09:43

Persoonlijk heb ik niet bedoeld dat ze meteen een nieuwe outfit voor de foto-sessie moet kopen, maar hoeveel vrije tijdskleding zal ze wel niet in de kast hebben hangen? Dan kan ze toch wel iets anders aan doen dat een top en een broek die ze allebei al een keer eerder aan gehad heeft?

Zelfs ik zelf let er op als ik weet dat er foto's gemaakt zullen worden, bijvoorbeeld bij mijn verjaardag, dat ik niet hetzelfde aan doe als het jaar er voor (maar dat wil niet zeggen dat ik per sé iets nieuws aan doe)....

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 aug 2015 - 16:47

Tja, ze kan ook niet alles tegelijk dragen.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 05 aug 2015 - 18:10

Eens met jou Magda.

afbeelding van Channa

Channa

woensdag 05 aug 2015 - 17:27

Ik ben nieuw hier, en fan van het Spaanse koninklijk gezin en speciaal van Laetizia, al mag haar man er ook zijn; modern en toch stijlvol, beiden. Koning en koningin doen het goed in het turbulente Spanje., waar de koninklijke familie niet vanzelfsprekend wordt gewaardeerd. Simpele maar stijlvolle vakantiekleding: ik vind het prima gekozen. Gelukkig geen nieuwe dure top, nergens voor nodig. Spontaan? Natuurlijk niet, maar in dit soort settings is elke spontaniteit bedacht en ingestudeerd, ook bij de Nederlandse royalfotosessie op het strand.

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 05 aug 2015 - 21:02

Wat doet het ertoe dat ze een leuke top draagt die al eens eerder is gedragen? Het is de eerste keer dat ik het zie. Een leuke familie, en wat is het haar van de drie dames vakkundig geknipt! Om zo'n mooie rechte lijn onderaan het haar te krijgen, dat doet een kapper niet zo maar even.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 05 aug 2015 - 11:13

ik vind herdragen zeer goed maar ze heeft zeker een top om te herdragen die wij nog niet gezien hebben dat is dan leuker voor ons

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 05 aug 2015 - 10:55

Met je eens Lisanne.
Wat zijn die meisjes gegroeid in een jaar! Het zouden wel eens boomlange dames kunnen worden.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 05 aug 2015 - 10:34

Qua kleding, vind ik de kleding toch echt leuk, nieuw of herdragen het ziet er gewoon leuk uit, en de koning ziet er ook iets beter uit als onze koning:). Die oudste vind ik er ook erg leuk uit zien, vooral die top!

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 05 aug 2015 - 10:13

Wat een vreselijk stijf geheel.
Moesten ze alle persmensen een hand geven? Dan kan ik me voorstellen dat je daarna stokstijf blijft staan. Dan zie ik liever de min of meer gemaakte foto's van de Belgische royals of de wat chaotische van de Nederlandse familie.
De broek van Letizia vind ik net een pyamabroek...

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 05 aug 2015 - 12:59

Sinds wanneer is een hand geven stijf?
Ik kan zoiets juist heel erg waarderen, persmensen worden toch vaak met de nek aangekeken, maar ze doen wel hun werk, en wij vinden het allemaal leuk als er weer nieuw foto,s te zien zijn,.. toch? ik vind het heel beleefd om diegene die zijn uitgenodigd van de pers, ze ook eens een hand te geven............!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 aug 2015 - 16:47

Voor ons is het misschien heel stijf, maar Spanje is nou eenmaal veel minder spontaan en traditioneler dan Nederland. Heeft te maken met trots en de erfenis van Franco die heel erg veel regels had voor "hoe het hoort". Ik heb een tijdje bij een Spaans gezin gewoond en de moeder vertelde me dat ze vroeger niet zonder gekapt haar, make-up, nylons en gestifte lippen de straat op mocht. Dus voor hen is dit al heel losjes.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 05 aug 2015 - 13:11

