Na afloop van Máxima's bezoek aan het taaltraject in Rotterdam werd in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd. Naast het koningspaar waren ook prinses Beatrix, prinses Margriet, prof. Pieter van Vollenhoven, prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Marilene, prinses Pieter Christiaan en prinses Aimee aanwezig. Op de foto's van het vertrek blijkt dat koningin Máxima op het paleis snel haar outfit heeft omgewisseld voor een paars ensemble van modehuis NATAN, eerder gedragen bij de uitreiking van de Machiavelliprijs. Wat mij betreft is de outfit netjes en prima, maar qua pasvorm valt er zeker nog het een en ander te verbeteren. 

Bovenstaande foto is een screenshot uit een filmpje van Frank Buis van AT5. Het bekijken van het hele fragment, dat hier te vinden is, is een absolute aanrader. Naast de aankomst van de koning en koningin zie je ook de overige familieleden arriveren en vertrekken. Ik vind het leuk om te zien dat ze allemaal weer anders reageren op het publiek en de media. 

De outfit van NATAN zagen we al driemaal eerder:

Foto's met dank aan: 

AT5 
www.royalpress.nl via www.ppe-agency.com 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Emmy

Emmy

vrijdag 25 apr 2014 - 15:32

Ik heb ook moeite met de toon die de muziek maakt. Touwtjeshaar (of zo iets?), etc. Moet dat nou?! Prima om te zeggen dat je het haar een dag minder vindt. Maar deze bewoordingen vind ik respectloos en denigrerend.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 25 apr 2014 - 14:48

Ik geniet steeds van alle reacties en erger me gelukkig nergens aan. Vaak humoristisch en gezellig en ook hoe we soms afdwalen naar andere onderwerpen. Degene die zich hier aan storen zijn Zeurpieten.

Josine geeft ook altijd op gepaste wijze commentaar.

De naam van de site zegt het al: MODE Koningin Maxima. Het gaat over kleding enz. Trouwens ik snap niet dat Maxima het zelf niet ziet, of niet wil zien, hoe slecht haar kleding soms zit. Het is prima dat ze haar eigen gang gaat en zich waarschijnlijk van niemand iets aantrekt, maar dan kan je ook kritiek verwachten.

Marianne heeft het goed verwoord ,ik ben volledig met haar eens ,ook wat de kleding van de prinsessen betreft .

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 25 apr 2014 - 11:11

De kleur van de outfit is mooi en staat haar wel en over pasvorm en tierelantijnen op de jurk is al genoeg gezegd. Nee, geweldig is het niet. Vond Aimée er het leukst uitzien van de jongere prinsessen. Over de jurk van Laurentien zullen we maar zwijgen. Ik vind het leuk om alle commentaren op haar kleding te lezen. Daar geniet ik van. Maxima is onze koningin en als ze in het openbaar verschijnt, mogen we verwachten dat ze er representatief uitziet als echtgenote van ons staatshoofd. Als wij van mening zijn dat het beter kan, mogen we dit gerust zeggen op een site die over haar kleding gaat.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

vrijdag 25 apr 2014 - 09:51

Ik heb het filmpje ook even bekeken. Wat een hoop bibsen in beeld haha. Ik vind Aimee het mooist eruit zien, modern en netjes, leuk! De paarse jurk van Maxima, oogt beetje ouderwets en past slecht. Wat mij betreft kan hij in de verkleedkist. Ze heeft mooiere nette kleding die haar persoonlijkheid beter ondersteunen en bijvoorbeeld wat moderner zijn.

afbeelding van Annet

Annet

vrijdag 25 apr 2014 - 09:32

Normaal ben ik niet zo van de 'commentaren', maar nu ben ik toch wel geschrokken van het haar van Maxima bij aankomst bij het paleis. Daar moet toch iets aan te doen zijn!? Verder vond ik Aimee er verreweg het meest verzorgd en leukst uit zien. Dat was nu een outfit voor Maxima geweest toen ze van de week de scouting bezocht (maar dan wel met platte schoenen natuurlijk).

