Koningin Máxima was donderdagmiddag 1 oktober aanwezig bij het jubileumcongres ‘70 jaar SER: Verbinding in samenleving’ in Den Haag.

Het congres werd georganiseerd ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Sociaal-Economische Raad. Tijdens het congres sprak SER-voorzitter Mariëtte Hamer met gasten uit de politiek, de overheid en de wetenschap over de rol van de SER en de overlegeconomie in een veranderende samenleving. Het SER-Jongerenplatform leverde een bijdrage aan het congres over het doorgeven van de wereld aan volgende generaties. De SER is een adviesorgaan waarin ondernemers, werknemers en onafhankelijke deskundigen samenwerken. De SER adviseert de regering en het parlement over het sociaal-economisch beleid en faciliteert akkoorden en convenanten. Daarnaast voert de SER bestuurlijke taken uit om bijvoorbeeld medezeggenschap te bevorderen. De raad is in 1950 bij wet opgericht.

Mode 
Outfit: Japon met plooien en V-hals 
Ontwerper: Mattijs van Bergen 
Leuk om te weten: De jurk komt uit de collectie Complimentair en is geïnspireerd op de oranje kleur die Vincent van Gogh veel gebruikte in zijn landschappen. 
Eerder gedragen: Ja, oa tijdens het staatsbezoek aan Japan en een nieuwjaarsreceptie. 
Accessoires: Haarband van Fabienne Delvigne, gouden pumps van Gianvito Rossi. De bronskleurige ceintuur is gemaakt door de moeder van Mattijs van Bergen, die edelsmid is. 

In Japan beleefde de japon zijn debuut. Op onderstaande foto zie Máxima's look van destijds, en komt ook het plooienspel bij het bovenlijfje, waarbij het achterpand overvloeit in het voorpand, goed tot zijn recht. Love it! 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2016: 

Schoenen van Gianvito Rossi: 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marie...

Marie...

maandag 05 okt 2020 - 18:20

Nog steeds een mooie outfit maar zorgvuldig opgestoken haar hierbij scheelt wel een behoorlijke slok op een borrel. Het oogt nu toch wat rommeliger.

afbeelding van Marly

Marly

maandag 05 okt 2020 - 15:36

Prachtige jurk, warme kleur en ze kan dit model heel goed hebben, kapsel opgestoken is inderdaad veel mooier en de schoenen: wauw!

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 05 okt 2020 - 13:20

Vind dit een lastige jurk om op foto te beoordelen. Cijfer: 7,5
Maar mag ik wel zeggen dat de koninklijke boezem en ook de getrainde armen hier prachtig tot z'n recht komen?

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

zondag 04 okt 2020 - 20:38

De jurk is prachtig!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zondag 04 okt 2020 - 20:06

Prachtige jurk en schitterende gouden schoenen - ik was er toen, bij het staatsbezoek aan Japan, ook al zo geweldig enthousiast over ! HM is echt haar gewicht in goud waard !

afbeelding van Jens

Jens

maandag 05 okt 2020 - 09:43

Dat is bijzonder, kun je er iets meer over vertellen?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 05 okt 2020 - 20:23

O, Jens (en Siobhan) - ik heb me wellicht wat onhandig (of al te suggestief ?) uitgedrukt ! Kate heeft gelijk : ik was er -helaas- niet zelf bij, bij dat staatsbezoek - wàs ik er maar geweest ! Maar het klopt dat ik TOEN (d.i. toen ik hier op de site/blog de foto's uit Japan zag) héél erg enthousiast was !

Ik schreef hier toen (op 29.10.14) : " Ze zijn beiden superbeeldig, de beide Ma-vriendinnen (onder de vele royals) in kwestie : Maxima én Masako ! Máxima's jurk is prachtig gedrapeerd, haar gouden schoenen zijn onvoorstelbaar geraffineerd, het geheel is uitermate chic ! Dat belooft alvast alle moois voor wat komen gaat, vooral voor het staatsbanket !"

Nog bedankt voor het prachtige filmpje, Siobhan !

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 06 okt 2020 - 12:03

Dag Trixedo, eea is keurig door jou verwoord. Ik heb gewoon niet goed gelezen. Overigens had ik je het van harte gegund om in Japan alle pracht en praal persoonlijk te aanschouwen. Fijne dag!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 06 okt 2020 - 13:05

Dankjewel, Jens ! Het is ook heel lief van je, mij dat gunnen - en of ik ervan genoten zou hebben ! Misschien hadden we er wel samen kunnen staan ! Fijne dag ook aan jou !

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 06 okt 2020 - 13:50

Ik heb Máxima nu verschillende keren gezien op korte afstand (gewoon in Nederland) en het is echt een mooie vrouw met een bijzondere, krachtige en vriendelijke uitstraling.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

maandag 05 okt 2020 - 13:00

Jens, ik denk niet dat ze zelf bij dat bezoek was, maar dat ze toen ook al enthousiast over de jurk was. Tenminste zo lees ik het.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

maandag 05 okt 2020 - 13:00

Jens, ik denk niet dat ze zelf bij dat bezoek was, maar dat ze toen ook al enthousiast over de jurk was. Tenminste zo lees ik het.