Dat schrijf ik niet! Ik het het een stijf geheel, deze foto's.
Wanneer ik foto's van de Spaanse koninklijke familie zie, zie ik altijd kinderen die stokstijf bij hun ouders staan.
Er gebeurt niets, geen spontane lach, geen spelende kinderen, niets.
Alleen kinderen die naast hun ouders staan. Heel liefdevol, het lijkt dat moeder probeert er nog wat van te maken, maar dit is echt een verplicht nummer. Dat vind ik heel stijf.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 05 aug 2015 - 13:27

Sorry, dan heb ik het verkeerd begrepen, maar stijf ??nee dat zie ik niet zo, het is natuurlijk nooit spontaan, dat kan ook niet , maar ik zie wel een liefdevol gezin, en met een horde fotografen tegenover je kan ik begrijpen dat de meisjes ook wel wat verlegen zijn........

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 05 aug 2015 - 15:25

Ik vind het ook niet stijf en natuurlijk is het een verplicht nummer. En dat handen geven ook, het hoort gewoon bij de opvoeding dat je mensen netjes begroet, zeker bij de opvoeding van koningskinderen.
Vergeleken met het buitenland is het doorsnee Nederlandse kind een vlerk maar dat werd in de achttiende eeuw ook al geconstateerd.
Eigenlijk geldt hetzelfde voor Nederlandse volwassenen. Als wij buitenlandse logees hebben krijgen we bij het ontbijt altijd een hand ...

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 06 aug 2015 - 09:23

Hendrikje, weer terug?
Natuurlijk moet je een kind leren hoe ze mensen moeten begroeten, maar alle persmensen een hand geven, dat vind ik echt heel overdreven. Dat heb ik nog nooit bij een fotosessie van welk koningshuis dan ook gezien. Zelfs Beatrix deed en doet dat niet, terwijl die toch erg op goede manieren gesteld is.
Wanneer je dat wel door kinderen laat doen, verdwijnt alle spontaniteit wanneer er dan nog foto's gemaakt moeten worden en komt het geheel op mij als stijf over,
Daarmee zeg ik niets verkeerds over deze familie. Ze komen heel liefdevol naar elkaar over. Die zelfde liefde zie je als koningin Sofia gefotografeerd wordt met haar kinderen en kleinkinderen.
Over de kinderen geef ik geen mening, dat hebben we min of meer afgesproken bij de fotosessie van de Oranjes. Maar die zou echt heel positief zijn.
Ik zou willen dat Maxima en haar dochters zulk mooi,, vol haar zouden hebben.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 06 aug 2015 - 16:08

Beatrix leek de de Nederlandse pers te minachten: "De leugen regeert".
Uit de mond van de kleine WA: "Nederlandse pers oprotten". Waar zou hij deze opvatting opgedaan hebben, waarschijnlijk gewoon thuis, denk je ook niet?
En de Spaanse prinsesjes hebben niet honderden fotografen de hand geschud, alleen de gelukkigen die binnen hun bereik waren.
Het gaat om het gebaar. Zo'n gebaar vergroot het draagvlak voor een monarchie.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 06 aug 2015 - 16:54

Helemaal met je eens Hendrikje!

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 06 aug 2015 - 20:00

Haha ik moest even lachen ,want ik zie het voor me : " jongens geven jullie de slager netjes een hand ?"
Dat is natuurlijk grote onzin ,die niet opgaat ter vergelijking .
Maar ik ben duidelijk zeer ouderwets ,ik houdt nog van gepoetste schoenen ,gekamde haren en opgevoede kinderen -;)!
Zichtbaar in Spanje ....

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 06 aug 2015 - 12:07

De drie Nederlandse klapzoenen ter begroeting en afscheid wordt in het buitenland weer als vreemd ervaren! Ik hou meer van handen geven!