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 25 apr 2014 - 09:20

Even iets heel anders. Hebben jullie de nieuwe statieportretten van onze koning al gezien. Gisteren was de presentatie. Twee ervan vind ik mooi, maar de derde, van Femmy Otten, vind ik afschuwelijk. Dit portret doet geen recht aan de koning. Hij staat hier zo slecht op afgebeeld. Ik hoop niet dat ze bij ons dit portret in het gemeentehuis gaan ophangen. Maar ja, over "kunst" zijn de smaken verdeeld.......

afbeelding van Emmy

Emmy

vrijdag 25 apr 2014 - 15:29

Ik vind vooral dat de kunstenaar zichzelf heeft afgebeeld.
Dat zal ze niet met opzet hebben gedaan, maar het lijken net broer en zus.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 25 apr 2014 - 14:33

Met je eens, Magda..

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

vrijdag 25 apr 2014 - 11:23

Ja, vond ik ook! Nr 2 is wat mij betreft het beste voor de gemeentehuizen etc.

afbeelding van AnneR

AnneR

vrijdag 25 apr 2014 - 07:57

Er is een mooi spreekwoord in het Frans wat neerkomt op ' de toon maakt de muziek'. En door de toon die ik hier steeds meer en vaker hoor, haak ik af. Het zal allemaal met de beste intenties bedoeld zijn, maar veel commentaar vind ik er over en het beoordelen en soms zelfs veroordelen van iemand die zich niet kan verweren, vind ik te ver gaan. Ik dacht hier iets over de mode, die Maximá laat zien, zou gaan (en hulde aan Josine die onderwerpen aan het voetlicht brengt, zoals over de juwelen en hun historie e.d.), maar het wordt hier meer en meer Maximá die be- en veroordeeld wordt om wat ze draagt, hoe ze het draagt, etc. Alsof we daar alle recht toe hebben. Ik mis de context, ik mis een bepaalde mildheid. En als Maximá inderdaad je blog leest, Josine, dan mag ze heel stevig in haar schoenen staan en een olifantenhuid hebben. Van sommig commentaar alleen al gaat mijn haar pieken, en dan ben ik nog niet eens de aangesprokene !

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 25 apr 2014 - 09:11

Ha, ha, als je niet meer mag zeggen wat je van de outfits van Maxima vind, dan kunnen we deze site beter opheffen, nietwaar? Daar is ie nou net voor gemaakt! We hoeven toch niet alle kleding van Maxima kritiekloos te bejubelen?
Bovendien moeten we al dat commentaar ook met een beetje humor kunnen relativeren. Het gaat maar om de buitenkant! Hoe belangrijk is dat nou helemaal?
Ik denk dat we het er vrijwel allemaal over eens zijn dat Maxima een enthousiaste, hardwerkende koningin is, die veel goeds voor ons land doet. Hulde dus voor onze geweldige (maar soms erg rommelig uitziende) koningin!

afbeelding van Willie

Willie

vrijdag 25 apr 2014 - 14:36

@ elise1, en zo is het maar net.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 25 apr 2014 - 14:51

Helemaal mee eens.

afbeelding van Gert

Gert

vrijdag 25 apr 2014 - 08:33

Chapeau AnneR!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 25 apr 2014 - 00:35

De paarse jurk is prachtig, maar de pasvorm ........is echt aan verbetering onderhevig. Heel erg jammer van zo'n mooie jurk. Ik ben eerlijk gezegd geschrokken van het moment dat Maxima arriveerde; ik vind het erg om te zeggen, maar dat haar gaf haar zo'n slonzige uitstraling. Volgens mij voelde ze zich ook een beetje opgelaten. Ze wist van te voren dat ze een feestje had en iedereen verwacht een verzorgde koningin te zien........
Ik vond prinses Beatrix, prinses Margriet, Aimee en Marilène het beste eruit zien. Aimee misschien te casual, maar zag er verzorgd uit. Dus als zij het kunnen, dan moet dit voor Maxima toch ook geen probleem zijn. Het haar opgestoken, prima, maar te haastig gedaan, zo te zien. Prinses Laurentien viel me ook tegen; jurkje te kort en 't viel niet mooi, plakte tegen haar achterste (statisch elektrisch geladen). Vestje slordig omgeslagen.
Jeetje, wat een negativiteit van mijn kant. Maar ja, zo zie ik het.

afbeelding van Wilma

Wilma

donderdag 24 apr 2014 - 23:20

Inderdaad een afschuwelijke vertoning van Laurentien.Hoe het jurkje valt en dan die mouw.....!! Zo ga je niet naar het Koninklijk Paleis lijkt me....

afbeelding van Knoxus

Knoxus

donderdag 24 apr 2014 - 21:17

Wat grappig dat iedereen het hier zo'n leuke jurk vind, het is namelijk een van mijn minst favoriete van Maxima. :D Ik vind de gebruikte stof er wat goedkoop uitzien (komt misschien doordat ik het van foto's zie) (ik vind Natan vaker stof gebruiken die in elk geval op foto's niet echt luxe eruit zien), het zit niet goed, trekt van alle kanten, rare borstpartij in de jurk, pasvorm is gewoon niet goed, en vind het ook gewoon geen mooi model met teveel ditjes en datjes (bij de schouder met de nep(?)edelsteen, strikjes op de heupen, rafelige afwerking).
Het haar en make up is prima verder.