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 05 okt 2020 - 13:49

Wat leuk! Dank voor het delen Siobhan.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 04 okt 2020 - 19:41

Sorry dat ik vaak 2x reageer maar vind het leuk om nog eens nader te kijken en wat dingen te lezen die jullie schrijven.
In Japan was het een geslaagde jurk.
Vind m denk ik nu te jeugdig staan omdat het jurkje mouwloos is. Zomers model. En dat is vaker een succes voor heel jonge meisjes dan voor een vrouw

afbeelding van Anniek

Anniek

zondag 04 okt 2020 - 15:51

het is eigenlijk een prachtige jurk, prachtige kleur, prachtige stof enz. Maar toch kan ik t niet mooi vinden. Denk inderdaad dat een stuk langer veel mooier is, maar ja dat was in 2016 nog niet het modebeeld. Toch goed dat ze hem herdraagt. En volgens mij is de v-hals met een speldje of zo bij elkaar gehouden, zodat het decolleté iets minder diep is ?

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 04 okt 2020 - 09:44

Lekker herfstige kleur die Maxima goed staat. Mooie styling met de schoenen, riem en tasje.
Jammer dat het haar niet opgestoken is. Voor mij was het totaalbeeld dan mooier geweest.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 03 okt 2020 - 19:38

Prachtige kleur, en inderdaad deed deze jurk ook o.a bij mij de wenkbrauwen flink doen fronsen bij aankomst in Japan! Het is een mooi model mits, .... hij zeker 10 centimeter langer zou zijn geweest! Nu oogt het propperig en dat komt omdat het model veel te kort is, voor die overvloed van plooien, de balans is zoek.
Daarbij moet ik helaas opmerken dat de koningin de jurk niet mooi draagt, zie de onderkant, vreselijk ongelijk hangt hij. Slordig! en dat zit em deze keer niet in de afwerking van de jurk maar in het slordig aantrekken ervan, ceintuur enz. Jammer hoor.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

zondag 04 okt 2020 - 19:30

Ik zag ergens een plaatje van deze jurk op een model. Daar hing t geheel heel ongelijk. Ik denk dat t hoort

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 03 okt 2020 - 18:12

Deze jurk vond ik destijds in Japan al zo mooi, ze lekker soepel en een schitterde kleur die haar goed staat: blij dat deze jurk weer uit de kast mocht!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 03 okt 2020 - 18:04

Wat leuk dat ze dit prachtige ontwerp. De kleur staat Máxima perfect en de mooie schoenen en riem maken het helemaal af. Ook hier was een matchend mondkapje mooier geweest.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 03 okt 2020 - 17:47

Voor de jurk nee! de schoenen yes

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 03 okt 2020 - 17:14

...inderdaad verbergt de jurk (kilo)meters stof, die op zich heel mooi is, maar helaas niet erg kreukvrij.
Bovendien flatteerd het model met al te veel plooien de Koningin niet bijzonder. Heb dan ook met enige
verwondering naar de aankomst in Japan gegeken, waar andere kledingvoorschriften gelden. Het meest
geschikt is deze jurk blijkbaar voor de Nieuwjaarsreceptie in 2016.

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 03 okt 2020 - 16:25

Super mooie kleur heeft de jurk en heel leuk dat het ontwerp van de riem uit de hand van de moeder van Matthijs is. De rok vind ik ietwat pompeus. De jurk is een waterval van stof, super mooi, alleen het losse haar vind ik de waterval teveel versterken. Zoals ze heur haar in Japan droeg vind ik een heel mooi beeld geven.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 03 okt 2020 - 15:32

Sorry, ik vind alleen de kleur mooi. Te veel stof, te veel plooien, roklengte net te kort, rare tulband, schoenen te bling bling bij deze stof.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 03 okt 2020 - 14:07

Enig voor een jeugdige prinses

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 03 okt 2020 - 13:55

De jurk en kleur staan koningin Máxima prachtig. Wel vind ik dat er teveel stof in de rok van de jurk is verwerkt. Het wordt zo een frommelig bij elkaar gepropt geheel. Het maakt haar onnodig breder De schoenen vind heel mooi, even als het kleine tasje.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zaterdag 03 okt 2020 - 13:35

Prachtige jurk!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 03 okt 2020 - 12:50

De jurk bevat veel stof in het rokgedeelte door al die plooien, daardoor vind ik het onderste gedeelte een beetje pompeus ogen, de bovenkant heel mooi, haarband, ceintuur en schoenen ook. En bijpassend tasje en oorbellen! Kleur ook heel mooi, dat warme oranje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 03 okt 2020 - 12:43

In Japan was het t perfecte plaatje toen ze uitstapte uit die wat historische auto met het zonlicht er doorheen. Nu ook nog mooi.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 03 okt 2020 - 11:55

Blijft een mooie jurk, en de kleur is helemaal perfect nu de blaadjes aan de bomen ook deze kleur krijgen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?