's Lands wijs...............!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 06 aug 2015 - 12:27

Inderdaad, dat hoeft voor mij ook niet, net zo min als de "hugh".
Gewoon, een min of meer gestrekte arm en hand is voor mij voldoende, Zo doen mijn kinderen het gelukkig ook, want dat is bij ons heel normaal. Maar de slager, de bakker, de juwelier, de pers hoeven voor mij echt niet allemaal een hand.

afbeelding van Gert

Gert

donderdag 06 aug 2015 - 12:39

Ik weet niet hoeveel pers er bij aanwezig was, maar als ik zie hoeveel pers er op het fotomoment in Nederland af komt, dan vind ik het echt te veel gevraagd aan kinderen om die allemaal een hand te geven. Neemt niet weg, dat een hand geven altijd netjes is, maar niet bij zulke gelegenheden.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 06 aug 2015 - 13:49

Helemaal met je eens!!
Je kunt trouwens een indruk krijgen van de hoeveelheid per wanneer je naar de foto's op PPE kijkt.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 06 aug 2015 - 11:38

Persoonlijk vind ik het een geweldige regel om de kinderen de pers een hand te laten geven .
Zo broodnodig ,ook in ons land ,om wat meer manieren ,respect of hoe je het noemen wilt ,de jeugd aan te leren .
En omdat Beatrix het niet niet gedaan heeft ,zegt mij totaal niks .
Bij ons op de basis school hebben ze het een paar jaar geleden ingevoerd ,bij binnenkomst in de ochtend geven alle kinderen de juf of meester een hand .
Zijn de kinderen er minder spontaan door geworden ? Totaal niet ,het heeft een positief effect op ze .
Nu geven ze automatisch bv de tandarts ,huisarts spontaan een hand als ze binnenkomen ,terwijl je ze dat voor die tijd even in moest fluisteren -;)
Dus mijn complimenten voor deze eenvoudige lijkende regel van de Spaanse fam .
Goed voorbeeld voor het hele land toch ,de prinsesjes doen het ,dus is het niet "stom"
En de kinderen zijn op de foto's (PPE) te zien er mi niet minder spontaan door en begrijp ik eigenlijk niet waarom ze stijf overkomen ?
Maar dat is misschien persoonlijk ? Het ene kind is spontaner dan het andere kind toch ?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 aug 2015 - 08:45

Wat is dit toch een leuk gezin en wat een prachtige prinsesjes!
Leuke outfits van de dames en dat Letizia het al eens eerder gedragen heeft stoort me niet, mooie combi en het is toch vakantie!

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 05 aug 2015 - 08:30

Leuk gezin , kleding ook helemaal goed voor deze gelegenheid
.Moeder en dochter in dezelfde top, grappig!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 05 aug 2015 - 07:24

Volgens mij is de top wel dezelfde als de top van haar dochtertje Sofia.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 05 aug 2015 - 07:34

Er staat eenzelfde, dat betekent feitelijk hetzelfde. Als ik dezelfde zou schrijven, dan zouden ze eigenlijk samen 1 top dragen, en dat gaat nu eenmaal niet ;-). Daarom: eenzelfde.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 05 aug 2015 - 03:44

Ziet er lief uit... mooi gezinnetje
Maar als volger van dit modeblog is het toch jammer dat ze geen nieuw shirtje heeft aangetrokken

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 05 aug 2015 - 09:49

Dat vind ik nou ook! Echt heel matig! De top al een keer gedragen, en de broek al een keer gedragen! Dat doe je toch niet voor een officiele fotosessie?!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 12 aug 2015 - 16:58

Juist prima! Altijd maar weer wat nieuws lijkt me geen goed signaal, vooral niet in Spanje waar het economisch nog steeds niet zo goed gaat. De familie ziet er prima uit. Allemaal net wat netter en minder rommelig dan de Nederlandse koninklijke familie.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 aug 2015 - 16:42

Wat is er nou mis met eerder gedragen kleding voor een officiële fotosessie? Als hiervoor nieuwe kleding wordt gekocht dan wordt er misschien gezegd dat het verkwistend is :)
Ze doen niet gauw goed:)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 05 aug 2015 - 09:56

Misschien komt er wel nog een fotosessie, en was dit net als vorig jaar een voorproefje, vlak na aankomst. Geen idee hoor!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?