Beatrix ziet er prachtig uit! Mooi model voor haar, en een geweldige, rijke stof waar het van is gemaakt.
Aimeé ziet er wat casual uit, maar verder prima en verzorgd, niks mis mee, net als Mariléne en Laurentien (al zou het me niks verbazen als Beatrix in haar jeugd dat jurkje gedragen heeft, het ziet er wat ouwelijk uit).

afbeelding van Carine

Carine

donderdag 24 apr 2014 - 19:57

Wat staat deze kleur haar geweldig en inderdaad de pasvorm is niet helemaal goed.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 24 apr 2014 - 19:44

Josine,kun je wat zeggen over de "nieuwe oorbellen en broche"van prinses Beatrix? Ik vind ze prachtig.

afbeelding van AR1991

AR1991

donderdag 24 apr 2014 - 22:37

De broche die beatrix draagt komt uit haar persoonlijke collectie. De saffier in de broche heeft ze gekregen na de dood van Koningin Juliana, die deze steen altijd als pendant aan een ketting droeg. De steen is uit het halssnoer genomen en gezet in een broche die door Koningin Wilhelmina is gedragen, die er voor koos om een miniatuurportret van Koningin Emma er in te dragen.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 25 apr 2014 - 08:35

Is die steen een saffier????? Ik dacht dat die donkerblauw is. Ik heb deze stenen nog niet eerder gezien. Ook de oorbellen niet. Maar je kunt best gelijk hebben .
Heb je daar ook meer informatie en foto's van , Josine?

afbeelding van AR1991

AR1991

vrijdag 25 apr 2014 - 10:06

Saffieren kunnen ook andere kleuren hebben dan donkerblauw, zoals violet, geel of groen.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 24 apr 2014 - 19:11

Sorry elisel, maar nu heeft Maxima haar haren eens niet los en piekerig maar in een leuke knot, en dan krijgen we weer een opmerking over een bij elkaar geharkt knotje........!!!
Kan ze het nu nooit eens goed doen??

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 25 apr 2014 - 09:02

Maixima is top: ze werkt hard, is enthousiast en zet ons land heel goed op de kaart. Dus ja, ik ben erg positief over Maxima's persoonlijkheid, haar inzet en haar werk.
Maar haar uiterlijk is iets anders ( en ook veel minder belangrijk dat bovengenoemde zaken). Deze site gaat daar echter wel over en dus probeer ik aan te geven wat ik daarvan vind, met respect voor de mening van anderen.
Onze koningin kan er perfect uitzien, maar op deze dag even niet. Touwtjeshaar eerder op de dag en later dat touwtjeshaar bij elkaar geharkt tot een slordig stijf knotje. Sorry hoor, maar ze kan toch wel een kapper betalen? Ze krijgt samen met WA, naast haar salaris, een slordige 5 miljoen aan onkostenvergoeding. Heb Beatrix nooit op zulke nonchalance kunnen betrappen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 25 apr 2014 - 08:27

@Elisah, ik ben het helemaal met je eens! In een vliegensvlugge vaart heeft Maxima zich om moeten kleden, en dan nog is het allemaal niet goed en levert het weer bergen van commentaar op! Ik snap het allemaal niet meer zo goed.........
Ik was in ieder geval tevreden. Goed gedaan, Maxima!!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 24 apr 2014 - 18:55

Imke, ik ben het helemaal met je eens!!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 24 apr 2014 - 23:03

Daar sluit ik me helemaal bij aan. Het lijkt wel alsof ze niets goed kan doen, of zijn we zo verwend met alle mooie outfits en haardrachten dat we steeds kritischer worden???

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 24 apr 2014 - 19:38

...en daar sluit ik me helemaal bij aan !

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 24 apr 2014 - 18:52

Een mooie feestelijke jurk, de pasvorm bij de buste is voor verbetering vatbaar. Of het aan de jurk ligt - de vrij stijve stof tekent nogal - of aan de onderkleding, het zit niet helemaal perfect. Het model en de kleur vind ik wel mooi staan.
Eerlijk gezegd vind ik de kritiek op Máxima's haar dit keer echt veel te ver gaan. Neem me niet kwalijk: ze zorgt voor een stijlvol kapsel als ze officieel acte de presence geeft, en dan gaan mensen nog zeuren over hoe ze eruit ziet die paar seconden na haar aankomst tussen het uit de auto stappen en het binnengaan van het paleis. Als je haar dan al niet eens meer gewoon je haar mag zijn... Ze is niet net onder de douche vandaan gestapt, het enige is dat haar haar van nature wat minder vol is waardoor het soms enigszins in pieken valt. En wie wat dunner haar heeft weet dat ook al kam je het voor je de deur uitgaat, het soms snel daarna alweer minder goed zit, tenzij je met liters haarspray in de weer gaat. Vergelijk ook de paar losse pieken op het voorhoofd van prins Pieter Christiaan- zeker ook teken van een groot gebrek aan respect tegenover het Nederlandse volk... wat een onzin!

afbeelding van Gert

Gert

vrijdag 25 apr 2014 - 08:15

Helemaal mee eens Imke. Ik kan niet alles waarderen wat zij draagt. Kan ook niet zeggen, dat het haar altijd goed zit. Het lijkt hier wel of zij nooit wat goeds kan doen. Smaken verschillen....zet ik er bewust maar bij, anders wordt dit weer een lange discussie waar niemand op zit te wachten volgens mij.

Fijne koningsdag allemaal!

afbeelding van Knoxus

Knoxus

vrijdag 25 apr 2014 - 21:05

Ze zal nooit iedereen plezieren, maar is dat nodig? Er zijn altijd mensen die het wel leuk vinden en niet leuk vinden, daarom zul je beide meningen bij elk bericht voorbij zien komen.

afbeelding van Annetje

Annetje

donderdag 24 apr 2014 - 18:16

De jurk is prachtig, de uitvoering niet. Te strak, zoals al genoemd. Haar haar kan ze wel laten uitgroeien maar de tand des tijds slaat ook bij haar toe.... Grijs worden. En dan zul je toch moeten blijven verven. Of dat nu zo,n probleem is, hoeft niet gezien mijn eigen haar. Wordt al dertig jaar gekleurd. Ziet er top uit, glanst,is stevig, geen pieken. Korte coupe zoals Charlene lijkt mij prachtig. Durf Max, durf.

afbeelding van Knoxus

Knoxus

donderdag 24 apr 2014 - 21:20

Het probleem is dat je met kort haar, zeker als het dun is, niet veel kunt als je een tiara op moet. Dan kun je met langer haar toch net wat meer.
En kort warrig haar lijkt me sowieso geen goed plan. ;)

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 24 apr 2014 - 17:38

Jammer dat het niet goed zit, verder is het namelijk prima.
Maar het jurkje van Laurentien, dat zit pas echt vreselijk! Sowieso veel te kort en het plakt gewoon tegen haar achterwerk aan als ze uit de auto stapt en de trap op loopt. Echt erg.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 25 apr 2014 - 00:33

Volgens mij was haar jurk statisch elektrisch geladen. Klink heel heftig, maar dat ziet er niet uit :)

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

donderdag 24 apr 2014 - 18:33

Mee eens Carmen, geen gezicht en ook al met zo'n omgeslagen vestje, waarvan 1 mouw dan nog naar binnen zit. Niet mooi.

afbeelding van Knoxus

Knoxus

donderdag 24 apr 2014 - 21:18

Die mouw viel me ook op ja. :D Dat merk je toch wel lijkt me?

afbeelding van Myrte

Myrte

donderdag 24 apr 2014 - 17:32

Eén maat groter kopen en je ziet er één maat smaller uit. Wat een trekplooien bij haar bovenarmen en rolletjes bij de taille. Zonde! En zit er nou ook nog niet passende schoudervulling in?
Alleen van grote afstand (bovenste foto) ziet het er erg mooi uit. Kom je dichterbij dan stoort de pasvorm. De kleur is prachtig.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 24 apr 2014 - 17:30

Ik denk dat maxima het een beetje te druk heeft met alles, snel,snel,snel,dan wordt het een beetje moeilijk om iedereen tevreden te stellen.

afbeelding van LG

LG

donderdag 24 apr 2014 - 18:11

Helena it could be that she is busy but I know many people who have busy lives with the tiniest fraction of the money and resources Maxima has available to her.
I disagree that it has anything to do with satisfying people, I work in a public setting if I would show up at my work with wrinkled outfits and or sloppy hair I would be talked to and potentially could loose my job.
Maxima could scale her schedule back and I cannot imagine too many protesting if she chooses to do so.
http://weblogs.nos.nl/evenementen/2014/04/14/hyperactief-koningspaar/

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 24 apr 2014 - 17:10

Wat een geweldige jurk, of is het een robe-manteau? is dit toch!!
De kleur staat haar fantastisch, maar hoe kan iemand iets aantrekken dat zo strak zit?
Ik kan me bijna niet voorstellen dat Nathan dit zo aflevert, zou het zo kunnen zijn dat Maxima dit thuis in laat stikken?Ze laat ook regelmatig kleding korter maken toch?
Haar kapsel is wel weer helemaal top,dat maakt weer veel goed vandaag................!
Beatrix en Margriet zagen er weer fantastisch uit, beter dan de andere prinsessen,dat vod ik teleurstellend,de oudere generatie weet zich absoluut koninklijker te kleden dan de jongere generatie.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 24 apr 2014 - 17:12

Nou, kapsel helemaal top??? Snel een strak knotje bij elkaar geharkt, zo ziet het er uit......

afbeelding van BeccaD

BeccaD

donderdag 24 apr 2014 - 20:37

Ik ben het helemaal met je eens hoor..
Viel mij ook meteen op toen ik de film zag. Ze wist toch dat ze s middags door ging naar de receptie?! Had dan s ochtends een beetje meer tijd besteed aan een kapsel geschikt voor beide gelegenheden..
En natuurlijk kan maxima het weleens goed doen, maar helaas slaat ze toch echt vaker de plank mis dan raak de laatste tijd.

afbeelding van Wilma

Wilma

donderdag 24 apr 2014 - 16:59

Mee eens Elise1.Ik wilde niet gelijk gaan zeuren,maar inderdaad strak weggetrokken.Volgens mij moest het zeker snel gebeuren......zo los hangend kan gewoon niet meer.....te erg voor woorden,volgens mij zitten er extentions in om het nog wat te laten lijken....ik hoop,dat ze op koningsdag voor Jan Tamineau kiest en dan met een verzorgd kapsel.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 24 apr 2014 - 16:54

Het blijft een geweldige outfit in de kleur van 2014! Mooi gestyled haar, dat doet ze weer goed. Ik vind het nog wel meevallen qua pasvorm.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 24 apr 2014 - 16:44

Oogverblindend mooie kleur, staat haar prachtiog. Maar inderdaad, zit voor geen meter. Onbegrijpelijk dat een ontwerper als Natan geen passende kleding voor haar kan maken. Haar zit vrij strak weggetrokken (ziet eruit als een haastklusje). Maar beter dan de pieken van eerder die dag.
Misschien moet ze haar gewoon laten uitgroeien tot haar natuurlijke kleur. Door al dat gebleek (en misschien wordt er nog wel meer aan geprutst) gaat het er almaar droeviger uitzien. Donker haar kan ook heel mooi zijn toch?

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 24 apr 2014 - 16:26

Leuk filmpje! Maar idd de jurk van Maxima zit aan de voorkant niet echt goed. Jammer. Maar verder ziet ze er goed uit. Trouwens alle dames, maar dat had ik al gezegd. Ook prinses Margriet ziet er, zoals altijd, tip top uit.

afbeelding van Emmy

Emmy

donderdag 24 apr 2014 - 16:17

Op mijn telefoon kan ik niet goed de pasvorm zien. Afgezien daarvan vind ik het mooi. Kleur is om verliefd op te worden. Haar leuk opgestoken. Enthousiaste en warme verschijning. Top!

afbeelding van Wilma

Wilma

donderdag 24 apr 2014 - 16:12

Kleur geweldig, haar opgestoken, hier ben ik blij van!Verder sluit ik me helemaal aan bij LG!Zoals ik gisteren al schreef, Maxima is koningin en dan verwacht men een koninklijke verschijning en niet iemand met dun,slierterig en ongekamd haar.Maar dit ensemble:helemaal goed!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?